-
Να σου πω τη δική μου εμπειρία ... Όταν ηρεμήσεις τελείως στην οδήγηση ( καμία φορά το λέω και οδηγικο ευνουχισμό), όταν δεν υπάρχει καμία συγκίνηση, ένταση, κάτι αγχωτικό, αλλά απλά πας 0-50 στη σειρά σου, δεν υπάρχει κανένας λόγος να είσαι επιθετικός. Και ευγενικός γίνεσαι στο δρόμο, και προτεραιότητα παραχωρεις και όλα
-
+1
-
Αν και δεν έχει σχέση με οδήγηση, πως να χαρακτηρίσω εκείνον που πετάει τα ανακυκλώσιμα (χαρτόκουτα κ.λ.π.) στα σκουπίδια όταν σε απόσταση 6μ έχει μπλέ κάδο ; Και μάλιστα κατ' επανάληψη. Όπως και το μάγκα που θεωρεί δικαίωμά του να βγάζει βόλτα το σκύλο του στην αυλή της οικοδομής μας, και περιοδικά να μας αφήνει και ακαθαρσίες (το κάνει σε όλη τη γειτονιά).
Η χαλαρότητα στην οδήγηση μπορεί να σε σώσει από πολλά κακά. Απλά στην εθνική, σε πολλές ώρες οδήγηση υπάρχει κίνδυνος να αφαιρεθείς και να προκαλέσεις ατύχημα. -
Αηδιαστικό.
Check out @libo_libo’s Tweet: https://twitter.com/libo_libo/status/10 ... 08192?s=09
Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Ντροπή. Αυτό μόνο.
-
Ο χρήστης polo2002 έγραψε:
Αν και δεν έχει σχέση με οδήγηση, πως να χαρακτηρίσω εκείνον που πετάει τα ανακυκλώσιμα (χαρτόκουτα κ.λ.π.) στα σκουπίδια όταν σε απόσταση 6μ έχει μπλέ κάδο ; Και μάλιστα κατ' επανάληψη. Όπως και το μάγκα που θεωρεί δικαίωμά του να βγάζει βόλτα το σκύλο του στην αυλή της οικοδομής μας, και περιοδικά να μας αφήνει και ακαθαρσίες (το κάνει σε όλη τη γειτονιά).
Η χαλαρότητα στην οδήγηση μπορεί να σε σώσει από πολλά κακά. Απλά στην εθνική, σε πολλές ώρες οδήγηση υπάρχει κίνδυνος να αφαιρεθείς και να προκαλέσεις ατύχημα.Σου εχω καλυτερο.SM Μασουτης διπλα απο το σπιτι μου τις κουτες απο μπανανες φρουτα λαχανικα κλπ τις πετανε κανονικα στα σκουπιδια.Τις υπολοιπες τις βαζουν σε μεταλλικα ραφια και τις περνει το φορτηγό τους.Μπροστα εχει 3 καδους ανακύκλωσης....
-
Είναι ένας δρόμος με φανάρι που βγαίνει σε κεντρικό. Στο φανάρι έχει και διαβάσεις που μετά από αυτές στο ένα μέτρο περνάνε τα αυτοκίνητα του κεντρικού δρόμου. Ευτυχώς στα αντικριστά πεζοδρόμια της διάβασης υπάρχουν ας πούμε κούρμπες ειδικές για όσους έχουν παιδιά με καροτσάκια ή για ΑΜΕΑ. Σταμάτησα με την μηχανή στο εν λόγω φανάρι και κοιτάζω αριστερά ένα ζευγάρι Γιαπωνέζων μάλλον, με το καροτσάκι με το μωράκι τους να περνάει την κούρμπα του πεζοδρομίου να περνάει τις διαβάσεις και μετά....ένας μάγκας είχε παρκάρει το αμάξι του στη διάβαση, που έκλεινε το άλλο πεζοδρόμιο....Αναγκάστηκαν οι τουρίστες να βγούνε με προσοχή στον κεντρικό δρόμο πηγαίνοντας παράλληλα με τα αυτοκίνητα που κινούνταν σε αυτόν για να ανέβουν μετά στο πεζοδρόμιο. Πίσω από τον μάγκα δεν μπορούσαν να πάνε γιατί το είχε κολλήσει στον πίσω το αμάξι του και το καροτσάκι δεν χωρούσε. Τι να πεις....
-
Καλησπέρα!
Σήμερα περίμενα στο φανάρι. Κόκκινο. Ανάβει. Βάζω ταχύτητα, τσουλάω και παρατηρώ από την παραδίπλα λουρίδα να μπαίνει ένας στη δίπλα μου λουρίδα. Κόβω ταχύτητα. Τι ταχύτητα δηλαδή...με 1η ήμουν. Στρίβει για να μπει στη δικιά μου, μπροστά μου, χωρίς καν να σταματήσει λίγο. Τον άφησα να περάσει γιατί θα έπεφτε επάνω μου.
Τώρα το ζουμί:
Το αυτοκίνητο ήταν κλούβα toyota ασημί με ζαντολάστιχα αλουμινίου με χαμηλό προφίλ και μαύρες μεμβράνες στο πίσω παρμπρίζ. Ο οδηγός, έβλεπα μόνο το χέρι του με το τατουάζ, κράταγε τσιγάρο, το οποίο πέταξε φυσικά στο δρόμο.
Το τιμόνι σε όλη αυτή την κίνηση που περιγράφω το κράταγαν παιδικά χεράκια. Το παιδάκι πρέπει να ήταν πολύ μικρό. Έβλεπα μόνο τα χεράκια του. Πιστεύω μέχρι 7-8 ετών ήταν. Ίσως και μικρότερο!
Άναψε πράσινο ξεκινήσαμε,άναψε πορτοκαλί, άναψε κόκκινο και όπως πολύ σωστά καταλάβατε ο αγαπητός τσιγγάνος πέρασε με το κόκκινο.
Όταν πέρασε μπροστά μου πήρα αμέσως το 100 και τους περιέγραψα τα παραπάνω. Πριν φύγει με κόκκινο ο γύφτος.
Ήξερα βέβαια ότι αυτό που θα έκανα θα ήταν απλά μία τρύπα στο νερό.
Το παιδάκι όμως του ευπαθή θα μάθει να οδηγά σαν τον πατέρα του και μπορεί να γίνει φονιάς κάποιου συγγενή μου ή εμένα του ίδιου.
Γιατί αυτό το κωλοκράτος δε φτιάχνει ένα σώμα με 200 άτομα που θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να κόβουν κλήσεις, κλήσεις και ξανά μανά κλήσεις και να παίρνουν και ποσοστά από τα ποσά των κλήσεων;
Εδώ δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε και υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία να έχει έσοδα το κράτος και να γλυτώσουν πολλοί τη ζωή τους. Γιατί δεν το κάνουν; Δε νομίζω αυτή η σκέψη να είναι μόνο δική μου!
Και έλεγχοι έξω από νυχτερινά μαγαζιά.
Μου έλεγε ο πατέρας μου ότι ο Έλληνας καταλαβαίνει μόνο από βούρδουλα και πολύ φοβάμαι ότι αφού δεν υπάρχει παιδεία, ο βούρδουλας-επιβολή της τάξης-είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουμε ζωντανοί.
Μένει να το καταλάβουν και οι πολιτικοί μας. -
Ο χρήστης bill971 έγραψε:
Γιατί αυτό το κωλοκράτος δε φτιάχνει ένα σώμα με 200 άτομα που θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα να κόβουν κλήσεις, κλήσεις και ξανά μανά κλήσεις και να παίρνουν και ποσοστά από τα ποσά των κλήσεων;
Εδώ δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε και υπάρχει μία μεγάλη ευκαιρία να έχει έσοδα το κράτος και να γλυτώσουν πολλοί τη ζωή τους. Γιατί δεν το κάνουν; Δε νομίζω αυτή η σκέψη να είναι μόνο δική μου!
Και έλεγχοι έξω από νυχτερινά μαγαζιά.Δεν είσαι ο μόνος που το έχει σκεφτεί αυτό, είμαστε πάρα πολλοί αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο ούτε σε 100 χρόνια μιας και κλήσεις=δυσαρεστημένη πολίτες=χαμένη ψήφοι και κανένας πολιτικός δεν θέλει να χάσει ψήφους γιατί το μόνο που τους νοιάζει είναι να επανεκλεγουν!
-
+1
Αυτός είναι ένας βασικότατος λόγος δυστυχώς. Τόσο δήμαρχοι όσο και γενικά ολόκληρη κυβέρνηση απλά δε θέλουν να χάσουν ψήφους. -
Δε μπορώ να το καταλάβω αυτό. Ένας πολιτικός πρέπει να ενεργεί με βάση το συμφέρον της πατρίδας και των πολιτών του κράτους. Και στην τελική είμαστε πιο πολλοί εμείς που οδηγούμε σωστά από τους κάγκουρες.
Παρατηρώ τώρα τελευταία πολλές γυναίκες που χώνονται από δεξιά στα φανάρια. Κάθεσαι στη σειρά περιμένοντας το φανάρι για να στρίψεις και τσουπ έρχεται μπροστά σου και περιμένει να κορνάρεις για να ξεκινήσει!
Κόρναρα σε μία για να ξεκινήσει και μου σήκωσε τα χεράκια σα να έλεγε ''αμάν πια''!!!Έλεος! Δεν αντέχω με αυτά που βλέπω! Αγανακτώ! Πρέπει να τους κόβουν κλήσεις, στη δεύτερη να χάνουν το δίπλωμα για έξι μήνες και στην τρίτη να τους κατάσχουν το αυτοκίνητο.
Η κατάσχεση φυσικά πρέπει να γίνεται άμεσα αν ο οδηγός πιαστεί πιωμένος.Όνειρα...πουλιά μου ταξιδιάρικα!!!!
Όνειρα στη Βορειοαφρικάνικη χώρα που ζούμε! -
Ο χρήστης bill971 έγραψε:
Κάθεσαι στη σειρά περιμένοντας το φανάρι για να στρίψεις και τσουπ έρχεται μπροστά σου και περιμένει να κορνάρεις για να ξεκινήσει!Μόνη μου ήμουν σε παρόμοιο φανάρι, μόνη μου και ήρθε ο άλλος και χώθηκε μπροστά μου, τί να λέμε τώρα...
-
Μια φορά πέτυχα αστυνομικό στο φανάρι προς χαλάνδρι στην πλατεία Αγ. Παρασκευής, ένας πήγε να κάνει τέτοια μαγκιά και το όργανο τον έστειλε ευθεία... έπρεπε να τον γράψει βέβαια αλλά και πάλι που αναγκάστηκε να κάνει κύκλο κάτι ήταν... Το σπόρ γίνεται παντού, και αν δεν έχεις το νού σου άνετα τρακάρεις, γιατί αυτοί δεν το έχουν σε τίποτα να έχεις ξεκινήσει και να σε προσπεράσουν...
Ακόμη πιο επικίνδυνοι αυτοί που φεύγουν από τη λωρίδα τους χωρίς φλας και λίγο - λίγο, όπως ο άλλος προχθες στα τούνελ πανοράματος... ευτυχώς εντοπίζονται από τη θέση στη λωρίδα καθι έχει το νου σου. Είπαμε, οι δρόμοι στην Ελλάδα είναι για έξυπνους... -
Είμαι με το φορτηγό, μπροστά μου αγροτικό να πηγαίνει με 60χλμ σε δρόμο με όριο 90χλμ και για απόσταση περίπου 10χλμ δεν μπορώ να τον περάσω λόγω κίνησης. Καταφέρνω και τον περνάω 500μ πριν από φανάρι κανονικά σε διακεκομένη γραμμή. Μας πιάνει το φανάρι, και χώνεται δεξιά στο άνοιγμα, φεύγει πάλι μπροστά και ξανά με 60χλμ.
Αν το φορτηγό ήταν δικό μου θα τον είχα εμβολίσει... -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Είμαι με το φορτηγό, μπροστά μου αγροτικό να πηγαίνει με 60χλμ σε δρόμο με όριο 90χλμ και για απόσταση περίπου 10χλμ δεν μπορώ να τον περάσω λόγω κίνησης. Καταφέρνω και τον περνάω 500μ πριν από φανάρι κανονικά σε διακεκομένη γραμμή. Μας πιάνει το φανάρι, και χώνεται δεξιά στο άνοιγμα, φεύγει πάλι μπροστά και ξανά με 60χλμ.
Αν το φορτηγό ήταν δικό μου θα τον είχα εμβολίσει...Πόσα τέτοια ζώα υπάρχουν Πάνο, πρέπει να είναι πολύ έξτρα ζόρι να τα περάσεις με το φορτηγό.
Ram them!!!Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ισχύει και όταν σε καθυστερεί ΙΧ είναι κάτι παραπάνω από εκνευριστικό, μέχρι 80 μπορώ να πάω και με κόβουν. Καλώς ή κακώς με τα επαγγελματικά δεν πάμε βόλτα. Παρατήρησε τα ΙΧ εταιριών πως πάνε.
-
εχει κυριολεκτικά τρελαθεί ο κόσμος ...σήμερα στη λεωφόρο βουλιαγμένης πρός γλυφάδα ( από σημείο πού σκοτώθηκε ο παντελίδης και μετά ) κατα τίς 5 ωρα το απόγευμα να βρέχει καταρακτωδώς ,να χαλάει ο κόσμος από βροχή κλπ ,και να βλέπεις ραλίστες γλήγορους ...να κάνουν σφήνες - ζικ-ζάκ να περνάνε κυριολεκτικά ξυστά από δίπλα σου ...πώς πάτε ετσι ρε τσόγλανοι ...
-
Έλα μωρέ, βιάζονται οι άνθρωποι, έχουν ραντεβού με τον άγιο Πέτρο...
Χθες, περιμένω στο φανάρι να στρίψω αριστερά, από απέναντι δεν περιμένει κανείς, 50μ πιο πίσω έχει δεύτερο φανάρι όπου περιμένουν 2. Ο πίσω από τους δύο βλέποντας ότι δεν περνά κανείς περνά τον μπροστινό του, παραβιάζει το δικό του κόκκινο, παραβιάζει και το επόμενο κόκκινο και περνά, κσι όλα αυτά μόλις άναψε το πράσινο να στρίψω αριστερά. Ευτυχώς είχα καταλάβει τι θα έκανε και δεν έστριψα. Να μην έχει κανέναν αστυνομικό σε καμιά μεριά να κόψει ένα καλό πρόστιμο, μπας και καταλάβει τι έκανε... και ορατότητα να δει τι ερχόταν από τα δικά μου αριστερά δεν είχε. -
Ενα άλλο που δεν καταλαβαίνω και μονιμως ρίχνω απίστευτα μπινελίκια όταν περνάω απο δίπλα τους είνα τα ζώα που ενώ έχουν μια απλή σύγκρουση υλικών ζημιών στην αριστερή ή μεσαία λωρίδα (κεντρικού) δρόμου σταματάνε εκεί μεσα στη μέση του δρόμου, αδιαφορώντας πόσο ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους για να αλλάξουν στοιχέια ή ακόμα χειρότερα να περιμένουν την αστυνομία να τους αλλάξει στοιχεία!
Μιλάω για απλές ζημιές, οχι τραυματισμούς ή χοντρές τράκες που ακινητοποιούν οχήματα!
Απίστευτα κακή και εγωιστική νοοτροπία που μπορεί να γίνει σούπερ επικίνδυνη!
Θυμάμαι πριν 2 χρόνια που είχα κοπανήσει τον παππού με τη Μερκ από πίσω στη μεσαία λωρίδα της Κηφισίας, που ήθελε να μέινουμε κεί για τα διαδικαστικά! Ειδα και έπαθα να τον πίσω να μπούμε στην άκρη και δη στον παράδρομο σε σημειο που δεν ενοχλούσαμε!Αφορμή για όσα γράφω μια απλή στούκα με υλικές στην ανοδο της Κηφισίας, αριστερή λωρίδα στο ύψος του Γηροκομείου χθες κατά τις 19.30 όπου τα ζωάδια έιχαν βάλει μέχρι και τρίγωνο και καθόντουσαν και άλλαζαν στοιχεία, ενώ πίσω και στην Πανόρμου γινόταν της πουτάνας !!!!
Το τι ακούσαν όταν πέρασα από δίπλα δεν περιγράφεται! -
Σιγά μην νοιαστεί ο Έλληνας για τους γύρω του. Αυτό μόνο σε περίπτωση πολέμου και μεταξύ εξαθλιωμένων.. Τέτοιος λαός είμαστε. Εγώ πέτυχα 2 τέτοια σκηνικά το τελευταίο δίμηνο στην Βουλιαγμένης (στο ύψος της Βούλας το ένα και στο ύψος του Ελληνικού το άλλο). Σε ευθεία δρόμο, χωρίς λόγο τρακάρει ο κόσμος. Τι να πει κανείς... Όποιος οδηγάει και αμάξι και μηχανάκι βλέπει πόσοι γράφουν (!!!!) μηνύματα στο κινητό και τους καταλαβαίνει από μακριά.
Ζώα,ζώα,ζώα....... [#5]