-
@fanis75 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@storm said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Υπάρχει μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικά οικονομικές διακοπές σε κάποιο ήσυχο μέρος και να είναι κοντά στη θάλασσα;
Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια μέρη στην Πελοπόννησο (π.χ. πλύτρα, Τολό, Καρδαμύλη και γενικά παντού!). Επίσης και προς Μαγνησία (π.χ. Αμαλιάπολη, τσέκαρέ την). Να έχεις ένα διαμερισματάκι πάνω στην θάλασσα και να πηγαίνεις σε 3' με τα πόδια για μπάνιο και φαγητό ένα γύρω. Δεν θα έχεις πολλές ανέσεις, αλλά θα είναι καθαρά.
Ένα άλλο στην Πελοπόννησο π.χ: http://www.alkyones-plytra.gr/
Γενικά εαν το ψάξεις, έχει πάρα πολλά τέτοια μέρη και εαν πας και εκτός Αυγούστου έχει και σχετική ηρεμία και πολύ λογικέ τιμές.
thank you.
-
Διαβάζω το θέμα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2" που γύρισε σε διακοπές, θάλασσες, καλοκαίρι και όμορφα μέρη και μου δημιουργήθηκε μία απορία.
Υπάρχει μέρος στην ηπειρωτική Ελλάδα που μπορεί κάποιος να κάνει πραγματικά οικονομικές διακοπές σε κάποιο ήσυχο μέρος και να είναι κοντά στη θάλασσα;
κορωνη, πυλος, μεθωνη, μαρμαρι μανης, μαρμαρι ευβοιας, καλογρια αχαιας, λουτρα καιαφα, ελληνικα ευβοιας, ποτιστικα νοτιου πηλιου, νοτια κρητη, μουρτερη. παρα πολλα!
https://www.booking.com/hotel/gr/zaga-apartments-katerina.el.html
εξαιρετικα για τουφα...
κοιμασαι σε τελειως απομονωμενο σημειο με απλετο παρκιν και φανταστικη θεα, περπατας 20 μετρα και εισαι σε ταβερνα και αλλα 20 και βουτας στην καλυτερη παραλια της περιοχης. αμα θες περπατας μεχρι το λιμανι της πολης, χωρις ομως να χρειαζεται να το κανεις. ειναι μερος που κανει κουρα ο γατοζ -
Φίλε σε ευχαριστώ, αλλά αναφέρθηκα σε οικονομικές διακοπές. 100euro την ημέρα για ένα δωμάτιο και να ήθελα δεν...
-
Φίλε σε ευχαριστώ, αλλά αναφέρθηκα σε οικονομικές διακοπές. 100euro την ημέρα για ένα δωμάτιο και να ήθελα δεν...
σορυυυυ
ξεχασα οτι εισαι μονος...
για 4μελη ειναι οκ τα 100, για εναν οχι.
ειναι το καθενα μια μεγαλη μαιζωνετ με 2 δωματια και σαλονια κλπ
...καποιες φορες που ειχα γιουρα για διασκεδαση πηγα και εδω
https://www.booking.com/hotel/gr/epavlis-methoni.el.html
αλλα πολλα τα 150-200 την ημερα!
ειδικα για ενα γατο που τη βγαζει και με δωματια πολυ φθηνοτερα -
Δεν είναι θέμα πόσοι είναι, γιατί π.χ. σε ένα ζευγάρι μπορεί να εργάζεται μόνο ο ένας.
-
@gatoz said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Διαβάζω το θέμα της "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ #2" που γύρισε σε διακοπές, θάλασσες, καλοκαίρι και όμορφα μέρη και μου δημιουργήθηκε μία απορία.
κορωνη, πυλος, μεθωνη,
Είχα πάει για ένα 5θήμερο πριν μια δεκαετία.
Πολύ ωραία μέρη, είχα πάει τέλη Αυγούστου κι εμένα σ' ένα ήσυχο χωριουδάκι λίγο μετά από Βοϊδοκοιλιά-Γιάλοβα,που το είχα σαν ορμητήριο για βόλτες στα παραπάνω μέρη. -
Δεν είναι θέμα πόσοι είναι, γιατί π.χ. σε ένα ζευγάρι μπορεί να εργάζεται μόνο ο ένας.
πρεπει ομως να μεινουν και οι 4!
καταλαβαινω βεβαια τι θες να πεις. και παλια που ημουν αγιουρος την εβγαζα σε σπιτια στα χωρια και επισης μια χαρα ητανε. -
Σε όλη αυτή την ακτογραμμή βρίσκεις όμορφα σπιτάκια με τις αυλές τους και την ηρεμία τους σε ανθρώπινες τιμές , πολύ καλές παραλίες και αξιοθέατα .Νησιά που πας οδικός ή ολοήμερες εκδρομές με τουριστικά καραβάκια .Αν θες βέβαια να κάνεις τόσα χιλιόμετρα !
-
@fanis75 said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Υπάρχουν πάρα πολλά τέτοια μέρη στην Πελοπόννησο (π.χ. πλύτρα, Τολό, Καρδαμύλη και γενικά παντού!). Επίσης και προς Μαγνησία (π.χ. Αμαλιάπολη, τσέκαρέ την). Να έχεις ένα διαμερισματάκι πάνω στην θάλασσα και να πηγαίνεις σε 3' με τα πόδια για μπάνιο και φαγητό ένα γύρω. Δεν θα έχεις πολλές ανέσεις, αλλά θα είναι καθαρά.
Ένα άλλο στην Πελοπόννησο π.χ: http://www.alkyones-plytra.gr/
Γενικά εαν το ψάξεις, έχει πάρα πολλά τέτοια μέρη και εαν πας και εκτός Αυγούστου έχει και σχετική ηρεμία και πολύ λογικέ τιμές.
Kαρδαμυλη η Στουπα πρεπει να ειαναι ακριβα, αλλα αν εχεις καποια οικονομικη προταση ακουω.
Εγω παντως θα πηγαινα στην Καλαματα αν ημουν ο Στορμ.
-
Κοντα στην Καλαματα θα επελεγα εγω.
-
Πέρα από την Μεθώνη είναι και η Φοινικούντα. Επίσης για όποιον έχει διάθεση για πολύ ξάπλα χωρίς μετακινήσεις και εξερευνήσεις στα περιξ, Κυπαρίσσι Λακωνίας.
-
Νότιο Πήλιο έχει πολλά ήσυχα και σχετικά οικονομικά.
Κάλαμος, Πάου, Χόρτο, Μηλίνα, Πλατανιάς κι άλλα ενδιάμεσα, και πιο κοντά στο Βόλο επίσης, όπως Λεφόκαστρο, όλα αυτά είναι στην εσωτερική μεριά του Παγασητικού και ειναι κυριολεκτικά οικονομικά χωρίς να είναι τρωγλες, πολύ γραφικά και νοικοκυραίϊκα.
Στην ίδια περιοχή προς Αιγαίο, Λαμπινού, Πάλτση, Μελανη, Ποτιστικά που έγραψε κι Γατος είναι απαράμιλλης ομορφιάς και μέρες χωρίς αέρα θα πάθετε πλάκα με τη θάλασσα,
υπάρχουν και τελείως αγνωστα χωριά οπως ενδιάμεσα η Συκη.
Προτεινω διαμονή σε ψηλωμα οπως Νεοχωρι ή Λαύκο, με 10-20 λεπτα διαδρομής υπο πολύ χαλαρες συνθηκες, λόγω στροφών, μπορειτε να εναλλάσετε παραλίες ανά ημέρα. 60€ έχουν τα παραδοσιακά αρχοντικά στα ψηλωμενα χωριά, και με 40 βρίσκεις, να βάλειςκαι τη ζακετουλα σου να φας τα ψητά σου το βράδυ ή να απολαύσεις το αεράκι μεσημέρι, χωρίς ερκοντίσιο.
Νότια του Βόλου προς την Βόρεια Εύβοια, μεταξυ Βόλου και Γλύφας, όπως νομίζω και στα χωριουδάκια της ανατολικής Εύβοιας.
Και στο Αιγαίο κυριως του βόρειου Πηλίου υπάρχουν πιο άγνωστα παραθεριστικα μέρη αλλά είναι ημιορεινα με το επίνειό τους. -
@piliourits said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Κάλαμος, Πάου, Χόρτο, Μηλίνα, Πλατανιάς κι άλλα ενδιάμεσα, και πιο κοντά στο Βόλο επίσης, όπως Λεφόκαστρο, όλα αυτά είναι στην εσωτερική μεριά του Παγασητικού και ειναι κυριολεκτικά οικονομικά χωρίς να είναι τρωγλες, πολύ γραφικά και νοικοκυραίϊκα.
Στην ίδια περιοχή προς Αιγαίο, Λαμπινού, Πάλτση, Μελανη, Ποτιστικά που έγραψε κι Γατος είναι απαράμιλλης ομορφιάς και μέρες χωρίς αέρα θα πάθετε πλάκα με τη θάλασσα,
Προτεινω διαμονή σε ψηλωμα οπως Νεοχωρι ή Λαύκο, με 10-20 λεπτα διαδρομής υπο πολύ χαλαρες συνθηκες, λόγω στροφών, μπορειτε να εναλλάσετε παραλίες ανά ημέρα. 60€ έχουν τα παραδοσιακά αρχοντικά στα ψηλωμενα χωριά, και με 40 βρίσκεις, να βάλειςκαι τη ζακετουλα σου να φας τα ψητά σου το βράδυ ή να απολαύσεις το αεράκι μεσημέρι, χωρίς ερκοντίσιο.
Νότια του Βόλου προς την Βόρεια Εύβοια, μεταξυ Βόλου και Γλύφας, όπως νομίζω και στα χωριουδάκια της ανατολικής Εύβοιας.
Και στο Αιγαίο κυριως του βόρειου Πηλίου υπάρχουν πιο άγνωστα παραθεριστικα μέρη αλλά είναι ημιορεινα με το επίνειό τους.Νότιο Πήλιο, διαμονή σε Λαυκο και παραλίες κυρίως εσωτερικά προς Παγασητικό πήγα πέρσι.
Εξαιρετικά ήταν ,ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος παραπάνω και θα προσθέσω ότι είχε καταπληκτικό και οικονομικό φαγητό. -
πιασατε το πηλιο αφου
https://www.booking.com/hotel/gr/montagna-verde.el.html?aid=318615;label=New_Greek_EL_GR_27026353945-8P_FpWJJO7wYNLLVFzvBBwS217275052466%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap%3Aneg%3Afi%3Atidsa-64415475625%3Alp9061578%3Ali%3Adec%3Adm;sid=b329c6edce4d5cd5e4489bf1a3b87336;all_sr_blocks=26505303_88564353_0_1_0;checkin=2022-08-01;checkout=2022-08-08;dest_id=-826861;dest_type=city;dist=0;group_adults=1;group_children=0;hapos=1;highlighted_blocks=26505303_88564353_0_1_0;hpos=1;matching_block_id=26505303_88564353_0_1_0;no_rooms=1;req_adults=1;req_children=0;room1=A;sb_price_type=total;sr_order=popularity;sr_pri_blocks=26505303_88564353_0_1_0__43507;srepoch=1652728855;srpvid=2e74880a95820164;type=total;ucfs=1&#hotelTmpl
σε μεταφραση, 7 μερες με πρωινο στην πορταρια, με τρομερη θεα, 435 και οι 7 μερες καταπανω στο χάι σιζον=1-8 αυγουστου
πας σε ενα σκαζμο μερη, με καμποση οδηγηση βεβαια, μενεις σε ενα ησυχο ξενοδοχειο και ενα ησυχο μερος. χτυπας και τις γλυκαρες σου λιγο παρακατω. εχει και ενα μπαρακι με 80s κατω απο τη πλατεια για τα ανησυχα τα οινοπνευματα. θέα σε καθε δωματιο αναλογη 30mg ταδαλαφυλλης -
@gtsartsal said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
@piliourits said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Και στο Αιγαίο κυριως του βόρειου Πηλίου υπάρχουν πιο άγνωστα παραθεριστικα μέρη αλλά είναι ημιορεινα με το επίνειό τους.Νότιο Πήλιο, διαμονή σε Λαυκο και παραλίες κυρίως εσωτερικά προς Παγασητικό πήγα πέρσι.
Εξαιρετικά ήταν ,ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος παραπάνω και θα προσθέσω ότι είχε καταπληκτικό και οικονομικό φαγητό.Στα μέρη αυτά έχουν "κρυφές" περιουσίες πάρα πολλοί διάσημοι, από όλο τον κόσμο και διαμένουν μόνιμα και αρκετοί βορειοευρωπαίοι, δεν είναι τυχαίο.
-
Καλά το Πήλιο εξαιρετικό. Έχω πάει πριν χρόνια. Βέβαια βγάζει περίεργους τύπους που σπάνε νεύρα αλλά οκ, σαν μέρος εξαιρετικό.
Και ο Βόλος εξαιρετική πόλη. Γενικά ο Βόλος και όλη αυτή η περιοχη για εμένα είναι ίσως από τα καλύτερα μέρη στην Ελλάδα. Τα έχει όλα, μα όλα.
Νομίζω το έχω ξαναπει.Τώρα δεν έχω γυρίσει όλες τις θάλασσες της περιοχής πιο πολύ σε βουνό πήγα . Που είναι εξαιρετικά.
Πρόσφατα γνωστός μου πήγε ξανά και είπε τα καλύτερα. Χάρηκε που ξόδεψε τα λεφτά του. Το άξιζαν λέει μέχρι το τελευταίο ευρώ. -
Να διευκρινίσω ότι ρώτησα επειδή μου έχει δημιουργηθεί η απορία αν μπορεί κάποιος πολίτης να κάνει οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα. Δηλαδή να πάει π.χ. ένα ζευγάρι κάπου για 10 ή 15 μέρες για να ξεφύγει από την χαβούζα της Αττικής.
Και όταν αναφέρομαι σε οικονομικές διακοπές προφανώς δεν εννοώ να θέλει 100euro την ημέρα για κόστη διαμονής, μετακίνησης, φαγητό κλπ...
Γιατί πολύ απλά αυτές δεν είναι οικονομικές διακοπές.
Τελικά μήπως οι περιβόητες διακοπές και τα μπάνια του λαού αφορούν μόνο τους οικονομικά ευκατάστατους και τους ξένους που έρχονται Ελλάδα;
Εγώ προφανώς δεν έχω την οικονομική άνεση να καλύψω διακοπές ούτε καν στην Λούτσα. Με 500euro δάνειο το μήνα και άλλα 100euro για κοινόχρηστα και όλα τα υπόλοιπα έξοδα που τρέχουν, ούτε μπάνιο στην μπανιέρα...χα!χα!
-
Να διευκρινίσω ότι ρώτησα επειδή μου έχει δημιουργηθεί η απορία αν μπορεί κάποιος πολίτης να κάνει οικονομικές διακοπές στην Ελλάδα. Δηλαδή να πάει π.χ. ένα ζευγάρι κάπου για 10 ή 15 μέρες για να ξεφύγει από την χαβούζα της Αττικής.
Και όταν αναφέρομαι σε οικονομικές διακοπές προφανώς δεν εννοώ να θέλει 100euro την ημέρα για κόστη διαμονής, μετακίνησης, φαγητό κλπ...
Γιατί πολύ απλά αυτές δεν είναι οικονομικές διακοπές.
Τελικά μήπως οι περιβόητες διακοπές και τα μπάνια του λαού αφορούν μόνο τους οικονομικά ευκατάστατους και τους ξένους που έρχονται Ελλάδα;
Εγώ προφανώς δεν έχω την οικονομική άνεση να καλύψω διακοπές ούτε καν στην Λούτσα. Με 500euro δάνειο το μήνα και άλλα 100euro για κοινόχρηστα και όλα τα υπόλοιπα έξοδα που τρέχουν, ούτε μπάνιο στην μπανιέρα...χα!χα!
Βοήθησε μας λίγο....
Ποιο είναι το υποτιθέμενο μπάτζετ σου?
Πάντως διακοπές και σχετικά άνετος να είσαι, δύσκολα κάνεις 10 -15 μέρες. -
10--15 μέρες διακοπές ο μέσος Έλληνας τις κάνει μόνο στο εξοχικό ( που το έχει πληρώσει χρυσό με την πάροδο του χρόνου) ή στο χωριό (που είναι τσάμπα μόνο αν ζούνε τα παπούδια) . Επίσης 100ε με διαμονή-διατροφή-έξοδα μετακίνησης / μέρα είναι πολύ καλή τιμή σχεδόν VFM , εκτός και αν κάνεις camping και τρως μόνο σουβλάκια/πίτσα take away !
-
@gtsartsal said in Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές):
Βοήθησε μας λίγο....
Ποιο είναι το υποτιθέμενο μπάτζετ σου?
Πάντως διακοπές και σχετικά άνετος να είσαι, δύσκολα κάνεις 10 -15 μέρες.Γενικά φίλε μου ρώτησα. Επειδή διαβάζω για διακοπές και εξορμήσεις στη φύση μέσα στο φόρουμ αναρωτήθηκα πόσα λεφτά μπορεί να βγάζει κάποιος το μήνα για να μπορεί να τα κάνει όλα αυτά στη ζωή του.
Διακοπές (καλοκαιρινές-χειμερινές)