-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φαντάζομαι ότι ένα κωλό-ntpd θα το τρέχουν να έχουν μια σωστή ώρα.. δεν είναι τόσο δύσκολο.. Ελλάδα είμαστε βέβαια, ακόμα και τα πιο προφανή δεν ισχύουν..Εφόσον υπάρχει αυτόματο σύστημα πληρωμής δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν και online συγχρονισμό. Ίσως να μην τρέχει συνέχεια, αλλά σίγουρα θα γίνεται συγχρονισμός κατά διαστήματα. Με πολύ πρόχειρο υπολογισμό, θεωρώντας ότι ένας κρύσταλλος χαλαζία χάνει περίπου 15 s την ημέρα (αυτή είναι η ακρίβεια των ρολογιών μας, ίσως λίγο χειρότερη στους Η/Υ λόγω παρεμβολών), για ακρίβεια 1 s, απαιτείται ενημέρωση κάθε ~2 ώρες. Αν κάνουν συγχρονισμό κάθε 1 h, πράγμα φυσιολογικό και εύκολο, κρατάνε την ακρίβεια του συστήματος στο ~0,5 s που είναι υπερ-αρκετό για χρεώσεις διοδίων στο αυτόματο σύστημα κτλ. Αν δε, κάνουν συγχρονισμό, κάθε φορά που 'μιλάνε' οι βάσεις τους, τότε, ο χρόνος μεταξύ των ενημερώσεων μπορεί να είναι και μικρότερος και προφανώς η ακρίβεια μεγαλύτερη. Πάντως, για να δίνουν στις αποδείξεις και ένδειξη για sec σημαίνει πως η ακρίβειά τους βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.
Παρακαλείσθε να μαλώνετε πρωινά με τον Πιπίνο γιατί χάνω τα καλύτερα !!!!!
Τα πρωινά υπάρχουν δύο αρνητικά: υπάρχει ξύπνια και η διαχείριση και ίσως είμαι κι εγώ online. Οπότε, επιλέγουμε βράδυ, και όταν βεβαιωθούμε ότι ο άλλος είναι offline...
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Φαντάζομαι ότι ένα κωλό-ntpd θα το τρέχουν να έχουν μια σωστή ώρα.. δεν είναι τόσο δύσκολο.. Ελλάδα είμαστε βέβαια, ακόμα και τα πιο προφανή δεν ισχύουν..
Εφόσον υπάρχει αυτόματο σύστημα πληρωμής δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουν και online συγχρονισμό. Ίσως να μην τρέχει συνέχεια, αλλά σίγουρα θα γίνεται συγχρονισμός κατά διαστήματα. Με πολύ πρόχειρο υπολογισμό, θεωρώντας ότι ένας κρύσταλλος χαλαζία χάνει περίπου 15 s την ημέρα (αυτή είναι η ακρίβεια των ρολογιών μας, ίσως λίγο χειρότερη στους Η/Υ λόγω παρεμβολών), για ακρίβεια 1 s, απαιτείται ενημέρωση κάθε ~2 ώρες. Αν κάνουν συγχρονισμό κάθε 1 h, πράγμα φυσιολογικό και εύκολο, κρατάνε την ακρίβεια του συστήματος στο ~0,5 s που είναι υπερ-αρκετό για χρεώσεις διοδίων στο αυτόματο σύστημα κτλ. Αν δε, κάνουν συγχρονισμό, κάθε φορά που 'μιλάνε' οι βάσεις τους, τότε, ο χρόνος μεταξύ των ενημερώσεων μπορεί να είναι και μικρότερος και προφανώς η ακρίβεια μεγαλύτερη. Πάντως, για να δίνουν στις αποδείξεις και ένδειξη για sec σημαίνει πως η ακρίβειά τους βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για online συγχρονισμό, όταν γράφεις κάτι στη βάση δεδομένων παίρνει την ώρα (timestamp) του server της βάσης, δε χρειάζεται να είναι συγχρονισμένος και ο client (το μηχάνημα στα διόδια). Δεν υπάρχει, απ΄όσο μπορώ να αντιληφθώ, κάποιο user requirement για ακρίβεια δευτερολέπτου στο χρόνο χρέωσης.
Η ακρίβεια μπορεί να είναι σε δευτερόλεπτα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δείχνει τα σωστά δευτερόλεπτα, μπορεί να δείχνει 300 δευτερόλεπτα λάθος
Ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί αυτό είναι ένα ταξίδι με σύγκριση των ωρών του GPS (που σίγουρα έχει σωστή ώρα) με τα χαρτάκια. -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Δεν υπάρχει κανένας λόγος για online συγχρονισμό, όταν γράφεις κάτι στη βάση δεδομένων παίρνει την ώρα (timestamp) του server της βάσης, δε χρειάζεται να είναι συγχρονισμένος και ο client (το μηχάνημα στα διόδια). Δεν υπάρχει, απ΄όσο μπορώ να αντιληφθώ, κάποιο user requirement για ακρίβεια δευτερολέπτου στο χρόνο χρέωσης.
Η ακρίβεια μπορεί να είναι σε δευτερόλεπτα, αυτό δε σημαίνει όμως ότι δείχνει τα σωστά δευτερόλεπτα, μπορεί να δείχνει 300 δευτερόλεπτα λάθος
Ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί αυτό είναι ένα ταξίδι με σύγκριση των ωρών του GPS (που σίγουρα έχει σωστή ώρα) με τα χαρτάκια.Αν κάνει συγχρονισμό των βάσεων, πχ κάθε μισή ώρα, θα έχουν όλοι κοινό χρόνο, η διαφορά είναι ελάχιστη σε αυτό το διάστημα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η σχετική ακρίβεια μεταξύ των τοπικών βάσεων / σταθμών και όχι η ακρίβεια γενικά με τη διεθνή ώρα. Δε νομίζω πάντως, να κάνουν ενημέρωση στη βάση και να μη γίνεται συγχρονισμός. Σιγά το δύσκολο δηλαδή που δεν το έχουν πραγματοποιήσει. Μία εντολή είναι όλη κι όλη.
Τώρα, το GPS που ανέφερες. Θα είναι ωραία σκέψη και ίσως τη δοκιμάσω την επόμενη φορά. Θα δούμε 2 πράγματα ταυτόχρονα:
[list:2cqhonnw]1. Την ακρίβεια ως προς την παγκόσμια ώρα
2. Τη σχετική ακρίβεια μεταξύ των σταθμών διοδίων[/list:u:2cqhonnw]Καλή ιδέα, θα τη δοκιμάσω και θα το αναφέρω. Ταξίδι προβλέπεται εντός Μαρτίου ή και πιο σύντομα, ανάλογα τα κέφια δηλαδή, και βλέπουμε, αν και πιστεύω ότι η ακρίβεια θα είναι στο 1 min, όσο δηλαδή μπορώ να μετρήσω με αυτόν τον τρόπο μέτρησης (για sec δε γίνεται, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ακριβώς τη στιγμή που κόβεται η απόδειξη).
Ευχαριστώ.
-
Ο μόνος τρόπος για να ελεγχθεί αυτό είναι ένα ταξίδι με σύγκριση των ωρών του GPS (που σίγουρα έχει σωστή ώρα) με τα χαρτάκια.Αν κάνει συγχρονισμό των βάσεων, πχ κάθε μισή ώρα, θα έχουν όλοι κοινό χρόνο, η διαφορά είναι ελάχιστη σε αυτό το διάστημα. Αυτό που ενδιαφέρει είναι η σχετική ακρίβεια μεταξύ των τοπικών βάσεων / σταθμών και όχι η ακρίβεια γενικά με τη διεθνή ώρα. Δε νομίζω πάντως, να κάνουν ενημέρωση στη βάση και να μη γίνεται συγχρονισμός. Σιγά το δύσκολο δηλαδή που δεν το έχουν πραγματοποιήσει. Μία εντολή είναι όλη κι όλη.
Τώρα, το GPS που ανέφερες. Θα είναι ωραία σκέψη και ίσως τη δοκιμάσω την επόμενη φορά. Θα δούμε 2 πράγματα ταυτόχρονα:
[list:3485964q]1. Την ακρίβεια ως προς την παγκόσμια ώρα
2. Τη σχετική ακρίβεια μεταξύ των σταθμών διοδίων[/list:u:3485964q]Καλή ιδέα, θα τη δοκιμάσω και θα το αναφέρω. Ταξίδι προβλέπεται εντός Μαρτίου ή και πιο σύντομα, ανάλογα τα κέφια δηλαδή, και βλέπουμε, αν και πιστεύω ότι η ακρίβεια θα είναι στο 1 min, όσο δηλαδή μπορώ να μετρήσω με αυτόν τον τρόπο μέτρησης (για sec δε γίνεται, γιατί πολύ απλά δεν ξέρω ακριβώς τη στιγμή που κόβεται η απόδειξη).
Ευχαριστώ.
Συγχρονισμό μεταξύ τον ωρών ή των βάσεων των διοδίων εννοείς ??? Ποιος ο λόγος να κάνουν κάτι τέτοιο ?
Αν έχουν ακρίβεια τα εκάστοτε time stamps που παίρνονται από το σερβερ που έχει σωστή ώρα από ntp τελείωσες, είναι όλα οκ !
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Συγχρονισμό μεταξύ τον βάσεων των διοδίων εννοείς ??? Ποιος ο λόγος να κάνουν κάτι τέτοιο ?Αν έχουν ακρίβεια τα εκάστοτε time stamps που παίρνονται από το σερβερ που έχει σωστή ώρα από ntp τελείωσες, είναι όλα οκ !
Εννοώ ότι, προφανώς, βάσεις και σύστημα έκδοσης αποδείξεων είναι ενωμένα, πώς αλλιώς θα γίνονταν οι χρεώσεις, ειδικά στα ηλεκτρονικά συστήματα; Εφόσον είναι ενωμένα, κάθε φορά που επικοινωνεί η τοπική βάση με την κεντρική, σίγουρα μπορεί να γίνεται και ενημέρωση ώρας και βάζω και στοίχημα ότι γίνεται. Οπότε, όλοι οι σταθμοί θα έχουν με ακρίβεια μερικών sec (ανάλογα το πότε γίνεται η ενημέρωση της βάσης) την ίδια ώρα. Τώρα, αν η ενημέρωση γίνεται κάθε 6 ώρες* η ακρίβεια είναι μερικά sec (λογικά
-
Γιατί μας απασχολεί η ακρίβεια της ώρας στην απόδειξη είπαμε;
Δηλαδή αν υπάρχει απόκλιση 5 δευτερολέπτων ή 5 λεπτών ή 5 ωρών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει; -
ΙΜΗΟ κάνεις υποθέσεις για συστήματα των οποίων (απ΄όσο φαίνεται) δε γνωρίζεις επαρκώς ούτε την τεχνολογία (client-server / distributed / federated databases) ούτε το σχεδιασμό (υπάρχουν 'τοπικές' βάσεις ή όλα τα PoS είναι client server σε μία κεντρική ? γίνεται online ή offline ενημέρωση ? χρησιμοποιούνται και πως timestamps ? είναι ο server ή/και οι clients συγχρονισμένοι με κάποιο τρόπο και αν ναι, χρησιμοποιούν NTP ? με τι stratum και ποιό είναι το ρολόι αναφοράς ?) ούτε καν τις απαιτήσεις χρήσης (υπάρχει απαίτηση χρήστη για ακρίβεια στο χρόνο ? υπάρχει απαίτηση διασύνδεσης βάσεων ?). Καλό είναι, όταν είσαι εκτός του πεδίου σου, να ακους καμιά φορά και τι σου λένε κάποιοι εμφανώς ειδικότεροι (πχ. ο ClioDriver).
Επιπλέον, αν ήμουν εταιρεία και με ρωτούσες πως είναι στημένο το πληροφοριακό σύστημα από το οποίο βγάζω τα €€€ μου δεν θα ήμουν καθόλου ευγενικός απέναντί σου
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Ξέρεις, υπάρχει και η πιθανότητα ότι κανείς δεν νοιάζεται! Άντε ας δεχτούμε ως σενάριο εργασίας ότι πράγματι το έκανες. Κάθεσαι και προκαλείς αγνώστους και πλάθεις σενάρια επί σεναρίων περί αστυνομικής συνοδείας για να μην σου καταστρέψουμε τα πειστήρια (!) -αλήθεια, τα έχεις σε κορνίζα στο σαλόνι ή τα φυλάς σε τραπεζική θυρίδα; Σκέψου το τελευταίο, οι καιροί είναι δύσκολοι!- για να δεχτούν όλοι αυτό που παρουσιάζεις ως κολοφώνα της δόξας σου.
Άντε και το έκανες, μπράβο σου. Έκανες μια μεγάλη διαδρομή πηγαίνοντας ένα μέτριο αμαξάκι συνεχώς στα όρια του κάπως έτσι
[...]
\Τις προσωπικές σας απόψεις να τις κρατάτε για τον εαυτό σας. Αυτό είναι δημόσιο φόρουμ και μπορούμε να συζητάμε τα θέματα που μας φαίνονται ενδιαφέροντα.
Σας προειδοποιώ ότι παρόμοιες δημοσιεύσεις θα αναφέρονται χωρίς δισταγμό στη διαχείριση του φόρουμ.είναι σχεδόν κανόνας ότι τους καλύτερους χρόνους τους κάνεις όταν δεν 'προσπαθείς' και οδηγας στρωτά, νομίζοντας μάλιστα ότι δεν οδηγάς γρήγορα
Άλλη μια πραγματικότητα. Αν δεις, ανέφερα ότι κατάλαβα τι χρόνο θα κάνω όταν ήμουν στο 334 Km. Μέχρι τότε πήγαινα χαλαρά, αν και πολύ γρήγορα, χωρίς να καταλαβαίνω ότι κινούμαι με αυτό το ρυθμό. Δεν το προσπάθησα δηλαδή να πιέσω την κατάσταση και το ταξίδι, κυρίως λόγω ελάχιστης κίνησης, ήταν πολύ εύκολο και ευχάριστο.
Ευχαριστώ.
Όταν έχει κίνηση στον δρόμο κινούμαι πιο αργά από τον μέσο όρο αλλά όταν ο δρόμος είναι άδειος, οδηγώ στρωτά και πηγαίνω πάρα πολύ γρήγορα χωρίς να το καταλαβαίνω. Δεν έχω αποδείξεις αλλά βλέπω στο gps ότι για μια διαδρομή που χρειάζεται 3 ώρες, εγώ κάνω κάτω από 2 ώρες και μάλιστα με πολύ μικρή κατανάλωση βενζίνης. Αυτό γίνεται 'αυτόματα' από τη στιγμή που οδηγώ στρωτά.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δηλαδή αν υπάρχει απόκλιση 5 δευτερολέπτων ή 5 λεπτών ή 5 ωρών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει;Μας βολεύει για να υπολογίζουμε μωτ από διόδιο σε διόδιο. Δεν βολεύει όσους δεν πληρώνουν διόδια!
Αναρωτιέμαι αν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μέτρηση της μωτ μας και μαζί με το επόμενο διόδιο να μας δίνουν και μια κλήση..... -
Ηδη συμβαίνει αυτό αλλού...
Σιγά βέβαια μην έχει προχωρήσει τόσο το ελληνικό δημόσιο (ευτυχώς δηλαδή! )
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Δηλαδή αν υπάρχει απόκλιση 5 δευτερολέπτων ή 5 λεπτών ή 5 ωρών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει;Μας βολεύει για να υπολογίζουμε μωτ από διόδιο σε διόδιο. Δεν βολεύει όσους δεν πληρώνουν διόδια!
Αναρωτιέμαι αν μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για μέτρηση της μωτ μας και μαζί με το επόμενο διόδιο να μας δίνουν και μια κλήση.....Στην Ιταλία νομίζω ότι το κάνουν ήδη
-
Αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Φόρουμ , να κανονισθεί όσοι έχουν απορίες , αμφιβολίες κλπ κλπ , να συνταξιδέψουν για να τους λυθεί κάθε απορία.
-
Δεν υπάρχει λόγος να έχουν ούτε κεντρική βάση έχουν μια βάση σε κάθε σταθμό διοδίων τα POS τους και τέλος ...
Αν τα έχουν και αυτά και δεν είναι κάθε POS αυτόνομο. Δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο ύπαρξης db ακόμα και σε κάθε σταθμό χωριστά, ταμειακές μηχανές είναι ουσιαστηκά
Σιγά μην έχουν κεντρική βάση ή μην συγχρονίζουν τις τοπικές με κάποια κεντρική (εντελώς )
Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο για να πάρουν ποια πληροφορία??? (Big Brother is watching you)
Οι ώρες στα time stamps από τον σέρβερ του τοπικού σταθμού που παίρνει ώρα από ntp και τέλος, απορώ τι συζητάμε ...
-
[...] απορώ τι συζητάμε ...ναι καλά που απορείς
Τις προσωπικές σας απόψεις να τις κρατάτε για τον εαυτό σας. Αυτό είναι δημόσιο φόρουμ και μπορούμε να συζητάμε τα θέματα που μας φαίνονται ενδιαφέροντα.
Σας προειδοποιώ ότι παρόμοιες δημοσιεύσεις θα αναφέρονται χωρίς δισταγμό στη διαχείριση του φόρουμ. -
Δεν υπάρχει λόγος να έχουν ούτε κεντρική βάση έχουν μια βάση σε κάθε σταθμό διοδίων τα POS τους και τέλος ...Αν τα έχουν και αυτά και δεν είναι κάθε POS αυτόνομο. Δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο ύπαρξης db ακόμα και σε κάθε σταθμό χωριστά, ταμειακές μηχανές είναι ουσιαστηκά
Σιγά μην έχουν κεντρική βάση ή μην συγχρονίζουν τις τοπικές με κάποια κεντρική (εντελώς )
Γιατί να κάνουν κάτι τέτοιο για να πάρουν ποια πληροφορία??? (Big Brother is watching you)
Οι ώρες στα time stamps από τον σέρβερ του τοπικού σταθμού που παίρνει ώρα από ntp και τέλος, απορώ τι συζητάμε ...
Εγώ το φαντάζομαι ότι κάτι έχουν τοπικά για ασφάλεια. Αν πέσει το κεντρικό σύστημα, πού θα ξέρουν τοπικά τι γίνεται με τα μηχανάκια; Και σιγά τη βάση συνδρομητών δηλαδή. Πόσοι είναι οι εγγεγραμμένοι; 2-3.000 οδηγοί σε όλη την Ελλάδα το πολύ.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Δηλαδή αν υπάρχει απόκλιση 5 δευτερολέπτων ή 5 λεπτών ή 5 ωρών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει;Ενδιαφέρει για δύο λόγους:
-
Για να δούμε την ακρίβεια των χρόνων που κατέγραψα. Δυστυχώς, δεν είχα τότε τη βάση στο παρπρίζ και έτσι, δεν μπορούσα να γράψω βίντεο αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να μην έχω καταγραφή ώρα στα διόδια, μιας και το ρολόι του αυτοκινήτου το είχα συγχρονίσει εκείνη την ημέρα με το χειρός που το ελέγχω κάθε εβδομάδα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση απόκλισης μεγαλύτερη του 1 min από την πραγματική ώρα. Βασικά, αν βλέπαμε 2 σταθμούς διοδίων και 2 καταγραφές στο αυτοκίνητο, θα γνωρίζαμε και απόκλιση από την πραγματική ώρα όπως τη δίνει ο ΟΤΕ και απόκλιση στην ώρα που έχουν μεταξύ τους οι σταθμοί διοδίων.
-
Θα γνωρίζαμε αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί (δυνητικά έστω) ο χρόνος μεταξύ σταθμών διοδίων για κλήσεις από την Τροχαία. Και αυτό είναι ένα ενδιαφέρον ζήτημα καθώς, η απόκλιση 1-2-5 min στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι μία απλή κουβέντα σε ένα forum (το κλασσικό: εγώ την έχω μεγαλύτερη), αλλά από την άλλη μπορεί να σημαίνει και τη διαφορά μεταξύ 375€ και 100€ κλήσεως σε μία μικρότερη απόσταση. Σκέψου μόνο ότι Αφίδνες - Σχηματάρι που υποθέτουμε ότι είναι 45 Km μπορούν να γίνουν με 149 Km/h σε ~18 min (κλήση 100€, πληρώνεις 50€ και έφυγες). Αν το σύστημα κάνει λάθος και δώσει πχ 17 min, τότε, η μέση ταχύτητα γίνεται αυτομάτως ~168 Km/h και πληρώνεις 350€ (175€ στο χέρι) και χάνεις 2 μήνες το δίπλωμά σου.
Ευχαριστώ.
-
-
Θα σου απαντήσω ξεχωριστά στα δύο κομμάτια.
Ο χρήστης nass έγραψε:
@pipinos1976ΙΜΗΟ κάνεις υποθέσεις για συστήματα των οποίων (απ΄όσο φαίνεται) δε γνωρίζεις επαρκώς ούτε την τεχνολογία (client-server / distributed / federated databases) ούτε το σχεδιασμό (υπάρχουν 'τοπικές' βάσεις ή όλα τα PoS είναι client server σε μία κεντρική ? γίνεται online ή offline ενημέρωση ? χρησιμοποιούνται και πως timestamps ? είναι ο server ή/και οι clients συγχρονισμένοι με κάποιο τρόπο και αν ναι, χρησιμοποιούν NTP ? με τι stratum και ποιό είναι το ρολόι αναφοράς ?) ούτε καν τις απαιτήσεις χρήσης (υπάρχει απαίτηση χρήστη για ακρίβεια στο χρόνο ? υπάρχει απαίτηση διασύνδεσης βάσεων ?). Καλό είναι, όταν είσαι εκτός του πεδίου σου, να ακους καμιά φορά και τι σου λένε κάποιοι εμφανώς ειδικότεροι (πχ. ο ClioDriver).
Δεν είμαι ειδικός στις βάσεις δεδομένων, καθώς δεν έχω ασχοληθεί πέρα από κάποια βασικά σε mysql, απλά για να καταλαβαίνω τι γίνεται. Βάζω όμως το μυαλό μου σε λειτουργία και σκέφτομαι και συνδυάζω γεγονότα. Λέω, λοιπόν, δύο σκέψεις που έχω πάνω στο θέμα:
-
Αν δεν υπάρχει συγχρονισμός, γιατί σου δίνουν χαρτάκι με ακρίβεια δευτερολέπτου; Από όσο ξέρω από τις απλές βάσεις (φαντάζομαι κάτι unix-οδεινές θα τρέχουν και αυτοί), υπολογίζουν το χρόνο σε sec από τη δημιουργία του UNIX, κάπου το '70. Αν ήθελαν, λοιπόν, την ώρα που έγραφαν την εντολή, θα επέλεγαν ακρίβεια λεπτού και όχι δευτερολέπτου που σημαίνει ότι, κάτι υπάρχει από πίσω και τους δίνει το 'δικαίωμα' να μιλάνε με τέτοια ακρίβεια. Στο παρόν forum τα post γράφονται με ακρίβεια min που είναι επαρκής για τη δουλειά που θέλουμε να γίνει (η βάση ξέρει και τα sec, αλλά στην php κρατάμε μόνο το λεπτό που μας αρκεί). Εκεί όμως, πηγαίνουν στο sec και αυτό σημαίνει πως η ακρίβειά τους αυτή είναι απαραίτητη (το πού δεν το γνωρίζω) και μάλιστα λειτουργεί κιόλας στην πράξη.
-
Αν θέλεις 100% εξυπηρέτηση, τότε, έχεις κάπου κρατημένο ένα αντίγραφο της βάσης των συνδρομητών το οποίο συγχρονίζεις κατά διαστήματα ώστε, να γνωρίζεις τοπικά τι υπάρχει από χρήμα στον εκάστοτε συνδρομητή. Τώρα, το πώς το κάνεις αυτό, αν δηλαδή κάνεις ενημερώσεις 1 φορά τη μέρα ή 1000 φορές την ημέρα, τι είδους υπολογιστικό σύστημα χρησιμοποιείς κτλ, δεν μπορώ να το γνωρίζω, όπως κανείς δεν το γνωρίζει αν δεν έχει δουλέψει στην εταιρεία. Δεν έχει σημασία όμως ο τρόπος, όσο η έννοια του συγχρονισμού. Αν δηλαδή όντως υπάρχει συγχρονισμός ώρας σε όλους τους σταθμούς ή ο καθένας βρίσκεται κάπου τυχαία με τυχαία ακρίβεια επίσης.
Επιπλέον, αν ήμουν εταιρεία και με ρωτούσες πως είναι στημένο το πληροφοριακό σύστημα από το οποίο βγάζω τα €€€ μου δεν θα ήμουν καθόλου ευγενικός απέναντί σου
Από την εταιρεία, δε θα ζητούσα να μου εξηγήσει τα πάντα. Αυτό που θα ρωτούσα θα ήταν η δομή, αυτά που εσείς που ασχολείστε με βάσεις γνωρίζετε καλύτερα, και το αν υπάρχει συγχρονισμός των σταθμών και με ποια ακρίβεια δουλεύουν και από πού παίρνουν ώρα αναφοράς. Αυτά τα ολίγα που δεν είναι τόσο 'δύσκολες' πληροφορίες. Ειδικά το θέμα ώρας, έχει και νομικό ενδιαφέρον για τον κάθε πολίτη, εφόσον οι κάμερες πλέον θα δουλεύουν για τον ΚΟΚ.
Ευχαριστώ.
-
-
delete
-
Δηλαδή αν υπάρχει απόκλιση 5 δευτερολέπτων ή 5 λεπτών ή 5 ωρών είναι κάτι που μας ενδιαφέρει;Ενδιαφέρει για δύο λόγους:
- Για να δούμε την ακρίβεια των χρόνων που κατέγραψα. Δυστυχώς, δεν είχα τότε τη βάση στο παρπρίζ και έτσι, δεν μπορούσα να γράψω βίντεο αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να μην έχω καταγραφή ώρα στα διόδια, μιας και το ρολόι του αυτοκινήτου το είχα συγχρονίσει εκείνη την ημέρα με το χειρός που το ελέγχω κάθε εβδομάδα, οπότε δεν υπάρχει περίπτωση απόκλισης μεγαλύτερη του 1 min από την πραγματική ώρα. Βασικά, αν βλέπαμε 2 σταθμούς διοδίων και 2 καταγραφές στο αυτοκίνητο, θα γνωρίζαμε και απόκλιση από την πραγματική ώρα όπως τη δίνει ο ΟΤΕ και απόκλιση στην ώρα που έχουν μεταξύ τους οι σταθμοί διοδίων.
Ο συγχρονισμός του ρολογιού του αυτοκινήτου είναι σημαντικός αλλά εσύ δεν περίμενες πριν ξεκινήσεις να πάει ο δευτερολεπτοδείκτης στο μηδέν για να συγχρονίσεις το ρολόι.
Αυτό πρέπει να το κάνεις κάθε φορά.- Αν δεν υπάρχει συγχρονισμός, γιατί σου δίνουν χαρτάκι με ακρίβεια δευτερολέπτου; Από όσο ξέρω από τις απλές βάσεις (φαντάζομαι κάτι unix-οδεινές θα τρέχουν και αυτοί), υπολογίζουν το χρόνο σε sec από τη δημιουργία του UNIX, κάπου το '70. Αν ήθελαν, λοιπόν, την ώρα που έγραφαν την εντολή, θα επέλεγαν ακρίβεια λεπτού και όχι δευτερολέπτου που σημαίνει ότι, κάτι υπάρχει από πίσω και τους δίνει το 'δικαίωμα' να μιλάνε με τέτοια ακρίβεια. Στο παρόν forum τα post γράφονται με ακρίβεια min που είναι επαρκής για τη δουλειά που θέλουμε να γίνει (η βάση ξέρει και τα sec, αλλά στην php κρατάμε μόνο το λεπτό που μας αρκεί). Εκεί όμως, πηγαίνουν στο sec και αυτό σημαίνει πως η ακρίβειά τους αυτή είναι απαραίτητη (το πού δεν το γνωρίζω) και μάλιστα λειτουργεί κιόλας στην πράξη.
...
Από την εταιρεία, δε θα ζητούσα να μου εξηγήσει τα πάντα. Αυτό που θα ρωτούσα θα ήταν η δομή, αυτά που εσείς που ασχολείστε με βάσεις γνωρίζετε καλύτερα, και το αν υπάρχει συγχρονισμός των σταθμών και με ποια ακρίβεια δουλεύουν και από πού παίρνουν ώρα αναφοράς. Αυτά τα ολίγα που δεν είναι τόσο 'δύσκολες' πληροφορίες. Ειδικά το θέμα ώρας, έχει και νομικό ενδιαφέρον για τον κάθε πολίτη, εφόσον οι κάμερες πλέον θα δουλεύουν για τον ΚΟΚ.
Ευχαριστώ.
+1
Όπως αναφέρεις, η αναγραφή της ώρας με ακρίβεια δευτερολέπτου έχει νομικό ενδιαφέρον. -
Καλά καρά αλλά Πιπίνε υπάρχουν τρόποι αν θέλαν να έχουν κεντρική βάση, αυτή να μην έπεφτε ΠΟΤΕ !!!
Το πιο γρηγορο ταξιδι σας και αλλες ιστοριες