Ο χρήστης blackpug106 έγραψε:
οπως αγαπας ωστε να συμβαδιζουμε με την ορολογια σου
Να συμβαδίζουμε με την ελληνική γλώσσα, όχι με εμένα. Άλλο δικαιολογώ, δηλαδή λέω ότι καλώς έκανε για τους κάτωθι λόγους και άλλο αιτιολογώ, δηλαδή λέω ότι έκανε αυτό για τους κάτωθι λόγους. Το 1ο σημαίνει αποδοχή, το 2ο απλά εξηγεί.
το πως χαρακτηριζεται η προσπεραση κονβοι οδηγωντας πανω σε ζεβρα ειναι θεμα οπτικης, ψυχολογιιας και σπουδων
Το πολλαπλό προσπέρασμα επιτρέπεται από τον ΚΟΚ, οπότε την περίπτωση παρανομίας σε αυτό το κομμάτι τη αφαιρούμε. Το πρόβλημα είναι η ζέμπρα, λόγω αριστερής στροφής προς κάποιο χωριό. Αυτό εξηγείται εύκολα: προφανώς, όταν ξεκίνησα το προσπέρασμα, είχα δει αν υπάρχει κάποιος που έρχεται από τον κάθετο δρόμο, σίγουρα έβλεπα στο αντίθετο ρεύμα και είχα παρατηρήσει και ότι οι 50 μπροστά μου ήταν τέρμα δεξιά, άρα δεν είχαν σκοπό να κινηθούν προς την έξοδο αριστερά.
καλα καταλαβα δηλαδη, η ΑΠΟΛΥΤΗ γνωση δινει το ελευθερο σε καποιους να πραττουν αιτιολογημενες παραβασεις
Λάθος κατάλαβες γιατί δε διάβασες αυτό που έγραψα. Αυτό που έγραψα, παραφρασμένο για να το καταλάβεις, είναι: η απόλυτη γνώση του δρόμου σου δίνει το δικαίωμα να κάνεις κάποια πράγματα λιγάκι 'περίεργα' χωρίς να έχεις επιπτώσεις στο επίπεδο ασφαλείας σου. Το ελεύθερο δε στο δίνει, εφόσον απαγορεύεται από το νόμο, αλλά δε στο αφαιρεί κιόλας. Όχι ότι ο νόμος είναι σοφός, απλά κωδικοποιεί κάποιες συμπεριφορές για να μην υπάρχουν προβλήματα, οπότε καλό είναι να τον ακολουθούμε.
Αυτό που οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν (το έγραψα στο post μου και καλό είναι να το διαβάσεις) είναι το εξής: αν έχεις περάσει από το δρόμο 100 φορές, γνωρίζεις από το τι υπάρχει τριγύρω σου, μέχρι το πόσο αριστερά θα φέρεις το αυτοκίνητο και πότε για να μην πατήσεις ούτε την παραμικρή λακκούβα (αν γίνεται δηλαδή γιατί αν πας προς Συκούλα όλος ο δρόμος είναι μία λακκούβα). Ο άλλος που βρίσκεται μπροστά μπορεί να βαριέται, μπορεί να παίζει με τα παιδιά του, μπορεί να μη γνωρίζει το δρόμο, μπορεί να δυσκολεύεται γιατί δε θυμάται ή γιατί δε βλέπει τις λακκούβες (πήγαινε στα 5 m από τον μπροστά και αν αποφύγεις λακκούβα σφύρα μου κι εμένα), μπορεί να είναι κουρασμένος, πολλά πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Γι' αυτό, επιλέγει να κινηθεί δεξιά και χαλαρά, για να γλυτώσει και λίγο καύσιμο. Αυτός, λοιπόν, που γνωρίζει το δρόμο, μπορεί, εκεί που εσύ ψάχνεις να βρεις τι γίνεται, να κινηθεί με άνεση με την ίδια ταχύτητα και, με λίγη επιπλέον προσοχή, να κινηθεί πολύ γρηγορότερα.
πως οριζεται το απολυτο και ποιος το κατεχει
Το απόλυτο ορίζεται ως εξής: όταν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, γνωρίζεις όσα σου είναι απαραίτητα για να εκτελέσεις μία εργασία, τότε, η γνώση σου είναι απόλυτη. Ό,τι μάθεις επιπλέον, θα είναι, είτε άχρηστο, είτε άσχετο.
(μηπως μονο ο chuck norris ξερει...)
Και ο απαραίτητος αστεϊσμός για να δώσουμε μια ειρωνική νότα στη δημοσίευσή μας...
Ευχαριστώ.