-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Αν πάντως θέλεις να κάνεις 'καλό χρόνο' σε μία τέτοια διαδρομή, το μυστικό δεν είναι οι 200άρες αλλά η σταθερή ταχύτητα. Με το δικό μου αν πηγαίνεις συνέχεια πάνω από 200-220 θα χρειαστείς 2 ανεφοδιασμούς για Θεσσαλονίκη ενώ με 150 ενδεχομένως και κανέναν. Να η διαφορά... Επιπλέον οι ανεφοδιασμοί πρέπει να είναι προγραμματισμένοι γιατί αν σου ανάψει λαμπάκι σε καμιά ερημιά (πχ. Ράχες-Λάρισα είναι ζόρικα τα πράγματα από βενζινάδικα και παντού αν είναι νύχτα) και πηγαίνεις με 80 για 50 χλμ. την πάτησες.Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις .
Να προσθέσω μόνο πως σημαντικό ρόλο παίζει και ο κυκλοφοριακός φόρτος σε συνάρτηση με την ώρα. -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
δεν υπαρχει καμια περιπτωση...πρωτα απο ολα για να φτασεις μεχρι τη γλυφαδα (καμια 15αρια χλμ) θες γυρω στο 10λεπτο και αυτο εφ'οσον σφαξεις μερικα κοκκινα και πηγαινεις επικινδυνα γρηγορα και ειναι φυσικα σχεδον αδειος ο δρομος..
θες να μου πεις οτι στη παραλιακη πηγαινεις με μεση 200?επισης πανω στο αυτοκινητο σου εχεις φαρο?
Μικρολίμανο - Γλυφάδα είναι ~10 Km. Σκέψου τώρα να γίνει αυτή η διαδρομή ξεκάρφωτη καθημερινή στις 4:00 που δεν κυκλοφορεί ψυχή. Δε θα πιάσεις 120 Km/h στις ευθείες του ΣΕΦ, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Καβουρίου; Το λιγότερο είναι αυτές οι ταχύτητες. Τότε, που δεν είχε και γραμμές ΤΡΑΜ, με άνεση πήγαινες με 150 Km/h αν δεν είχε κίνηση.
Θα χάσεις λίγο στις στροφές στα Λιμανάκια (πες θα πας με 70 μέση ταχύτητα εκεί), στο τούνελ κτλ που θα το καλύψεις στις ευθείες της Βάρκιζας και πριν το Λαγονήσι.
Υπολόγισε ~30-35 Km απόσταση για ~15 min έχεις μέση ταχύτητα ~120 Km/h. Οδηγώντας οριακά, παραβιάζοντας μερικά κόκκινα (παλιά μου τέχνη κόσκινο) το κάνεις, αλλά θέλει δύο πράγματα:
- Άριστη γνώση των φαναριών
- Άριστη γνώση του δρόμου
- Εξαιρετική τύχη και στο θέμα φανάρι και στο θέμα κίνηση κυρίως
Θα σου πω αντίστοιχο περιστατικό. Ξεκινάμε 'κόντρα' με ασφαλίτικο Octavia, πάλι από Μικρολίμανο και φτάνουμε μέχρι Λ. Βουλιαγμένης που αυτός έστριψε αριστερά. Μπροστά αυτός με τον φάρο, πίσω εγώ. Παρασκευή βράδυ (φαντάσου κίνηση), ούτε 15 min για Γλυφάδα. Το γιατί το έκανα ήταν απλό. Μου έκανε σφήνα στο Μικρολίμανο και κοντέψαμε να τρακάρουμε και γι' αυτό του χώθηκα. Το γιατί με άφησε και δεν μου τα πήρε όλα, ακόμα το έχω απορία κι εγώ.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Αν πάντως θέλεις να κάνεις 'καλό χρόνο' σε μία τέτοια διαδρομή, το μυστικό δεν είναι οι 200άρες αλλά η σταθερή ταχύτητα. Με το δικό μου αν πηγαίνεις συνέχεια πάνω από 200-220 θα χρειαστείς 2 ανεφοδιασμούς για Θεσσαλονίκη ενώ με 150 ενδεχομένως και κανέναν. Να η διαφορά... Επιπλέον οι ανεφοδιασμοί πρέπει να είναι προγραμματισμένοι γιατί αν σου ανάψει λαμπάκι σε καμιά ερημιά (πχ. Ράχες-Λάρισα είναι ζόρικα τα πράγματα από βενζινάδικα και παντού αν είναι νύχτα) και πηγαίνεις με 80 για 50 χλμ. την πάτησες.
Πολύ σωστά αυτά που αναφέρεις .
Να προσθέσω μόνο πως σημαντικό ρόλο παίζει και ο κυκλοφοριακός φόρτος σε συνάρτηση με την ώρα.Έχετε και οι δύο απόλυτο δίκιο. Το έχω ήδη γράψει πως αν πάω με 140-150 μέση ταχύτητα Θεσ/κη θα φτάσω με 1 ανεφοδιασμό. Δηλαδή, στο συγκεκριμένο βίντεο, αν πήγαινα λίγο πιο αργά, θα έκανα τον ίδιο χρόνο με 1 λιγότερο ανεφοδιασμό.
Ευχαριστώ.
-
Παραβιάζοντας μερικά κόκκινα?
Είπαμε , να μην το παραχέζουμε κιόλας.
-
Και επίσης και η άγνοια κινδύνου απέναντι σε κάμερες και μπλόκα
-
Ο χρήστης thymios έγραψε:
επισης πανω στο αυτοκινητο σου εχεις φαρο?
Αυτό είναι και δική μου απορία...επίσης άκουγα μια σειρήνα ή ήταν άσχετη;
εγω κατι κοκκινο βλεπω παντως
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... yS9o#t=66s -
τις εποχές της καφρίλας, είχα κάνει το πάτρα λευκάδα (170 περίπου χλμ) ξημερώματα Σαββάτου σε 1:25? χωρίς παράκαμψη αγρινίου, μέσω γέφυρας. Οδήγηση δίχως αύριο, μόνο στα χωριά έκοβα και σε ενα κομμάτι μετά την αμφιλοχία, επειδή είναι γνωστό για την υγρασία που πιάνει στις στροφές. αφού δεν αποδήμησα εις κύριον τότε
Eindhoven-Brussels-Belgrade (γύρω στα 1900 χλμ) κάπου στις 15 ώρες? non-stop με τον αδερφό να οδηγάει κανα δίωρο στην Αυστρία.
Ancona-Eindhoven (1400) σε 11 και κάτι ώρες
επικό τόπικ, μισό να πιάσω ένα μπάφο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Καλή φάση πρέπει να ταν με 335d φορουμίστα, αυτός θα 'χει ενδιαφέρουσες ιστορίες.ΤΟ αυτοκίνητο για τέτοια ταξίδια. Γρήγορο, φοβερό τράβηγμα χαμηλα, λογικές καταναλώσεις. Ιδανικό.
Αν και αύριο έχω δουλειά, θα ψάξω τώρα για 5 min και αν το βρω έχει καλώς. Είναι ένα βίντεο από έναν 'παράνομο αγώνα' τραβηγμένο από 335d.
@ the rest of us
Το βίντεο δεν είναι ανώριμο υπό την έννοια της 'μαγκιάς' γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, δεν κάνω τέτοια πράγματα. Ούτε μαγκιά πουλάω, ούτε λέω όμως ψέματα. Ξεκάθαρα πράγματα: έχω κάνει πολλά παράνομα (ως προς τον ΚΟΚ), αλλά δεν είμαι και υπερήφανος για αυτά. Από την άλλη όμως, δεν είμαι και ψεύτης για να λέω πράγματα που δεν έχουν γίνει. Γι' αυτό και ανέβηκε αυτό το βίντεο, για να πειστούν όλοι όσοι λέγανε ότι ήταν ψέμα.
Οι σειρήνες, ακούγονται από το Destinator 7 που χρησιμοποιούσα τότε και υπενθυμίζουν σε απόσταση 1200 m (τότε, πριν την έλευση του TP XR) την πιθανότητα ύπαρξης μπλόκου. Φυσικά, με τέτοιο καιρό, τέτοια ημέρα, δεν υπάρχει περίπτωση για μπλόκο και γι' αυτό δεν έκοβα πουθενά.
Για να το ολοκληρώσω, σε κάποιο σημείο στο 334 Km αν δεν κάνω λάθος (ακόμα το θυμάμαι) συνειδητοποίησα τι χρόνο πάω να κάνω και, ενώ θα έφτανα εξαιρετικά νωρίς Θεσσαλονίκη και έπρεπε να κόψω, συνέχισα να πατάω γκάζι για να βελτιώσω το χρόνο.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
τις εποχές της καφρίλας, είχα κάνει το πάτρα λευκάδα (170 περίπου χλμ) ξημερώματα Σαββάτου σε 1:25? χωρίς παράκαμψη αγρινίου, μέσω γέφυρας. Οδήγηση δίχως αύριο, μόνο στα χωριά έκοβα και σε ενα κομμάτι μετά την αμφιλοχία, επειδή είναι γνωστό για την υγρασία που πιάνει στις στροφές. αφού δεν αποδήμησα εις κύριον τότεEindhoven-Brussels-Belgrade (γύρω στα 1900 χλμ) κάπου στις 15 ώρες? non-stop με τον αδερφό να οδηγάει κανα δίωρο στην Αυστρία.
Ancona-Eindhoven (1400) σε 11 και κάτι ώρες
επικό τόπικ, μισό να πιάσω ένα μπάφο
Δεν είναι ακατόρθωτο...
Με τι άνεμο;
-
επισης πανω στο αυτοκινητο σου εχεις φαρο?
Αυτό είναι και δική μου απορία...επίσης άκουγα μια σειρήνα ή ήταν άσχετη;
εγω κατι κοκκινο βλεπω παντως
Μάλλον ανάκλαση στο τζάμι* και καθυστέρηση στην εστίαση του κινητού. Σειρήνα δεν έχω. Είπαμε, καφρίλες ναι, αλλά όχι και αντιποίηση αρχής. Άλλωστε, θα έπρεπε να έχω μπλε σειρήνα για να κάνουν στην άκρη.
- Το Nokia N82 όταν γράφει βίντεο, ανάβει ένα κόκκινο φωτάκι πίσω. Αυτό ανακλάστηκε ή στο τζάμι μπροστά στα όργανα ή στο παρπρίζ και βγήκε στο βίντεο. Υπάρχει σχετικό patch (αντίστοιχο του jailbreak στα iPhone) που το σβήνει αυτό το φως στα Nokia, αλλά δεν το έχω βάλει ποτέ μέχρι τώρα γιατί δε με ενδιέφερε.
Ευχαριστώ.
-
δε σε ενοχλει αυτο το πραγμα στο destinator? το ειχε και φιλος μου και χτυπουσε καθε λιγο και λιγακι
δε γινεται να το βαλεις να σου μιλαει ?
-
δε σε ενοχλει αυτο το πραγμα στο destinator? το ειχε και φιλος μου και χτυπουσε καθε λιγο και λιγακιδε γινεται να το βαλεις να σου μιλαει ?
Μίλαγε, αλλά είχα τόσο δυνατά τη μουσική που δεν ακούγονται οι φωνές. Η σειρήνα όμως ακούγεται πάντα...!!!
Αν έκανα αυτή τη διαδρομή ημέρα φυσιολογική (όχι γιορτές, με κρύο κτλ) θα με είχαν σταματήσει και στα 2-3 μπλόκα που θα συναντούσα μέχρι Θεσσαλονίκη. Οπότε, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η ημέρα που έγινε η διαδρομή.
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Μικρολίμανο - Γλυφάδα είναι ~10 Km. Σκέψου τώρα να γίνει αυτή η διαδρομή ξεκάρφωτη καθημερινή στις 4:00 που δεν κυκλοφορεί ψυχή. Δε θα πιάσεις 120 Km/h στις ευθείες του ΣΕΦ, Ελληνικού, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Καβουρίου; Το λιγότερο είναι αυτές οι ταχύτητες. Τότε, που δεν είχε και γραμμές ΤΡΑΜ, με άνεση πήγαινες με 150 Km/h αν δεν είχε κίνηση.
ναι πες δεν ειναι 15, ειναι 12 χλμ (εγω μετραω και κατι επιπλεον πραγματακια) το θεμα ειναι οτι την εχω κανει χιλιαδες φορες τη διαδρομη , εχω περασει κατα πολυ τα 150 , ειχα σφαξει και κατι φαναρια στα νιατα μου που ημουν ηλιθιος , κατω απο 10 λεπτα δεν επεσα ποτε
το τεταρτακι που μου λες με το κωλαδικο πιο κατω ειναι απολυτως εφικτο και ρεαλιστικο αν απλα πηγαινεις γρηγορα και το 20λεπτο αν δεν εχει καθολου κινηση και εισαι ακινδυνος (το οποιο το κανα μαλιστα τη τελευταια φορα που πηγα σαββατο στις 8 το πρωι)
το να κανεις αλλο τοσο μεχρι το λαγονησι με λιμανακια και τρυπες καραμανλη μεσα, διελευση μεσα απο κατοικημενες ζωνες (βαρκιζα πχ και ας ειναι 4 το πρωι ) ακομα και αν μετα την αγια μαρινα ανοιγει αρκετα ο δρομος δεν μπορω να καταλαβω πώς εγινε..
ακομα κι αν ενωσω τους πιο γρηγορους χρονους που μπορω να σκεφτω δε μου βγαινει
-
Βρήκα τα βίντεο με το diesel. Είναι τελικά 330d:
Είναι από το gumball 3000 τα βίντεο. Οι τύποι είναι από Αγγλία και κάνουν τρελίτσες στους δρόμους.
Αυτά τα ολίγα και σας καληνυχτίζω διότι, αύριο έχουμε πολύ δουλειά.
Ευχαριστώ.
-
Ένα καλοκαίρι πριν από 2+ χρόνια έφυγα μόνος 04:00 το πρωί του Σαββάτου από Ν. Σμύρνη για Αρχάγγελο Πρεβέζης (περίπου 10χλμ μετά την Πρέβεζα) και απόσταση συνολικά 400 χιλιόμετρα ακριβώς από το ένα σπίτι στο άλλο.
Ούτε έργα στην Ε.Ο, ούτε παράκαμψη Αγρινίου.Από όσο θυμάμαι κινήθηκα:
Ν. Σμύρνη (Ποσειδώνος, ποτάμι, Καβάλλας) - Κόρινθο με 130 - 150 χλμ/ώρα
Κόρινθος - Γέφυρα 100 - 130 χλμ/ώρα. (θυμάμαι ότι λόγο ερημιάς κράταγα σταθερά 115 χλμ ώρα για πάρα πολύ ώρα)
Αντίρριο -Αμφιλοχία με 80 - 100 χλμ/ώρα. (πριν μπούν οι κάμερες φυσικά, ωραία και απλωμένη διαδρομή με λίγο απ'όλα)
Αμφιλοχία - Βόνιτσα 100 - 120 χλμ/ώρα. (απίθανη διαδρομή με στροφές, ευθείες, φουρκέτες τα πάντα όλα)
Βόνιτσα - Άκτιο 50 - 100χλμ/ώρα (πολύ μικρή διαδρομή αλλά φοβερή με πολλές κλειστές στροφές)
Υποθαλλάσια - Αρχάγγελος 100χλμ/ώρα. (μια μεγάλη ευθεία αλλά πολύ επικίνδυνη λόγο των διασταυρώσεων)Συνολικά έκανα 3 ώρες και 10 λεπτά χωρίς όμως καμμία στάση (ούτε καν για κατούρημα) και έκαψα τα 3/4 του ντεπόζιτου κρατώντας σταθερές και όχι απαγορευτικές ταχύτητες, εκτός από το κομμάτι Αμφιλοχία - Άκτιο που το μ@λ@κισα αρκετά...
Φυσικά την ημέρα και ώρα που έφυγα ήμουν ολομόναχος στο δρόμο, ζήτημα να έκανα 10 προσπεράσεις σε όλο το ταξίδι.Μπορούσα να κατέβω και κάτω από τις 3 ώρες αλλά μετά δεν θα μου έφτανε με τίποτα η βενζίνη και μιλάμε και για τρελές ταχύτητες, άρα θα έφτανα αλοιφή από την κούραση...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
έχω μία, όταν είχα κάνει Αθήνα - Σούνιο 20 λεπτά, αλλά είναι λίγο ανεβασμένηΌσο για τα 15 λεπτά Μικρολίμανο-Λαγονήσι,γίνεται αλλά πρέπει να είναι ξημερώματα,να τα προλάβεις όλα πράσινα και να πηγαινεις σε όλη τη διαδρομή χωρίς αύριο.
-
ναι πες δεν ειναι 15, ειναι 12 χλμ (εγω μετραω και κατι επιπλεον πραγματακια) το θεμα ειναι οτι την εχω κανει χιλιαδες φορες τη διαδρομη , εχω περασει κατα πολυ τα 150 , ειχα σφαξει και κατι φαναρια στα νιατα μου που ημουν ηλιθιος , κατω απο 10 λεπτα δεν επεσα ποτε
το τεταρτακι που μου λες με το κωλαδικο πιο κατω ειναι απολυτως εφικτο και ρεαλιστικο αν απλα πηγαινεις γρηγορα και το 20λεπτο αν δεν εχει καθολου κινηση και εισαι ακινδυνος (το οποιο το κανα μαλιστα τη τελευταια φορα που πηγα σαββατο στις 8 το πρωι)
το να κανεις αλλο τοσο μεχρι το λαγονησι με λιμανακια και τρυπες καραμανλη μεσα, διελευση μεσα απο κατοικημενες ζωνες (βαρκιζα πχ και ας ειναι 4 το πρωι ) ακομα και αν μετα την αγια μαρινα ανοιγει αρκετα ο δρομος δεν μπορω να καταλαβω πώς εγινε..
ακομα κι αν ενωσω τους πιο γρηγορους χρονους που μπορω να σκεφτω δε μου βγαινει
Μην το παλεύεις άδικα, δεν βγαίνει.
Είτε με το VTS που την είχα λιώσει την διαδρομή, είτε με αυτό που έχω τώρα δεν παίζουν τέτοιοι χρόνοι συνολικά. -
Αεροδρομιο Αλεξανδρουπολης- Ανατολικη εξοδος Κομοτηνης στα 20 λεπτα...
Ετρεχα γιατι ηθελα να προλαβω γενικη συνελευση στη σχολη..
Επισης Κομοτηνη- Περιστερι τα Χριστουγεννα θα το ειχα κανει στις 6μισης ωρες αλλα πεσαμε σε χιονια και εχασα γυρω στη μια ωρα...
Τοτε οι μονες στασεις που καναμε ηταν σε παρκινγκ μετα την Καβαλα, στον Κορινο, σε ενα παρκινγκ στη Λαρισα και μετα στη Λαμια -
Ο χρήστης Focusman91 έγραψε:
Ετρεχα γιατι ηθελα να προλαβω γενικη συνελευση στη σχολη..
ετρεχες του σκοτωμου για μια παραταξη?
-
delete
Το πιο γρηγορο ταξιδι σας και αλλες ιστοριες