-
Εδώ με το Astra που είναι 1.4 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αν πας γρήγορα (όχι απολύτως όριακα όμως), θες γέμισμα στον Κορινό. Να δω πότε θα ανεβάσω το βίντεο με το ταξίδι των 3:35 από Κερατσίνι σε Τριανδρία με 2 στάσεις για βενζίνη (γέμισμα πριν φύγω, γέμισμα Κορινό) και παράκαμψη Λεπτοκαρυάς (πολύ σύντομη τότε). Αν βάλεις όμως αέριο, φτάνεις άνετα...!!!
Θυμάμαι και παλιά, όταν δεν υπήρχε η γέφυρα, το απόλυτο ταξίδι 2 φορές (ανέβασμα, κατέβασμα), Κερατσίνι - Πρέβεζα - Κερατσίνι σε 3:45 που είχα καταναλώσει 48 L μέχρι Αμφιλοχία έχοντας κάνει 50 Km εντός Αθήνας με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.
Ευχαριστώ.
-
Εδώ με το Astra που είναι 1.4 Αθήνα - Θεσσαλονίκη, αν πας γρήγορα (όχι απολύτως όριακα όμως), θες γέμισμα στον Κορινό. Να δω πότε θα ανεβάσω το βίντεο με το ταξίδι των 3:35 από Κερατσίνι σε Τριανδρία με 2 στάσεις για βενζίνη (γέμισμα πριν φύγω, γέμισμα Κορινό) και παράκαμψη Λεπτοκαρυάς (πολύ σύντομη τότε). Αν βάλεις όμως αέριο, φτάνεις άνετα...!!!
Θυμάμαι και παλιά, όταν δεν υπήρχε η γέφυρα, το απόλυτο ταξίδι 2 φορές (ανέβασμα, κατέβασμα), Κερατσίνι - Πρέβεζα - Κερατσίνι σε 3:45 που είχα καταναλώσει 48 L μέχρι Αμφιλοχία έχοντας κάνει 50 Km εντός Αθήνας με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση.
Ευχαριστώ.
-
Ευχαριστώ.
-
Offtopic[mod]
-
Κερατσίνι - Πρέβεζα - Κερατσίνι μέσω Νέας Ε.Ο. απόσταση 365Χ2=730 km και εκτιμώμενος χρόνος για το Κερατσίνι - Πρέβεζα 5 ώρες και 31 λεπτά. Με την επιστροφή δηλαδή 11 ώρες.
(πηγή maps.google.com --- > Get directions).
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Και μετά ο φτωχός χωρικός ήρθε με το άσπρο άλογό του, σκότωσε τον δράκo, ελευθέρωσε την πριγκίπισσα και ζήσαν χαρούμενοι.
Ετσι.....
3 ώρες και 45 λεπτά έχω κάνει από Λαχαναγορά Θεσσαλονίκης μέχρι έξοδο Κηφισιάς έχοντας πολλές φορές ξεπεράσει τα 250 χλμ.Την στάση για βενζίνη δεν την μετράω στον χρόνο.
Πολύ απλό. Πηγαίνεις στο 'φίδια' και βλέπεις τα διόδια σκαναρισμένα. Υπολόγισε το χρόνο και θα δεις ότι βγαίνει. Θα ανεβάσω και το βίντεο, αλλά από αύριο γιατί σήμερα είμαι εκτός Αθηνών και δεν έχω πρόσβαση στα βίντεο αυτά.
Όταν τα ανεβάσω, θα δούμε ποιος έχει και ποιος δεν έχει δίκιο. Με στοιχεία και δεδομένα...
Ευχαριστώ.
-
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Κερατσίνι - Πρέβεζα - Κερατσίνι μέσω Νέας Ε.Ο. απόσταση 365Χ2=730 km και εκτιμώμενος χρόνος για το Κερατσίνι - Πρέβεζα 5 ώρες και 31 λεπτά. Με την επιστροφή δηλαδή 11 ώρες.(πηγή maps.google.com --- > Get directions).
Αυτό δεν παίζει με τίποτε. Είναι χρόνος εκτός πραγματικότητας. Χωρίς να το κοιτάξω καν, σε πάει από τον παραλιακό δρόμο και τηρεί τα όρια.
Πάντως, οι χρόνοι που κάνω εγώ και οι υπόλοιποι δηλαδή, σε φυσιολογικές συνθήκες είναι:
-
Αθήνα - Φιλιππιάδα (~360 Km) σε 4 h.
-
Κερατσίνι - Βόνιτσα από τον παραλιακό (μπαίνεις από Μεσολόγγι) 3:45 h.
Τώρα που κοίταξα στο Sygic Κερατσίνι - Έξοδος από παράκαμψη Φιλιππιάδας 356 Km 4:48 τηρώντας φυσικά τα όρια. Πήγαινε στις 2 παρακάμψεις (Αγρίνιο και Φιλιππιάδα) τελικιασμένος και θα δεις ότι με 100% ασφάλεια (μηδέν κίνηση ουσιαστικά) κατεβαίνεις στις 4,5 h τηρώντας στον υπόλοιπο δρόμο τα όρια. Κάνε και μια παράβαση +30 των ορίων και το έριξες πολύ κάτω από τις 4 h.
Μην παραξενεύεστε κύριοι. Ή έχετε πρόβλημα με τον υπολογισμό του χρόνου ή δεν μπορώ να καταλάβω τι γίνεται. Κουλάδια θα σας έλεγε κάποιος, αλλά εγώ δεν μπορώ να το φανταστώ ότι ισχύει. Πιο πιθανό να μην έχετε ΚΑΜΙΑ ιδέα για τις διαδρομές αυτές και τους απαιτούμενους χρόνους.
Τελευταία καλή διαδρομή, Πάτρα - Κερατσίνι σε 2:15 με παρακάμψεις των διοδίων, νομίζω τον Οκτώβριο. Το έχω ΚΑΙ σε βίντεο...
Για όποιον το έχει χάσει:
Και η εξήγηση:
Από το σπίτι μου μέχρι Καυταντζόγλειο είναι περίπου 510-515 Km. Πες 520 για να είμαστε εύκολοι στους υπολογισμούς. Με 160 σταθερά κάνεις 3h15min. Σε αυτά πρέπει να προσθέσεις το χρόνο που χάνεις σε διόδια και όπου κινείσαι πιο αργά (είπαμε, κίνηση δεν υπήρχε, άρα δεν πήγα πιο αργά από 80 πουθενά εκτός 2-3 Km που ήταν οι στροφές σε Τέμπη και Πλαταμώνα), οπότε χοντρικά πρόσθεσε 30min. Μετά, αφαίρεσε τα σημεία που πήγα πάνω από 160 (πχ Κατερίνη, Λάρισα, Μαλιακός κτλ), οπότε έχεις ένα κέρδος 15 min περίπου, άρα ο χρόνος βγαίνει περίπου όσο σου είπα. Αν τώρα ήταν 3h20min ή 3h30min δεν το εξετάζω γιατί δεν κοίταξα αν έφυγα από το σπίτι 6:45 ή 6:43 ή 6:48, ούτε αν έφτασα 10:20 ή 10:30 με τις καθυστερήσεις για 2 φορές καύσιμα και παράκαμψη διοδίων Λεπτοκαρυάς.
Ευχαριστώ.
-
-
Καμία. Απλά όταν διάβασε ο κόσμος ότι γρήγορα Αθήνα - Θεσσαλονίκη τελειώνω το ρεζερβουάρ με αμάξι 1.4 και το ίδιο αν πας σκοτωμένος για Πρέβεζα, άρχισαν τα κλασσικά, εγώ την έχω μεγαλύτερη κτλ. Πήραν και το 3:45 σε διαδρομή που δεν την έχουν κάνει ποτέ (αλλιώς δε θα έβαζαν google για να τη δουν) και το έβαλαν όχι στη μισή διαδρομή όπως προφανώς δηλώθηκε, αλλά στο πήγαινε έλα (λες και πήγαινα με αεροπλάνο) και άρχισαν τα όργανα. Κλασσικά πράγματα όταν βλέπεις 2-3 άτομα που έχουν ταπωθεί αρκετές φορές να γράφουν. Είναι οι πρώτοι που θίγονται... Γελάω και το ευχαριστιέμαι...!!!
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης pipinos1976 έγραψε:
Ευχαριστώ.Λοιπόν ανέβασμα - κατέβασμα 345Χ2= 690 km. Χρόνος 3.45 h στο σύνολο. Θεωρώ ότι δεν μετράς το χρόνο των στάσεων. Μέση ταχύτητα λοιπόν 690/3h45m=184 km/h. Μέση κατανάλωση 48L/(690+50)km = 6.5 L/100 km ή 48L/690km = 6.96L/100 km.
Για μέση ταχύτητα 184 km/h κατανάλωση κάτω από 7 l/100km. Και θες να το πιστέψουμε? Δεν λαμβάνω υπόψη ότι σε ένα Astra 1.4 η τελική του δεν είναι 184km/h και ότι τέτοιες μέσες δεν πετυχαίνουν στα καλά κομμάτια της ΠΑΘΕ άλλοι συμφορουμίτες με οχήματα με τελικές στα ~300km/h γιατί είμαστε στο θέμα της κατανάλωσης.
Πράγματι δε, για ένα αμάξι που θα θέλει περί τα 90 άλογα ισχύ για να διατηρήσει αυτή την τελική (ήτοι 66 kW) και καταναλώνει 12.88 lt αμόλυβδης την ώρα ήτοι 9.9 kg καυσίμου έχουμε μία specific consumption 150 gr/kw/h που είναι 20% μικρότερη από την απόδοση του καλύτερου πετρελαιοκίνητου της αγοράς ή >35% καλύτερη από την απόδοση του κινητήρα κύκλου Attikson της Toyota στο Prius. Και όλα αυτά σε ένα αμάξι προδιαγραφών Euro4 όταν η καλύτερη επίδοση ήταν σε ένα αμάξι Euro1 το μακρινό 1991.......
Μάλιστα, μάλιστα.
-
Χρήστο, τα 48lt δεν ήταν για όλο το ταξίδι αλλά μέχρι την Αμφιλοχία (ούτε ολόκληρο το πήγαινε). Κατά τα άλλα, 365χλμ*2 = 730km. Οπότε 730km / 3,75h = 194,6km/h, δηλαδή μέση ταχύτητα μεγαλύτερη της τελικής του αυτοκινήτου
-
Νομίζω οτι δεν εννοεί ότι έφυγε από Κερατσίνι , έφτασε Πρέβεζα και γύρισε Κερατσίνι σε 3 ώρες και 45 λεπτά συνολικής διαδρομής.
Και εγώ το ίδιο. Αλλά εννοείται ότι όλα αυτά είναι off-topic και παρακαλώ να κλείσει το θέμα ΕΔΩ [Mod]
-
ψωλαρμενίζαμεεεε στα πέλαγαα
-
Καμιά καλή κατανάλωση για αθήνα-σούνιο έχουμε;
-
έχω μία, όταν είχα κάνει 20 λεπτά, αλλά είναι λίγο ανεβασμένη
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
ψωλαρμενίζαμεεεε στα πέλαγααΓι' αυτό έβρεχε σήμερα άσπρη κολλώδη βροχή...
έχω μία, όταν είχα κάνει 20 λεπτά, αλλά είναι λίγο ανεβασμένη
Πλάκα μας κάνεις με τα 20 min μου φαίνεται. 15 min έχω κάνει Μικρολίμανο - Λαγονήσι κυνηγώντας μια τύπισσα και με 3 άτομα στο αμάξι. Θες να μιλήσω να σου κάνουν έκπτωση σε σχολή για γρήγορη οδήγηση; Έχω κάτι καλά conne...
Καμιά καλή κατανάλωση για αθήνα-σούνιο έχουμε;
Το καλοκαίρι που έκανα 3:45 Κερατσίνι - Πρέβεζα, ήμουν καλοκαίρι με γυναικεία παρέα στην Αθήνα (= πολλές και ήρεμες βόλτες) και έκανα πολύ συχνά τη διαδρομή Κερατσίνι - Παραλία. Η βέλτιστη κατανάλωση ήταν: 46 L για 850 Km εντός πόλης, δηλαδή ~5,5 L / 100 Km. Βέβαια, ήταν καλοκαίρι, η κίνηση ελάχιστη και έβγαινα για βόλτα βράδια, οπότε οι συνθήκες ήταν ακόμα πιο καλές. Μέτρησα αρκετές φορές την κατανάλωση στη διάρκεια των μηνών Ιουλίου και Αυγούστου και ήταν μονίμως σε αυτό το επίπεδο +/- 20-30 Km με τα ίδια λίτρα. Είχα πετύχει και 900 Km εντός πόλης, αλλά ήταν ακριβώς πριν τον 15-Αύγουστο που η κίνηση ήταν πραγματικά μηδενική στους δρόμους.
Σημείωση, τότε το αυτοκίνητο φορούσε 175/70R14, ενώ σήμερα, με τα 205/50R16, ό,τι λάστιχο και να του φορέσω, δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει τέτοιες καταναλώσεις. Η ελάχιστη σήμερα είναι 46 L για 800 Km, μία αύξηση δηλαδή της τάξης του 5-10% ανάλογα με τις συνθήκες κίνησης.
Ευχαριστώ.
-
Επαναλαμβάνω ότι: τα 3:45 έγιναν για διαδρομή Κερατσίνι - Πρέβεζα (~380 Km μέχρι το χωριό) και σε επανάληψη στη διαδρομή Πρέβεζα - Κερατσίνι (πάλι ~380 Km). Δεν έγιναν για τη διπλή διαδρομή και τέτοιος χρόνος ΔΕ γίνεται από ΚΑΝΕΝΑ ΙΧ που κυκλοφορεί σήμερα (προκαλώ τον οποιονδήποτε να το δοκιμάσει, θα έχει πλάκα). Ο χρόνος αυτός, σήμερα είναι απολύτως εφικτός*, και με άνεση μάλιστα, αλλά τότε, με το Ferry Boat ήταν πολύ δύσκολο και απολύτως εξαρτώμενο από αν προλάβεις το καράβι ή όχι. Μάλιστα, στο ανέβασμα, οι 3:45 έγιναν ΜΑΖΙ με το καράβι, ενώ στην κάθοδο, ο χρόνος διαδρομής ήταν 3:45, αλλά μαζί με το καράβι ήταν 4:15. Αυτά, για όποιον ενδιαφέρεται να ψάξει τη δημοσίευση στο bloka για τον επαλήθευση του αν λέω την ίδια εκδοχή ή όχι.
- Καλοκαίρι 2008 είμαι σε γάμο. Το επόμενο πρωί στις 7.30 πρέπει να προλάβω το καράβι για Παξούς. Ξεκινάμε 2 άτομα στις 2.30 από Κερατσίνι και φτάνουμε στο χωριό στις 6.00. Κατέβασμα κάποια πράγματα, επίσκεψη WC και φεύγουμε για Ηγουμενίτσα, όπου φτάνουμε στις 7.00. Λόγω γέφυρας και μόνο οι 3,5 ώρες έγιναν με άνεση και προσοχή: παράκαμψη διοδίων Ελευσίνας (κόντεψα να φύγω σε κάποια στροφή γιατί την είχα ξεχάσει τελείως), κίνηση μέχρι τα διόδια Ζευγολατιού με τελικές όσο ήμουν στην Ε.Ο. και μετά με 130 σταθερά μέχρι Ρίο και από εκεί και πάνω 100-120. Αν πήγαινα πιο γρήγορα, πλήρωνα διόδια και πίεζα μετά το Αντίρριο, σίγουρα ο χρόνος θα ήταν και κάτω από 3:15. Σήμερα, αυτό γίνεται εύκολα με την παράκαμψη Αγρινίου, αλλά θα κάψω ένα ρεζερβουάρ για χρόνο 3 h σε διαδρομή 380 Km με στροφές, ανηφόρες κτλ.
Ευχαριστώ.
-
Ω ρε μανγκα ανεβηκαν και οι αποδειξεις.. το περιμενα..
Ιπταμενη γλastra πρωτη φορα βλεπω.. -
High flyin... low ridin...!!!
Αν είσαι τυχερός, σε λίγο θα δεις και την απόδειξη σε βίντεο. Μετά, θα έχει ο κόσμος πολλά να πει. Ξαφνικά θα γεμίσει το youtube με υβριστικά σχόλια κτλ, αλλά εγώ θα γελάω με τα ψυχολογικά που κουβαλάει ο κόσμος.
Ευχαριστώ.
-
Υπάρχει κάλλιστα και το viewtopic.php?f=5&t=11179 . Δεν χρειάζεται νέο θέμα...
Το πιο γρηγορο ταξιδι σας και αλλες ιστοριες