-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Μπήκε η παραγγελία. Μαύρο st line diesel. Σε 10 μέρες στην αγκαλιά μου.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλη επιλογη
-
@infide
Για σένα δεν ήταν κάτι σημαντικό για μένα συμπυκνωμένη γνώση που θα έπρεπε να την ξέρουν οι υπάλληλοι της ford
Περαστήκαν στο κινητο οι εφαρμογές αυριο στην εξόρμηση θα γίνει η δοκιμήΜε το καλό!!!
-
Μπήκε η παραγγελία. Μαύρο st line diesel. Σε 10 μέρες στην αγκαλιά μου.Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλοριζικο.
Το Kuga επιβεβαιώνει την χρυσή βίβλο της αγοράς αυτοκινήτου, Τομος ΙΧ εδάφιο ΧΧΙ
'Αγόραζε πάντα το facelift ενος μοντέλου'
-
Με το καλό να το παραλάβεις sugar και να το ευχαριστηθείς! Παρόλο που το μαύρο δεν το συμπαθώ σαν χρώμα ειδικά σε αυτό το αυτοκίνητο του πάει αλλά και σε ότι άλλο το έχω συναντήσει.
-
Φίλε εμείς διαλέγουμε αυτοκίνητο και οι γυναίκες χρώμα (μεσα σε λογικά πλαίσια βεβαίως βεβαιως). Να σου πω την αλήθεια τα βρίσκαμε στο magnetic αλλά δε περιμένω 3 μήνες για παραλαβή. Επίσης, θα ψηνόμουν για ένα χρωματακι τύπου urban metallic της Honda αλλά η Ford δεν έχει κάτι παρόμοιο. Αυτή τη στιγμή ετοιμοπαραδοτα έχει μαύρα, λευκά και μια από τις 2 μπλε αποχρώσεις.
Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βρε ακόμα και σε εκείνο το χρυσό που το είδα ή ένα μπλε ρουά το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο. Εγώ πάντως και σε αυτό το ποντικί της φορντ μια χαρά θα το επέλεγα!
-
Με το καλό sugar !!
Πες όμως της γυναίκας που διαλέγει το χρωμα να κάθεται να το καθαρίζει κιόλας [emoji12][emoji12] -
Άσε άσε. ..Εδώ η κόρη μου δε θέλει να αποχωριστεί το i30. Το λατρεύει. Εμπόδια παντού. Από crv, περάσαμε ξοφαλτσα, πήγαμε σε tiguan, λοξοκοιταξαμε το 3008, ξαναπηγαμε crv, πετάχτηκαμε για λίγο σε tucson , μια γρήγορη ματιά σε sportage και τελικά kuga. Το λες και Οδύσσεια.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Βρε ακόμα και σε εκείνο το χρυσό που το είδα ή ένα μπλε ρουά το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο. Εγώ πάντως και σε αυτό το ποντικί της φορντ μια χαρά θα το επέλεγα!Το ποντικί του πάει πάρα πολύ!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Βρε ακόμα και σε εκείνο το χρυσό που το είδα ή ένα μπλε ρουά το αυτοκίνητο είναι πανέμορφο. Εγώ πάντως και σε αυτό το ποντικί της φορντ μια χαρά θα το επέλεγα!
Το ποντικί του πάει πάρα πολύ!
'Ποντικί' λέμε το γνωστό Magnetic της διαφήμισης, ή το σπάνιο Guard Grey που πρασινίζει;
Magnetic
Guard Grey -
Αυτό της διαφήμισης του πάει τρελά!
-
Καμια γνώμη για τις μεμβράνες madico που βαζει η βελμαρ; Τις βάζουν ως δώρο στα μπροστά παράθυρα. Να τους ζητήσω τις wincos? Θέλω τη μέγιστη δυνατή νόμιμη σκουροτητα.
Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης aule1976 έγραψε:
Κάποιος θα μπορούσε να ρωτήσει ‘’ καλά ρε μεγάλε πως πήγες από το GTI με 150 άλογα και φουλ γκάζια στο ford 1.5D. Η επιλογή του κινητήρα έγινε ως εξής:- Πλέον έχω σταματήσει τα 200ρίσματα ένεκα του παιδιού και κινούμαι στα 140-150 χλμ/ω στα οποία το Kuga είναι αξιοπρεπέστατο
Κατ' αρχάς καλοτάξιδο! Ένα δυνατό αυτοκίνητο δεν χρειάζεται μόνο για 200αρίσματα, αλλά και για ασφάλεια στις προσπεράσεις.
Τα φρένα πολύ δυνατά και σε φρενάρουν όποτε χρειαστεί – σίγουρα στο φρενάρισμα συνεισφέρει και το βάρος.
Εδώ σίγουρα μπερδεύεσαι.
-
Καμια γνώμη για τις μεμβράνες madico που βαζει η βελμαρ; Τις βάζουν ως δώρο στα μπροστά παράθυρα. Να τους ζητήσω τις wincos? Θέλω τη μέγιστη δυνατή νόμιμη σκουροτητα.Στάλθηκε από το SM-T800 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ελάχιστη νόμιμη φωτοδιαπερατότητα έχει η WinCos70, αυτή βάζει η Carglass στην προσφορά της, ζήτα αυτές.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Αυτό της διαφήμισης του πάει τρελά!+1
-
Με το καλό sugarman, εξαιρετική επιλογή αυτοκινήτου!
-
REALZEUS έγραψε:
Κατ' αρχάς καλοτάξιδο! Ένα δυνατό αυτοκίνητο δεν χρειάζεται μόνο για 200αρίσματα, αλλά και για ασφάλεια στις προσπεράσεις.Εννοώ ότι πλέον έχω ηρεμήσει σαν οδηγός, και όπως δεν ριψοκινδυνεύω με 200αρες δεν θα κάνω και μια ριψοκίνδυνη προσπέραση και μάλιστα με το παιδάκι μου μέσα.
Προσπαθώ λοιπόν να πω (για να βοηθήσω και τους λοιπούς συμμετέχοντες που ενδιαφέρονται να αγοράσουν το συγκεκριμένο αμάξι) ότι άμα θες να κάνεις μια προσπέραση σε κάποιον που κινείται με 80-100 χλμ σε μια μεγάλη ευθεία επαρχιακού δρόμου και εσύ έρχεσαι με 120 από πίσω το αυτοκίνητο θα την κάνει αξιοπρεπώς καθώς ανεβάζει εύκολα στα 140. Τώρα άμα θες να κάνεις προσπέραση σε κάποιον που πάει με 140 δεν θα την κάνεις ή θα την κάνεις πολύ πιο δύσκολα (δεν το έχω δοκιμάσει και ούτε πρόκειται). Παλιά με το Golfaki και με το μυαλό που κουβαλούσα και μπορούσα πιο άνετα να την κάνω και θα την έκανα. Άλλο αμάξι άλλα μυαλά.Απλά σε μια προσπέραση (με αυτά που έχω δει και έχω πάθει) υπάρχουν άπειρα πράγματα που δεν μπορούν να προβλεφθούν (πχ. ένα αυτοκίνητο που θα βγει την ώρα που κάνεις μια προσπέραση από ένα δρομάκι ).
Πλέον όμως δεν έχω μόνο την κεφάλα μου να φάω (και βλέπω πόσο κουτός ήμουν τόσο καιρό καθώς δεν σκεφτόμουν τον άμοιρο οδηγό του προαναφερόμενου οχήματος και τα τυχόν παιδάκια του μέσα. δόξα τω θεω δεν μου έτυχε κάτι τέτοιο.. )aule1976 έγραψε:
Τα φρένα πολύ δυνατά και σε φρενάρουν όποτε χρειαστεί – σίγουρα στο φρενάρισμα συνεισφέρει και το βάρος.REALZEUS έγραψε:
Εδώ σίγουρα μπερδεύεσαι.Έχεις δίκιο ευχαριστώ για την διόρθωση. Η απόσταση φρεναρίσματος σε ιδανικές συνθήκες είναι ανεξάρτητη του βάρους σε επίπεδο δρόμο, μικραίνει στην ανηφόρα ανάλογα του βάρους και αυξάνεται στην κατηφόρα. Άρα πρέπει να γράψω λόγω του όγκου/ σχήματος του αυτοκινήτου άρα των μεγαλύτερων αεροδυναμικών αντιστάσεων σε σχέση με ένα μικρό (και αυτή είναι η αίσθησή μου δλδ δεν έχω ψάξει συντελεστές, οπισθελκούσες κλπ κάποιος άλλος μπορεί να το βρει διαφορετικό)
ΥΓ1 : Δοκιμάστηκε η σύνδεση των apps και η λειτουργία του android auto και ήταν ακριβώς όπως τα έγραψε ο infide σε προηγούμενο post. Ευχαριστώ και πάλι infide
ΥΓ2: Θα μπορούσε να μου πεί κάποιος πως κάνουμε παράθεση ενός post και πως ανεβάζουμε φωτός? . Εδώ το έκανα manual με το quote και copy- paste το κείμενο του REALZEUS
-
Ο χρήστης aule1976 έγραψε:
Έχεις δίκιο ευχαριστώ για την διόρθωση. Η απόσταση φρεναρίσματος σε ιδανικές συνθήκες είναι ανεξάρτητη του βάρους σε επίπεδο δρόμο, μικραίνει στην ανηφόρα ανάλογα του βάρους και αυξάνεται στην κατηφόρα.
Ετσι όπως περιγράφεις τα πράγματα λογικά δεν έχεις σχέση με φυσική. (Δεν το λεω σαν κακό, ο καθένας στον τομέα του, απλά ως διαπίστωση). Η έννοια της ορμής εξαρτάται από το βάρος και την ταχύτητα. Ακόμα και σε απολυτη ευθεία χωρίς αέρα η απόσταση φρεναρίσματος εξαρτάται από το βάρος. Δηλαδή εσυ με την οικογένεια σου σε απόλυτη ευθεία θα ακινητοποιηθείτε σε μεγαλύτερη απόσταση απο οτι εσύ μόνος σου μέσα στο αμάξι απο την ίδια αρχική ταχύτητα. Στο φρενάρισμα όλα παιζουν ρόλο ακόμα και σε ευθεία. Βάρος, αναρτήσεις λάστιχα, συστημα φρένων, συντελεστές τριβής κλπ.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ετσι όπως περιγράφεις τα πράγματα λογικά δεν έχεις σχέση με φυσική. (Δεν το λεω σαν κακό, ο καθένας στον τομέα του, απλά ως διαπίστωση). Η έννοια της ορμής εξαρτάται από το βάρος και την ταχύτητα. Ακόμα και σε απολυτη ευθεία χωρίς αέρα η απόσταση φρεναρίσματος εξαρτάται από το βάρος. Δηλαδή εσυ με την οικογένεια σου σε απόλυτη ευθεία θα ακινητοποιηθείτε σε μεγαλύτερη απόσταση απο οτι εσύ μόνος σου μέσα στο αμάξι απο την ίδια αρχική ταχύτητα. Στο φρενάρισμα όλα παιζουν ρόλο ακόμα και σε ευθεία. Βάρος, αναρτήσεις λάστιχα, συστημα φρένων, συντελεστές τριβής κλπ.
Οκ και μια ferrari με έναν ελέφαντα μέσα θα φρενάρει πιο γρήγορα από ένα γκολφάκι .. γιατί έχει καλύτερο σύστημα φρένων λέω εγω
Απόδειξη:
F=mγ (από 2ο Νόμο του νευτωνα) (αν ασκήσω μιά δύναμη F σε ένα αντικείμενο μάζας m, αυτό θα επιταχύνεται/ επιβραδύνεται με επιτάχυνση γ)
Όταν φρενάρω ποια είναι ΙΔΑΝΙΚΑ η δύναμη αυτή? Η τριβή Τ που στο οριζόντιο επίπεδο ισούται με μ(m*g) όπου μ= συντελεστής τριβής και g= 9,81 m/sec^2 η επιτάχυνση της βαρύτητας.Άρα F=T ==> mγ=μ(mg) ==> γ=μg Δηλαδή η επιβράδυνση του αυτοκινήτου είναι ανεξάρτητη της μάζας
του.
Δηλαδή η μάζα δεν παίζει κανένα ρόλο στην επιβράδυνση ενός αυτοκινήτου, διότι μικρή μάζα σημαίνει μικρό βάρος που σημαίνει μικρή τριβή, μεγάλη μάζα σημαίνει μεγάλο βάρος που σημαίνει μεγάλη τριβή, άρα αυτά έρχονται σε ισορροπία και μας δίνουν το ίδιο αποτέλεσμα.Επίσης η ορμή J όπως γράφεις είναι μάζα επί ταχύτητα αλλά άυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει στο φρενάρισμα είναι η μεταβολή της ορμής η οποία ισούται με την ώθηση Ω=(Fdt)(από 3ο Νόμο του νευτωνα). Αρα μια μεγαλύτερη ορμή θα χρειαστει την επενέργεια μιας μεγαλύτερης δύναμης (στον ίδιο χρόνο) ή της ίδιας δύναμης (σε μεγαλύτερο χρόνο) για να μηδενιστεί. Στο φρενάρισμα ποια είναι αυτή η δύναμη? η τριβή που είναι ανάλογη του βάρους.
Άρα ΔJ = Ω ==> 0 - m * υ = (-Τ) δt ==>m * υ = (μ(m*g) δt απαλείφοντας τους όρους μπορείς να δεις ότι ο χρόνος ακινητοποίησης είναι ανάλογος μόνο της ταχύτητας που πήγαινες πριν πατήσεις φρένο και του συντελεστή ολίσθησης του επιπέδου που κινείσαι.Άρα δεν ''ακούω αυτό που λες''. το αυτοκίνητο με μένα μόνο μέσα θα σταματήσει στον ίδιο χρόνο με αυτόν που θα χρειαζόταν αν είχα μέσα και την οικογένειά μου. Και απόδειξέ μου το αντίθετο με την φυσική που επικαλείσαι.
Αντί λοιπόν να ξεκινήσεις το κείμενο καλώντας με ( και χωρίς να ξέρεις τι είμαι και τι κάνω) θα μπορούσες να μας παραθέσεις και εξηγήσεις τι θα γινόταν σε έναν μη ιδανικό κόσμο όπου στο δρόμο δεν υπάρχουν μόνο τριβές κλπ κλπ και να μας εξηγήσεις πως ακριβώς επηρεάζουν αναρτήσεις λάστιχα, σύστημα φρένων ( να μαθαίνουμε και εμείς οι άσχετοι)
Και στην τελική να μου αποδείξεις όμορφα και σωστά που κάνω λάθος
Και σε καλώ να το κάνεις -
Αυξάνοντας την μάζα, αυξάνεις και τη ορμή.
To demonstrate the difference in braking I did a test with this combination to show my students what happens. On a blocked off straight road near my base at 80 kilometres per Hour emergency stopping to stationary, after every run we topped up the fuel tank.
Vehicle and Driver only = 32 Metres
Vehicle, Driver only and 300 kg load = 38 Metres
Vehicle, Driver and 3 Passengers = 39 Metres
Vehicle, Driver, 3 Passengers and 300kg load = 45 Metres
Vehicle, Driver and empty Trailer = 38 Meters
Vehicle, Driver, 300kg load and empty Trailer = 41 Meters
Vehicle, Driver, empty Trailer and 3 Passengers = 41 Metres
Vehicle, Driver, 300 kg load, empty Trailer and 3 Passengers = 43 Metres
Vehicle, Driver and 800 kg loaded Trailer = 48 Meters
Vehicle, Driver, 300 kg load and 800 kg loaded Trailer = 52 Meters
Vehicle, Driver, 800 kg loaded Trailer and 3 Passengers = 52 Metres
Vehicle, Driver, 300 kg load, 800 kg loaded Trailer and 3 Passengers = 58 M
This is real world testing with a car that had been fully serviced with new tyres, new brake pads and discs. everything was working to specification on the car. These results are the average of 5 different drivers. we had warmed the tyres before we started, the road was dry and nice warm sunny weather.
https://www.quora.com/Why-doesnt-the-we ... g-distance
Ford Kuga