-
Φλερτάρει με τα 1.400 κιλά (ειδικά η δικιά μου με τα έξτρα) και το αυτόματο κιβώτιο (εάν δεν ξέρεις πως να το οδηγήσεις οικονομικά) αυξάνει την κατανάλωση στο σταμάτα-ξεκίνα. Επίσης έχω μόνιμα απενεργοποιημένο το start-stop και επίσης οδηγώ στο comfort και όχι στο Eco-Pro (ο οποίο μειώνει την κατανάλωση αλλά το αυτοκίνητο είναι εκνευριστικά νωχελικό).
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Φλερτάρει με τα 1.400 κιλά (ειδικά η δικιά μου με τα έξτρα) και το αυτόματο κιβώτιο (εάν δεν ξέρεις πως να το οδηγήσεις οικονομικά) αυξάνει την κατανάλωση στο σταμάτα-ξεκίνα. Επίσης έχω μόνιμα απενεργοποιημένο το start-stop και επίσης οδηγώ στο comfort και όχι στο Eco-Pro (ο οποίο μειώνει την κατανάλωση αλλά το αυτοκίνητο είναι εκνευριστικά νωχελικό).Πώς έχεις μόνιμα απενεργοποιημένο το start - stop;
Εγώ το απενεργοποιώ κάθε φορά που ξεκινάω, καθώς μου είναι άχρηστο, γιατί κίνηση δεν συναντάω ποτέ εδώ και ιδίως όταν το αμάξι ακόμη ζεσταίνεται - το πηγαίνω με λίγες στροφές για κάποια λεπτά - δεν θέλω να σβήνει η μηχανή... -
Εάν παίζει μεικτή μεταξύ 8,5 και 9,5 καλά θα είναι.
+1
Προς το 9.5 το κόβω βέβαια παρά προς το 8.5.Συμφωνώ. Μέσα στα λίγα χλμ που έχω κάνει με το diesel έχω καταλήξει ότι σε εθνική το λιγότερο που θα βλέπω είναι 6. Πάει και ποιο κάτω αλλά θα κόβω φλέβες. Υπολογίζω να κινούμαι (σε εθνική πάντα) γύρω στο 6,5-7 όταν θα στρώσει και θα το πατάω σαν άνθρωπος. Και αυτά με 2 άτομα και 2 μικρές βαλίτσες. Άμα το φορτώσω και βάλω AC το καλοκαίρι θα ανέβει και άλλο.
Άρα το βενζίνης θα καίει τουλάχιστον 8 με οικονομικότατη οδήγηση.
Εκτός αν κάνω λάθος και η κατανάλωση πέσει σε εμένα όταν στρωθεί το μοτέρ.
-
θα πέσει Infide1 και με το στρώσιμο του κινητήρα και διαφορά θα δεις και το καλοκαίρι...
Τώρα τον χειμώνα βλέπω κατανάλωση 0,5 με 1 λίτρο παραπάνω σε σχέση με το καλοκαίρι -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πώς έχεις μόνιμα απενεργοποιημένο το start - stop;
Εγώ το απενεργοποιώ κάθε φορά που ξεκινάω, καθώς μου είναι άχρηστο, γιατί κίνηση δεν συναντάω ποτέ εδώ και ιδίως όταν το αμάξι ακόμη ζεσταίνεται - το πηγαίνω με λίγες στροφές για κάποια λεπτά - δεν θέλω να σβήνει η μηχανή...Βασίλη, δεν το έγραψα σωστά, εννοώ ότι το απενεργοποιώ πάντα με το που βάλω μπροστά (άρα πρακτικά μόνιμα off είναι, δεν το χρησιμοποιώ ποτέ).
ΥΓ: Γίνεται πάντως να το προγραμματίσεις να έχει default τιμή το off και όχι το on.
-
Έχει στο τελευταίο C&D που κυκλοφόρησε χθες, συγκριτική δοκιμή το Kuga 1.5 diesel, με τα Ateca 1.6TDI και Kadjar 1.5.
Μου έκανε εντύπωση (προφανώς λόγω κλιμάκωσης κιβωτίου) πως σε όλες σχεδόν τις ρεπρίζ, το Kuga ήταν μπροστά από τα άλλα δύο, πάρα το σημαντικά βαρύτερο αμάξωμα του.Από την άλλη βέβαια, την επιλογή αυτή την 'πλήρωνε' στον τομέα της κατανάλωσης όπου η μέση ήταν στα 7.4lt/100Km, του Ateca στα 6.2lt/100Km και του Kadjar στα 5.7lt/100Km.
-
Ευχάριστο το γεγονός οτι δεν υστερεί στις επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι πιστεύω ο σημαντικότερος ενδιασμος των υποψηφίων αγοραστών. Απο την άλλη όμως μου αρέσει να έχω ένα όχημα που δεν πολυκυκλοφορεί, ήταν το σημαντικότερο μείον του QQ (για μένα) όταν εκανα έρευνα αγοράς.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Ευχάριστο το γεγονός οτι δεν υστερεί στις επιδόσεις σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Είναι πιστεύω ο σημαντικότερος ενδιασμος των υποψηφίων αγοραστών. Απο την άλλη όμως μου αρέσει να έχω ένα όχημα που δεν πολυκυκλοφορεί, ήταν το σημαντικότερο μείον του QQ (για μένα) όταν εκανα έρευνα αγοράς.Εγώ όταν το πρωτοείδα με...ξένισε λίγο. Πλέον όσο περνάει ο καιρός όχι μόνο το συνηθίζω, αλλά μου αρέσει όλο και περισσότερο το πιο muscular style του...
-
Κατοπιν 2 μηνων και βαλε ψαξιματος για τα συν και τα πλην και του budget μεχρι τα 30Κ θα παραγγειλω αυριο το Kuga 1.5 diesel st line (χρωμα λευκο ή γκρι μεταλλικο δεν εχω καταληξει ακομα).
Ημουν μεταξυ 3008 και Kuga με αυτοματο κιβωτιο αλλα α)το peugeot εχει 32580 σε αυτοματο και β)το Kuga απο ο,τι μου ειπαν δεν εχει αρχισει καν να παραγεται με αυτοματο κιβωτιο με τον 1.5 diesel και θα μπει σε παραγωγη Μαρτιο με πρωτες αφιξεις καλο τελος Μαιου, θα κανω την υποχωρηση να μην παρω αυτοματο και εκει το Kuga στην εκδοση st line δεν παιζεται σαν vfm με τον εξοπλισμο που εχει.
Εχω παρει προσφορα για 27000 (για λευκο, 27300 για το γκρι) με το κλειδι στο χερι και δωρο συναγερμο και 8 χρονια εγγυηση. -
Καλό deal ακούγεται, το ίδιο θα διάλεγα αν ήμουν στη θέση σου!
Έχουν ετοιμοπαράδοτα και τα δύο χρώματα; -
Περιμενε και πάρε αυτόματο!
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Sera2008 μήπως κατά τύχη είσαι από Τρίπολη;
-
Ο χρήστης Sera2008 έγραψε:
...και δωρο συναγερμο και 8 χρονια εγγυηση.Η εγγύηση δεν είναι 'δώρο' για σένα, είναι γενικότερη παροχή σε όλους τους αγοραστές του Kuga, και αν ο συναγερμός δεν είναι ο αυθεντικός, δεν θα το χαρακτήριζα ούτε αυτό 'δώρο', καθώς είναι του 50αρικου. Αν σου δίνουν τον εργοστασιακό δώρο ή κανά ωραίο two-way με GPS και άλλες λειτουργίες, αυτό μάλιστα.
-
Νομίζω σαν συναγερμό δίνουν τον εργοστασιακό
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Διευκρινήσεις:
-
Τα 8 χρόνια εγγύηση είναι παροχή σε όλους τους αγοραστές, αλλά επειδή έχουν κόστος για τον έμπορο, εάν δεν τα θέλει ο αγοραστής, γίνεται επιπλέον έκπτωση στην τιμή.
-
Ο συναγερμός είναι aftermarket (συνήθως META Systems) των €80 και φυσικά δεν αξίζει. Ο εργοστασιακός αξίζει, γιατί περιλαμβάνει και θωρακισμένες κλειδαριές διπλού κλειδώματος και δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν μπαίνει retrofit.
-
Μέχρι στιγμής οι παραδόσεις γίνονται πολύ πιο γρήγορα από την εκτιμώμενη ημερομηνία. Αυτή την στιγμή παίζουν στους 2 μήνες από την παραγγελία.
-
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
...και δωρο συναγερμο και 8 χρονια εγγυηση.
Η εγγύηση δεν είναι 'δώρο' για σένα, είναι γενικότερη παροχή σε όλους τους αγοραστές του Kuga, και αν ο συναγερμός δεν είναι ο αυθεντικός, δεν θα το χαρακτήριζα ούτε αυτό 'δώρο', καθώς είναι του 50αρικου. Αν σου δίνουν τον εργοστασιακό δώρο ή κανά ωραίο two-way με GPS και άλλες λειτουργίες, αυτό μάλιστα.
Ακριβώς. Μην ξεχασετε να παραλαβετε και τα συμβόλαια επέκτασης της εγγύησης κατά την παράδοση. Είναι 2, το ενα επεκτείνει απο τα 2 χρόνια στα 5 και το άλλο από τα 5 στα 8. Συνολικό αναγραφόμενο κόστος περίπου 750 ευρώ
-
Διευκρινήσεις:- Τα 8 χρόνια εγγύηση είναι παροχή σε όλους τους αγοραστές, αλλά επειδή έχουν κόστος για τον έμπορο, εάν δεν τα θέλει ο αγοραστής, γίνεται επιπλέον έκπτωση στην τιμή.
- Ο συναγερμός είναι aftermarket (συνήθως META Systems) των €80 και φυσικά δεν αξίζει. Ο εργοστασιακός αξίζει, γιατί περιλαμβάνει και θωρακισμένες κλειδαριές διπλού κλειδώματος και δυστυχώς μέχρι στιγμής δεν μπαίνει retrofit.
- Μέχρι στιγμής οι παραδόσεις γίνονται πολύ πιο γρήγορα από την εκτιμώμενη ημερομηνία. Αυτή την στιγμή παίζουν στους 2 μήνες από την παραγγελία.
Οντως όλοι το δίνουν και στο 'πουλάνε' και ανάλογα.
Ο συναγερμός που δίνουν δώρο είναι συνήθως της πλάκας και απλά κάνει 'ιου ιου'.
Καλύτερα μια καλύτερη εκπτωση να πας να βάλεις έναν με gps κλπ.
META σαν δώρο προτάθηκε και από τον ένα έμπορο για την Χ1 (ο άλλος είπε ξεκάθαρα ότι δεν βάζεις καν τέτοιο συναγερμό στο εν λόγω αμάξι), οπότε και ζητήθηκαν τα αυθεντικά λαστιχένια πατάκια πορτ μπαγκαζ και επιβατών, των οποίων το κόστος στο ebay ξεπερνά τα €250 αθροιστικά.Εγώ που ρώτησα το Σάββατο για το kuga 1,5 αυτόματο (είτε diesel είτε βενζίνη) μου έδωσαν τιμή κλειδι με τα 8 χρόνια στα 31500 st-line και παράδοση σε 3 μήνες.
Δεν πήγα ακόμα για td αλλά εξωτερικά είναι ογκώδες πλην ΟΚ και μέσα οι χώροι του είναι άνετοι, με όλα τα καλούδια, ενώ η τιμή δεδομένων των συνθηκών πολύ καλή!
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Περιμενε και πάρε αυτόματο!Sent from my iPhone using Tapatalk
+1.
-
Αυτόματο θέλω αλλά για διάφορους και πολλούς λόγους που δεν μπορώ να αναλύσω δεν μπορώ να περιμένω 3 μήνες...
Λοιπόν με πήρε σήμερα πάλι ο αντιπρόσωπος για να με πιέσει να το κλείσω μέχρι αύριο και μου κάνει άλλα 400€ έκπτωση - δηλαδή πάμε στα 26600 για το λευκό και στα 26900 για το γκρι.....
Χρώματα έχουν ετοιμοπαράδοτα γύρω στα 6-7 λευκά και άλλα 4-5 γκρι - προφανώς και κάποια άλλα όμως δεν ρώτησα γιατί δεν με ενδιέφερε κάποιο άλλο χρώμα.
Τα 8 χρόνια εγγύηση επειδή έχουν όντως κόστος για τον αντιπρόσωπο το θεωρώ δώρο και μάλιστα σημαντικό - βεβαια να ξέρετε ότι έχει όριο τα 100.000km δηλαδη αμέσως αμέσως κάποιος που κάνει 20.000ΚΜ το χρόνο είναι 5 έτη (αντίστοιχα και της Peugeot που έψαξα για το 3008 είναι για 5 έτη ή 60.000ΚΜ δηλαδή στην ουσία 3 χρόνια αν κάνεις 20.000ΚΜ)
Για τον συναγερμό δεν τον θέλω και είναι το τελευταίο μου χαρτί στην διαπραγμάτευση της τιμής όταν πάω από κοντά να το κλείσω για να ρίξω πχ άλλα 100€ και να πάμε στρογγυλά στα 26500 για το λευκό....take it or leave it...
Δεν μπορώ να σκεφτώ πραγματικά κάποιο άλλο δώρο να ζητήσω καθώς το αυτοκίνητο τα έχει όλα - (θα βάλω μόνο μεμβράνες στα μπροστά πλαινά παραθυρα οδηγού και συνοδηγού αλλά θέλω να τις βάλω στην Llumar και να είμαι παρών όχι να τις βάλει η αντιπροσωπεία...
Αν έχετε κάτι να μου προτείνετε σαν αξεσουάρ που ίσως δεν έχω σκεφτεί θα χαρώ να ακούσω ιδέες...ΥΓ- Στον φίλο που με ρώτησε όχι δεν έχω καμία σχέση με Τρίπολη.
-
Llumar εχω βαλει και γω στο δικο μου.
Ζητα το παλστικο πατακι του πορτμπαγκαζ. Πολυ χρησιμο. Επισης μπορεις να ζητησεις καποιο δωρεαν σερβις ή εκπτωση σε αυτα
Ford Kuga