-
Ειλικρινά πιστεύω ότι είναι η συντηρητική του εμφάνιση. Ο Έλληνας ποτέ δεν απέβαλε την 'χοριατήλα' να ψωνίζει για να μπει στο μάτι του γείτονα, για να νιώσει καλύτερα με τον εαυτό του, να τονώσει την αυτοπεποίθηση του βάση μιας εικόνας που 'πουλάει' στους γύρω του ακόμα και αν αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα. Στα λεφτά που μιλάμε το αμάξι το θέλει 'να τα δείχνει τα λεφτά του' είτε λόγο σήματος (σειρά X, σειρά Q, Tiguan) είτε λόγο εμφάνισης που σπάει άλατα (3008 vs C5 πχ).
Το Kuga κακά τα ψέματα κάτω από St-line είναι σαν χοντρός βάτραχος σε ντοκιμαντέρ του Discovery channel. Σου λέει ο άλλος αν είναι να πιάσω 32+ δεν χτυπάω 3008 πούναι και κουκλί και θα με κοιτάει αλλιώς το Μαράκι απέναντι;...
Θα πρέπει να έχεις πολύ χ@σμ@νο τον περίγυρο για να πάρεις ένα Kuga 'απλό' Titanium με κοντά στα 30κ γιατί όταν σου λένε 'αλήθεια 30κ για ΑΥΤΟ;' θα πρέπει να μπορείς να τους απαντήσεις 'θες να πάρεις το λεονταράκι σου των 35€ να πάμε να πάρουμε καμία στροφούλα;'...
Κοινώς πουλάνε η μόστρα και οι οθόνες παντού. Τι να λέει τώρα τιμόνια, κιβώτια και αναρτήσεις που παραπέμπουν σε hatchback που πατάει καλά αν δεν ζηλέψει η γειτόνισσα....
Δηλαδή εσύ μας λες ότι θα έδινες 30Κ αμα είχε τιμόνια,αναρτήσεις κ.α. ενω σχεδιαστικά θα σου ήταν αδιάφορο. Μάλλον πρέπει να είσαι ο μοναδικός γιατί θεωρώ οτι όποιος αγοράζει ενα αυτοκίνητο θέλει να του αρέσει και η σχεδίαση του.Και βέβαια κάνεις δεν 'κυνηγάει' το αυτοκίνητο του με την οικογένεια του μέσα πόσο μάλλον να αγοράσει αυτής της κατηγορίας αυτοκίνητο για να το πάιξει πυρκ@υλος και χεράς ακόμα και όταν είναι μόνος του.
Μάλλον λάθος κριτήρια εχεις για την κατηγορία και ο βασικός προσανατολισμός σου είναι τα hatcback και οχι τα suv και οι ανάγκες που εξυπηρετούν σε σχέση με τα hatcback. Μια συζήτηση που εχει καταντήσει βαρετή πια το γιατι ενας αγοράζει suv και οχι hatcback η sedan.
-
Δηλαδή εσύ μας λες ότι θα έδινες 30Κ αμα είχε τιμόνια,αναρτήσεις κ.α. ενω σχεδιαστικά θα σου ήταν αδιάφορο. Μάλλον πρέπει να είσαι ο μοναδικός γιατί θεωρώ οτι όποιος αγοράζει ενα αυτοκίνητο θέλει να του αρέσει και η σχεδίαση του.Και βέβαια κάνεις δεν 'κυνηγάει' το αυτοκίνητο του με την οικογένεια του μέσα πόσο μάλλον να αγοράσει αυτής της κατηγορίας αυτοκίνητο για να το πάιξει πυρκ@υλος και χεράς ακόμα και όταν είναι μόνος του.
Μάλλον λάθος κριτήρια εχεις για την κατηγορία και ο βασικός προσανατολισμός σου είναι τα hatcback και οχι τα suv και οι ανάγκες που εξυπηρετούν σε σχέση με τα hatcback. Μια συζήτηση που εχει καταντήσει βαρετή πια το γιατι ενας αγοράζει suv και οχι hatcback η sedan.
Ναι φίλε ακριβώς αυτό σου λέω. Είμαι μεταξύ Kuga/Focus όταν θα προχωρήσω σε αγορά. Αμφότερα διαμορφωμένα στα 29,5κ περίπου. Όχι επειδή δεν ξέρω τι θέλω αλλά επειδή δεν μπορώ να είμαι βέβαιος αυτή την στιγμή τι ανάγκες σε χώρους θα έχω (είμαστε στην αρχή προσπάθειας τεκνοποίησης με τη σύζυγο). Αν θα έχω ένα παιδάκι θα πάρω ξεκάθαρα Focus. Στα δύο θα δείξει γι'αυτό υπάρχει πλάνο για Kuga.
Όμως σου δηλώνω ξεκάθαρα ότι δεν με ενδιαφέρει η εμφάνιση του Kuga, άλλωστε μόνος μου το είπα. Το προηγούμενο Σ/Κ είδα δύο Titanium σε εμπορικό και μάλιστα το ένα ήταν λευκό και παρκαρισμένο. Επειδή και εγώ λευκό Titanium έχω στόχο ναι μου φάνηκε χάλι με τις 17' χωρίς το 'bodykit' του St-line αλλά ΔΕΝ με νοιάζει. Το αμάξι αυτό οδηγικά είναι ανώτερο από όλα τα πιο εμφανίσιμα του, πως να το κάνουμε.
Μάλλον μπερδεύεις την άρτια οδηγική συμπεριφορά ενός οχήματος με τους 'χεράδες' (χωρίς να αποτελεί αυτό μομφή). Δηλαδή ρε φίλε επειδή θα πάρω SUV και όχι hatchback πρέπει να είναι βάρκα γιαλό όπως ΟΛΑ αυτά που συζητάμε και τα έχω δοκιμάσει σε TD; Πρέπει να ανεχθώ το άθλιο M/T (το κάνω ήδη στο 308 της γυναίκας), τις κλήσεις σε κάθε στροφή, την βουτιά στα φρένα και το κοπάνημα του ημιακαμπτου σε κάθε κακοτεχνία επειδή το PSA βγάζει κουκλιά οχήματα; Και; Γκόμενα θα το πιάσω;
Άσε που για εμένα η έλλειψη φυσικών διακοπτών και τα all-in Infoteinments των PSA/VAG είναι από αντιεργονομικά έως άκρως επικίνδυνα. Τέλος για το συγκεκριμένο (3008) να πούμε άλλη μια πικρή αλήθεια ότι οι εσωτερικοί του χώροι δεν συνάδουν με τις εξωτερικές του διαστάσεις. Στο Kuga που είχα την τύχη να το δω πεταχτά πριν λίγες ημέρες κάθομαι μέσα 1,83 130 κιλά και ένιωσα βασιλιάς! Που να το οδηγήσω κιόλας..
Το αμάξι suv ξεsuv πρώτα από όλα πρέπει, ως γενικά κριτήρια, να έχει άρτια οδηγική συμπεριφορά άρα ανάρτηση-τιμόνι-φρένα και μετά κινητήρα που να παρέχει ενεργητική ασφάλεια. Αν είναι και λίγο οικονομικός έχει καλώς. Μετά έρχονται οι διαθέσιμοι χώροι και τελευταία η μόστρα και ο εξοπλισμός. Ξαναλέω είναι όχημα οχι γκόμενα.
Αν το κριτήριο στα suv είναι μόνο οι χώροι χωρίς τα άλλα πάρε τροχοαυτοκινητο. Το Kuga υστερεί στο off-road αλλά με αυτό έχω μακρινή συγγένεια και δεν με νοιάζει. Δεν έχω χωριό, πάτησα πρώτη φορά χώμα 18ετων δόκιμος στην Καρδίτσα και όταν είδα τότε πρώτη φορά αγελάδα live στη ζωή μου νόμιζα ότι είδα τον βροντόσαυρο στην 1η σκηνή του Jurassic park I. Για εμένα είναι το Kuga η Χρυσή τομή στα SUV γιατί σε αυτά τα λεφτά ότι οδήγησα πάει σαν κουτί σε ροδες. Περισσότερα όταν το πάρω td.
-
Πως σε δίκασε έτσι ο Sabas ρε Dublin? Χαχα!!! Σιγά τους κουβάδες εν τω μεταξύ...
Καθαρά τυχαία φίλε. Ούτε είδα το post του Dublin πάνω από το δικό μου γιατί βιαζόμουν να φύγω για σούπερ καθώς δουλεύω μεσημέρι. Δεν ήταν απάντηση στον Dublin. Το λέω μην παρεξηγηθεί το παιδί.
-
Sabas τι κοιτάζεις ντίζελ ή βενζίνη; Γνώμη μου αν φτάνεις στα 29.5 πήγαινε στο Κούγκα st line diesel που έχει ίδια τιμή σχεδόν με το βενζίνη και θα γλιτώσεις χιλιάρικα σε βάθος χρόνου και θα έχεις και τους πολλαπλούς που τους ξεχνάς στις περισσότερες εκδόσεις του φοκους.
Το Κούγκα έχει σαλόνι για τα κυβικά σου το φοκους όχι.
-
Πως σε δίκασε έτσι ο Sabas ρε Dublin? Χαχα!!! Σιγά τους κουβάδες εν τω μεταξύ...
The proof is in the pudding, με 20% αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, είχαμε:
Toyota: 889 πωλήσεις
Peugeot: 698 πωλήσεις
VW: 571 πωλήσεις
Opel: 516 πωλήσεις
Hyundai: 441 πωλήσεις
Mercedes: 435 πωλήσεις
Suzuki: 416 πωλήσεις
Nissan: 378 πωλήσεις
Citroen: 322 πωλήσεις
Renault: 321 πωλήσεις
Βλέπετε κάτι να λείπει από τον πίνακα;;
@Sabbas όχι ρε συ! Σιγά μην παρεξηγηθω! Μακάρι να είχα την PSA/Ford κ ας με βρίζατε όλη μέρα! Περίπου τα ίδια λέμε, με άλλα λόγια άλλωστε. Πάντως συμφωνώ ότι στην περίπτωσή σου το Kuga είναι πολύ καλή περίπτωση.
-
Sabas τι κοιτάζεις ντίζελ ή βενζίνη; Γνώμη μου αν φτάνεις στα 29.5 πήγαινε στο Κούγκα st line diesel που έχει ίδια τιμή σχεδόν με το βενζίνη και θα γλιτώσεις χιλιάρικα σε βάθος χρόνου και θα έχεις και τους πολλαπλούς που τους ξεχνάς στις περισσότερες εκδόσεις του φοκους.
Το Κούγκα έχει σαλόνι για τα κυβικά σου το φοκους όχι.
Για τους χώρους θα συμφωνήσω αλλά δυστυχώς το οδηγικό μου προφίλ δεν κάνει για Diesel. Οριακά 10.000 χλμ ανά έτος με 90% κοντινές αποστάσεις. Σκέψου ότι δουλεύω 2' από το σπίτι μου, μεσολαβούν 2 stop και κανένα φανάρι. Φίλοι, πεθερικά, συγγενείς κλπ όλοι στο 15' top. Φοβάμαι την διαδικασία αναγέννησης και επιπλέον το αμάξι όπως το θέλω βγάζει διαμόρφωση 29,45κ όποτε μαζί με τα γύρω γύρω κάτω από το ψυχολογικό όριο των 30κ. Σε diesel λογικά θα ανέβω τα 32κ. Γενικά λόγο περιρρέουσας ατμόσφαιρας και πληροφόρησης από γνώστες το φοβάμαι το diesel, ειδικά για εμένα, όσο και αν είναι αποδοτικό αν και όχι τόσο οικονομικό το σύνολο του 1,5Τ ecoblue (σε σχέση πχ με τον 1,5T BlueHDI του PSA).
Για το Focus οι χώροι εντός είναι νορμάλ και δεν με χαλάνε όπως στο 308 αλλά έχει στις αποσκευές 380L και εκεί είναι το μεγάλο μου θέμα αλλιώς δεν θα συζητούσα για Kuga. Πολλαπλούς έχει γιατί έχω στόχο την St-line X με το 1,5. Το Focus SW δεν έχει 1,5 βενζίνης, δεν θέλω χιλιάρι και μπαταρίες από κάτω μου ενώ καβαλάει και ως Diesel τα 30κ.
@Dublin θα το πω με αγάπη ειλικρινά. Για την λίστα με τις πωλήσεις που ανέβασες. Φίλε και το big brother έχει τεράστια θεαματικότητα...
-
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν είναι καλλιτεχνικοί οργανισμοί όμως, αν δεν πουλήσεις τι έκλεισες το μαγαζι κ πας κ βλέπεις big brother ολητ μέρα κ νύχτα!
-
Για το Focus οι χώροι εντός είναι νορμάλ και δεν με χαλάνε όπως στο 308 αλλά έχει στις αποσκευές 380L και εκεί είναι το μεγάλο μου θέμα αλλιώς δεν θα συζητούσα για Kuga. Πολλαπλούς έχει γιατί έχω στόχο την St-line X με το 1,5. Το Focus SW δεν έχει 1,5 βενζίνης, δεν θέλω χιλιάρι και μπαταρίες από κάτω μου ενώ καβαλάει και ως Diesel τα 30κ.
Φόρτωσε στο 308 όλα αυτά που θα ήθελες να κουβαλήσεις κάποια στιγμή μαζί σου σε ταξίδι ή στην καθημερινότητα σου και πήγαινε να τα βάλεις στα 380L του φοκους.Κακα τα ψέματα μόνο έτσι θα καταλάβεις πραγματικά ένα πορτ μπαγκαζ.
-
REALZEUS wrote:
The proof is in the pudding, με 20% αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2019, είχαμε:
@Sabbas όχι ρε συ! Σιγά μην παρεξηγηθω! Μακάρι να είχα την PSA/Ford κ ας με βρίζατε όλη μέρα! Περίπου τα ίδια λέμε, με άλλα λόγια άλλωστε. Πάντως συμφωνώ ότι στην περίπτωσή σου το Kuga είναι πολύ καλή περίπτωση.
Να σε πληροφορήσω ότι η πλήρης φράση είναι 'The proof of the pudding is in the eating.'. Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα τι νόημα έχει η παράθεση των πωλήσεων. Δισεκατομμύρια μύγες τρώνε περιττώματα επίσης...
-
Φόρτωσε στο 308 όλα αυτά που θα ήθελες να κουβαλήσεις κάποια στιγμή μαζί σου σε ταξίδι ή στην καθημερινότητα σου και πήγαινε να τα βάλεις στα 380L του φοκους.Κακα τα ψέματα μόνο έτσι θα καταλάβεις πραγματικά ένα πορτ μπαγκαζ.
Κοίτα τώρα έχω δικό μου Octavia5, το 308 95% το έχει η γυναίκα δικαίως ως καινούργιο γτ κάνει καθημερινά ταξίδι. Στον Τσέχο έχω πεταμένα μόνιμα στον χώρο αποσκευών τουλάχιστον 150L πράγματα που τα θέλω εκεί για διάφορους λόγους. Δεν τρέφω αυταπάτες προφανώς και θα μου λείπει χώρος και σε σχέση μτ Skoda αλλά και σε σχέση μτ Kuga. Αν πετάξω ότι έχω από το Škoda στο 308 που έχει 420L (+40L από το Focus) χωράει ένα παιδικό καρότσι διπλωμένο και κάνα δυο μικρές τσάντες με το ζόρι. Μπορεί και μια τσάντα. Στριμωγμένη φάση.
Το θέμα είναι ότι μαζί με την άνεση του Kuga φορτώνεσαι ένα σχετικά δύσχρηστο ογκώδες όχημα για κίνηση στην πόλη. Πιθανόν και λίγο ενεργοβορο σε καύσιμο εντός πόλης. Δικό μου πάρκιν έχω αλλά δεν παρκάρουμε μόνο σπίτι μας. Είναι λοιπόν μια ζυγαριά. Από την μια είναι η οδηγική απόλαυση ενός (από τα κορυφαία) warm hatch και απ' την άλλη η πρακτικότητα ενός (ίσως το κορυφαίο οδηγικά στα λεφτά του) c-suv που δεν είναι κουτί σε ρόδες.
Οι τιμές ουσιαστικά είναι κοινές όπως θέλω να πιστεύω και τα κόστη χρήσης. 20/30€ διαφορά επάνω ΤΚ το Kuga λόγο βάρους και αν έχουν διαφορά καθως μιλάμε για το Focus 182ps οπότε παίζει να βγάζουν τα ίδια ΤΚ. Στο καύσιμο το Focus 182ps οικονομικό δεν το λες οπότε και εκεί θαναι πολύ κοντά με το Kuga βενζίνης.
Ίσως τελικά αυτό που θα γύρει προς την μια πλευρά την πλάστιγγα ναναι ο παρορμητισμος της στιγμής, θα φανεί.
-
Dublin wrote:
REALZEUS wrote:
Να σε πληροφορήσω ότι η πλήρης φράση είναι 'The proof of the pudding is in the eating.'. Από εκεί και πέρα δεν κατάλαβα τι νόημα έχει η παράθεση των πωλήσεων. Δισεκατομμύρια μύγες τρώνε περιττώματα επίσης...
Φυσικά κ το γνωρίζω αλλά δεν χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη όλη η φράση. 5-6 χρόνια έζησα στο Νησί.
Οι πωλήσεις αποδεικνύουν ότι κάτι δεν κάνει καλά η Ford, προφανές δεν είναι;
Θέλεις να πιστέψουμε ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι πωλήσεις και το εταιρικό κέρδος;
-
Θέλεις να πιστέψουμε ότι δεν τους ενδιαφέρουν οι πωλήσεις και το εταιρικό κέρδος;
Προφανώς και δεν κάνει κατι καλά η Φορντ και είναι απλό, το έχουμε ξαναγράψει...ΔΕΝ ασχολείται με τις εταιρικές πωλήσεις. Μην με ρωτήσεις γιατί, δεν το γνωρίζω. Αλλά αδιαφορεί εντελώς (κάνει μαξ 5% έκπτωση όταν ο Συγγελίδης κάνει 20-25% και BMW, Volvo, MB και κάποιο άλλοι όπως και η Τογιότα πάιζουν στο 25-35%!!). Απλά δες πόσα από τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι λήζινγκ (περί το 70% των Χ1 και πάνω από τα μισά 208/κόρσα) και πόσα φορντ θα δεις λήζινγκ....ελάχιστα.
Αυτή είναι η απάντηση, μας αρέσει ή όχι. Εαν σεκφτείς ότι οι εταιρικές πωλήσεις είναι περί το 50%, έχεις το Νο.1 λόγο.
-
Και ως 'μη petrolhead' πρακτικά σκεπτόμενος τι θα μπορούσε κάποιος να καταλογίσει στο νέο Kuga; Μετά από τόσα θετικά μόνο ότι είναι άσχημο/συντηρητικό στις εκδόσεις Trend/Titanium. Νομίζω αυτό τα λέει όλα...
-
Πάντως παρόλα αυτά μια χαρά πουλάει η ford πανευρωπαϊκά. Όγδοη το πρώτο μισό του 20.
Και εγώ συμφωνώ ότι οι πωλήσεις δείχνουν μόνο την ποιότητα της εμπορικής πολιτικής και όχι των αυτοκινήτων. Πχ η mazda και η honda δεν είναι καν στην δεκάδα και όλοι νομίζω συμφωνούμε ότι έχουν καλύτερα αυτοκίνητα από την vw που είναι πρώτη.
-
REALZEUS wrote:
Dublin wrote:
REALZEUS wrote:
Opel: 516 πωλήσει
Φυσικά κ το γνωρίζω αλλά δεν χρησιμοποιείται στην καθομιλουμένη όλη η φράση. 5-6 χρόνια έζησα στο Νησί.
Ειλικρινά ούτε που με νοιάζει πόσα βγάζει η Ford και η κάθε Ford. Μιλούσα ξεκάθαρα ως petrolhead. Προτιμώ το καλύτερο αυτοκίνητο και ας μην πουλήσει ούτε 1 μονάδα.
-
Πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που βρίσκουν το νέο Κούγκα πολύ όμορφο!! Μου αρέσει πάρα πολύ και αναμένω να το οδηγήσω, γιατί εαν είναι τόσο καλό, στα €30Κ δεν βρίσκω κάτι καλύτερο.
ΥΓ: Επίσης όταν οδηγούμε, δεν βλέπουμε το αυτοκίνητο, οπότε λίγο μετράει η εμφάνιση και περισσότερο το πως είναι στημένο. Και η Μίτο είναι πανέμορφη, αλλά την βλέπω για 30', μετά την επόμενη ώρα με νοιάζει πως είναι είναι στον δρόμο.
-
Και εμενα μ αρεσει...φανη.
Παντως δεν ειμαστε στο 90 τα περισσοτερα αυτοκινητα καλυπτουν το 95% των οδηγων, μονο το 5% αντιλαμβανετια διαφορες και αντε να μπορει να εντοπισει.....σε suv και σε δημοσιους δρομους τι να καταλαβεις, τι να βρεις;
-
.....σε suv και σε δημοσιους δρομους τι να καταλαβεις, τι να βρεις;
Κυρίως ποιότητα κύλισης, απορρόφησή κακοτεχνιών και σε κάποιους και το κράτημα. Αλλά για εμένα και το προηγούμενου Κούγκα υπερτερούσε από το μεγαλύτερο μέρος του ανταγωνισμού όχι στο κράτημα αλλά στην ποιότητα κύλισης και στην άνεση, 2 κριτήρια πολύ σημαντικά για την επιλογή οικογενειακού αυτοκινήτου.
-
Σωστο αυτο
-
Προσωπικά όταν αναφέρομαι στις πωλήσεις του Κούγκα και κατ επέκταση της Φορντ στην Ελλάδα και λέω ότι δεν πάνε καλά και υπάρχει λόγος δεν εννοώ ότι δεν πουλάνε γιατί είναι κακά αμάξια.
Ακριβώς το αντίθετο ! Παρότι είναι εξαιρετικά πακετα δεν κάνουν τις πωλήσεις που θα έπρεπε. Και προφανώς φταίει αυτός που τα πουλάει και δεν κάνει τόσο ελκυστικό το αμάξι.
Έχει χώρους έχει τεχνολογία δυνατά οδηγικά χαρακτηριστικά και τα 3 σε υψηλό βαθμό και όμως είναι πάτος στις πωλήσεις!
Εμένα από όσα c suv crossover οδηγησα το Κούγκα μου άρεσε περισσότερο.
Ford Kuga