-
Άντε πάλι με το τι θεωρείται ωραίο και τι όχι....
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Παντως η αργη εξελιξη καμια φορα δεν ειναι κακη για τους ιδιοκτητες της μαρκας. Σαν κατοχος Α3 δεκαετιας πραγματικα δεν αισθανομαι οτι εχω παλιο αυτοκινητο και ας εχει αλλαξει το μοντελο 2-3 φορες. Ας το κλεισουμε ομως γιατι εδω ειναι χωρος για το Kuga. Ελπιζω να μη βγει του χρονου δραματικα διαφορετικο μοντελο και απαξιωσει το σημερινο...
Μα θα βγει καινούριο Kuga, πιθανότατα το 2019 (Νοέμβριο λένε), που θα αλλάζει γραμμές μέσα-έξω σύμφωνα με τη νέα σχεδιαστική γραμμή της Ford, όπως αυτή φαίνεται στο νέο Fiesta και το Focus. Αν είσαι αυτής της λογικής λοιπόν, καλό θα ήταν να ρίξεις πρώτα μια ματιά στα renders και να το λάβεις υπόψη σου.
Η αργή εξέλιξη είναι καλή, αλλά μόνο για τους ιδιοκτήτες, και κανέναν άλλο. Τώρα το γιατί το επόμενο θα 'απαξιώσει' το προηγούμενο, είναι μεγάλη συζήτηση και συνήθως δεν στέκει, οι καμπύλες απομείωσης αξίας είναι λίγο-πολύ ίδιες, ανεξαρτήτως του αν έχει αλλάξει το μοντέλο.
Συμφωνω απολυτα! Καθαρα ψυχολογικο ειναι το θεμα για τους ιδιοκτητες
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
-
Προσωπικά πάντως το πιο αδύναμο σημείο του Kuga είναι το εσωτερικό του και ειδικά το ταμπλώ. Και τα υλικά δε μου αρέσουν αλλά ιδιαίτερα η σχεδίαση γύρω από την οθόνη του infotainment τη θεωρώ αντιαισθητική.
Ευτυχώς στη νέα γενιά το εσωτερικό θα είναι καλύτερο ,προφανώς θα ακολουθήσει τα χνάρια του νέου fiesta που μου άρεσε πολύ . -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προσωπικά πάντως το πιο αδύναμο σημείο του Kuga είναι το εσωτερικό του και ειδικά το ταμπλώ. Και τα υλικά δε μου αρέσουν αλλά ιδιαίτερα η σχεδίαση γύρω από την οθόνη του infotainment τη θεωρώ αντιαισθητική.
Ευτυχώς στη νέα γενιά το εσωτερικό θα είναι καλύτερο ,προφανώς θα ακολουθήσει τα χνάρια του νέου fiesta που μου άρεσε πολύ .+1 σε ολα. Πραγματικα μεσα το ταμπλο και ιδίως η οθονη του ηχοσυστηματος ειναι επιεικως χαλια
-
Είναι καθαρά θέμα γούστου η σχεδίαση τού κάθε αυτοκινήτου...Το Tiguan είναι πολύ όμορφο αμάξι και εσωτερικά εμένα μού αρέσει περισσότερο γιατί ακριβώς εμένα μού αρέσουν πιο πολύ η απλές γραμμές,άσχετα πού έχω παραγγείλει το Kuga.Ήταν ο μόνος λόγος το εσωτερικό πού με έκανε να σκεφτώ αν θα παραγγείλω η όχι το Kuga.Ένα ήσυχο ταμπλό με μία οθόνη πού θα ήταν πρόσωπο με τα πλαστικά νομίζω θα ήταν ποιό σωστό στο μάτι...αλλά πάλι αυτό είναι μόνο η δικιά μού γνώμη...Η τιμή τούς όμως για αυτό πού αγοράζεις έχουν μεγάλη απόκλιση.
-
Ο χρήστης negro 1980 έγραψε:
Είναι καθαρά θέμα γούστου η σχεδίαση τού κάθε αυτοκινήτου...Το Tiguan είναι πολύ όμορφο αμάξι και εσωτερικά εμένα μού αρέσει περισσότερο γιατί ακριβώς εμένα μού αρέσουν πιο πολύ η απλές γραμμές,άσχετα πού έχω παραγγείλει το Kuga.Ήταν ο μόνος λόγος το εσωτερικό πού με έκανε να σκεφτώ αν θα παραγγείλω η όχι το Kuga.Ένα ήσυχο ταμπλό με μία οθόνη πού θα ήταν πρόσωπο με τα πλαστικά νομίζω θα ήταν ποιό σωστό στο μάτι...αλλά πάλι αυτό είναι μόνο η δικιά μού γνώμη...Η τιμή τούς όμως για αυτό πού αγοράζεις έχουν μεγάλη απόκλιση.Τα VW έχουν ένα flat και βαρετό ταμπλώ 20ετίας για όλα τα μοντέλα τους, και είτε μπαίνεις στο Fox, είτε μπαίνεις στο Phaeton, δεν καταλαβαίνεις διαφορά
Είπαμε, βαρετά αυτοκίνητα για βαρετούς οδηγούς
Μπορούμε να μιλήσουμε για το Kuga και όχι να ασχολούμαστε με VAG-o-παπαριές ?
-
Ας πούμε κάτι άλλο λοιπόν πού μάς ενδιαφέρει όλους...και εμένα μίας και είμαι στην αναμονή για το νεο μού αυτοκίνητο...Ποιό από τα βοηθήματα τού αυτοκινήτου σάς χρησιμοποιείτε περισσότερο και ποιά καθόλου;...Ποιά είναι τα πιο Χρήσιμα;
-
Τα πιο χρήσιμα είναι αυτά που δεν έχεις βάλει γιατί 'νόμος του μέρφυ'. Σοβαρά τώρα πολύ χρήσιμο είναι το μπροστά θερμαινόμενο τζαμί και οι αισθητήρες μπρος πίσω. Λιγότερο χρήσιμο το αυτόματο παρκάρισμα και το απλό cruise control.
-
Ποια έκδοση πήρες ? Αν πήρες την ST-L, τότε το πιο χρήσιμο είναι τα περιμετρικά ραντάρ, καθώς μπορείς να το μανουβράρεις μπρος/πίσω/αριστερά/δεξιά χωρίς να αγχώνεσαι. Το ότι έχει και αυτόματο (ξε)παρκάρισμα είναι πρόσθετο bonus. Αλλά και στη Business μπορείς να το προσθέσεις, όπως έκανε ο Φάνης.
Αυτό όμως που είναι πολύ χρήσιμο και εγώ τουλάχιστον χρησιμοποιώ συνεχώς, είναι το SYNC3, το Navi και το ΑΑ. Μπορείς να κάνεις -σχεδόν- τα πάντα, και είναι αρκετά εύχρηστο και γρήγορο. Το γεγονός ότι είναι βασικός εξοπλισμός σε όλες τις εκδόσεις, είναι απλώς ένα ακόμα αποδεικτικό του γιατί το Kuga είναι το απόλυτο VFM της κατηγορίας
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Προσωπικά πάντως το πιο αδύναμο σημείο του Kuga είναι το εσωτερικό του και ειδικά το ταμπλώ. Και τα υλικά δε μου αρέσουν αλλά ιδιαίτερα η σχεδίαση γύρω από την οθόνη του infotainment τη θεωρώ αντιαισθητική.Για αυτό λέω ότι η αισθητική είναι υποκειμενική....εμένα ακριβώς το αντίθετο!
Το εσωτερικό του ήταν που με τράβηξε αρχικά, ενώ το εξωτερικό του δεν μου αρέσει τόσο πολύ. Το εσωτερικό του το βρίσκω εξαιρετικό και μόνο του 3008 και της Χ1 βρίσκω καλύτερα και πιο όμορφα.
-
Εγώ από την άλλη μόνο το εσωτερικό του 3008 θεωρώ πιο όμορφο από το kuga. Φυσικά και αναφέρομαι μόνο σε σχέση με τα αυτοκίνητα που εγώ εξέτασα κατά την αγορά, δηλ Tiguan, 3008, xtrail, crv, Hrv, Tucson, sportage.
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Sugarman1975 έγραψε:
Εγώ από την άλλη μόνο το εσωτερικό του 3008 θεωρώ πιο όμορφο από το kuga.To ίδιο. Αν και θεωρώ τη Χ1 ως αρκετά καλό αυτοκίνητο (ίσως καλύτερο από το Kuga), από πλευράς σχεδίασης μέσα-έξω είναι και αυτοί (ή ίσως, ΚΥΡΙΩΣ αυτοί) τυπικοί Γερμανοί. Αυτό το οικονόμετρο και γενικά το ταμπλώ έχω βαρεθεί να το βλέπω εδώ και 3 δεκαετίες
-
Αυτό το οικονόμετρο και γενικά το ταμπλώ έχω βαρεθεί να το βλέπω εδώ και 3 δεκαετίεςΈχει γίνει ψηφιακό όμως, εδώ και 6-7 χρόνια!!
Εμένα πολύ μου αρέσει το ταμπλό των BMW...είναι το προσωπικό μου benchmark (ίσως και λόγω τόσων ετών που το έχω συνηθίσει). Επίσης, το iDrive μετά από όλα τα συστήματα που έχω δοκιμάσει, για εμένα είναι σαφώς το ΠΙΟ εύχρηστο και το πιο εργονομικό. Το touch screen με εκνευρίζει αφάνταστα και με δυσκολεύει πάρα πολύ να πληκτρολογώ εν κινήσει.
-
Αντώνη αυτό το οικονομόμετρο δεν είναι πλέον όργανο , είναι ΚΕΙΜΗΛΙΟ...
-
Μα ρε παιδιά, ξέρετε τι ? Πριν από 30 χρόνια που κάναμε καγκουριές με κάτι 30αρες, το ίδιο, όταν ήταν να πάρω το δεύτερο RX7 και κοίταγα 36αρες Μ, το ίδιο, πριν 20 χρόνια που έψαχνα 8αρα στο Βέλγιο, το ίδιο, όταν ήταν να πάρω το RX8 και κοίταγα 46αρα coupe, το ίδιο, όταν πήρα το CX7 και είδα το Χ5, το ίδιο, τώρα που κοίταγα είτε το προηγούμενο Χ1, ή που έκανα test-drive το καινούριο Χ1, το ίδιο.
Διακρίνετε κάποιο pattern στην παραπάνω πρόταση ?
-
Αν εχεις τον διευρυμενο πινακα οργανων με την μεγαλη οθονη ειναι πολυ μοντερνο και εχει και ωραια γραφικα. Αν δεν το εχεις πραγματι ειναι 10 χρονια πισω το ταμπλω.
-
Διακρίνετε κάποιο pattern στην παραπάνω πρόταση ?Ναι αμέ....όλο BMW θες να αγοράσεις και τελικά αγοράζεις Mazda!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι αμέ....όλο BMW θες να αγοράσεις και τελικά αγοράζεις Mazda!!
Σε αυτό δεν έχεις άδικο, ότι και να λέω για τα BMW, μου αρέσουν σαν μάρκα και σαν στήσιμο (καθότι driver's cars), και είναι ίσως η μάρκα που έχω πλησιάσει τόσες φορές και τόσο πολύ, αλλά δεν έχω αποκτήσει ποτέ κανένα τους (εγώ ο ίδιος, όχι ως περιστασιακός οδηγός).
Αλλά ΟΚ, με το ρυθμό που αλλάζω αυτοκίνητα, είναι στατιστικά απίθανο να μην καταφέρω ποτέ να αποκτήσω και μια προπέλα....
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Ναι αμέ....όλο BMW θες να αγοράσεις και τελικά αγοράζεις Mazda!! [emoji38] [emoji38]
Θεός Φάνη
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Επειδή λίγο παραπάνω αναφέρθηκε το adaptive cruise control μπορείτε να μου λύσετε την απορία τις ακριβώς είναι και αν έχει διάφορες εκδοχές;
Εγώ καταλαβαίνω πως με το acc ορίζεις μια ταχύτητα και απόσταση και αυτό μέσω κάποιου radar αυξομειώνει την ταχύτητα ανάλογα με το μπροστινό όχημα και αν αλλάξεις λωρίδα τότε επιταχύνει στην προκαθορισμένη ταχύτητα.
Σωστά;
Αυτό για εμένα έχει νόημα μόνο σε αυτόματο κιβώτιο , σε χειροκίνητο είναι λίγο ανούσιο καθώς θα πρέπει να είσαι πάντα σε ετοιμότητα να αλλάζεις ταχύτητες σε κίνηση πράγμα το οποίο αναιρεί την ευκολία που προσφέρει.
Επίσης σε ποιο εύρος ταχυτήτων δουλεύει;
Ξέρω πως κάποια ακολουθούν την κίνηση μέχρι και 0 χιλιόμετρα, αλλά δεν νομίζω πως όλα έχουν αυτή τη δυνατότητα.Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ford Kuga