Λοιπόν, το αυτοκίνητο μπήκε 9 η ώρα για το 1ο service λόγω έτους. Στο αναβατόριο, και ενώ ο βοηθός μάστορα άλλαζε λάδια και φίλτρο, κάνει παράλληλα και ένα τσεκ στα φώτα γύρω γύρω (φρένα, όπισθεν κτλ, κλασσικά) Τον βλέπω να ρωτά κάτι τον ηλεκτρολόγο.
Ακούω τον ηλεκτρολόγο να του φωνάζει 'άστα αυτά είναι xenon δεν είναι απλά'. Με το που τελειώνει το service πάει ο ηλεκτρολόγος και αρχίζει και ψάχνει κάτι στο μπροστά αριστερό φανάρι. Αρχίζει να με πιάνει κρύος ιδρώτας.
Βγάζει test light, βλέπει ρεύμα, βγάζει λάμπα, ψάχνει για άλλη, βάζει-δοκιμάζει. Κάνει νόημα στον υπεύθυνο service. κάτι του λέει. Με τα πολλά πολλά με φωνάζουν και με ρωτάνε αν δούλευαν τα φώτα.
- Φυσικά τους λέω, κανονικά, κανένα πρόβλημα.
- Ε, τώρα μου λένε δεν δουλεύει το αριστερό
Don't worry, everything is under control.
Βάζει το laptop στον εγκέφαλο.
Ξανατσεκάρει φίσες, κοιτάει από εδώ, κοιτάει από εκεί αλλά τι να κάνει ο κακόμοιρος, όλο modules είναι το φανάρι.
Με φωνάζει, μου λέει πρέπει να βγει ο προφυλακτηρας γιατί δε φαίνεται τίποτα.
Προχώρα του λέω, τι να κάνουμε.
Αρχίζει και ξηλώνει. Φώναξε και τον αρχιμονταριστή και μαζί βγάζατε clips και βίδες. Πολλά clips.
Μετά από κανένα τέταρτο κατεβαίνει ο προφυλακτήρας.
Παίρνει στο χέρι το φανάρι, βγάζει και το άλλο. Τα βάζει δίπλα δίπλα και τα κοιτά. Λέξη δεν μαρτυρούσαν τα άτιμα.
Σε εκείνο το σημείο πήγα στο χώρο των επισκεπτών και κάθισα στην ηλεκτρική τους μασαζοπολυθρονα.
Υποθέτω ότι χρησιμοποίησαν την αλάνθαστη μέθοδο της τράμπας για να αποφανθούν ότι το φανάρι ξεxenωσε.
Ο υπεύθυνος του υπεύθυνου (έπιασα top level, αφού εκτός από ένα evo στη γωνία, ήμουν ο VIP κάτοχος της ημέρα), με ενημέρωσε ότι το φανάρι ολόκληρο μαζί με τα modules θα αντικατασταθεί.
Μόλις έρθει.
Από το εξωτερικό.
Σε 15 μέρες.
Maximum.
To φανάρι δεν ξέρω αν χάλασε πριν πάει στο service ή κατά τη διάρκεια του service. Την τελευταία φορά που βγήκε από το γκαράζ γύρισε βράδυ και τα φώτα δούλευαν. Σήμερα το πρωί φυσικά πού το πήγα δεν τσέκαρα, ήταν μέρα.
Κοιτώντας το βέβαια, και να θέλεις να του κάνεις κάτι δεν μπορείς. δεν χωράει ούτε δάκτυλο να μπει. Να μου έλεγαν ότι έχει κοπεί καλώδιο να πω ότι έκανε μ&^%#$^ ο βοηθός. Αλλά το πρόβλημα είναι στο φανάρι.
Αν ήταν mazda θα έτρεχε το αίμα κάποιου τεχνικού στην Ιαπωνία. Τώρα το πολύ να μυρίζει το δάχτυλό του ένας χοντρός Αμερικάνος.
Σφάλμα στο ταμπλό δεν είχα, ούτε πριν ούτε μετά. Ο ηλεκτρολόγος με ενημέρωσε ότι σφάλμα του έβγαλε, αλλά δεν διευκρίνισε αν ήταν στον εγκέφαλο ή στην οθόνη και το έσβησε.
Κατά τα άλλα έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το service , λάδια-φίλτρο λαδιού, φίλτρο καμπίνας, υγρό καθαριστήρα, tyre rotation, κάρτα καυσαερίων σύνολο 133