-
Τα 8 χρονια εγγυηση δεν καλυπτουν ΟΛΕΣ τις μηχανικες βλαβες???
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Η βενζίνη δεν είναι 'άθραυστη', αλλά οι ζημιές ενός diesel είναι πιο ακριβές, από τα μπεκ μέχρι αντλίες και turbo. Το θέμα του DPF είναι γνωστό, δεν τίθεται θέμα, είτε το καθαρίσεις είτε το αλλάξεις, θα το πληρώσεις, κάτι που δεν υπάρχει στη βενζίνη. Α, και φίλτρα, αντλίες και μπεκ πετρελαίου, ειδικά στην Ελλάδα δεινοπαθούν. Βάλε και το ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν καν πως να οδηγήσουν (π.χ. regeneration) και να συντηρήσουν σωστά ένα diesel (φίλτρα, πρόσθετα για καύσιμο και δεξαμενή κλπ), βγαίνει το αβίαστο συμπέρασμα.
Για όποιον ενδιαφέρεται βασικά -ή και μόνο- για την κατανάλωση, καλά κάνει και αγοράζει diesel. Για τους υπόλοιπους, που μας ενδιαφέρουν και άλλα πράγματα πλην της οικονομίας, θα μας επιτρέψετε να προτιμούμε βενζίνη
-
Πραγματικά έχουν ενδιαφέρον αυτοί οι μύθοι που αναπτύσσονται σε διάφορα φόρουμ σχετικά με τα diesel αυτοκίνητα...
Ακριβές ζημιές κακό πετρέλαιο δύστροπο dpf όχι χρήση εντός Αθηνών υποχρεωτικά χρήση πρόσθετων για μύκητες ζιζάνια κλπ.
Προσωπικά σε ένα c3 e-hdi και σε ένα c4 οδηγούμε από το 2013 χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα, πρόσθετο, η κάποια άλλη προφύλαξη. Απλά χαιρόμαστε απροβληματιστα οικονομικές απολαυστικές μετακινήσεις.
Διαβάζοντας καμμία φορά νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες ντίζελ είναι μια περίεργη ράτσα ανθρώπων που έχουν μαζοχιστικες τάσεις...
Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι... -
Ο χρήστης christou έγραψε:
Πραγματικά έχουν ενδιαφέρον αυτοί οι μύθοι που αναπτύσσονται σε διάφορα φόρουμ σχετικά με τα diesel αυτοκίνητα...
Ακριβές ζημιές κακό πετρέλαιο δύστροπο dpf όχι χρήση εντός Αθηνών υποχρεωτικά χρήση πρόσθετων για μύκητες ζιζάνια κλπ.
Προσωπικά σε ένα c3 e-hdi και σε ένα c4 οδηγούμε από το 2013 χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμία ιδιαίτερη φροντίδα, πρόσθετο, η κάποια άλλη προφύλαξη. Απλά χαιρόμαστε απροβληματιστα οικονομικές απολαυστικές μετακινήσεις.
Διαβάζοντας καμμία φορά νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες ντίζελ είναι μια περίεργη ράτσα ανθρώπων που έχουν μαζοχιστικες τάσεις...
Αλλά μάλλον δεν είναι έτσι...οι leasing παντως, οταν σου πουλανε ντήζελ πρεπει να διαβαζουν φόρα...
εχουν εξω απο τις καλύψεις τα μπεκ... -
Μύθοι ? Αν είναι μύθοι, τότε τους δημιουργούν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες των diesel. Είμαι μέλος σε 7-8 fora (διαφορετικών κατασκευαστών) ξέρω και έχω διαβάσει για τριψήφιο αριθμό οχημάτων diesel που είχαν πρόβλημα με το DPF, μερικοί μάλιστα είναι και γνωστοί μου irl.
Παρομοίως αντίστοιχη κατάσταση με τα αέρια, ξέρω δεκάδες περιπτώσεις που μπερδεύουν, σβήνουν, βγάζουν πολλά και διάφορα CEL, καίνε αντλίες κλπ κλπ. Όλα έγιναν για να 'γλυτώσουμε κανά ευρώ', και τελικά κατέληξαν να τα διπλοπληρώνουν και μετά να μην μπορούν να τα φτιάξουν.
Α, και προφανώς δεν υπάρχει κανένας μύθος περί του κόστους ανταλλακτικών και εργασιών στα diesel, συγκρίνετε τιμές αντλίας υψηλής για να πάρετε μια ιδέα.
-
Όταν πουλάνε tsi και dsg τα καλύπτουν;
-
Ο χρήστης christou έγραψε:
Όταν πουλάνε tsi και dsg τα καλύπτουν;ναι, νομιζω επειδη τα καλυπτει και η εργοστασιακη εγγυηση.
-
Ας μην το κάνουμε και αυτό το thread βενζίνη vs πετρέλαιο
-
Μη λεμε τα ιδια καθε φορα. Στα φορουμ εκτος απο μας τους λιγους που μπαινουμε γιατι μας αρεσει το αμαξι υπαρχουν παρα πολλοι που μπαινουν για να λυσουν το προβλημα τους. Αρα ειναι φυσιολογικο να ακουμε για ακριβες βλαβες σε ντιζελ ή dpf. Ακομα και dpf να αλλαξεις σε 200.000χλμ η οικονομια που θα εχεις κερδισει ειναι απειρως καλυτερη. Εδω μεσα παντως σπανια εχω διαβασει για βλαβες.
Αντιθετα εχω διαβασει πολλους με απροβλημστιστα χλμ -
Ο χρήστης Andreas61971 έγραψε:
To 2λιτρο 4κινητο 180αρι Kuga με αυτόματο κιβώτιο δύσκολα βλέπει τα 7λτ/100χλμ κατανάλωση, φλερτάρει με τα 8 και εάν το πατήσεις πλησιάζει και τα 10! Οπότε η διαφορά με την βενζίνη στις ίδιες συνθήκες είναι πάντα 2-3 λτ/100 χλμ. Θέλω να πώ ότι και το diesel εάν το πατήσεις ανεβαίνει αρκετά, δεν είναι μόνο η βενζίνη που ανεβαίνει σε κατανάλωση.
Μιάς και ακούω συνεχώς αυτό το ενα Dpf να σου κάτσει, ενα μπέκ, πάει το κέρδος απο το πετρέλαιο. Οι βενζίνες δηλαδή είναι άθραυστες;
Και οι καταλύτες όταν είχαν πρωτοβγεί το 92 κόστιζαν αρκετά πλέον βάζεις και με 200 ευρώ.
Ας μας πεί κάποιος που πήρε πχ ενα C4 όταν απελευθερώθηκε το diesel μέχρι τώρα τι προβλήματα είχε λόγω diesel και εαν είχε ή οχι κέρδος αυτά τα 6-7 χρόνια. (η citroen είχε τότε το diesel now με ίδιες τιμές με τις βενζίνες).
Για εμένα πια δίλιτρο πετρέλαιο και τέλος. Τέλη κυκλοφορίας 100-150 ευρώ και άλλα 450 φόρος. Όταν για το ταπεινό Rallye μου ζητάνε 250 ευρώ.
O αδερφός μου αγόρασε προ διετίας Jag XF 3.0 V6 με 300 άλογα και 70 κιλά ροπή (φορτηγό). Την ανέβασα Γιάννενα το Πάσχα που πέρασε σε 4 ώρες (δεν είχε παραδοθεί ακόμη τότε το κομμάτι μετά την Αμφιλοχία μέχρι την Αρτα, το Μενίδι δηλ. με τις στροφές) με περίπου 9 λίτρα/100. 200χαω με λιγότερα απο 2000 στροφές και μόλις πατάς το γκάζι εξαφανίζεσαι.
Δεν ξέρω τι διαφορές έχει στην συμπεριφορά με την αντίστοιχη βενζίνη. Έχω οδηγήσει όμως δυο άλλα ίδια αυτοκίνητα και η διαφορά ήταν πραγματικά μεγάλη στον δρόμο όσο αφορά την συμπεριφορά, (ακόμη και η γυναίκα μου καταλαβαίνει την διαφορά βάρους μπροστά) αλλά πλέον και το Μενίδι έχει ισιώσει πλέον.
Διαφορά βενζίνης - ντίζελ είμαι διατεθειμένος να την πληρώσω μόνο σε αυτοκίνητα τύπου EVO X και παρόμοια για τα υπόλοιπα ΔΕΝ.
Ακόμη θυμάμαι τύπο με Golf να προσπαθεί να με πιάσει και να βάζει φωτιά στον οικογενειακό του προυπολογισμό, απο την κατάφωρη σπατάλη βενζίνης
Κάτι πήρε το αυτί μου για Dgf ή κάπως έτσι στις βενζίνες σύντομα, εκεί να δω τι θα γίνει.Υπάρχουν και άνθρωποι που γουστάρουν την οδήγηση και για για αυτό δεν θα πάρουν ποτέ ντίζελ.
-
Εμένα ήρθε το kuga αλλά θα το παραλάβω με το νέο χρόνο που θα είμαι και Ελλάδα. Προσωπικά δεν μπήκα καν στη διαδικασία να σκεφτώ για diesel γιατί δε με ενδιέφερε και έτσι πήρα βενζίνη το 180. Ο καθένας ότι του αρέσει παίρνει, δεν υπάρχει λόγος το ένα να είναι καλύτερο από το άλλο και κάποιος να έχει κάνει λάθος επιλογή. Άδικα προσπαθείτε να πεισετε ο ένας τον άλλον.
-
Δηλαδή στο εξωτερικό που παίρνουν σε μεγάλο ποσοστό ντίζελ ενώ οι τιμές των καυσίμων είναι περίπου ίδιες οπότε η διαφορά κόστους δεν είναι το μισό που είναι εδώ και κάνουν και πολλά χλμ , δεν ξέρουν αυτά που ξέρουμε εμείς σε αυτό το ταπεινό φόρουμ ?
Η ουσία είναι ότι πολλοί γνωστοί με ντίζελ έχουν γλυτώσει πολλά λεφτά από καύσιμα αυτά τα 7 χρόνια . τουλάχιστον όσοι τα πήραν καινούργια για με τα σαπάκια που πουλάνε τα εμποράκια υπάρχουν θέματα ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
To 2λιτρο 4κινητο 180αρι Kuga με αυτόματο κιβώτιο δύσκολα βλέπει τα 7λτ/100χλμ κατανάλωση, φλερτάρει με τα 8 και εάν το πατήσεις πλησιάζει και τα 10! Οπότε η διαφορά με την βενζίνη στις ίδιες συνθήκες είναι πάντα 2-3 λτ/100 χλμ. Θέλω να πώ ότι και το diesel εάν το πατήσεις ανεβαίνει αρκετά, δεν είναι μόνο η βενζίνη που ανεβαίνει σε κατανάλωση.
Μιάς και ακούω συνεχώς αυτό το ενα Dpf να σου κάτσει, ενα μπέκ, πάει το κέρδος απο το πετρέλαιο. Οι βενζίνες δηλαδή είναι άθραυστες;
Και οι καταλύτες όταν είχαν πρωτοβγεί το 92 κόστιζαν αρκετά πλέον βάζεις και με 200 ευρώ.
Ας μας πεί κάποιος που πήρε πχ ενα C4 όταν απελευθερώθηκε το diesel μέχρι τώρα τι προβλήματα είχε λόγω diesel και εαν είχε ή οχι κέρδος αυτά τα 6-7 χρόνια. (η citroen είχε τότε το diesel now με ίδιες τιμές με τις βενζίνες).
Για εμένα πια δίλιτρο πετρέλαιο και τέλος. Τέλη κυκλοφορίας 100-150 ευρώ και άλλα 450 φόρος. Όταν για το ταπεινό Rallye μου ζητάνε 250 ευρώ.
O αδερφός μου αγόρασε προ διετίας Jag XF 3.0 V6 με 300 άλογα και 70 κιλά ροπή (φορτηγό). Την ανέβασα Γιάννενα το Πάσχα που πέρασε σε 4 ώρες (δεν είχε παραδοθεί ακόμη τότε το κομμάτι μετά την Αμφιλοχία μέχρι την Αρτα, το Μενίδι δηλ. με τις στροφές) με περίπου 9 λίτρα/100. 200χαω με λιγότερα απο 2000 στροφές και μόλις πατάς το γκάζι εξαφανίζεσαι.
Δεν ξέρω τι διαφορές έχει στην συμπεριφορά με την αντίστοιχη βενζίνη. Έχω οδηγήσει όμως δυο άλλα ίδια αυτοκίνητα και η διαφορά ήταν πραγματικά μεγάλη στον δρόμο όσο αφορά την συμπεριφορά, (ακόμη και η γυναίκα μου καταλαβαίνει την διαφορά βάρους μπροστά) αλλά πλέον και το Μενίδι έχει ισιώσει πλέον.
Διαφορά βενζίνης - ντίζελ είμαι διατεθειμένος να την πληρώσω μόνο σε αυτοκίνητα τύπου EVO X και παρόμοια για τα υπόλοιπα ΔΕΝ.
Ακόμη θυμάμαι τύπο με Golf να προσπαθεί να με πιάσει και να βάζει φωτιά στον οικογενειακό του προυπολογισμό, απο την κατάφωρη σπατάλη βενζίνης
Κάτι πήρε το αυτί μου για Dgf ή κάπως έτσι στις βενζίνες σύντομα, εκεί να δω τι θα γίνει.Υπάρχουν και άνθρωποι που γουστάρουν την οδήγηση και για για αυτό δεν θα πάρουν ποτέ ντίζελ.
Δηλαδή ένας που παίρνει x1 1500 κυβικά βενζίνη αντί ντίζελ είναι στριφτερος όπως και κάποιος με volvo s60 η κάποιος με octavia 1.4 αντί tdi 1,6.Με την οικογένεια μέσα και τις μπαγκαζιερες. Να σου πω ότι μπορώ και γυρίζω BMW 316 με 115 άλογα, βέβαια δεν έχει δύναμη να επαναφέρει και κάπου εκεί τελειώνει το sportif
-
Δηλαδή μόνο που έχεις 2000 ΣΑΛ παραπάνω για να παίξεις και δεν ψοφάει ψηλά, ούτε ακούγεται σαν τράτα, φτάνει!!!
Και φυσικά τα παραδείγματά σου είναι πολύ ανώτερα στην βενζινοκίνητη έκδοση.
-
To κάναμε diesel vs βενζίνη.... τελος πάντων θα πω και εγω την γνώμη μου σαν κάτοχος diesel,εγω προσωπικά το πηρα σαν πρώτη προτεραιότητα την οικονομία...και θεωρώ ότι οι μικροί ντίζελ σε τόσο μεγάλα αυτοκίνητα όπως το kuga αυτή την έννοια έχουν!!το παίρνεις συνειδητά , δυστυχώς ακόμα και κυρίως στην Ελλάδα δεν μπορούμε να τα έχουμε ολα!!θεωρω πως στο kuga τα 2λιτρα και τα 180 άλογα είναι το ιδανικό πακέτο για τα περίπου 1700 κιλά απόβαρο της καρότσας του και αν έχει και τετρακίνητη αυτή η έκδοση είναι must καθώς έχει και την απαραίτητη ροπή από χαμηλά (ελεώ ντίζελ) να το κινήσει και σε light off road καταστάσεις...άρα για το συγκεκριμένο όχημα θεωρώ ότι καλύτερος είναι ο ντίζελ ,τώρα σε μια γενική ενοια όπως όλοι γνωρίζουμε ντίζελ και βενζίνη έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους ...εννοείται πως αν ήθελα επιδόσεις και οδική ευχαρίστηση θα κοίταγα βενζίνη αν ήθελα οικονομία θα κοίταγα ντίζελ ...το να προσπαθούμε να πείσουμε πως οι επιλογή που έχουμε κάνει είναι η ποιο έξυπνη...είτε ντίζελ είτε βενζίνη είναι τουλάχιστον αστείο.....
-
Επειδή τα έχω δοκιμάσει ολα diesel μόνο αν κανεις πολλά χιλιόμετρα εκτος πόλης.
Για καθηνερινα ένα μικρό στυλ Augo ή υβριδικό.
Για λίγα χιλιόμετρα και αρκετή πόλη μόνο βενζίνη -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για λίγα χιλιόμετρα και αρκετή πόλη μόνο βενζίνη+1
Επειδή ανεαφερθηκε γιατί οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Diesel και όχι βενζίνη ή απάντηση είναι ότι οι αποστάσεις εκεί είναι πολύ μεγαλύτερες και η χρήση των εθνικών οδών είναι πολύ πιο συχνή κλπ κλπ.Γιαυτο βλέπεις μεταχειρισμένα από Γερμανία με 150.000 χλμ στην 6ετια και εδώ θά είχε σε μια μέση χρήση 60.000-70.000. -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για λίγα χιλιόμετρα και αρκετή πόλη μόνο βενζίνηΌπως τα λεει ο αδερφός Στέφανος
Καθημέρινα στην πόλη hybrid. Εξαιρετικό το yaris hybrid, βρήκα την υγεία μου.
Για ταξίδια diesel και εάν είσαι κλειστός τύπος και δεν κάνεις και πολλά ταξίδια βενζίνη
Για μεικτές διαδρομές εξαρτάται από το ποσοστό χλμ πόλης σε σχέση με χλμ σε ανοικτό δρόμο. Όσα περισσότερα σε ανοικτό δρόμο τοσο προς diesel πάει η εξίσωση και αντίστροφα.
-
Τα τελευταια ποστ εχουν τη συμφωνη γνωμη ολων ή των 99% απ οτι φαινεται
-
Και βέβαια να προσθέσω, όπως σωστά τα λεει και ο Δίας ότι για σπιρτάδα και λίγο πιο σπορ ανησυχίες καλύτερα βενζίνη τελικά!
Σε diesel πρέπει να πας ψηλά σε κυβικά και δυναμη (και με καλό αυτόματο για να σε έχει πάντα στο σωστό έυρος στροφών)
Ford Kuga