-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Παίδες, διαβάζω για 'επιδόσεις' και 'οδηγική ευχαρίστηση' και γελάω....
Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τα διαβάσουν αυτά άλλοι απο έξω...Σιγά το T5 που είναι το kuga. Ακόμα και με τα 180, τάφος είναι σε επιδόσεις, καμία οδηγική απόλαυση δεν υπάρχει, απλά προσφέρει στον οδηγό μια ήρεμη, σχετική ασφαλή και ήσυχη οδηγική εμπειρία.
Επιδοσεις με 1700 κιλα και μπατζετ 32 - 35.000 δυσκολο... 32.000 μου πηγε το honda civic που ειχα πριν αλλα καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τα διαβάσουν αυτά άλλοι απο έξω...Σιγά το T5 που είναι το kuga. Ακόμα και με τα 180, τάφος είναι σε επιδόσεις, καμία οδηγική απόλαυση δεν υπάρχει, απλά προσφέρει στον οδηγό μια ήρεμη, σχετική ασφαλή και ήσυχη οδηγική εμπειρία.
Επιδοσεις με 1700 κιλα και μπατζετ 32 - 35.000 δυσκολο... 32.000 μου πηγε το honda civic που ειχα πριν αλλα καμια σχεση το ενα με το αλλο.
Μα γιατί το λές αυτό;;;;
Μην χαλάς τα όνειρα των κατόχων
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Μα γιατί το λές αυτό;;;;
Μην χαλάς τα όνειρα των κατόχων [emoji38]
Και εγω κατοχος θα ειμαι σε λιγο καιρο αλλα δεν πηρα το αμαξι για τις επιδοσεις του... βεβαια οδηγησα φιλου 180 αυτοματο βενζινη και μου αρεσε παααρα πολυ σαν αμαξι. Οποιος εχει την δυνατοτητα ας βαζει 100αρα εχει διαφορα στο δρομο.
-
Ο χρήστης apostolis_bjj έγραψε:
Μα γιατί το λές αυτό;;;;
Και εγω κατοχος θα ειμαι σε λιγο καιρο αλλα δεν πηρα το αμαξι για τις επιδοσεις του... βεβαια οδηγησα φιλου 180 αυτοματο βενζινη και μου αρεσε παααρα πολυ σαν αμαξι. Οποιος εχει την δυνατοτητα ας βαζει 100αρα εχει διαφορα στο δρομο.
Άλλο να σου αρέσει σαν αμάξι για αυτά που υποτίθεται ότι κάνει (απολυτως δεκτό) , άλλο να μιλάει κανείς για επιδόσεις (καμια επαφή) και για οδηγική απόλαυση (επίσης καμία επαφή). Ξαναλέω, άνεση, ασφάλεια, κλπ ΝΑΙ, αλλά αυτά είνια ουσιαστικά απόλαυση ανθρωπομεταφορέα (χωρίς να είναι καθόλου κακό).
Απλά μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια. -
Ο χρήστης skous έγραψε:
Μα γιατί το λές αυτό;;;;
Άλλο να σου αρέσει σαν αμάξι για αυτά που υποτίθεται ότι κάνει (απολυτως δεκτό) , άλλο να μιλάει κανείς για επιδόσεις (καμια επαφή) και για οδηγική απόλαυση (επίσης καμία επαφή). Ξαναλέω, άνεση, ασφάλεια, κλπ ΝΑΙ, αλλά αυτά είνια ουσιαστικά απόλαυση ανθρωπομεταφορέα (χωρίς να είναι καθόλου κακό).
Απλά μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.Για να παρεις SUV για οδηγικη απολαυση νομιζω οτι θελεις πανω απο 40.000... το 2λιτρο ντιζελ 180 ειναι ιδανικο αλλα ξεφευγει σε τιμη βαλε φορο πολυτελειας + οτι ζουμε σε ενα κρατος που σημερα το σημα ειναι 130 και αυριο μπορει να ειναι 600 κλπ κλπ... το κουγκα ειναι ενα ωραιο ανετο καθημερινο αμαξι , και τις βολτες σου κανεις και τα ταξιδακια σου κανεις και οικογενειακο ειναι και την προσπεραση σου θα κανεις χωρις να ξημερωσει.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Απλά μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.Ξαναλέω, αν δεν μπορείς να καταλάβεις το context και να αντιληφθείς γιατί και πως το συζητάμε το θέμα επιδόσεων και οδηγοκεντρικότητας, μπορείς απλά να απέχεις από τη συζήτηση, καθότι με αυτά που γράφεις απλά φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε.
Δεν συγκρίνω τις επιδόσεις του Kuga με το FD αλλά με τα υπόλοιπα SUV, κυρίως της μεσαίας κατηγορίας και λογικού κόστους. Και μάλιστα καθώς το προηγούμενο SUV μου είχε κάτω από 7 στο 0-100, έχω και ιδία άποψη περί επιδόσεων και στησίματος για την κατηγορία. Το Kuga για τα λεφτά του, τον κινητήρα και την κατηγορία, έχει πολύ καλές επιδόσεις και άριστο στήσιμο.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Απλά μην συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια.Ξαναλέω, αν δεν μπορείς να καταλάβεις το context και να αντιληφθείς γιατί και πως το συζητάμε το θέμα επιδόσεων και οδηγοκεντρικότητας, μπορείς απλά να απέχεις από τη συζήτηση, καθότι με αυτά που γράφεις απλά φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις τι λέμε.
Δεν συγκρίνω τις επιδόσεις του Kuga με το FD αλλά με τα υπόλοιπα SUV, κυρίως της μεσαίας κατηγορίας και λογικού κόστους. Και μάλιστα καθώς το προηγούμενο SUV μου είχε κάτω από 7 στο 0-100, έχω και ιδία άποψη περί επιδόσεων και στησίματος για την κατηγορία.
Ολα σχεδον τα αμαξια μπορουν να εχουν καλυτερες επιδοσεις απο αυτες που δινει ο καθε κατασκευαστης. Το 1.5 180 που πηγα βολτα στην μια βολτα ειχε 95αρα και στην αλλη 100αρα + ενισχυτικο η διαφορα ειναι απλα 'τραγικη' και καναμε και μετρηση με vbox.
-
Εντάξει, 1.5 με 180-200 άλογα, όσο και να το πιέσεις, άντε να σπάσεις το φράγμα των 9' και των 15' στο 400αρι, δεν θα γίνει ποτέ πραγματικά σβέλτο. Το CX7 μου έπεφτε εύκολα κάτω από 7, και 230αριζε για πλάκα. Αλλά το στήσιμο του Kuga είναι αρκετά πιο sportive από του CX7, παρόλο που από πλευράς επιδόσεων υστερεί αρκετά....
-
Εντάξει, 1.5 με 180-200 άλογα, όσο και να το πιέσεις, άντε να σπάσεις το φράγμα των 9' και των 15' στο 400αρι, δεν θα γίνει ποτέ πραγματικά σβέλτο. Το CX7 μου έπεφτε εύκολα κάτω από 7, και 230αριζε για πλάκα. Αλλά το στήσιμο του Kuga είναι αρκετά πιο sportive από του CX7, παρόλο που από πλευράς επιδόσεων υστερεί αρκετά....Το cx7 ειναι αμαξαρα... κριμα που η mazda εχει παρει την αντιπροσωπεια της απο το ελλαντα
-
Εντάξει, 1.5 με 180-200 άλογα, όσο και να το πιέσεις, άντε να σπάσεις το φράγμα των 9' και των 15' στο 400αρι, δεν θα γίνει ποτέ πραγματικά σβέλτο. Το CX7 μου έπεφτε εύκολα κάτω από 7, και 230αριζε για πλάκα. Αλλά το στήσιμο του Kuga είναι αρκετά πιο sportive από του CX7, παρόλο που από πλευράς επιδόσεων υστερεί αρκετά....Και επισης ειναι και 2000+ κυβικα
-
Και αρχικής τιμής 40Κ€+ .....γι'αυτό λέω για λογικό κόστος (κτήσης και χρήσης), στην Ελλάδα σήμερα. Δηλαδή μιλάμε για 'λογικό' SUV που προσφέρει τις παροχές της κατηγορίας με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά. Και αυτό, κατά γενική ομολογία όλων, είναι το Kuga. Όπως το λένε και στα reviews που το έχουν επισημάνει, είναι ίσως για λίγους βαρεμένους, αλλά αυτό το κάνει πλέον αυτόματα η Ford, γιατί έτσι έχει μάθει να φτιάχνει τα αυτοκίνητά της....
-
Και αρχικής τιμής 40Κ€+ .....γι'αυτό λέω για λογικό κόστος (κτήσης και χρήσης), στην Ελλάδα σήμερα. Δηλαδή μιλάμε για 'λογικό' SUV που προσφέρει τις παροχές της κατηγορίας με τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις και οδηγική συμπεριφορά. Και αυτό, κατά γενική ομολογία όλων, είναι το Kuga. Όπως το λένε και στα reviews που το έχουν επισημάνει, είναι ίσως για λίγους βαρεμένους, αλλά αυτό το κάνει πλέον αυτόματα η Ford, γιατί έτσι έχει μάθει να φτιάχνει τα αυτοκίνητά της....+1 στο ποστ σου
- εκομπουστ = παρα πολυ καλο μοτερ
- 8 χρονια εγγυηση
- λογικο κοστος για αυτα που δινει.
-
Αν μιλάμε ότι μεταξύ των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος, τότε ΟΚ ναι έχει καλές επιδόσεις... ΟΚ I rest my case....
Επίσης το 1.5 180hp και τα 9sec απέχουν έτη φωτός.
-
Καθόλου, τη στιγμή που το καλό δικίνητο diesel έχει 9,2, το αντίστοιχο δικίνητο 180αρι βενζίνης θα είχε ακόμα χαμηλότερο (όπως αντίστοιχα το 150αρι έχει καλύτερες επιδόσεις από το 150αρι diesel). Δυστυχώς δεν έχουμε τέτοια έκδοση, οπότε μπορούμε μόνο να μαντέψουμε....Θα το διαπιστώσουμε κάποια στιγμή και στο δικό μας Kuga
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Αν μιλάμε ότι μεταξύ των τυφλών βασιλεύει ο μονόφθαλμος, τότε ΟΚ ναι έχει καλές επιδόσεις... ΟΚ I rest my case....Επίσης το 1.5 180hp και τα 9sec απέχουν έτη φωτός.
9.1 με vbox
-
Λάθος μου, έλεγα για το 4χ4.
Το προσθιοκίνητο δεν ξέρω. -
Φίλε skous αν μου επιτρέπεις τα σύγχρονα suv και ως τέτοιο αντιμετωπίζω το kuga έχουν αποστασιοποιηθεί από τους προγόνους τους και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις συναγωνίζονται επάξια οχήματα άλλων πιο οδηγοκεντρικών κατηγοριών. Από την άλλη τα πλεονεκτήματα που έχουν εν πολλοίς έχουν περιγραφεί από τους θιασώτες τους (ένας εξ αυτών είμαι και εγώ)
Ας με διορθώσει κάποιος αλλά για παράδειγμα σε απόλυτα νούμερα οι διαφορές σε επιδόσεις και εντός της ίδιας οικογένειας από suv σε σεντάν ή χατς συχνά είναι ανάξιες λόγου. Αυτοκίνητα όπως το τωρινό kuga ή η Χ1 σε σχέση με τα εφοδιασμένα με ίδιους κινητήρες focus και σειρά 3 δεν είναι σε επιδόσεις η μέρα με την νύχτα αλλά ούτε καν και σε καταναλώσεις κλπ. Ο λόγος για εμένα είναι πως πολλά σύγχρονα suv υφίστανται ένα στήσιμο που περισσότερο προσεγγίζει την καλή σπορ οδική συμπεριφορά παρά την αντίστοιχη καλή 'εκτός δρόμου'. Αυτό βέβαια δεν πρέπει να αποτελεί την δικαιολογία κάποιου να αγοράσει kuga αντί του focus ή Χ1 έναντι μιας 3άρας αντίστοιχης δύναμης. Θα πρέπει να έχει να κάνει και με τις πραγματικές ανάγκες και όχι την επιλογή λόγω μόδας, ψηλής θέσης οδήγησης ή ότι άλλο ευφάνταστο έχω διαβάσει κατά καιρούς. Εκεί έχεις απόλυτο δίκιο και με κερδίζεις τελικά όπως και ο φίλος Δίας για παράδειγμα που ξεκαθαρίζετε πως όσο πιο κοντά στο έδαφος είναι ο οδηγός τόσο πιο μεγάλο είναι το κέρδος σε οδηγική ευχαρίστηση. Εκεί είναι που έχετε απόλυτο δίκιο γιατί αν κάνατε λάθος τότε θα βλέπαμε αγώνες F1 με οχήματα με αποστάσεις άνω των 15 εκατοστών από το έδαφος. Η απόλυτη μακακία δηλαδή! Αυτή λοιπόν την μακακια ουδείς δικαιούται να την υπερασπίζεται γιατί όντως αν μας διαβάσουν και τίποτε εξω από εδώ θα μας περάσουν για νούμερα. -
Εγώ πάλι νομίζω ότι αυτό που λέει ο φίλος skous είναι αρκετά απλό.
Ότι αν εννοούμε την οδηγική ευχαρίστηση ως την σπορ συμπεριφορά-αίσθηση, κράτημα, αμεσότητα αντιδράσεων και μικρές κλίσεις ενός οχήματος (έκτος αν προσδίδουμε άλλη ερμηνεία, οπότε αλλάζει το πράγμα...)τότε SUV-crossover και οδηγική ευχαρίστηση είναι έννοιες ασυμβίβαστες (τουλάχιστον για το εύρος τιμών που συζητάμε εδωπέρα).
Και σε αυτό νομίζω ότι έχει απόλυτο δίκιο.
Για όποιους ενδιαφέρονται για αυτά υπάρχουν τα (hot ή warm) χατς και τα σπορ σεντάν. Όχι τα SUVοειδή προφανώς.
-
Btw να πω ότι όλα αυτά τα λέω οντας κάτοχος του 1.5. 182 awd πρίν γίνει της μόδας το αυτοκίνητο εξαιτίας της χαμηλής του τιμής (αν και παλία είχε ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ εκπτώσεις που φτάναν αρκετά χαμηλά) και της σωστής προώθησης διαφημιστικά απο την αντιπροσωπεία). Γιατι για αυτό έγινε δημοφηλές το αυτοκίνητο, πρίν δεν πούλαγε καθόλου στην Ελλάδα και κανείς δεν ενδιαφερόταν καν να το δεί σαν υποψήφιο (αν γνώριζε την ύπαρξη του μοντέλου) και είχε ελάχιστα αφιερώματα, και με το που έγινε το facelift εκτινάχθηκαν οι πωκλήσεις, ενώ ουσιαστικα πι διαφορές ειπναι μρπος πιπσω και στο ICE.
Και με το μηχάνημα είμαι 100% ευχαριστημένος (οκ εκτός της κατανάλωσης). Δεν θέλω να μειώσω την αξία του προφανώς, ούτε να τρολάρω τους ιδιοκτήτες του. Απλά να μην λέμε και ψιλοάκυρα πράγματα
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Btw να πω ότι όλα αυτά τα λέω οντας κάτοχος του 1.5. 182 awd πρίν γίνει της μόδας το αυτοκίνητο εξαιτίας της χαμηλής του τιμής (αν και παλία είχε ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ εκπτώσεις που φτάναν αρκετά χαμηλά) και της σωστής προώθησης διαφημιστικά απο την αντιπροσωπεία). Γιατι για αυτό έγινε δημοφηλές το αυτοκίνητο, πρίν δεν πούλαγε καθόλου στην Ελλάδα και κανείς δεν ενδιαφερόταν καν να το δεί σαν υποψήφιο (αν γνώριζε την ύπαρξη του μοντέλου) και είχε ελάχιστα αφιερώματα, και με το που έγινε το facelift εκτινάχθηκαν οι πωκλήσεις, ενώ ουσιαστικα πι διαφορές ειπναι μρπος πιπσω και στο ICE.Και με το μηχάνημα είμαι 100% ευχαριστημένος (οκ εκτός της κατανάλωσης). Δεν θέλω να μειώσω την αξία του προφανώς, ούτε να τρολάρω τους ιδιοκτήτες του. Απλά να μην λέμε και ψιλοάκυρα πράγματα
Πολλά πολλά μα πάρα πολλά μπράβο!!!
Ford Kuga