-
Πρίν πάρω το Kuga(180ps diesel AWD) είχα το fiesta ST.
Οπότε μπορω να πώ το Kuga στα 180 άλογα πετρέλαιο είναι πιο γρήγορο απο τα 180 άλογα βενζίνη.
Το μόνο που αλλάζει είναι η αίσθηση και για να πώ την αλήθεια προτιμώ την αίσθηση του πετρελαίου στα ταξίδια.
Με λίγα λόγια εκεί που χάνει το ένα κερδίζει το άλλο και αναλόγως τα στάνταρ του καθενός επιλέγει.
Τώρα όσον αφορά την οικονομία σαφώς δεν παίρνεις Kuga για μέσα στη πόλη είτε πετρέλαιο είτε βενζίνη.
Δεν είναι μόνο τα καύσιμα κόστη. -
Ο χρήστης makisST έγραψε:
Οπότε μπορω να πώ το Kuga στα 180 άλογα πετρέλαιο είναι πιο γρήγορο απο τα 180 άλογα βενζίνη.Και θα κάνεις τεράστιο λάθος αν το πεις αυτό. Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Ειδικά το πολύ ελαφρύτερο Φιεστάκι είναι ΠΟΛΥ πιο γρήγορο από το Kuga. Μάλλον σε μπερδεύει το γεγονός ότι η ροπή στα ντίζελ έρχεται πιο απότομα στις μεσαίες. Τα άλογα λένε την αλήθεια συνήθως (δηλαδή ένα 200άρι βενζίνη πηγαίνει περίπου τα ίδια με ένα 200άρι πετρέλαιο), αλλά σε γενικές γραμμές τα βενζινοκίνητα είναι λίγο ταχύτερα στις ίδιες ιπποδυνάμεις λόγω μικρότερου βάρους και μεγαλύτερου εύρους στροφών. Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι τα βενζινοκίνητα μπορούν να βγάλουν περισσότερα άλογα στα ίδια κυβικά από τα ντίζελ.
-
Δεν συγκρίνω το fiesta με το kuga.
Έχοντας πριν απο το kuga το fiesta με 182 άλογα βενζίνη λέω οτι το kuga το 180αρι πετρέλαιο είναι πιο γρήγορο απο το kuga 180αρι βενζίνη. -
Έχοντας πριν απο το kuga το fiesta με 182 άλογα βενζίνη λέω οτι το kuga το 180αρι πετρέλαιο είναι πιο γρήγορο απο το kuga 180αρι βενζίνη.Νομιζω οτι ειναι λογικο με 500 κυβικα διαφορα
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
-
Αν πηγαίναμε στα ίδια κυβικά θα μιλάγαμε για ενα KUGA βενζινοκίνητο στα 230 άλογα.
Το έκανε η Ford στο πρώτο Kuga.
Αυτό σημαίνει τουλάχιστον 500 ευρώ παραπάνω τέλη κυκλοφορίας και κάπου στα 6 λίτρα παραπάνω κατανάλωση.
Συγνώμη άλλα αν ήμουν διατιθεμένος για τέτοια λειτουργικά έξοδα δεν θα παιρνα το KUGA και γενικά SUV αλλά κάτι πιο σπορτίφ όπου θα έχουν και νόημα οι επιδόσεις και η σπιρτάδα της βενζίνης. -
Καλησπερα σε ολους,ειμαι ο βασιλης και αυτο το
καιρο ειμαι στο ψαξιμο για αυτοκινητο τυπου suv crossover
η οπως θελει να τα πει ο καθενας.εχω δει τα περισσοτερα suv που
κυκλοφορουν στην αγορα απο jeep compass μεχρι q3 και με ταβανι τα 26000€
που διαθετω εχω καταληξει στο kuga 1500 κυβικα με 150ps st line βενζινη.περα απο τη
γνωμη καποιον που εχουν kuga που θελω να ακουσω,προχθες ειδα και το vw t roc
και θελω τη γνωμη σας! -
Έχοντας πριν απο το kuga το fiesta με 182 άλογα βενζίνη λέω οτι το kuga το 180αρι πετρέλαιο είναι πιο γρήγορο απο το kuga 180αρι βενζίνη.Φυσικά και δεν ισχύει ούτε αυτό.
Νουμεράκια:
https://www.carfolio.com/specifications ... car=299442
https://www.carfolio.com/specifications ... car=299354Ναι μεν ένα ενδεικτικό 0-100, αλλά νούμερα από το εργοστάσιο. Επίσης το ένα είναι 1500 και το άλλο 2000 και πάλι η βενζίνη είναι ανώτερη.
Γενικότερο σχόλιο, πρέπει κάποιοι να μάθουν να εκμεταλλεύονται τους κινητήρες ως το κόφτη για να καταλάβουν τι μπορούν να κάνουν.
-
Αναφέρει κινήτηρα diesel του 12 με 140 άλογα και 32 κιλά ροπή.
Εγω φοράω κινήτηρα 180 άλογα και 40 κιλά ροπή και 0-100 σε 9,2 καο οχι 10,7. -
Ο χρήστης ignantios έγραψε:
Επειδή τα έχω δοκιμάσει ολα diesel μόνο αν κανεις πολλά χιλιόμετρα εκτος πόλης.
Για καθηνερινα ένα μικρό στυλ Augo ή υβριδικό.
Για λίγα χιλιόμετρα και αρκετή πόλη μόνο βενζίνη+1
Επειδή ανεαφερθηκε γιατί οι Ευρωπαίοι επιλέγουν Diesel και όχι βενζίνη ή απάντηση είναι ότι οι αποστάσεις εκεί είναι πολύ μεγαλύτερες και η χρήση των εθνικών οδών είναι πολύ πιο συχνή κλπ κλπ.Γιαυτο βλέπεις μεταχειρισμένα από Γερμανία με 150.000 χλμ στην 6ετια και εδώ θά είχε σε μια μέση χρήση 60.000-70.000.Ναι αλλά εμείς δεν μιλάμε για την Ελλάδα πριν 10-20-30 χρόνια , αλλά για την σημερινή Ελλάδα που έχει μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα αυτοκινητόδρομους και που μπορείς να πας πλέον σχεδόν παντού στην ηπειρωτική χώρα με Α/Δ στο 70-100 % του ταξιδιού .
Ακόμα οι περισσότεροι έχουμε εξοχικά και κάνουμε χλμ , αλλά με την διαφορά του ντίζελ , απλά δεν πληρώνεις διόδια σε σχέση με την βενζίνη . Οπότε αν έχεις ντίζελ θα πας μια βόλτα στα Καλάβρυτα και δεν θα νοιάξει , ή στο Ναύπλιο . Αλλιώς άντε μέχρι Χαλκίδα , ή Λαύριο που δεν έχει και διόδια...
-
@makistST:
Έχεις δίκιο, δικό μου λάθος.
9.2 στο χειροκίνητο, αλλά 10.2 στο αυτόματο ενώ το 1500 βενζίνης αυτόματο είναι στα 10.1 Αυτό που έλεγα πριν δηλαδή περί ιπποδύναμης.
-
Αναφέρει κινήτηρα diesel του 12 με 140 άλογα και 32 κιλά ροπή.
Εγω φοράω κινήτηρα 180 άλογα και 40 κιλά ροπή και 0-100 σε 9,2 καο οχι 10,7.Όλη τη διαφορά μεταξύ βενζίνης και diesel στο Kuga την κάνουν τα δύο αυτόματα κιβώτια. Και αυτό προκύπτει εύκολα αν συγκρίνεις το χειροκίνητο με το αυτόματο diesel, καθώς και τα δύο χειροκίνητο 150αρια (βενζίνη και diesel). Αλλά επειδή το 180αρι βενζίνης βγαίνει υποχρεωτικά με το πάναργο αυτόματο, είναι πιο αργό και από το 150αρι. Ένα χειροκίνητο 180αρι βενζίνης θα ήταν τριγύρω στα 9', οπότε θα ήταν παντού και πάντα πιο γρήγορο από το αντίστοιχο diesel, όπως ακριβώς συμβαίνει με τα αντίστοιχα 150αρια.
Το diesel, μιλώντας για παρόμοιες αποδόσεις και μετάδοση, είναι πάντα πιο αργό από τη βενζίνη. Το ότι η αίσθηση και η απόδοση της βενζίνης ταιριάζει σε spirited/sport/race οδήγηση είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, που αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι το 99% των sport/super/hyper cars αυτού του πλανήτη είναι με κινητήρες βενζίνης.
-
Σωστός ο Άσσος!
-
Παίδες, διαβάζω για 'επιδόσεις' και 'οδηγική ευχαρίστηση' και γελάω....
Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τα διαβάσουν αυτά άλλοι απο έξω...Σιγά το T5 που είναι το kuga. Ακόμα και με τα 180, τάφος είναι σε επιδόσεις, καμία οδηγική απόλαυση δεν υπάρχει, απλά προσφέρει στον οδηγό μια ήρεμη, σχετική ασφαλή και ήσυχη οδηγική εμπειρία.
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τα διαβάσουν αυτά άλλοι απο έξω...Σιγά το T5 που είναι το kuga. Ακόμα και με τα 180, τάφος είναι σε επιδόσεις, καμία οδηγική απόλαυση δεν υπάρχει, απλά προσφέρει στον οδηγό μια ήρεμη, σχετική ασφαλή και ήσυχη οδηγική εμπειρία.
Οι άλλοι απέξω -και όσοι εδώ μέσα- που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε και σε ποιο πλαίσιο αναφέρεται η οδηγική απόλαυση και επιδόσεις, μπορούν να γελάνε όσο θέλουν, τζάμπα είναι και ποσώς μας ενδιαφέρει
-
Καθαρό το μωρό
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Οι άλλοι απέξω -και όσοι εδώ μέσα- που δεν ξέρουν για τι πράγμα μιλάμε και σε ποιο πλαίσιο αναφέρεται η οδηγική απόλαυση και επιδόσεις, μπορούν να γελάνε όσο θέλουν, τζάμπα είναι και ποσώς μας ενδιαφέρει
Αν το πλαίσιο είναι κατηγορίες για 3η ηλικία, μια χαρά επιδόσεις είναι τότε και μια χαρά απόλαυση
-
Ο χρήστης skous έγραψε:
:rtfm: >>Παίδες, διαβάζω για 'επιδόσεις' και 'οδηγική ευχαρίστηση' και γελάω....Θα μας πάρουν με τις πέτρες αν τα διαβάσουν αυτά άλλοι απο έξω...
Σιγά το T5 που είναι το kuga. Ακόμα και με τα 180, τάφος είναι σε επιδόσεις, καμία οδηγική απόλαυση δεν υπάρχει, απλά προσφέρει στον οδηγό μια ήρεμη, σχετική ασφαλή και ήσυχη οδηγική εμπειρία.
Αν το πλαίσιο είναι κατηγορίες για 3η ηλικία, μια χαρά επιδόσεις είναι τότε και μια χαρά απόλαυση
Welcome to Earth
-
Κι άλλη μια πρωινή φώτο
Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
A κάτσε, γιατί και εγώ το έπλυνα και το πέρασα με UltraShield, του έβαλα και 2-3 πραγματάκια να ποστάρω και εγώ καμιά photo δηλαδή....
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
A κάτσε, γιατί και εγώ το έπλυνα και το πέρασα με UltraShield, του έβαλα και 2-3 πραγματάκια να ποστάρω και εγώ καμιά photo δηλαδή....Βάλε ρε συ Αντώνη καμία φωτό !!
Sugarman τρελή γυαλάδα φίλε !!!
Πανέμορφο !
Ford Kuga