-
Σωστά τα λές, αλλά το λές και μόνος σου...ο αντιπρόσωπος (ο έμπορος δηλαδή) μετράει και όχι ο πωλητής. Ο πωλητής είναι για την πώληση, όχι για το συνεργείο. Για το συνεργείο σημασία έχει να είναι σωστός ο υπέυθυνος του συνεργείου και ο ιδιοκτήτητης της αντιπροσωπείας (εαν είναι μικρή). Οπότε ο πωλητής εν τέλη, δεν παίζει και πολύ σημαντικό ρόλο (εκτος εαν κάνει κακή έκπτωση ή κάποια άλλη διευκόλυνση).
Αν ο οποιοσδήποτε πωλητής ασχολείται μόνο με τις πωλήσεις και με τίποτα άλλο τότε όλα είναι μια χαρά.
Στην Ελλάδα όμως ο πωλητής κάνει και άλλα πολλά πράγματα τα οποία εκτός ότι δεν είναι της αρμοδιότητας του, πιθανά να μην έχει τις γνώσεις και να κάνει και τελικά ζημιές.
Π.χ. μία έκθεση χωρίς συνεργείο ποιος θα βάλει αξεσουάρ, δώρα; Πως και που θα μπουν αυτά; Π.χ. αισθητήρες παρκαρίσματος; Συναγερμός; Υποβραχιόνιο;
Θέλεις και άλλο; Βλέπεις τον κοστουμαρισμένο υπεύθυνο πωλήσεων με την γραβάτα να κρέμεται να προσπαθεί να πλύνει το δικό σου ολοκαίνουριο αυτοκίνητο με ένα κουβά και ένα σφουγγάρι για να στο παραδώσει 'πλυμένο'. Τρελαίνεσαι ή όχι;
Μόλις προχθές το απόγευμα πέτυχα πωλητή στην OPEL Best Car στην Λ. Μεσογείων που έπλενε ένα καινούριο Corsa που ήταν για παράδοση. Και ο αθεόφοβος είχε ένα κουβαδάκι με νερό και ένα πανάκι και προσπαθούσε εκείνη τη στιγμή που περνούσα να καθαρίσει τις ζάντες που ήταν μέσα στη βρώμα. Μάλλον λόγω της λασποβροχής.
Για να μην αναφερθώ σε άλλα κωμικοτραγικά που γίνονται με τους πωλητές και έχουν τύχει σε μένα και μάλιστα πολύ-πολύ πρόσφατα.
Στην Ελλάδα ζούμε. Όλοι τα κάνουν όλα και συμφέρει. Και αν γίνει και καμιά ζημιά, Ok. δεν είναι και τίποτα.
Αν τους πεις και τίποτα σε θεωρούν ιδιότροπο και γκρινιάρη.
Φυσικά δεν φταίνε οι πωλητές για αυτά τα φαινόμενα, αλλά οι εταιρείες που θέλουν να βγάζουν από την μύγα ξύγκι.
-
Θα προσπαθήσω να εκφράσω την σκέψη μου και αν κάνω λάθος διορθώστε με. Θεωρώ πως ο πωλητής είναι ο καθρέπτης της αντιπροσωπείας αν εγώ πάω και δω κάποιον που βαριέται ή είναι λίγο βαρύ μάγκας ή δεν τηρεί κάτι που λέει ή πολλά ή θα σκεφτώ να πάρω το συγκεκριμένο αυτοκίνητο από κει γιατί θα σκεφτώ και θα πω αν όλα αυτά τα κάνει τώρα που θέλει να μου πουλήσει όταν πάθει κάτι το αμάξι θα συνεννοηθώ με κανέναν εκεί ή θα είναι όλοι έτσι? Και δω έρχεται η επαρχία και λες εδώ πχ δεν υπάρχουν 2 με 3 ίδιες αντιπροσωπείας για το αυτοκίνητο που θέλω μήπως να το σκεφτώ και να πάω στην άλλη επιλογή που είδα πως είναι πιο επαγγελματίες? Γιατί όπως είπε και ο φίλος Mastoras είναι λεφτά πολλά και θες το καλύτερο απ όλες τις απόψεις όχι φαντασίας σε λογικά πλαίσια πάντα. Αυτά παίδες.
-
Το αυτοκίνητο το αγοράζεις από την Toyota ή από τη Renault ή από τη Skoda, δεν το αγοράζεις από το Μήτσο ή το Λευτέρη ή το Γιάννη που δουλεύει στη Χ αντιπροσωπεία. Αυτή η λογική ότι πρέπει να γίνεις κολλητός με κάποιον πωλητή ή ότι αν δε σου κάνει η συμπεριφορά κάποιου αντιπροσώπου δε θα αγοράσεις είναι το λιγότερο αστεία.
Για να μην προσθέσω ότι οι περισσότεροι αγοραστές που διαμαρτύρονται για τη συμπεριφορά των πωλητών, φαντάζομαι θα είναι εξυπνάκηδες του τύπου 'μα καλά 30,000 κάνει το a3, ξέρεις τι παίρνω στη διπλανή εταιρεία' όπως είχε αναφέρει ένα μέλος παλιότερα. Αν σου φαίνεται ακριβό ένα προϊόν, μην μπαίνεις και τον ζαλίζεις τον άλλον που θέλει να κάνει τη δουλειά του, πήγαινε κατευθείαν στην αντιπροσωπεία που είναι μέσα στο μπάτζετ σου.
-
Ποσα από αυτά είναι leasing και ποσα νοικιαρικα;
Αν είναι να το παίξετε αναλυτές αγορών κάντε το σωστα.
Για να σας το κάνω πιο ευκολο για ψάξτε να δείτε αν κάποια μοντέλα έχουν ειδικές τιμές σε πακέτα leasing.
Είπαμε αν είναι να το παίξετε κάτι κάντε το σωστα.
Απο περιεργεια, αρχισα μετα που διαβασα αυτο το ποστ, να προσεχω τα 2008 που βλεπω στο δρομο. Ολα ειχαν πινακιδες leasing. Πραγματικα εντυπωσιακο!
-
Απο περιεργεια, αρχισα μετα που διαβασα αυτο το ποστ, να προσεχω τα 2008 που βλεπω στο δρομο. Ολα ειχαν πινακιδες leasing. Πραγματικα εντυπωσιακο!
Λογικό και αναμενόμενο.
-
@dettol Από τι στιγμή που υπάρχουν επίσημα στοιχεία και τα έχουμε ανεβάσει πολλές φορές στο forum τα περισσότερα 2008 που έχουν πουληθεί είναι από ιδιώτες και όχι leasing.. Δεν σημαίνει επειδή εσύ πετυχαίνεις τα leasing ότι πουλήθηκαν περισσότερα leasing.. Και είμαστε και σε περίοδο καραντίνας που πολλοί ιδιώτες δεν χρησιμοποιούν συχνά τα αυτοκίνητα τους σε αντίθεση με τα leasing που τα χρησιμοπουν για επαγγελματικους λόγους... Δεν θα βγάλουμε πόρισμα με το τι βλέπουν τα μάτια σου όταν υπάρχουν επίσημα στοιχεία.. Αλλα και πάλι δε μπορώ να καταλάβω αυτό το κόλλημα με τα leasing.. Το ότι είναι dettol το 2008 πρώτο σε πωλήσεις και σε leasing αλλά και σε πωλήσεις ιδιωτών σου λέει τίποτα;;
-
Κάντε αίτηση για προσφορά leasing είτε μέσω της εταιρίας σας και δείτε μόνοι σας. Τα leasing οντως τα αγοραζουν διοτι τους αρέσουν αλλά όπως επίσης διοτι συμφέρει το πακέτο που τους κάνουν έναντι κάποιου άλλου, υπάρχουν ανά περιόδους τεράστιες προσφορές.
Οπως επίσης διοτι αδιαφορούν για την μεταπώληση, αξιοπιστια κτλ.
Ειναι ενας δείκτης αλλά όχι κάτι φοβερό.
Για παραδειγμα γνωρίζω περίπτωση που πηγιανε για bmw 116d δεν έκατσε η προσφορα και το γύρισαν σε ένα οντως όμορφο 2008 για 3 ετη. Χεστηκαν για το αυτοκινητο σε 3 ετη θα πάρει δρόμο. Δνε το αγόρασαν με γνώμονα αυτοκινητιστικο. Απλά είναι ομοροφυλη.... Αυτό.
Για αυτο σας λέω αφήστε τις πωλήσεις στην άκρη. Δεν είναι σωστό δείγμα.
-
@Lap. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση του Peugeot 2008 που αναφερόμαστε είναι πρώτο SUV ανεξαρτήτως κατηγορίας και σε πωλήσεις ιδιωτών.. Οπότε στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν χρειαζόταν όλη αυτή η υπερανάλυση για τα leasing
-
Εγω πάλι πιστεύω πως χρειαζόταν. Και αυτό διότι το έχουμε ως δεδομένο στις συζητήσεις μας πως τα leasing είναι ισάξιες επιλογές με τις αγορές λιανικής και από ανθρώπους που λυγίζουν μπροστά στην ανωτερότητα κάποιου μοντέλου.
Ενώ στην πραγματικότητα τα πακέτα παίζουν το μεγαλύτερο ρόλο και δευτερευοντος το ιδιο το αυτοκινητο.
Το αυτοκινητο πάντως πουλάει πολύ, οντως.
Αλλα αυτο δεν το κάνει αυτομάτως το καλύτερο suv στην κατηγορία του που και πάλι επιχειρείται στις συζήτησης μας να περάσει ως κλιμα. Από την στιγμή που δεν έχει 4κινηση εκ προοιμίου το κανει ένα 'άχρηστο' ή ένα 'μισό' suv.
Οτι κάνει όμως γκελ σε διάφορες κατηγορίες αγοραστών, ναι αυτό ισχύει. Και ενδιαφέρει μόνο τους μετόχους της εταιρίας.
Με λιγα λογια suv χωρίς 4κινηση σαν να λέμε γυαλιά ηλίου με μη μαυρισμένα και διάφανα κρύσταλλα !!! Χαχα
-
Με λιγα λογια suv χωρίς 4κινηση σαν να λέμε γυαλιά ηλίου με μη μαυρισμένα και διάφανα κρύσταλλα !!! Χαχα
Γύρε, κόψε το γλείψιμο στο γάτο...
-
Δεν ξέρω τι λέει αυτός ο Lap, εγώ συντάσσομαι με τον gatoz
-
Αδιαφορω αν θελετε να το πειτε σουβ ή μισο σουβ. Καθε χρονο πηγαινει στις ελιες. Μπαινει σε λασπωμενα μονοπατια και εχει μεταφερει δεκαδες ντενεκεδες λαδι απο εκει που πηγε. Εχει κατεβει σε ονειρικες παραλιες που σενταν δεν... Εχει παει για μελισια και εχει περασει απο πολλα νεροφαγωματα. 180000 χλμ μετα ακομη δε χρειαστηκα την 4κινηση ουτε το αυξημενο βαρος της που θα με επιβαρυνε με 1 λιτρο παραπανω καθε 100 χλμ . Εχει κινηθει επισης σε χιονι διχως να κολλησει. Ομολογω ομως δεν το πηγα ποτε εκτος απλα για να δω τα ορια του. Οπου το πηγα χρειαστηκε να το παω και απλα δεν κολλησε πουθενα. Τι να κανουμε τωρα? Για το λογο αυτο ειμαι ευχαριστημενος οπως και πολλοι αλλοι με λειψα σουβια. Επισης μη θεοποιουμε την 4κινηση. Το γιουτιουμπι ειναι γεματο απο βιντεο με κολλημενα 4κουνα που οι κατοχοι τα εχωσαν εκει που δεν παει του ανθρωπου νους. Μια φορα εχω κολλησει στη ζωη μου και ηταν με τριαξονικο βολβο φορτωμενο 10 τονους ντοματα. Ναι εκει εξω απο το Καστρο που περνατε οταν πατε για σκι. Με ξεκολλησε ενα τζον ντεερ. Τεσπα. Με τις πωλησεις των προσθιοκινητων σουβ να ειναι το μεγαλο κομματι της πιτας τους ειναι και λιγο μακακια να λεμε τα ιδια και τα ιδια. Τελος για τους 4κουνους ιδιοκτητες ειναι πραγματικα πολυ λιγοι αυτοι που θα ρισκαρουν να γδαρουν μασκα ή να την αφησουν σε καποιο βουνο ελεω εξορμησης και χομπι. Συνεπως οι περισσοτεροι εξ αυτων παλι πηγαινουν εκει που ενα μπροστοκινητο μισο σουβι μια χαρα τα καταφερνει. Απλα λογω αυξημενου βαρους οσο δυο ενηλικων οπου πηγαινουν θα καινε και κατι τοις παραπανω. Με 4.8 - 5.3 μεικτη μια χαρα με βρισκω. Δε συζητω για την ωρα που ερχεται ο λογαριασμος των φθωρων της 4 και δεν το χεις σε λιζινγκ... Καταλαβες φιλε Λαπη?
-
Εγω κατάλαβα το εξής.
Πήγα με χαμηλό να απολαύσω και εγω την φύση στις διακοπές, μας τα πριξατε οι μεσήλικες εξερευνητες. Θα παω και εγω είπα. Περνούσα μεσα σε χωματόδρομο σιγά σιγά και με προσοχή έφτασα βαθιά. Απόλαυσα την θέα, την πενταμορφή χώρα μας, (πραγματικά με τέτοιες εκδρομές γίνεσαι τοπικιστης. Την λατρεύω την φύση της ελλαδας και το φως της. Αχ, αυτο το φως που ενέπνευσε φιλέλληνες και νομπελικους ποιητες!!)
Τεσπα, ως άσχετος και μόνος στις ερημιες της φύσης είπα να γυρίσω μιας και ερχόταν το σούρουπο.
Παω να φυγω και είπα μέσα μου βρε Μ@@@κα πως βγαίνεις τώρα; με οπισθεν όλη την διαδρομή; Με τίποτα. Δεν το είχα σκεφτεί οταν έμπαινα στο μονοπατι.
Βλεπω ένα ξέφωτο με γρασίδι και έντονη κλιση .... Α θα κάνω αναστροφή...
Πάω κάνω την αναστροφη πάνω του και πάω να βγω στον χωματόδρομο και αρχίζουν τα all weather που φορούσα (τρομάρα μου) τα γρρρρρρρ και ξανά τα γρρρρρρρ βρε Αμάν.... Ελα παιδάκι μου.... Μύρισε ο συμπλεκτης. Τίποτα!!!
Άρχισα να νιώθω έναν ιδρώτα στην πλάτη μου. Τραβάω χειρόφρενο... . Ξεκινώ σιγά σιγά πιάνει πρόσφυση.... Γιουπι!! .... Και μετά ξανά..... Γρρρρρρρ γρρρρρ. Φτου σου γαμω την κοινωνία μου...
Οχι ρε γαμωτο..... Πάει θα μείνω εδώ μόνος μου. Αρχιζα να σκέφτομαι αν έχω τίποτα να μασήσω και να πιω μέχρι να με μαζέψουν.
Τελικά μετά από μισό καμμενο συμπλεκτη έκανα την αναστροφή και βγήκα στον χωματόδρομο όπου μια χαρά πήγαινε το δικουνητο.
Τι θέλω να πω;;; Μια φορά σε μια βόλτα εκτός δρόμου να την χρειαστείς πρέπει να είναι εκεί πάντα παρούσα. Πήγα όπου θα πηγαινε ένα suv,cross με δύο ρόδες...... Αλλα χεστηκα μη μείνω εκεί. Να το βράσω το δικουνητο αν είναι να προσέχω ότι προσέχω με ένα χαμηλό σπορτιφ αυτοκινητο
Το επόμενο οικογενειακό αν βγαίνω εκτός για μικρά πικνίκ κτλ το σκέφτομαι 4κουνητο. Το ποσό όμορφη είναι η Ελλάδα δεν λέγεται. Άσε που πας και σε καλές παραλίες ενώ με τα δικουνητα όπου πανε όλοι πας.
-
Οχι φιλε. Δε μπορεις με χαμηλο εκει που παει το ψηλο εστω δικουνο σουβι να πας το ιδιο επιτυχημενα. Ουτε το δικουνο σουβι θα μπορει να παει οπου εκτος παει το 4 το ιδιο καλα. Οχι ομως πως θα παει και σα σενταν. Μη τρελαθουμε τωρα. Τις προαλλες μετα το χιονι περασα απο ενα μεγαλο λασπολακο. Περασα. Δυστυχως καποιος που ειχε την ιδια γνωμη με εσενα και ενα φιεστα, δεν ειχε την ιδια τυχη. Τι να κανουμε τωρα?. Για να ειναι ενα σουβι, σουβι δεν αρκει μονο η 4 κινηση. Δες τοτε το κουγκα. Κολλα εκει που θα περναγε και ποδηλατο στα εκτος. Γιατι? Αλλο ζυγισμα, αναρτησεις κλπ. Εκει για παραδειγμα που θα σε παραδεχομουν θα ηταν να μου λεγες για οφ καταστασεις και για τζιμνυ. Εκει μαλιστα. Τα υπολοιπα της κοντης... που φταιν οι τριχες. Αληθεια ποσοι απο αυτους που θα παρουν 4κουνο θα παρουν και χιονολαστιχα για να το πανε στα χιονια? Ποσοι θα βγαλουν τις 18αρες αλουμινενιες ή ακομη χειροτερα 20αρες για να βαλουν σιδερενιες 16αρες? Αστο εδω μεσα ακομη ελαχιστοι... τελος τις ελιες εγω δε τις εχω διπλα στο δρομο... αυτα που σου γραφω φιλε μου δεν ειναι υποθετικα. Ειναι άξουαλ.
-
Μα εγώ δεν μιλώ για χιόνι. Και ναι αν δεις που πήγα σιγά σιγά θα καταλάβεις. Πήγα όπου θα παν όλοι όσοι έχουν δικουνητο suv. Καπου ειχα φωτογραφίες. Θα τις ανεβάσω.
Έκανα ζικζακ και περνούσα τις ρόδες ανάμεσα από πατήματα της φύσης. Μου είπαν ότι εκεί είναι ποτάμι τον χειμώνα οπότε κατάλαβες πως ήταν ο δρόμος. Είχε δηλαδή κάποια πολύ βαθιά αυλάκια και καποια πιο χαμηλά όπου πατούσαν οι ρόδες και διάφορες πέτρες μικρές μεγάλες. Μια χαρα πήγα λοιπόν διοτι μπορώ να καταλάβω που πατούν οι τροχοί και αναλόγως να το επιλέγω που θα γυρίσω το τιμονι. Κοτρώνες δεν είχε αλλά μεγάλες πέτρες ναι όπου τις απέφυγα σιγά σιγά.
Το προβλημα ηταν εκεί που είπα στο ξεφωτο με την αρνητική κλιση όπου για να την ξανά ανάιβει τα έπαιξε ο συμπλεκτης.
Απο λάστιχα είχα τα crossclimate +
-
Το καλιτερο off που εχω δει εβερ. Σε μια νο νέιμ παραλια 3 φοιτητες με 2σεβο. Αφου κατεβηκαμε στην κρητικη αμουδια με κινδυνο να αφησουμε τα εγκοσμια να και ενα 4κουνο με τουοτα χαιλουξ με τον τζοπανη. Εχεις δει ποτε κρητικο αγροτικο τσοπανισιο? Με ολη του την 4 εκει θα ηταν ακομη αν δεν υπηρχαν 3 παπαρες να του στρωνουν πετρες στην αμουδα. Το πραγματικο οφ ροντ θελει πολλα εκτος απο 4κινηση. Αυτη ειναι το λιγοτερο οταν δεν ξερεις ποια ειναι τα δικα σου ορια. Οχι τα δικα της. Για αυτο καποια ποστ πιο πισω γραφω για τον παπαρα τον ισπανο που πηγε να περασει το κουγκα και αλλα δυο τρια ψευτοσουβια απο εκει που και το τζιμνυ θελει πραγματικο οφροντερ στο τιμονι. Τεσπα ειναι σα να θες να γραφεις τρελους χρονους πιστας στα μεγαρα επειδη εχεις το εβο. Οι ακραιες καταστασεις θελουν και χερια αντιστοιχα. Εγω δεν τα εχω αλλα δεν εχω και ψευδαισθησεις. Καλο βραδυ.
-
Οχι φιλε. Δε μπορεις με χαμηλο εκει που παει το ψηλο εστω δικουνο σουβι να πας το ιδιο επιτυχημενα. Ουτε το δικουνο σουβι θα μπορει να παει οπου εκτος παει το 4 το ιδιο καλα. Οχι ομως πως θα παει και σα σενταν. Μη τρελαθουμε τωρα. Τις προαλλες μετα το χιονι περασα απο ενα μεγαλο λασπολακο. Περασα. Δυστυχως καποιος που ειχε την ιδια γνωμη με εσενα και ενα φιεστα, δεν ειχε την ιδια τυχη. Τι να κανουμε τωρα?. Για να ειναι ενα σουβι, σουβι δεν αρκει μονο η 4 κινηση. Δες τοτε το κουγκα. Κολλα εκει που θα περναγε και ποδηλατο στα εκτος. Γιατι? Αλλο ζυγισμα, αναρτησεις κλπ. Εκει για παραδειγμα που θα σε παραδεχομουν θα ηταν να μου λεγες για οφ καταστασεις και για τζιμνυ. Εκει μαλιστα. Τα υπολοιπα της κοντης... που φταιν οι τριχες. Αληθεια ποσοι απο αυτους που θα παρουν 4κουνο θα παρουν και χιονολαστιχα για να το πανε στα χιονια? Ποσοι θα βγαλουν τις 18αρες αλουμινενιες ή ακομη χειροτερα 20αρες για να βαλουν σιδερενιες 16αρες? Αστο εδω μεσα ακομη ελαχιστοι... τελος τις ελιες εγω δε τις εχω διπλα στο δρομο... αυτα που σου γραφω φιλε μου δεν ειναι υποθετικα. Ειναι άξουαλ.
Μάλλον αναφέρεσαι στο βίντεο με το PHEV CVT Kuga. Δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Το diesel 4x4 με το torque converter θα ήταν πολυ ικανότερο στα συγκεκριμένα εμπόδια. Και φυσικά ο λόγος δεν είναι το ζύγισμα και οι αναρτήσεις. Άστοχη επιλογή για το τέστ.
-
Ελπιζω να σε καλυψα μερικως. Καλο το κουγκα αλλα αλλος προσανατολισμος. Το ιδιο θα συνεβαινε και σε μια Χ1 πχ . Εγω εκει με πολυ συγκεκριμενα οχηματα θα πηγαινα. Τζιμνυ, νιβα, ρανγκλερ, ρενεγκειτ. Τελος.
-
Εγω αυτό που θέλω να τονίσω και να θίξω με την προσωπική μου εμπειρία είναι πως στα περισσότερα χωμάτινα περάσματα που βρίσκεις πέρασμα περνουν και τα κανονικα αυτοκινητα. Δεν μλω για πολύ κοντά με σπορτιφ αναρτησεις αλλά για νορμαλ αυτοκινητα.
Αυτο ομως που έχει σημασία είναι πως με το ακόμα ψηλότερο δικουνητο suv θα ξεχατεις εύκολα και θα πας ακόμα πιο κάτω μέσα στην φύση όπου το έδαφος γίνεται πραγματικά ακραίο και θα κολλήσεις.
Αρα τι έχεις;
Εχεις ένα ψηλό αυτοκινητο με υψηλό κεντρο βάρους που ειναι μετριότατο εντός δρόμου και οντως φτάνει λίγα μέτρα πιο κατω από ένα νορμαλ (με την προϋπόθεση ότι έχει μεγάλες κοτρώνες ή πολύ βαθείς νερολακους η διαδρομή) και αν δεν είναι τυχερό κολλάει.
Αν είναι να χάσεις δηαλδη ικανότητες από εντός δρόμου ας το κανεις σωστά,δηλαδη να πας πολύ βαθιά εκτός δρόμου.
Αυτο που πραγματικά είναι καλό στα suv είναι η ευκολία στο μπες βγες. Αυτό ναι ειναι ένας ειλικρινής λόγος να τα αγοράσεις χωρίς να λες ότι και καλά θα πας 50 μέτρα πιο κατω στον χωματοδρομο έναντι ενός πιο χαμηλου.
Ισως η λύση των crossover είναι η καλύτερη διοτι συνδιαζει πολλά και από τους δύο κοαμους.
-
Ποια είναι τα crossover ομως?
SUV/Crossovers Forum