-
@dstou: Σωστά όλα αυτά και να προσθέσω 2 ακόμα παράγοντες, εξίσου σημαντικούς.
-
Ψυχολογία. Σου δίνουν την ψευδαίσθηση της ελευθερίας, ότι θα πάς εκδρομές, ότι είσαι τύπος της περιπέτειας, των σπορ κλπ. Δές τις διαφημίσεις και τα φυλλάδια των εταιριών, όλο αυτό αναφέρουν. Βάζεις τα ποδήλατα, φορτώνεις τα σέρφ, πετάς τα βατραχοπέδιλα με την στολή κατάδυσης στο χώρο αποσκευών, διασχίζεις με δυναμισμό το ποταμάκι των 10εκ. κλπ.
-
Αρέσουν στις γυναίκες. Ίσως νο. 1 παράγοντας για τους παντρεμένους, αφού η ανώτατη αρχή αποφάσεων έχει ήδη επιλέξει!
-
-
Ερχεται και c4 aircross.
Παντού SUV
Ε ρε grandland x κάθε φορά που το βλέπω το παραδέχομαι. Είναι η Κούλα των μεγάλων suv.
Κάθε φορά που το οδηγώ το θαυμάζω.
Πολύ μικρό δείχνει δίπλα του το C4 όχι μόνο στο ύψος αλλά και στο φάρδος.Νόμιζα πως θα είναι κάποιο crossover όπως το xceed δηλαδή σοβαρό αυτόκινητο c κατηγορίας όχι αντικαταστάτης του cactus. Κρίμα αν είναι έτσι καθώς εκεί υπάρχει κενό , κάποιοι δεν θέλουν SUV ή υπερυψωμένα hatch όπως το focus active αλλά κάτι διαφορετικό όπως το xceed, πιο όμορφο από το hatch και λίγο πιο πρακτικό το οποίο όμως χαντακωνεται από τον 1.0 turbo.
Θεωρώ πως με ένα crossover ξεχωριστό σε σχεδίαση όπως συνηθίζει η Citroen αλλά με καλούς χώρους όπως ένα c κατηγορίας και τον 1.2 130 AT στα 23.000 θα ήταν κορυφαία επιλογή.
-
Την έχουμε ξανακάνει την κουβέντα.
Έχεις 'αέρα', έχεις ύψος δεν είσαι ένα με την μαύρη καυτή ασφάλτο ούτε νιώθεις μειονεκτικά και σαν μυρμήγκι δίπλα στα υπόλοιπα.
Βασικά αν ανέβεις δεν ξανά κατεβαίνεις.
και βέβαια καλύτερα ένα λίγο πιο πλαδαρό suv να σε μαζεύει αν πας να κανεις μαλακιες σε στροφές.
οι περισσότεροι είναι άσχετοι οποτε καλύτερα που δεν στρίβουν γρήγορα. -
1.Έχεις 'αέρα', έχεις ύψος δεν είσαι ένα με την μαύρη καυτή ασφάλτο ούτε νιώθεις μειονεκτικά και σαν μυρμήγκι δίπλα στα υπόλοιπα.
2. Βασικά αν ανέβεις δεν ξανά κατεβαίνεις.-
Όπως είπα, ψυχολογικοί λόγοι κυρίως!
-
Μπα δεν ισχύει για όλους, ανέβηκα και τώρα θα ξανακατέβω και δεν ξέρω εαν και πότε θα 'ανέβω' ξανά.
-
-
Lap wrote:
Ερχεται και c4 aircross.
Παντού SUV
Ε ρε grandland x κάθε φορά που το βλέπω το παραδέχομαι. Είναι η Κούλα των μεγάλων suv.
Κάθε φορά που το οδηγώ το θαυμάζω.
Πολύ μικρό δείχνει δίπλα του το C4 όχι μόνο στο ύψος αλλά και στο φάρδος.Νόμιζα πως θα είναι κάποιο crossover όπως το xceed δηλαδή σοβαρό αυτόκινητο c κατηγορίας όχι αντικαταστάτης του cactus. Κρίμα αν είναι έτσι καθώς εκεί υπάρχει κενό , κάποιοι δεν θέλουν SUV ή υπερυψωμένα hatch όπως το focus active αλλά κάτι διαφορετικό όπως το xceed, πιο όμορφο από το hatch και λίγο πιο πρακτικό το οποίο όμως χαντακωνεται από τον 1.0 turbo.
Θεωρώ πως με ένα crossover ξεχωριστό σε σχεδίαση όπως συνηθίζει η Citroen αλλά με καλούς χώρους όπως ένα c κατηγορίας και τον 1.2 130 AT στα 23.000 θα ήταν κορυφαία επιλογή.
Εχω την αίσθηση ότι λέει μπούρδες το site εν τέλη. Πρέπει να ναι η c4 όχι το aircross c4
-
Η 'ελίτ' των 4x4 ή των στριφτερων χοτ χατς δείχνει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι υπαρχει κοινό με διαφορετικές ανάγκες/επιθυμιες και ότι σώνει και καλά οποίος παίρνει suv δικινητο ή είναι θύμα της μόδας ή το κάνει για την πόζα ή ειναι άσχετος από αυτοκινητα ή όλα αυτα μαζί. Δηλαδή αν εγώ ο άσχετος πάρω 4x4 θα είμαι σχετικός ξαφνικά; Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν κομπλεξικα άτομα που παίρνουν ένα suv για τελείως λάθος λόγους αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο. Τα suv και ειδικά τα c/d suv είναι νο1 επιλογή για οικογενειες ότι και να λεμε, δεν θα κοιτούσα τίποτα άλλο εκτός πχ ενός scenic/grand scenic.
-
Δεν Υπάρχει C4 Aircross Ευρωπη. Εχει ανακοινωθεί ηδη το όνομα σαν C4 και e-C4 νομίζω το ηλεκτρικό.
Θα εχει κλασσικό C4 style - οτι εχω δει μου θυμίζει το C4 Coupe, αν το έχετε υπόψη σας, κ θα είναι crossover φάση, Xceed style.
Κυκλοφορούν πολλές κ πρόσφατες spy photos, θα ανακοινωθεί σε λίγες μέρες άλλωστε.
Με παιδιά το αυξημένο ύψος και ψηλότερη καμπίνα μεσα είναι σχεδόν μονόδρομος. Έχει γλυτώσει η μέση μου άπειρα βάλε-βγάλε ήδη.
Το C5 Aircross ας πούμε πάρα ήταν ψηλό για μένα, σχεδόν πηδαγα να κατέβω(!), το 2008 είναι όσο - όσο για το μέγεθος της οικογενειας μου, 1.75 η γυναίκα 1.77 εγώ. Διάβαζα μια ποιό μικρή οικογένεια 1.70 το αγόρι, ποιό κάτω η κοπέλα το Puma τους φάνηκε τέλειο.
Υπάρχουν για όλα τα μεγέθη, απαιτήσεις και ανάγκες!
-
Τα σουβ είναι το μέλλον . Για αυτό φτιάχνουν όλοι και θα κάνουν και περισσότερα . Τώρα με το 3 στα 4,15 μήκος έχω χώρους που άλλα τα έχουν στα 4,50 σε σεντάν ή χάτς . Αυτό είναι πολύ σημαντικό .
Επειδή πήρα το αμάξι από Φόρντ και είδα όλα τα αμάξια , εκεί βλέπεις ότι το Κούγκα στα 27000 , είναι δεκάδες κλάσεις σε χώρους από Πούμα και Φόκους Ακτιβ που είναι πολύ κοντά του σε λεφτά .
Το νέο C4 θα είναι κροσόβερ αφού πλέον αυτή είναι η ζήτηση του κόσμου . Οχι όμως Σουβ για να υπάρχει χώρος και για το 3 και το 5 αιρκρος .
Τα σεντάν θα είναι λίγα και μεγάλα για άλλες χρήσεις και άλλες χώρες .
Στην Ευρώπη διαμορφώνεται και άλλη κουλτούρα . Αν δεν την τσακίσει ο ιός . Ζωή χωρίς αμάξι και ενοικίαση για γουήκ έντ .
-
λοιπον, ευκολα μπορειτε να δικαιολογησετε την επιλογη σας. προτεινετε καποια απο τις ερχομενες κυριακες για να σας παω βολτουλα με τα σουβια σας σε απλο-στρωμενο-χωματοδρομο, εδω κοντα, στη παρνηθα. που πανε δικουνητα. τι οχι?
-
Βρε γατουλη γιατί σώνει και καλά να πας σε χωράφια και χώματα και ραχουλες ή απομακρυσμένες παραλίες και απομόνωση;
Θα πας για πικ-νικ ;
θα πας για κηνυγι ;
ποσοι με παιδιά πάνε σε τέτοια ιδιαίτερου γούστου και δυσκολίας μέρη ; Να συμβεί κάτι να μην μπορείς να φύγεις σφαίρα ; -
Οποίου δεν του αρέσει η πεζοπορία στο βουνό δεν μπορεί η δεν του αξίζει να πάρει suv? Δεν κατάλαβα το νόημα.
υγ δεν έχω suv.
-
Οποίου δεν του αρέσει η πεζοπορία στο βουνό δεν μπορεί η δεν του αξίζει να πάρει suv? Δεν κατάλαβα το νόημα.
υγ δεν έχω suv.
τα σουβια λεει τα παιρνετε, οσοι το κανουν, για τη πιθανοτης να κατσει και λιγο απο εκδομη και φυσις. αλλιως ενα μαξιλαρακι θα εδινε την αψηλη τη θεση οδηγησης και θα κραταγατε και τα καλα του χαμηλου. ομως ποτες δεν ειδα σουβι δικουνο οθονατο εκτος. πρακτικα α) ισχυει η προκληση, πειτε ημερομηνια β) δεν μου βγαζεις απο το μυαλο οτι τα σουβια ειναι κατι σαν 'θελω σαλονι με ροδες να βλεπω μικιμαο' γ) οποιος παιρνει σουβι δικουνο δυσκολα συγκινειται μετα στη θεαση μιας φουλβια κουπε. και αυτο ειναι θεμα.
-
Εγω πάντως την guilia σε μπλε ελεκτρικ που την είδα στην εθνικη μου αρεσε, δικαιουμαι τωρα να πάρω suv και να μη το πάω ποτέ χωματόδρομο; Επίσης όταν το 4x4 κολλήσει (ναι συμβαίνουν και αυτά) τότε τι καλουνε για να το ξεκολλήσει αν οι υπόλοιπες μέθοδοι αποτυχουνε; απ1: τρακτέρ απ2: γιουνιμογκ. Άρα να πάρουμε τρακτέρ η γιουνιμογκ στην τελικη
-
Aikibill wrote:
υγ δεν έχω suv.
τα σουβια λεει τα παιρνετε, οσοι το κανουν, για τη πιθανοτης να κατσει και λιγο απο εκδομη και φυσις. αλλιως ενα μαξιλαρακι θα εδινε την αψηλη τη θεση οδηγησης και θα κραταγατε και τα καλα του χαμηλου. ομως ποτες δεν ειδα σουβι δικουνο οθονατο εκτος. πρακτικα α) ισχυει η προκληση, πειτε ημερομηνια β) δεν μου βγαζεις απο το μυαλο οτι τα σουβια ειναι κατι σαν 'θελω σαλονι με ροδες να βλεπω μικιμαο' γ) οποιος παιρνει σουβι δικουνο δυσκολα συγκινειται μετα στη θεαση μιας φουλβια κουπε. και αυτο ειναι θεμα.
Τι να σου πω βρε γατε? Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι,μακραν του δεύτερου,ο πρώτος λόγος που ο κόσμος παίρνει suv είναι ότι έχουν τον μέγιστο συντελεστή μηκους\ευρυχωρειας, χωρίς να προκαλούν αυτόματη πτώση του libido όπως τα mpv που ήρθαν να αντικαταστήσουν.
-
Σε κάθε περίπτωση όμως είναι ένα δικίνητο όχημα και όχι τετρακίνητο.
Άλλωστε δεν είπα ότι το 3008 ως όχημα παραγωγής θα μπορούσε να κάνει το Dakar.Είναι θέμα κανονισμών των Rally Raid. Τα δικίνητα buggies έχουν πλεονέκτημα στις ατελείωτες ευθείες. Είναι πιο γρήγορα από τα βαριά τετρακίνητα. Εκεί όμως πάνε με 150-200 χ.α.ω. Η πραγματική off road οδήγηση, το trial αν θες, γίνεται με ταχύτητες βραδυπορείας. Εκεί λοιπόν η τετρακίνηση είναι εκ των ων ουκ άνευ. Επειδή το ανέφερες, Camel Trophy με δικίνητο δεν θα ήταν εφικτό, εκτός αν μιλούσαμε για τεράστια λάστιχα και ελάχιστο βάρος.
-
Πριν 15+ χρόνια είχα το Γκραντ . Τετράλιτρος κινητήρας και αργά . Μία φορά το έβαλα σε ένα φρέσκο-οργωμένο χωράφι . Λίγο πριν το επιστρέψω . Πήγε αέρα . Μέχρι εκεί τα εκτός . Το ΜΛ που πήρα μετά ήταν μόνο τετρακούνα χωρίς αργό , οπότε δεν βγήκε ποτέ εκτός ...
Σε πατημένους χωματόδρομους πήγαινα παλιά με κάτι Πόνυ , ΒΧ Ατου , τότε που ήταν εύκολο να τους βρεις παντού .
-
Απ' το πετυχημένο πόστ του dstou παραπάνω, να κρατήσω τη τελευταία παράγραφο:
'Και γιατί δεν παίρνει μια τετρακούνα με όλα τα κομφόρ τότενες?, θα ρωτήσουν απορημένοι κάποιοι. Γιατί μια φορά το χρόνο πάει στα δύσκολα, να την κάνει τι λοιπόν τις υπόλοιπες 364? Και να την έχει πληρώσει και παπόρι κι από πάνω?'
Και να ρωτήσω: Ποιές είναι πλέον οι 'τετρακούνες' που διατίθενται στην Ελληνική αγορά και μπορεί να αγοράσει το ανώτερο-μέσο βαλάντιο; Τα αυτοκίνητα είναι λίγα, συνήθως ασχημούτσικα έως μέτριας εμφάνισης, και κοστίζουν πάντα όσο ένα αμάξι επόμενης κατηγορίας διαστάσεων/κινητήρα. Επίσης, μόνο η τετρακίνηση λίγων μοντέλων είναι αποτελεσματική και ουσιαστική, καθώς και τα περισσότερα διαθέσιμα για μέσο Έλληνα αγοραστή 4κίνητα, είτε δεν διαθέτουν την σωστή απόσταση από το έδαφος, είτε δεν διαθέτουν επαρκή κινητήρα (με το ζόρι βγαίνουν στα κακοτράχαλα ανηφορικά), ενώ ούτε ένα πλέον δεν διαθέτει αργό. Τα ελάχιστα που καλύπτουν αρκετά αυτές τις απαιτήσεις, είναι hobby cars όπως το Jimny ακατάλληλα ή πολύ υποδεέστερα για οποιαδήποτε άλλη συνήθη χρήση.
Δηλαδή, εφόσον πλέον δεν υπάρχουν προσιτά πραγματικά 4κίνητα (με κύρια αιτία στην Ελλάδα την φορολογία των 2λιτρων και πάνω) και πανευρωπαϊκά πλέον υπάρχει κρίση (και έτσι δεν εισάγονται καν τέτοια μοντέλα στην Ευρώπη, ενώ οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές έχουν ξεχάσει το 4χ4 προ ετών), ο κόσμος βολεύεται με ένα 'μπασταρδεμένο' όχημα που δεν θα κάνει τίποτα 'τέλεια' θα είναι όμως πολλαπλών ρόλων και μάλιστα αρκετά καλό σε όλους τους ρόλους και με λογικό κόστος και που η Ευρωπαϊκή νομοθεσία του επιτρέπει να υπάρχει στην αγορά.
Φυσικά και υπάρχουν προσιτά 4x4. Jeep Renegade 1.33 με 180 άλογα, αυτόματο 9άρι και τετρακίνηση ή Dacia Duster 1.4 4x4 ή Nissan Qashqai 1.7 4x4, ή Suzuki Vitara 1.4 4x4. Μερικά που μου ήρθαν απλά στο μυαλό, σίγουρα υπάρχουν κι άλλα. Μια καλή τετράδα on-off θέλεις απλά και ίσως και λιγο ψήλωμα.
-
Σε πατημένους χωματόδρομους πήγαινα παλιά με κάτι Πόνυ , ΒΧ Ατου , τότε που ήταν εύκολο να τους βρεις παντού .
Το καλύτερο offroad το έχω κάνει με το Yugo μου σε κάτι κατσικόδρομους στην Λευκάδα. Στρατιωτικό όχημα το αφιλότιμο. Πήγαινε όπου του έλεγες. Αυτοκίνητο για κάθε χρήση.
-
- Μπα δεν ισχύει για όλους, ανέβηκα και τώρα θα ξανακατέβω και δεν ξέρω εαν και πότε θα 'ανέβω' ξανά.
Ε ναι ρε φίλε. Καβαλώ πολύ ψηλότερο από όλα αυτά τα ψευτο-τζιπάκια εδώ και πολλά χρόνια και όμως πάντα τα χαμηλά ζαχαρώνω. Το κάθε αυτοκίνητο έχει την χρησιμότητα του. Στο βουνό (εκτός δρόμου) θες το ψηλό, στην Εθνική θες το χαμηλό.
-
Τα σουβ είναι το μέλλον . Για αυτό φτιάχνουν όλοι και θα κάνουν και περισσότερα . Τώρα με το 3 στα 4,15 μήκος έχω χώρους που άλλα τα έχουν στα 4,50 σε σεντάν ή χάτς . Αυτό είναι πολύ σημαντικό .
Επειδή πήρα το αμάξι από Φόρντ και είδα όλα τα αμάξια , εκεί βλέπεις ότι το Κούγκα στα 27000 , είναι δεκάδες κλάσεις σε χώρους από Πούμα και Φόκους Ακτιβ που είναι πολύ κοντά του σε λεφτά .
Το νέο C4 θα είναι κροσόβερ αφού πλέον αυτή είναι η ζήτηση του κόσμου . Οχι όμως Σουβ για να υπάρχει χώρος και για το 3 και το 5 αιρκρος .
Τα σεντάν θα είναι λίγα και μεγάλα για άλλες χρήσεις και άλλες χώρες .
Στην Ευρώπη διαμορφώνεται και άλλη κουλτούρα . Αν δεν την τσακίσει ο ιός . Ζωή χωρίς αμάξι και ενοικίαση για γουήκ έντ .
Μπαρμπα-κριουζεράκο, δεν ενδιαφέρονται όλος ο κόσμος για τεράστιους χώρους. Τα σεντάν θα συνεχίσουν να υπάρχουν για όσους θέλουν ευθυβολία σε αυτοκινητοδρόμους και στρίψιμο.
Επίσης λόγω του ιού αλλάζουν οι τάσεις. Πλέον αυξάνουν οι τάσεις για ιδιωτική αυτοκίνηση. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί να θες να μπεις σε κοινόχρηστο αυτοκίνητο. Αηδία!
SUV/Crossovers Forum