-
Εσυ παλι κολλημα μαζι μου βλεπω...
Εγω δεν σχολιάζω ποιοι παίρνουν λιζινγκ που βιαστηκες ως συνήθως να θιχτείς.
Λεω οτι πολλα απο τα αμάξια είναι αγορασμένα και στοκαρισμένα απο τις εταιρείες , οπότε δίνουν μια εικονικη εικονα πωλήσεων. Αλλο εχει η avis 100 αμαξια 3008 στην μανδρα της που ...θέλει να μισθώσει και άλλο τα μισθωσε κιόλας!!!
Εδώ και πολλά χρόνια, το στοκάρισμα είναι άγνωστη έννοια. Τα νούμερα που βλέπεις είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία πινακιδωμένα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν κανονικά.
Απορίας άξια πάντως τα νούμερα του κασκάι ειδικά από τη στιγμή που ο Θεοχαράκης αδιαφορεί εντελώς για το leasing και άρα τα νούμερα είναι κυρίως λιανική. Εντυπωσιακό επίσης το νούμερο του 3008 παρόλη την ξινίλα πολλών για την premium τιμολόγησή του. Εκ του αποτελέσματος παίξανε πολύ σωστή μπαλίτσα εκεί στην Peugeot και δικαιολογημένα βρίσκονται εκεί που βρίσκονται μιας και στα (τουλάχιστον) πρώτα 2 χρόνια του στην αγορά, ήταν το καλύτερο αμάξι της κατηγορίας του.
-
Και όλη η λιστα μιας και αρκετοι ρώτησαν για το B-SUV segment
-
Γιατι εχει σημασια πως εχουν ταξινομηθεί;
Οι πωλησεις ειναι πωλησεις για οποιονδήποτε λογο κ με οποιονδηποτε τρόπο.
Εδω κ 2 χρονια που κοιτω για αυτοκίνητο το Qasqai ειναι σχεδον παντα προσφορα σε ολες τις εταιριες.
-
Απορίας άξια πάντως τα νούμερα του κασκάι ειδικά από τη στιγμή που ο Θεοχαράκης αδιαφορεί εντελώς για το leasing και άρα τα νούμερα είναι κυρίως λιανική.
Κυκλοφορεί και αυτό παντως σε leasing αρκετά, κυρίως ως αμιγώς εταιρική παροχή (αφου πληρώνει άλλος).
Σε μαρκες οπως BMW ή Μερκ που οι εκπτώσεις προς τις εταιρίες leasing είναι μεγάλες και κέντρικά καθορισμένες συνήθως απο εταιρίες με θυγατρικές εδώ, θα πας και ως ιδιωτης και ως επαγγελματιας...
-
Εσυ παλι κολλημα μαζι μου βλεπω...
Εγω δεν σχολιάζω ποιοι παίρνουν λιζινγκ που βιαστηκες ως συνήθως να θιχτείς.
Λεω οτι πολλα απο τα αμάξια είναι αγορασμένα και στοκαρισμένα απο τις εταιρείες , οπότε δίνουν μια εικονικη εικονα πωλήσεων. Αλλο εχει η avis 100 αμαξια 3008 στην μανδρα της που ...θέλει να μισθώσει και άλλο τα μισθωσε κιόλας!!!
Δεν έχω κατι επι προσωπικου αλλά αναφέρεσαι συνεχεια στα leasing ενώ δεν ξέρεις μαλλον πως λειτουργεί πια η αγορα αυτή.
Οπως σου έγραψε και ο stefan δεν στοκάρει καμία εταιρεία leasing. Επιτόπου οτι υπάρχει διαθέσιμο αγοράζει.
Επίσης πλην καποιων εξαιρέσεων (3008 οπως αναφέρεις, CHR C-Enter Business), συνήθως οι εκδόσεις leasing και οι εμπορικές είναι οι ίδιες...
-
Γιατι εχει σημασια πως εχουν ταξινομηθεί;
Οι πωλησεις ειναι πωλησεις για οποιονδήποτε λογο κ με οποιονδηποτε τρόπο.
Εδω κ 2 χρονια που κοιτω για αυτοκίνητο το Qasqai ειναι σχεδον παντα προσφορα σε ολες τις εταιριες.
Το υψος της δοσης (υψηλο ή χαμηλο) παιζει σημαντικο ρολο για αρκετες εταιριες,για φορολογικους λογους, καθως επισης και για προσφορα κινητρου σε ειδικης κατηγοριας εργαζομενους.
Κατι μου λεει πως αν δεν ηταν το φορολογικο και οι ειδικες τιμες των εισαγωγεων στη μεση, η λιανικη αγορα δεν θα ηταν καθολου ετσι οπως ειναι τωρα στα νουμερα που βλεπουμε.
Με λιγα λογια περα απο την επιλογη ως ''επιλογη γουστου'' που οντως υπαρχει, υπαρχει και η επιλογη με βαση τα εταιρικα φορολογικα κινητρα.
-
Καλημέρα. Επειδή δεν βλέπω πουθενά αντίστοιχο θέμα είπα να ρωτήσω εδώ. Απόψεις για το Mitsubishi eclipse s-cross; Είδα αμιγώς γιαπωνέζικο (δεν έχει προλάβει να βάλει το χέρι της η συμμαχία με την Renault) crossover με πολλαπλούς πίσω και έκλεισα td για Τρίτη! Θα θελα να ακούσω τις απόψεις σας πριν το δω. Τι με χαλάει στο όχημα; Βασικοί οι ρύποι του για τους οποίους πληρώνει τώρα 270κατι€ τέλη κυκλοφορίας όποτε με το νέο νομοσχέδιο πάνω από 300€. Κατα τα άλλα ακόμα το ψάχνω..
-
Εγω το ειδα μονο σε στατικη δοκιμη. Δηλαδη στην αντιπροσωπεια. Μ αρεσε αρκετα. Εχει καποια μαλακα πλαστικα και γενικα στις φωτο το εσωτερικο αδικειται.
Εχει μικρουλα οθονη αλλα καλυπτει ολα αυτα που θες να μαθεις. Απο χωρους πολλους και γενικα η ποιοτητα κατασκευης μ αρεσε.
Γενικα και ως σχεδιο μ αρεσε...αλλα μαλλον δεν ειμαι στο μεσο ορο των ανθρωπων απο αποψη σχεδιασης αυτοκινητων.
Ωχ! ειδα καταναλωσεις...
-
H εμφανιση του δεν σε χαλάει ? Το ότι δεν θα το έχει πάρει κανείς άλλος ? Τα γνωστά προβλήματα της αντιπροσωπείας ?
-
Το οτι δεν θα το εχει παρει 'κανεις' (εχω δει κανα δυο στον δρομο) καλυτερο μου ακουγεται...στα της εμφανισης.....γιατι τι εχει;;;;
-
Το οτι δεν θα το εχει παρει 'κανεις' (εχω δει κανα δυο στον δρομο) καλυτερο μου ακουγεται
Εγώ θα το σκεφτόμουν ως εξαιρετικά κακή περίπτωση για μεταπώληση, λίγα σημεία για aftersales support κλπ. Ίσως και ο Cruiser να το εννοεί με αυτό τον τρόπο...
-
Το Eclipse το έχω δει δύο φορές στο δρόμο σε αυτό το κόκκινο χρώμα. Ενώ μπροστά και πλάγια είναι μια χαρά, από πίσω δεν... τρώγεται με τίποτα. Αυτό το 'διπλό' τζάμι δεν μου αρέσει καθόλου. Σαν να έχει φάει κλωτσά από πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν το έκαναν ενιαίο το πίσω τζάμι. Θα ήταν ποιο ευκολοχώνευτο στο μάτι και θα είχε και καλύτερη ορατότητα πίσω. Αν το μοντέλο δεν κοπεί, τότε πιθανά σε κάποιο facelift να το φτιάξουν πίσω.
Το ASX το θεωρώ πολύ ποιο όμορφο και είναι και μοντέλο γνωστό στην αγορά.
-
https://www.autoblog.com/2020/01/28/mitsubishi-eclipse-cross-refresh-spy-shots/
Βασικά θέλω να δω πως πάει στον δρόμο και τι δυνατότητες διαμόρφωσης επιτρέπει ο Σ. Το 4 κινητό τάχει όλα αλλά δεν το χρειάζομαι. Το 2wd δεν βγαίνει σε high end έκδοση. Εμφανισιακά και Infoteinment φαίνεται πως θα το διορθώσουν. Απομένει και το θέμα με τους υψηλούς ρύπους/τέλη. Δεν λέω ότι δεν έχει τα θέματα του αλλά πιο αμάξι δεν έχει;
Αν πρέπει βέβαια να πας στα 35χαρτια για να το πάρεις με το ζόρι 4wd επειδή το θες high end εξοπλισμένο αλλά έχει κάλο στον εγκέφαλο ο Σ και δεν επιτρέπει διαμόρφωση φυσικά πας σε άλλες επιλογές όπως 3008 και λοιπά...
Όσο για την ακρίβεια του Σ που λέτε για τα προβλήματα της αντιπροσωπείας είδα και τον Γ της Peugeot που πήγα παρήγγειλα μπρος πίσω λασπωτηρες για το 308 με κόστος 80€ και ζήτησε 115€ εργατικά...
-
Τα εργατικά έχουν να κάνουν με το πόση ώρα χρειάζεται η εργασία. Αν πρέπει να κατέβουν προφυλακτήρες κλπ, είναι λογικό. Η τιμή της εργατοώρας στις αντιπροσωπείες είναι fixed, οπότε πας σε εξωτερικό μάστορα αν το οικονομικό είναι το σημαντικότερο (με ενδεχόμενο να προκληθεί ζημία).
-
Οκ το ίδιο ακριβώς μου είπαν και εκείνοι. Και επειδή πρέπει να κατέβουν οι προφυλακτήρες θέλουν 2 βραδινά μεροκάματα; Το θεωρώ κοροϊδία και υπερβολικό. Θέλουν και το αμάξι από το πρωί μέχρι το μεσημέρι. Τεσπά θέλω να καταλήξω ότι όλες οι αντιπροσωπείες έτσι είναι, όχι μόνο ο Σ...
-
Η εργατοώρα στις αντιπροσωπείες χρεώνεται περίπου 40 Ευρώ. Δεν είναι μόνον το κόστος του εργαζομένου, αλλά το πόση ώρα απασχολεί την τραβέρσα/αναβατόριο του συνεργείου και φυσικά όλα τα ανελαστικά κόστη της εταιρείας. Είναι ο βασικός λόγος που οι περισσότεροι πάμε σε εξωτερικά συνεργεία. Οι αντιπροσωπείες είναι λογικές μόνο σε απλή συντήρηση (αλλαγή λαδιών κλπ, εντός εγγυήσεως). Στο δε εξωτερικό οι τιμές είναι πολύ υψηλότερες, οι ελληνικές αντιπροσωπείες έχουν σχετικά νορμάλ τιμές...
-
Η εργατοώρα στις αντιπροσωπείες χρεώνεται περίπου 40 Ευρώ.
Δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη Αλέξανδρε, αλλά Αθήνα τα €40/ώρα ούτε με το κυάλι (εκτός εαν λες 40+ΦΠΑ). Η χαμηλότερη χρέωση που έχω δεί είναι €60/ωρα και φυσικά BMW ξεπερνάει τα €100 (€105 ήταν όταν είχα ακόμα την 116!).
-
Θα ζητήσω όταν με καλέσουν για το ραντεβού (οι πίσω λασπωτηρες έρχονται από Γαλλία, 10 ημέρες αναμονή λέει) να με ενημερώσουν πόσα επιπλέον εργατικά θέλουν για να μου περάσουν και το φίλτρο αέρα που πήρα. Αν ζητήσουν έστω και ένα 1€ επιπλέον θα το αφήσω στο πορτμπαγκάζ και θα τους το δώσω να μου το περάσουν στο ετήσιο σέρβις.
Εξωτερικό συνεργείο για να μου περάσει λασπωτηρες που λέτε να ρωτήσω μπας και; Σε αξεσουάρ, σε φαναρτζη; Ρωτάω επειδή πρέπει να κατέβουν οι προφυλακτήρες...
-
REALZEUS wrote:
Η εργατοώρα στις αντιπροσωπείες χρεώνεται περίπου 40 Ευρώ.
Δεν ξέρω για Θεσσαλονίκη Αλέξανδρε, αλλά Αθήνα τα €40/ώρα ούτε με το κυάλι (εκτός εαν λες 40+ΦΠΑ). Η χαμηλότερη χρέωση που έχω δεί είναι €60/ωρα και φυσικά BMW ξεπερνάει τα €100 (€105 ήταν όταν είχα ακόμα την 116!).
46+φπα η Ford στη Θεσσαλονίκη για εργατοώρα.
-
Θα ζητήσω όταν με καλέσουν για το ραντεβού (οι πίσω λασπωτηρες έρχονται από Γαλλία, 10 ημέρες αναμονή λέει) να με ενημερώσουν πόσα επιπλέον εργατικά θέλουν για να μου περάσουν και το φίλτρο αέρα που πήρα. Αν ζητήσουν έστω και ένα 1€ επιπλέον θα το αφήσω στο πορτμπαγκάζ και θα τους το δώσω να μου το περάσουν στο ετήσιο σέρβις.
Εξωτερικό συνεργείο για να μου περάσει λασπωτηρες που λέτε να ρωτήσω μπας και; Σε αξεσουάρ, σε φαναρτζη; Ρωτάω επειδή πρέπει να κατέβουν οι προφυλακτήρες...
10 μέρες μου είπαν και μένα για το θερμομονωτικό κάλυμμα στο καπώ. Το περιμένουν από Γαλλία, αεροπορικώς.
Φυσικά δεν θα χρεώσουν κάτι για την τοποθέτηση. Στα πλαίσια της συντήρησης το αυτοκίνητο πρέπει να πάει για ένα 1ο έλεγχο στο 1ο εξάμηνο ή στα 3000χλμ. Αυτός ο έλεγχος είναι δωρεάν και θα δούνε και το πρόβλημα που έχω με τους εκτοξευτήρες νερού.
SUV/Crossovers Forum