-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Που 'ναι κείνο το βενζινοκίνητο SUV/CrossOver βρε παιδάκι μου που ζυγίζει 1300 κιλά, χωράει οικογένεια με τις αποσκευές της και καίει 5,5 λίτρα τα 100; Δω το 'χα, κει το 'χα, δεν το βρίσκω... Δεν μπορεί, αφού επιτέλους θα εξαφανιστούν τα πετρέλαια κάπου θα εχει βγει, που μας το' χουνε κρυμμένο;Δε θέλω να ευλογήσω τα γένια μου,αλλά το Scross 1.4 είναι αρκετά κοντά σ'αυτά τα δεδομένα (Ο.κ.,στην κατανάλωση που αναφέρεις είναι 1-1,5lt επιπλέον).
Φυσικά, όπως όλα τα αμάξια έχει κι αυτό τα μειονεκτήματα του.Αλλά για τα χαρακτηριστικά που συζητάμε,νομίζω πως είναι vfm. -
Εγώ για καταναλώσεις εμπιστεύομαι τις μέσες του spritmonitor. Κάποιος που έχει χρόνο ας κάνει 2-3 υπολογισμούς σε αυτό το πρόγραμμα με τα 2-3 αυτοκίνητα που έχουν ξεσηκώσει τόσο σαματά με τις καταναλώσεις τους, και η αλήθεια θα φανεί αμέσως.
Άποψή μου είναι ότι έχω ακούσει ουκ ολίγα παράπονα περί της κατανάλωσης για τους εκοπούστ κινητήρες, αλλά μου φαίνεται δύσκολο οι άλλοι να είναι τόσο καλύτεροι. -
Καλά ρε παιδιά εγκλωβισμένος στο πετρέλαιο λογω οικονομίας καταπίνεται.....αλλά εγκλωβισμένος στην προπαγάνδα της βενζίνης???
2040 petrol and diesel 'ban'
http://www.autoexpress.co.uk/car-news/1 ... -be-exempthttp://www.autoexpress.co.uk/car-news/1 ... -emissions
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Είπαμε....υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει η λειτουργία του Diesel κινητήρα. Τόσο απλό είναι.Φανή νομίζω το έχουν πει όλοι. Ανεξαρτήτως κόστους όλοι βενζίνες θα είχαμε. Είχα 2.3 τούρμπο βενζίνη 260 αλόγων και ξέρω την γλύκα του να είσαι με 140 και να πατάς το γκάζι και να αποκρίνεται άμεσα και να πηγαίνεις στα 170 σε dt και να έχει ακόμα χώρο το πόδι ως το πάτωμα....αλλά το κόστος σε φόρους τέλη και κατανάλωση ήταν δυστυχώς τεράστιο ... μεγάλη αιμορραγία...
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Εγώ για καταναλώσεις εμπιστεύομαι τις μέσες του pritmonitor. Κάποιος που έχει χρόνο ας κάνει 2-3 υπολογισμούς σε αυτό το πρόγραμμα με τα 2-3 αυτοκίνητα που έχουν ξεσηκώσει τόσο σαματά με τις καταναλώσεις τους, και η αλήθεια θα φανεί αμέσως.
Άποψή μου είναι ότι έχω ακούσει ουκ ολίγα παράπονα περί της κατανάλωσης για τους εκοπούστ κινητήρες, αλλά μου φαίνεται δύσκολο οι άλλοι να είναι τόσο καλύτεροι.+1000 γράφεις αυτό που θα ήθελα να γράψω για δεύτερη φορά σήμερα!
-
Ο χρήστης antonis papas έγραψε:
Καλά ρε παιδιά εγκλωβισμένος στο πετρέλαιο λογω οικονομίας καταπίνεται.....αλλά εγκλωβισμένος στην προπαγάνδα της βενζίνης???2040 petrol and diesel 'ban'
http://www.autoexpress.co.uk/car-news/1 ... -be-exempthttp://www.autoexpress.co.uk/car-news/1 ... -emissions
Ας δούμε μέχρι το 2040 και βλέπουμε τι αμάξι θα έχουμε τοτε ...
-
panormus κι εγώ έχω όπως ξέρεις το Vitara diesel. Αλλά όχι δεν ανταποκρίνεται ούτε καν το δικό σου
πανάλαφρο και οικονομικό SX4 σε αυτά που γράφω.
Στο δικό μου προφίλ διαδρομών με 25 λεπτά μποτιλιαρίσματος στον Κηφισό κάθε πρωί σταμάτα/ξεκίνα
μιλάμε σίγουρα για +1.5 λιτρο/100. Με την σημερινή τιμή των καυσίμων αυτό είναι 3,5 και βάλε ευρουλάκια
παραπάνω στα 100χλμ. Δηλαδή στα 80 χλμ που κάνω καθημερινά, είναι το ένα διόδιο της ΑΟ.
Μην παραμυθιαζόμαστε παιδιά. Χωρίς υβριδικά συστήματα (που θα έχουν όμως λογικό κόστος αγοράς και συντήρησης),
τούρμπο βενζίνης να πιάσει κόστη κίνησης πετρελαίου για όποιον κάνει πολλά χλμ δεν υπάρχει. -
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
panormus κι εγώ έχω ...
Μην παραμυθιαζόμαστε παιδιά. Χωρίς υβριδικά συστήματα (που θα έχουν όμως λογικό κόστος αγοράς και συντήρησης),
τούρμπο βενζίνης να πιάσει κόστη κίνησης πετρελαίου για όποιον κάνει πολλά χλμ δεν υπάρχει.+1
-
Εντάξει μέχρι όμως τα υβριδικά να γίνουν για όλο τον λαό και λυθούν όλα τα θέματα αυτονομίας , φόρτισης, ανακύκλωσης των εκατομμυρίων μπαταριών που θα προκύψουν θα έχει περάσει καμία 10 ετια ακόμη. Ήδη έχει περάσει μια δεκαετία περιμένοντας την επέλαση των υβριδικών...και μετά αν μιλάμε στα πλαίσια της Ελλάδας τα πράγματα είναι ρευστά.
Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι το κράτος το μόνο σίγουρο έσοδο που έχει και θα έχει είναι από την φορολόγηση των αμαξιών και των σπιτιών. Οπότε δυστυχώς ούτε τα υβριδικά συστήματα είναι πανάκεια για την Ελλάδα.
Αν όλοι περνάμε αύριο υβριδικό πιστεύετε ότι το κράτος θα έλεγε εντάξει βρε αφού γίνατε ...οικολόγοι σας αφήνω στην ησυχία σας τέρμα τα τέλη.... είναι δυνατόν; Δεν θα έβρισκαν φόρμουλα για να συνεχίζουν να εισπράττουν και το 2019 ότι παίρναν το 2018?Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
fiverg,συμφωνώ.
Γι αυτό είπα πως πλησιάζει τα δεδομένα -σε σχέση με άλλα SUV-,αλλά ειδικά για την κατανάλωση τα 5,5lt που λες δεν τα φθάνει. Εγώ,(αν και 4κίνητο,το 2κίνητο ίσως μπορεί ελαφρώς καλύτερα) είμαι στα 6,8-6,9,αλλά με 80% κίνηση εκτός πόλης,έχω όμως και μόλις 5000km.
Γενικά τα βενζινοκίνητα,συμφωνώ πως μόνο με κάποιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα θα πιάνουν κατανάλωση κάτω από 6λτ με 50-50 μετακίνηση εκτός και εντός πόλης.Είδωμεν... -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
fiverg,συμφωνώ.
Γι αυτό είπα πως πλησιάζει τα δεδομένα -σε σχέση με άλλα SUV-,αλλά ειδικά για την κατανάλωση τα 5,5lt που λες δεν τα φθάνει. Εγώ,(αν και 4κίνητο,το 2κίνητο ίσως μπορεί ελαφρώς καλύτερα) είμαι στα 6,8-6,9,αλλά με 80% κίνηση εκτός πόλης,έχω όμως και μόλις 5000km.
Γενικά τα βενζινοκίνητα,συμφωνώ πως μόνο με κάποιο εξελιγμένο υβριδικό σύστημα θα πιάνουν κατανάλωση κάτω από 6λτ με 50-50 μετακίνηση εκτός και εντός πόλης.Είδωμεν...Α όλα κι όλα φίλε. Εδώ κάνεις λάθος! Ηδη κυκλοφορούν οχήματα 1300 κιλών suv με κατανάλωση μόλις στα 5,1lt/100km. Τα υβριδικά τι να μας πουν?
VW T-Roc 1.0 TSI
Κινητήρας (cc): 999
Ισχύς (PS/rpm): 115/5.000-5.500
Ροπή (kgm/rpm): 20,4/2.000-3.500 rpm
Μετάδοση: Στους εμπρός τροχούς
Κιβώτιο: Μηχανικό, 6 σχέσεων
Τελική ταχύτητα: 187 km/h
Επιτάχυνση 0-100: 10.1 sec
Μεικτή κατανάλωση: 5.1 lt./100 km (εργοστασιακή)
Εκπομπές CO2: 116 g/km
Βάρος: 1.270 kg
Διαστάσεις Μ/Π/Y: 4.234 x 1.819 x 1.573 mm
Μεταξόνιο: 2.590 mm
Χώρος αποσκευών: 445 lt
Τιμή: 19.650 ευρώ έκδοση Discover, 21.250 ευρώ έκδοση Advance -
Ε αφού το λέει η vw προφανώς θα είναι αλήθεια! Λένε πότε ψέματα οι Γερμανοί;
5.1 με 90 χλμ με ένα άτομο 70 κιλά χωρίς αποσκευές με 0% κλίση ο δρόμος χαλί με 1/3 ντεπόζιτο και με ούριο άνεμο!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
ΥΓ: Για την ιστορία, όταν είχα πάρει προσφορά για το Kuga, το αντίστοιχο 3008 (το 1.2 έτσι, όχι το 1.6 που είναι πιο κοντά σε επιδόσεις) βενζίνης με αντίστοιχο εξοπλισμό μου έβγαινε € 31.600 χειροκίνητο και €33.500 αυτόματο, δηλαδή €10.000 πιο ακριβό από το Kuga. Οι εκδόσεις με τα €28.000 είχαν φτωχό εξοπλισμό για τα ζητούμενά μου.Πές τα ρε συ Φάνη, γιατί θα με τρελλάνει ο γαλλόφιλος, ο οποίος επίσης προσπέρασε τεχνηέντως αυτό που έγραψα ότι η σύγκριση είναι πιο σωστή με τον 1.6 αντί του 1.2.Όπως επίσης προσπέρασε το ότι η τιμή που έδωσα ήταν για το φουλ εξοπλισμένο ST-Line (πόσο να κάνουν άραγε οι αντίστοιχα εξοπλισμένες εκδοσεις του 3008; ) και όχι για το ήδη πολύ καλά εξοπλισμένο Business.
Αλλά είπαμε, αμαρτία εξομολογημένη... Αρκεί να μη λέμε ότι οι προκαταλήψεις μας δεν επηρεάζουν την κρίση μας ούτε να κατηγορούμε τους άλλους για ανακρίβειες, όταν εμείς βλέπουμε (και κρίνουμε) τα πάντα μέσα από τρικολόρ γυαλιά.
-
Chr υβριδικό και πάλι chr!
Ναι, έχει λίγο λιγότερο φως στην καμπίνα και ο χώρος αποσκευών είναι 377 λίτρα.
Αλλα είναι αυτόματο και κατανάλωση ενός σκούτερ!
Φίλος πήρε tiguan στα ίδια περίπου λεφτά όπου ζηλεψα λίγο τους χώρους του αλλα δίνει και 50 ευρώ την εβδομάδα για 300χμ!
Νομίζω Θα αντέξω και λιγο στριμωγμα για να καίω ~5λ!Sx4 επίσης το καλύτερο vfm!
-
Οι κατασκευαστές δηλώνουν μετρήσεις κατανάλωσης, που παρότι είναι συγκρίσιμες, αφού γίνονται στις ίδιες τυποποιημένες διαδικασίες, απέχουν πολύ (έως πάρα πολύ) από την πραγματικότητα.
Το ζήτημα είναι πόσο ειλικρινείς είναι οι κάτοχοι σε αυτά που γράφουν ή λένε. Μόνο στο συγκεκριμένο φόρουμ να δούμε, έχουν γραφτεί σημεία και τέρατα (ειδικά από τους νεοφώτιστους ντιζελοκίνητους τα τελευταία χρόνια) και ακόμα καλύτερα έχουν ανεβεί φωτογραφίες, δίκην απόδειξης, με πολύ χαμηλές καταναλώσεις που έγιναν πηγαίνοντας με 60 στην εθνική ή σε κατηφορική διαδρομή για 3, 6 χλμ και 9 λεπτά διαδρομής. Αρα λίγους μπορούμε να εμπιστευτούμε και να πιστέψουμε για πραγματική κατανάλωση. -
Η υπόθεση κατανάλωση είναι πολύ προσωπική. Μου είναι αδιάφορο τι μπορεί να γράψει ένα όχημα στις διαδρομές και στα χέρια τρίτου. Το θέμα είναι τι γράφει σε μένα στην πραγματική ζωή. Γι' αυτό και η κατανάλωση είτε ως επίσημο νούμερο κατασκευαστή, είτε ως μια φώτο σ' ένα φόρουμ, είτε ως spintmonitor κτλ είναι απλώς μία ένδειξη και δε θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου.
-
Και μένα αδιάφορη μου ήταν η κατανάλωση σε χέρια τρίτων, αγνώστων. Μέχρι που κατάλαβα πως να τη διαβάσω. Τότε έβγαλα τα συμπεράσματά μου και έκτοτε τη χρησιμοποιώ όταν με ενδιαφέρει.
Τι έκανα?
Μπήκα στο spritmonitor και είδα τη μέση κατανάλωση που δήλωναν σε 3-4 αυτοκίνητα που είχαν περάσει κατά το παρελθόν από τα πόδια μου και ήξερα μέχρι κωλοτρυπίδας πως συμπεριφέρονται, αφού είχα γράψει εκατοντάδες χιλ. χλμ. με αυτά.
Είδα, χωρίς εξαίρεση, ότι ο δικός μου μ.ο. είναι λίγο πάνω, (περί το 10%) από αυτόν που βγάζει μεσοσταθμικά το εν λόγω σιτε. Όσες φορές κι αν το τσέκαρα έκτοτε με άλλα ΙΧ που ακολούθησαν, είμαι μέσα σε αυτά τα περιθώρια με αρκετά μεγάλη ακρίβεια.
Τι θα κάψω αν οδηγήσω ένα Φερράρι Έντζο? Δεν το γνωρίζω, μιας που τα ΙΧ που είχα κατά το παρελθόν απέχουν πολύ από αυτό και έτσι δεν θα διακινδυνεύσω κάποια πρόβλεψη.
Για κάποιο άλλο, κοινό ΙΧ, θα έκανα μια εικασία, και κάτι μου λέει πως μάλλον θα το πετύχαινα. Για άλλη μία φορά. -
Πολύ σωστή αυτή η ανάγνωση. Κι εγώ πιστεύω ότι το spritmonitor και τα συναφή (π.χ. fuelly) είναι πολύ καλά εργαλεία για να πάρεις μια αξιόπιστη ένδειξη κατανάλωσης ενός αυτοκινήτου που σε ενδιαφέρει.
Απλώς θεωρώ ότι η μέση κατανάλωση που παίρνεις από το site είναι λίγο καλύτερη από την αντίστοιχη του μέσου οδηγού, για τον απλούστατο λόγο ότι οι οδηγοί που καταγράφουν κατά σύστημα καταναλώσεις είναι κατά τεκμήριο λίγο πιο επικεντρωμένοι στην οικονομική οδήγηση από το μέσο οδηγό. Επιπλέον επειδή οι περισσότεροι είναι Γερμανοί, έχουν και αναλογικά περισσότερα χιλιόμετρα εθνικής από το μέσο έλληνα οδηγό.
Εγώ λοιπόν στα πέντε τελευταία αυτοκίνητα μου είμαι από 10 ως 25% παραπάνω από τη μέση κατανάλωση του spritmonitor. Μεγάλη διακύμανση, αλλά με εύκολη εξήγηση. Οι δύο ακραίες τιμές είναι από την καλή εποχή που είχαμε δύο αυτοκίνητα και το ένα έκανε σχεδόν αποκλειστικά ταξίδια, ενώ το άλλο σχεδόν αποκλειστικά πόλη. Από τότε που περάσαμε στο ένα αυτοκίνητο η διακύμανση είναι στο +15-20 % της μέσης κατανάλωσης του spritmonitor, έχοντας όμως πολύ μεγάλο ποσοστό εντός πόλης.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Η υπόθεση κατανάλωση είναι πολύ προσωπική. Μου είναι αδιάφορο τι μπορεί να γράψει ένα όχημα στις διαδρομές και στα χέρια τρίτου. Το θέμα είναι τι γράφει σε μένα στην πραγματική ζωή. Γι' αυτό και η κατανάλωση είτε ως επίσημο νούμερο κατασκευαστή, είτε ως μια φώτο σ' ένα φόρουμ, είτε ως spintmonitor κτλ είναι απλώς μία ένδειξη και δε θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ως κριτήριο επιλογής αυτοκινήτου.Διαφωνώ! Αν συγκρίνεις τις μέσες καταναλώσεις από spritmonitor των μοντέλων που σε ενδιαφέρουν, θα έχεις μια πολύ αξιόπιστη ένδειξη των ποσοστιαίων διαφορών που θα δεις ανάμεσα τους αν τα οδηγησεις.
Μπορεί εσύ να οδηγείς σαν κανίβαλος ή σαν καλόγρια, αλλά και πάλι κατά πάσα πιθανότητα η ένδειξη που θα πάρεις από τη σύγκριση των καταναλώσεων θα ισχύει. Εντάξει, αν οδηγείς σαν κανίβαλος μπορεί και να μην ισχύει, αλλά τότε μάλλον δεν θα σε απασχολεί και η κατανάλωση... -
Όπως είπα κι εγώ και αναφέρατε κι άλλοι, η σωστή ανάγνωση περιορίζεται στο 'ένδειξη'. Εγώ είμαι παραδοσιακά +30% με +35% πάνω σε σχέση με τους τύπους στο sprintmonitor. Καταγράφω μεν στο fuelly αλλά δεν κάνω καμιά προσπάθεια για οικονομία. Δε μπορώ εξάλλου με 20χλμ καθημερινά μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Πόσοι Γερμανοί κάνουν ίδια χρήση για να λαμβάνω σοβαρά υπόψη τα νούμερά τους?
SUV/Crossovers Forum