-
Είμαι στην τελική ευθεία για αγορά και έχω καταλήξει ανάμεσα σε 3 μοντέλα. Το ένα είναι το Hyundai Tucson Premium diesel 136 άλογα (τιμή με κλειδί στο χέρι 27.810€) το δεύτερο πάλι Tucson αλλά βενζίνη turbo 177 άλογα (τιμή 26.160€) και το τρίτο Peugeot 3008 active βενζίνη με 26.200€ (και δώρο τα εξωτερικά διακοσμητικά μπρος και πίσω στην εξάτμιση).
Το Tucson βενζίνη δυστυχώς αν και πολύ καλός κινητήρας καίει αρκετά και τα τελη φτάνουν τα 430 ευρώ!
Οπότε μένει το diesel και το Peugeot που απο ότι βλέπω τα τέλη είναι πολύ κοντά μεταξύ τους αλλά και οι καταναλώσεις το ίδιο (ελαφρώς παραπάνω σύμφωνα με τη peugeot).
Τα χιλιόμετρα που κάνω είναι περίπου 9000 τον χρόνο οπότε το ερώτημά μου δεν είναι diesel η βενζίνη. Διάλεξα το diesel στο Tucson γιατι η βενζίνη με τα 132 είναι ψόφια οπότε σε diesel έχει περισσότερο νεύρο. Απο την άλλη το 3008 είναι ελαφρύτερο και έχει ικανοποιητικές επιδόσεις.
Ποιά είναι η γνώμη σας? Μου αρέσουν και τα δύο εξίσου (ίσως λίγο παραπάνω το 3008 λόγω εσωτερικού)
-
Μεταξύ των δύο προφανώς το Peugeot. Το ερώτημα είναι εάν είσαι ΟΚ με τον ελλειπέστατο εξοπλισμό της Active.
-
Καλύτερο το 3008, αλλά η έκδοση Active έχει σημαντικές ελλείψεις (για εμένα). Εάν εσύ είσαι ΟΚ, τότε προχώρα!
-
M' αυτά τα χλμ. κι αφού σου αρέσει περισσότερο το 3008 κι εγώ ψηφίζω Peugeot.
-
Ευχαριστώ πολύ για τις γνώμες σας. Αύριο έχω κλείσει test drive για το 3008. Και για τα δύο πρέπει να αποφασίσω μέχρι το τέλος της ημέρας αν θέλω την έκπτωση 800 ευρώ του Tucson που πήρα στην έκθεση ή την έκπτωση Black friday για το 3008.
Σχετικά με τον εξοπλισμό γιατί τον θεωρείτε ελειπή? Ένα που μου έρχεται σε σχέση με το Hyundai είναι η έλειψη αυτόματου φρεναρίσματος και lane departure warning. Σε σχέση με την Allure τα εξωτερικά χρώμια θα τα πάρω δώρο οπότε η διαφορά είναι η υφασμάτινη επένδυση στο ταμπλό και ο κρυφός φωτισμός. Το GPS δεν με ενδιαφέρει γιατί θα κάνω mirroring.
Τί άλλο του λείπει?
-
Mirroring πως θα κάνεις; Νομίζω δεν είναι στάνταρντ ούτε καν στην allure.
Adaptive cruise control; -
α. Κάνε δοκιμή και στα 2 αυτοκίνητα
βου. Βάλε τον ίδιο εξοπλισμό και στα δύο και βρες τις τιμές τους
γου. Βάλτα όλα στη ζυγαριά και αποφάσισε -
Η γνώμη μου είναι ότι αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις αρκετά χρόνια, μετά το πέρας της εγγύησης, να επιλέξεις τον Κορεάτη. Πολύ πιο αξιόπιστος.
Αν μάλιστα το 3008 βγάλει τα μισά έστω προβλήματα του προκατόχου του, θα περάσεις μεγαλειώδεις στιγμές. -
Το συστημα ειδοποιησης εμποδιου στην κρυφη γωνια του αυτοκινητου να βαλεις. Απαραιτητο οσο δεν φανταζεσαι. Να βλεπεις την Τζελα Δελαφραγκα που σε προσπερνα.
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Η γνώμη μου είναι ότι αν έχεις σκοπό να το κρατήσεις αρκετά χρόνια, μετά το πέρας της εγγύησης, να επιλέξεις τον Κορεάτη. Πολύ πιο αξιόπιστος.
Αν μάλιστα το 3008 βγάλει τα μισά έστω προβλήματα του προκατόχου του, θα περάσεις μεγαλειώδεις στιγμές.+1
Το δεύτερο σκέλος όλα τα λεφτά.Αν και μάλλον είμαι ο μόνος που θα επερνα το βενζίνης με τον 1.6t
-
Ο χρήστης biliou έγραψε:
Σχετικά με τον εξοπλισμό γιατί τον θεωρείτε ελειπή? Το GPS δεν με ενδιαφέρει γιατί θα κάνω mirroring.Τί άλλο του λείπει?
Προσωπικά για εμένα λείπουν (δεν ξέρω εάν τα έχει το Hyundai):
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
- Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός
- Κάμερα Οπισθοπορείας
- Navigation
- Mirror Screen
- Full LED φώτα.
Mirror Screen δεν μπορείς να κάνεις στην υφιστάμενη οθόνη (εκτός εάν άλλαξε κάτι), πρέπει να το προσθέσεις ως έξτρα εξοπλισμό (εάν θυμάμαι καλά κοστίζει κάπου €250).
-
Από τα παραπάνω μόνο τα full led θα με ενδιέφεραν εμένα, αλλά η ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σχετικά με τον εξοπλισμό γιατί τον θεωρείτε ελειπή? Το GPS δεν με ενδιαφέρει γιατί θα κάνω mirroring.
Τί άλλο του λείπει?
Προσωπικά για εμένα λείπουν (δεν ξέρω εάν τα έχει το Hyundai):
- Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέπτες
- Αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός
- Κάμερα Οπισθοπορείας
- Navigation
- Mirror Screen
- Full LED φώτα.
Mirror Screen δεν μπορείς να κάνεις στην υφιστάμενη οθόνη (εκτός εάν άλλαξε κάτι), πρέπει να το προσθέσεις ως έξτρα εξοπλισμό (εάν θυμάμαι καλά κοστίζει κάπου €250).
Κάμερα δεν έχει. Αισθητήρες μπροστά κανένα απο τα 2 αν και στο 3008 σου δίνει επιλογή να βάλεις αλλά στα κομμάτια που ειναι στην Black Friday δεν μπορείς. Ηλεκτρικά αναδιπλούμενους καθρέπτες έχουν και τα δύο όπως και Mirror screen μαζί με Αndroid auto. Τώρα για τα led δυστυχώς σε αυτό το price range μόνο το Kuga τα δίνει.
Απο θέμα χώρων το Tucson δεν παίζεται. Επίσης στην οδήγηση μου άφησε θετικές εντυπώσεις και γενικά είναι ένα μεγάλο και επιβλητικό όχημα. Εκεί που το σκέφτομαι είναι πως όταν χρειαστεί να το πουλήσω δεν θα γίνει τόσο εύκολα όσο το 3008.
Απο την άλλη το peugeot έχει μικρότερους χώρους αλλά απίστευτο εσωτερικό design. Μένει να το δω στον δρόμο σήμερα..
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Αν μάλιστα το 3008 βγάλει τα μισά έστω προβλήματα του προκατόχου του, θα περάσεις μεγαλειώδεις στιγμές.Τι προβλήματα έβγαζε? Για το νέο υπάρχουν αναφορές?
-
Πάσης φύσεως προβλήματα. Δεν τα θυμάμαι αναλυτικά, μόνο ότι ο ένας κάτοχος προσπαθούσε να παρηγορήσει τον άλλο. Το έριχναν στην πλάκα για να ξεχνιούνται.
Για το καινούριο δεν έχω ακούσει κάτι. Δε θα εμπιστευόμουν όμως τη γαλλική εταιρεία, μετά από τέτοιο πρόσφατο παρελθόν.
Από την άλλη, έχεις τους Κορεάτες που πλέον έχουν ξεπεράσει τους Ιάπωνες στις έρευνες αξιοπιστίας.
Εσύ πόσο θες να κρατήσεις το αμάξι; Γιατί αν θες 3-4-5 χρόνια, λογικά δε θα έχεις τόσο μεγάλο πρόβλημα.
-
Και εμπιστεύεσαι την γερμανική με τέτοιο παρελθόν και παρόν...
Ασε που πλέον θα παίζουν και άλλα φράγκα....
http://www.capital.gr/epikairotita/3329 ... ozimioseis
Με μια παραίτηση ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τα δικόγραφα του ο γερμανικός Όμιλος της Volkswagen, ουσιαστικά αποδέχτηκε την ανάγκη αποζημίωσης των καταναλωτή, θέτοντας ουσιαστικά τη βάση για να τελειώσει το Diesel Gate στην Ελλάδα.
Ενώπιον του Πρωτοδικείου Αθήνας, ο γερμανικός κολοσσός παραιτήθηκε των δικογράφων του, βάζοντας τέλος στην αγωγή που είχε καταθέσει καταναλώτρια η οποία είχε αγοράσει ελαττωματικό αυτοκίνητο από την VW κόστους 14.000. Υπέρ της είχε επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 5.200 ευρώ, από το Ειρηνοδικείο Αθήνας.
'Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη. Τελεσίδικα πλέον η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας είναι σε ισχύ', υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταναλώτριας Ηλίας Μπέτζιος, προσθέτοντας: 'Μας χαροποιεί η απόφαση της κατασκευάστριας εταιρείας να παραιτηθεί'.
Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε κάτοχο αυτοκινήτου Volkswagen, αξιώνοντας αποζημίωση λόγω εξαπάτησης, κρίνοντας ότι το παράνομο λογισμικό καθιστούσε μειωμένης αξίας μεταπώλησης το αυτοκίνητο και εκτός οικολογικών επιλογών του καταναλωτή. Μάλιστα έκρινε η απόφαση ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδεχθεί διόρθωση λογισμικού από την κατασκευάστρια εταιρεία.
-
Εδώ δεν εμπιστεύομαι πλέον την Toyota, θα εμπιστεύομαι τα Γερμανά; Έλα όμως που είναι μονόδρομος στο φυσικό αέριο. Γλιτώνεις τόσα που συμφέρει 15 φορές, όσες βλάβες κι αν βγάλει.
Αλλιώς;
Κορέα και μόνον μέχρι αποδείξεως του εναντίου. -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Από τα παραπάνω μόνο τα full led θα με ενδιέφεραν εμένα, αλλά η ανάγκες του καθενός είναι διαφορετικές.Επίσης και εμένα. Το μόνο που δεν μπορείς, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να έχεις.
Led λαμπτήρες, δεν είναι full led διατάξεις. -
Ο χρήστης biliou έγραψε:
Αν μάλιστα το 3008 βγάλει τα μισά έστω προβλήματα του προκατόχου του, θα περάσεις μεγαλειώδεις στιγμές.Τι προβλήματα έβγαζε? Για το νέο υπάρχουν αναφορές?
Θυμάμαι ότι είχα μπει μια μέρα τυχαία στο θέμα του προηγούμενου 3008 και είχα φρικάρει από τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ιδιοκτήτες. Και δεν μιλάμε για μικρές βλάβες. Απορώ πως αποφάσισαν να κρατήσουν το ίδιο όνομα και στο καινούργιο.
-
Λόγω ομορφιάς 3008, λόγω αξιοπιστίας tucson. Από την άλλη με 9000 χλμ το χρόνο δεν αξίζει να πας σε diesel και στα 26 το peugeot είναι αρκετά δέλεαρ..
SUV/Crossovers Forum