-
Έχεις υπέρμετρα βαρύ πόδι. Ίσως και να έχεις δίκαιο, σε αυτές τις αποκλίνουσες συμπεριφορές το sprit μπορεί να μην είναι λύση. Σημασία έχει πάντως και το μέγεθος του δείγματος.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Όπως είπα κι εγώ και αναφέρατε κι άλλοι, η σωστή ανάγνωση περιορίζεται στο 'ένδειξη'. Εγώ είμαι παραδοσιακά +30% με +35% πάνω σε σχέση με τους τύπους στο sprintmonitor. Καταγράφω μεν στο fuelly αλλά δεν κάνω καμιά προσπάθεια για οικονομία. Δε μπορώ εξάλλου με 20χλμ καθημερινά μέσα στο κέντρο της Αθήνας. Πόσοι Γερμανοί κάνουν ίδια χρήση για να λαμβάνω σοβαρά υπόψη τα νούμερά τους?Τα στοιχεία του sprintmonitor ακολουθούν μια κανονική κατανομή. Αν η μέση κατανάλωση είναι 8 λίτρα για ένα μοντέλο, δεν σημαίνει ότι όλοι θα καίνε 8 λίτρα. Οι περισσότεροι θα είναι κάπου εκεί κοντά, θα υπάρχουν όμως και κάποιοι που καίνε πολύ παραπάνω (π.χ. 10 λίτρα) και ορισμένοι που θα καίνε αρκετά λιγότερο (π.χ. 6 λίτρα).
Παρόλα αυτά, το sprintmonitor είναι καλή πηγή πληροφόρησης, γιατί αν ένα άλλο μοντέλο καίει κατά μέσο όρο 10 λίτρα, τότε θα ξέρεις ότι πάλι εσύ που και 30% παραπάνω από τους υπολοίπους, θα καις με αυτό το μοντέλο 13 λίτρα.
ΥΓ. Katsim, ο φίλος με το Tiguan και τα 15.000Km τον χρόνο, έπρεπε μάλλον να επιλέξει υβριδικό (αν κινείται μέσα στην πόλη) ή diesel. Για να καίει 10 λίτρα πάντως με το tiguan, μάλλον για μέσα στην πόλη τον βλέπω να κινείται περισσότερο.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
ΥΓ: Για την ιστορία, όταν είχα πάρει προσφορά για το Kuga, το αντίστοιχο 3008 (το 1.2 έτσι, όχι το 1.6 που είναι πιο κοντά σε επιδόσεις) βενζίνης με αντίστοιχο εξοπλισμό μου έβγαινε € 31.600 χειροκίνητο και €33.500 αυτόματο, δηλαδή €10.000 πιο ακριβό από το Kuga. Οι εκδόσεις με τα €28.000 είχαν φτωχό εξοπλισμό για τα ζητούμενά μου.
Πές τα ρε συ Φάνη, γιατί θα με τρελλάνει ο γαλλόφιλος, ο οποίος επίσης προσπέρασε τεχνηέντως αυτό που έγραψα ότι η σύγκριση είναι πιο σωστή με τον 1.6 αντί του 1.2.Όπως επίσης προσπέρασε το ότι η τιμή που έδωσα ήταν για το φουλ εξοπλισμένο ST-Line (πόσο να κάνουν άραγε οι αντίστοιχα εξοπλισμένες εκδοσεις του 3008; ) και όχι για το ήδη πολύ καλά εξοπλισμένο Business.
Αλλά είπαμε, αμαρτία εξομολογημένη... Αρκεί να μη λέμε ότι οι προκαταλήψεις μας δεν επηρεάζουν την κρίση μας ούτε να κατηγορούμε τους άλλους για ανακρίβειες, όταν εμείς βλέπουμε (και κρίνουμε) τα πάντα μέσα από τρικολόρ γυαλιά.
Νομίζω,εχει δίκιο ο cruiser στην σύγκριση του 1.2 βενζίνης με το 1.5 Ecoboost καθώς οι επιδόσεις τους είναι πανομοιότυπες αν ισχύουν τα παρακάτω
9.8 κιλά ανά ίππο το Peugeot
10 κιλά ανά ίππο το Kugahttp://www.automobile-catalog.com/perfo ... 0_2x4.html
http://www.automobile-catalog.com/perfo ... _eat6.html
Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
H ουσία είναι ότι η βενζίνη καίει κατά Μ.Ο. 8-9 λ Χ1,60 = 13-14 € και το ντίζελ 5-6 Χ 1,30 = 7-8 . Αρα 6 €/100 χλμ σημαίνει τουλάχιστον 1000 τον χρόνο διαφορά .
Τώρα αν πρέπει ντε και καλά να συγκρίνουμε το Κούγκα σε προσφορά ξεβρακώματος με βενζίνη και 300 κιλά παραπάνω βάρος , σε σχέση με το 3008 ντίζελ στην πλούσια και με μικρή προσφορά έχουμε 5000 διαφορά , οι συγκρίσεις αυτές είναι περίεργες .
Ολοι ξέρουμε ότι το 3008 είναι ακριβό . Απλά όταν το Κούγκα έκανε 30000 η βενζίνη δεν το έπαιρνε κανείς , όπως και με το Κατζάρ .
-
Τώρα γιατί εσυ προτιμάς να σου πιάνουν τον κωλο από το να σου ξεβρακώνονται είναι μεγάλο μυστήριο
-
Ο χρήστης katsim έγραψε:
Sx4 επίσης το καλύτερο vfm!
Έτσι είναι 1.6 4Χ2 scross εδώ και 78000 χλμ σταθερά 4.9 λτ! +900 χλμ με 47 λτ ντεπόζιτο και έχει από τις καλύτερες ρεπριζ στην κατηγορία του όντας ελαφρύ χωρίς να χάνει σε ασφάλεια με 440 λτ χώρο αποσκευών!
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
ΥΓ. Katsim, ο φίλος με το Tiguan και τα 15.000Km τον χρόνο, έπρεπε μάλλον να επιλέξει υβριδικό (αν κινείται μέσα στην πόλη) ή diesel. Για να καίει 10 λίτρα πάντως με το tiguan, μάλλον για μέσα στην πόλη τον βλέπω να κινείται περισσότερο.
Γιατί 15000? Αφού τα παπαγαλάκια του ειδικού τύπου πλέον γράφουν ότι μόνο αν κάνεις πάνω από 20000 χλμ αξίζει να αρχίσεις να σκέφτεσαι ντίζελ! Σε ένα εξάμηνο θα λένε μόνο πάνω από 25! Περισυ λέγαν 18 και το 2016 15!
Εγώ πάντως με τα 18000 που κάνω κάθε χρόνο έχω γλιτώσει 4000 τουλαχιστον από το 2014 σε σχέση με βενζίνη των 7,5 λτ/100.Πώς αξίζει η αγορά ντίζελ από τα 20Κ χλμ και πανω μόνο με τα μαθηματικά των φωστήρων του ειδικού τύπου βγαίνει!
-
Εκανα καποια χιλιομετρα με το αρονα.
Μια χαρα αυτοκινητακι, και ιδιαιτερα στις στροφες οπου δεν εγερνε οσο θα περιμενα. Βασικα περα απο το ελαφρως υψηλοτερο οπτικο πεδιο του οδηγου, η αισθηση ειναι σαν ενα κανονικο χατσμπακ. Οταν εβγαινα εξω και το κοιταζα καταλαβαινα οτι οδηγουσα κροσσοβερ.
Στα θετικα του ντιζελ που ειχα, οτι ο κινητηρας ακουγοταν σαν βενζινης και η εκρηξη της ροπης απο χαμηλα μ 'αρεσε αρκετα.
Αρνητικο οτι εισαι συνεχεια με το ενα χερι στο κιβωτιο καθως αλλαζεις σχεσεις διοτι εχει καπως μικρο ευρος λειτουργιας, αλλα σε καθε αλλαγη νιωθεις αυτο το φουσκωμα της τουρμπινας και το μικροσαλτο της κινησης προς τα μπροστα απο το τουρμπο.
Καλουτσικο δηλαδη.Αν διαβασεις τις καμπυλες της ροπης του κινητηρα και κανεις γρηγορες αλλαγες κινηται εξαιρετικα γοργα, εχοντας κατα νου και τα αλογα που αναφερει επισημως. Απλα πρεπει να το μαθεις.
Απο καταναλωση του ηπια το αιμα, με 8 και παραπανω λιτρα ανα 100 χιλ ημουν συνεχεια, αλλα ευχαριστηθηκα τον ντιζελ κινητηρα του. Οτι μπορει τελος παντων να προσφερει ενας ντιζελ κινητηρας.
Με βενζινης αντιστοιχα υπολογιζω θα ημουν στα 12 λιτρα πανω κατω.
Μια φορα που ειπα να παω ηρεμος και απαλα εγραψε 4,5 λιτρα. Οποτε και εκει μια χαραΤο κιβωτιο ειναι σαν του πολο, δηλαδη εξαιρετικο σε αίσθηση και κουμπωμα.
Το τιμονι οχι κατι το φοβερο, αλλα εχει συγχρονη αισθηση οπως ολα τα αλλα της κατηγοριας.Αν το προτεινω;
Φυσικα καθως τα κανει ολα παρα πολυ καλα και εχει και καλη τιμη.
Με τα λεντ φαναρια ειναι ψαρωτικο απο μπροστα και γεμιζει με την αισθηση ποιοτικου αυτοκινητου που αναζητα κανεις σε αυτα τα χρηματα και κατηγορια.
Παρατηρησεις;
Η πισω πορτα του πορτπαγκαζ ειναι αδικαιολογητα βαρια. Χωρις υπερβολη ειναι πολυ βαρια στο να την κλεισει π.χ μια γυναικα ή ενα παιδι.
Οι χωροι για τους πισω ειναι μετριοι για το μηκος του αυτοκινητου ενω η θεση οδηγησης εργονομικοτατη και ξεκουραστη.Συμπερασμα
Σε οσους αρεσει αισθητικα περισσοτερο απο τα αλλα στην κατηγορια, σαν εμενα δηλαδη, και δεν τον ενδιαφερει η υπαρξη ή μη της τετρακινησης, εδω οχι σαν εμενα , παρτε το με κλειστα τα ματια.
Θα το ευχαριστηθειται δεοντως. -
Το εσωτερικό σου φάνηκε ΟΚ. Γιατί εγώ όταν το είδα στην έκθεση, στατικά μου φάνηκε τελείως ψεύτικο, γυμνό και γενικά πολύ μέτριο ποιοτικά. Γενικά δεν μου άρεσε, αλλά δεν το έχω οδηγήσει.
-
Το εσωτερικο του ηταν οντως με σκληρα πλαστικα, αλλα μια φορα τα χτυπησα να τα δω και μετα τα ξεχασα τελειως.
Η ηχομονωση, το στερεο το πολυ καλο μπλουτουθ, οι απαλοι σε αισθηση διακοπτες του φλας και γενικα ολων των κουμπιων, δεν σε οδηγουν να ξανακοιταξεις το πλαστικο πανω στο ταμπλο.Η αισθηαη ηταν καπως γκριζα και μονοτονη να πω, με το μονο πολυ κακης ποιοτητας πλαστικο αυτο στην βαση τιμονιου που γρατζουνιεται ευκολα με το κλειδι.
Και εγω ελεγα πως ειναι ψιλοασχημο και δεν του εδινα σημασια, απο κοντα με οδηγησε να αλλαξω γνωμη και να το θεωρω απο τις καλυτερες επιλογες. Το βασικο για μενα ηταν οτι δεν ειχε τα αρνητικα των κροσσοβερ, ουτε γερνει ουτε βουταει και παρκαρει σχετικα παντου, εχει χωρο αποσκευων μεγαλυτερης κατηγοριας και πολυ καλη τιμη. Ψιλοευκαιρια το λες.
-
Εμένα με χάλασε η κούφια αίσθηση όχι η σκληρότητα των πλαστικών. Σαν αν είναι ψεύτικο όλο το εσωτερικό, κούφιο παντού!
Ευκαιρία δεν θα το έλεγα...ακριβούτσικο είναι, εκτός εάν το πάρεις γυμνό. Ευκαιρία είναι το 500Χ.
Τέσπα, γούστα είναι αυτά...εμένα όταν είδα όλα τα Seat στην έκθεση της Βελμάρ, με απογοήτευσαν.
-
Ναι ετσι οπως το λες, κουφιο ηταν. Αλλα η ηχομονωση ηταν καλη και δεν υπηρχε συντονισμος οπως κανουν τα μικρα αυτοκινητα πολης. Το κουφιο ηταν πανω ατο ταμπλο, οταν το ζεις το αυτοκινητο δεν το ξανακοιτας σχεδον ποτε.
Με εκανες και εψαξα τιμες για το 500χ.
Οντως εχεις δικιο, ειναι πολυ καλες για τον 120 ντιζελ και πλουσια εκδοση.
Βασικα αντι για την βασικη ντιζελ με 95 αλογα σε γκολφ παιρνεις το πλουσιο 500χ με 120 αλογα ντιζελ.Ειναι βεβαια μεγαλυτερο και θα δυσκολευεται να παρκαρει εκει που εμπαινε το αρονα, καθως επισης δεν γνωριζω πως παταει στον δρομο, συγκριτικα με το πολυ καλο πατημα του αρονα.
Παιρνει το ντιζελ 500χ το 9αρι αυτοματο ως εξτρα;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ειναι βεβαια μεγαλυτερο και θα δυσκολευεται να παρκαρει εκει που εμπαινε το αρονα, καθως επισης δεν γνωριζω πως παταει στον δρομο, συγκριτικα με το πολυ καλο πατημα του αρονα.Είναι λίγο μεγαλύτερο, αλήθεια είναι αλλά είναι και πολύ πιο όμορφο (στα δικά μου μάτια) και ξεχωριστό.
Δεν έχω οδηγήσει κανένα, αλλά διαβάζω πολύ κολακευτικά σχόλια για το κράτημά του και λόγω ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης.
Και ναι, στα €22Κ είναι υπερπλήρες από εξοπλισμό, δεν του λείπει τίποτα ουσιαστικό σε θέματα ασφάλειας, άνεσης και ευκολίας. Λείπουν πράγματα όπως ηλιοροφή ή δερμάτινα, αλλά μόνο αυτά.
-
To 500X βασίζεται στη Giulietta οπότε είναι λογικό να είναι τουλάχιστον ευχάριστο στο δρόμο. Όμως δεν ήταν πάντα καλό vmf. Το ίδιο ισχύει και για το συγγενικό κι ακόμα ακριβό Renegade.
-
Οντως ειναι πιο ομορφο και με πιο ωραιο εσωτερικο, γενικα φαινεται καλυτερο και με καλη αναρτηση.
Πω!!!!
Αμαν ρε φανη και στεφαν
Ειπα και εγω να κανω ενα ριβιου, και μου αρεσε πρωτη φορα ενα κροσσοβερ, και πανω που ελεγα βρηκα κροσσοβερ για την πολη που μ αρεσει, το αποδομησατε τελειως.Θα απλωνω μονο σεντονια ποστς και τεχνολογικες αναλυσεις.
-
@Lap:
Συγνώμη αγορίνα, δεν ήθελα να σου χαλάσω το θέμα....συνέχισε τα test drives, μην σε πτοούμε εμείς!
-
χαχαχα ωραίος ο Lap
-
-
Μπροστα του το αρονα μοιαζει το καημενο σαν διαφημιστικο ενθετο.
Σε τι τιμες θα βγει; -
Σίγουρα πάνω από το c3 air και κάτω από το c5 air
SUV/Crossovers Forum