-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όσο για τις εκδόσεις βενζίνης:Nissan Qashqai 1.2 N-Connecta: 22.490€
Renault Kadjar 1.2 Dynamic: 22.320€
Ford Kuga 1.5 Business: 22.175€Με μια ματιά που έριξα στον εξοπλισμό του Kadjar, δεν πιστεύω ότι η έκδοση Business του Kuga είναι πιο πλούσια εξοπλισμένη.
Η διαφορά είναι πως τα Qashqai και Kadjar έχουν και πιο οικονομικές εκδόσεις, για αυτούς που δεν θέλουν τον επιπλέον εξοπλισμό, ή δεν μπορούν να διαθέσουν 22 χιλιάρικα για ένα βενζινοκίνητο SUV.
Έτσι το Qashqai ξεκινά από τα 17.970€ (-4.200€) και το Kadjar από 19.490€ (-2.685€), διαφορές που δεν τις λες και μικρές.To Kuga έχει λίγο καλύτερο εξοπλισμό από το Kadjar Dynamic (π.χ. Κάμερα οπισθοπορείας, θερμαινόμενο εμπρός παρμπρίζ), θυμάμαι ότι είχα βρει μικρές διαφορές όταν κοίταζα το Kadjar (το οποίο πιθανόν να είχα αγοράσει εάν είχε τότε τις λογικές τιμές που έχει σήμερα).
Όσο για τις πιο φθηνές εκδόσεις, σαφώς και υπάρχουν αλλά προσωπικά έχουν σοβαρές ελλείψεις στον εξοπλισμό, οπότε δεν θα τις κοίταζα καν (μόνο για εταιρικό αυτοκίνητο συμφέρουν).
-
Γίνεται να συγκρίνουμε μοτέρ 1.2 με 1.5; λίγο άτοπο μου φαίνεται...
-
Μιας και είμαστε σε ανάλογο thread, επειδή δεν βρίσκω πολλές πληροφορίες για αυτά, έχει κανείς κάνει έρευνα για τα Kia Sportage kai Huyndai Tucson ;
Φάνη εσύ που έχεις και το αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει και ξέρω απο το σχετικό νήμα ότι είχες καταλήξει μετά από έρευνα σε αυτό, τα είχες κοιτάξει ;
Από την Ford Hellas περιμένω 4 μέρες να με καλέσουν να μου πουν τις νέες τιμές για τις εκδόσεις του Kuga 1.5 diesel με το αυτόματο κιβώτιο ενώ στο τηλέφωνο με τον πωλητή που μίλησα επέμενε ότι το ST Line δεν έχει to active park assist.. Γενικά έως τώρα οι πωλητές είναι απαράδεκτοι σε όσες εταιρείες έχω επισκεφθεί (Karenta, Sfakianaki, Car Center) καθώς δεν γνωρίζουν το προϊόν τους, ούτε τον ανταγωνισμό και το χειρότερο σου λένε ότι τους κατέβει ελπίζοντας να μην ξέρεις 2-3 πράγματα ώστε να καταλάβεις την ασχετοσύνη τους. -
Εντάξει το 99% των πωλητών δεν απευθύνεται σε ανθρώπους που μπαίνουν σε αυτοκινητιστικα φόρουμ κάθε τρείς και λίγο. Οι πωλητές απευθύνονται σε άσχετους που δεν έχουν κάτσει να ασχοληθούν καθόλου και περιμένουν να τους τα εξηγήσουν όλα οι πωλήτες. Εκεί ειναι...μικροι θεουληδες.
Στάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Φάνη εσύ που έχεις και το αυτοκίνητο που με ενδιαφέρει και ξέρω απο το σχετικό νήμα ότι είχες καταλήξει μετά από έρευνα σε αυτό, τα είχες κοιτάξει ;
Από την Ford Hellas περιμένω 4 μέρες να με καλέσουν να μου πουν τις νέες τιμές για τις εκδόσεις του Kuga 1.5 diesel με το αυτόματο κιβώτιο ενώ στο τηλέφωνο με τον πωλητή που μίλησα επέμενε ότι το ST Line δεν έχει to active park assist..Δεν τα είχα κοιτάξει, γιατί τότε δεν υπήρχε ακόμα η αντιπροσωπεία (μόλις είχε κλείσει ο Δάβαρης και η συμφωνία με τον Βασιλάκη δεν είχε ολοκληρωθεί), οπότε δεν υπήρχαν αυτοκίνητα να δω. Το ΚΙΑ δεν μου αρέσει ούτως ή άλλως, οπότε δεν θα το κοίταγα. Το Tuscon μου αρέσει πολύ, αλλά είναι αρκετά πιο ακριβό από το Kuga.
Για τους πωλήτες θα συμφωνήσω 100%. Εάν θες Ford, να σου πώ να πάς σε αυτόν που το πήρα εγώ...είναι αρκετά καλός (Τογιότα προερχόμενος γαρ) και δεν προσπαθεί να σε κοροϊδέψει και ασχολείται (δλδ. εγω ότι ρώτησα και δεν ήξερε το έψαξε και μου απάντησε).
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Γίνεται να συγκρίνουμε μοτέρ 1.2 με 1.5; λίγο άτοπο μου φαίνεται...Όταν με αντίστοιχο εξοπλισμό έχουν παραπλήσια τιμή, μια χαρά γίνεται! Ο περισσότερος κόσμος αγοράζει αυτοκίνητα βάσει της οικονομικής του δυνατότητας.
-
Ο χρήστης P@ulet@ έγραψε:
Γίνεται να συγκρίνουμε μοτέρ 1.2 με 1.5; λίγο άτοπο μου φαίνεται...Kuga:
Ίπποι: 150
Βάρος: 1579Kg
Κιλά ανά ίππο: 10,527
0-100: 9,7 sec
Τελική: 195Kmh
**
Kadjar:**
Ίπποι: 130
Βάρος: 1306Kg
Κιλά ανά ίππο: 10,046
0-100: 10,1 sec
Τελική: 192KmhΈχω την εντύπωση πως μια χαρά είναι η σύγκριση ανάμεσα σε ένα νορμάλ 1.2 και ένα βαρύ 1.5!
Συν ότι το Kadjar λόγω μικρότερου βάρους έχει χαμηλότερη κατανάλωση (7,79lt/100Km, έναντι 8,66 του Kuga στο spritmonitor) και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας (151€ έναντι 268€).
ΥΓ. Φάνη, το Kadjar έχει και στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Συν ότι το Kadjar λόγω μικρότερου βάρους έχει χαμηλότερη κατανάλωση (7,79lt/100Km, έναντι 8,66 του Kuga στο spritmonitor) και χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας (151€ έναντι 268€).
ΥΓ. Φάνη, το Kadjar έχει και στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις τον ψηφιακό πίνακα οργάνων.
Δυστυχώς, τα τέλη κυκλοφορίας του Kuga είναι ακόμη πιο ακριβά με τις νεές τιμές εκπομπής ρύπων (πλέον αναγράφεται στον τιμοκατάλογο της Ford με 177 CO2, άρα ~327 ευρώ!)
-
Με τα τέλη των παλαιών αυτοκινήτων τι θα γίνει?
-
Τίποτα φυσικά. Όπως και όταν άλλαξε ο τρόπος υπολογισμού απο cc σε co2. Αν δεν άλλαζαν πάντως λίγο τα τέλη προς τα πάνω όπως έγινε τώρα, θα το έκανε σύντομα η κυβέρνηση. Λουκούμι τους ήρθε.
-
Με τα τέλη των νέων αυτοκινήτων που όμως έχουν κυκλοφορήσει προ 9/2018?
-
Ό,τι γράφει η άδεια κυκλοφορίας.
-
Ο χρήστης konmax έγραψε:
Σωστός φίλε μου συμφωνώ απόλυτα, επομένως μην βρίσκουμε ευκαιρία να την 'πούμε' σε κάποιους για ένα αυτοκίνητο επειδή κάποιος είπε κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν δει οι άλλοι όντας κάτοχοι του αυτοκινήτου.
@Νίκο Golf για να σε προλάβω, και επειδή όπως κατάλαβες σε εσένα αναφέρομαι μιας και είσαι το πιο πρόσφατο παράδειγμα και fanboy του VW Group, να τονίσω ότι οδηγώ VW Polo . Φυσικά έχω να πω τα χειρότερα για το μοντέλο του 2004 όπως και όλοι αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση !Κανενα προβλημα φιλε μου.
Να σου πω οτι δε βρηκα ευκαιρια να τη πω σε καποιους ετσι απλα αλλα δεν ειναι τοση η διαφορα οπως τη παρουσιαζουν, οτι δηλαδη εχουν το απολυτο οχημα οδηγησης και με διαφορα ειδικα στη κατηγορια περιπτερου.
Αν σε αυτα βαλεις την ανωτεροτητατου τιγκ σε θεματα ασφαλειας, φρενων η και την αποφυγη εμποδιου καταλαβαινεις οτι αλλα επρεπε να ειναι τα κριτηρια αγορας οταν μεταφερεις οικογενεια και οχι τα αναποδα τιμονια -
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Δυστυχώς, τα τέλη κυκλοφορίας του Kuga είναι ακόμη πιο ακριβά με τις νεές τιμές εκπομπής ρύπων (πλέον αναγράφεται στον τιμοκατάλογο της Ford με 177 CO2, άρα ~327 ευρώ!)
Έκανα λάθος για το Kuga. Τα νέα τέλη είναι ακριβότερα από 327 ευρώ.Φθάνουν τα 433 ευρώ (!) από 265,γιατί αλλάζει κι ο συντελεστής πολλ/σμου από 1,85 σε 2,45 λόγω ρύπων >160 CO2.
-
Του χρόνου θα βγει το καινούργιο λογικά.
-
Καλησπερα! πρωτη φορα γραφω αν κ γενικα σας διαβαζω πολυ! Ενδιαφερομαι για αγορα καινουριου αυτοκινητου λογω οικογενειας! Ειμαι αναμεσα στο Kia Sportage το Kuga κ το QQ! Ολα βενζινη! Κ η αληθεια ειναι οτι κλεινω περισσοτερο πλεον στο Sportage! Εσεις ποιο θα μου προτεινατε σε μια σουμα ας πουμε απο χωρους, ποιοτητα στο δρομο κ ποιοτητα κατασκευης?? Ευχαριστω εκ των προτερων!
-
1)Kia Sportage
2)QQΠοιο ομορφο(νεανικο) το ΚΙΑ κατ εμε με σουπερ εγγυηση.Το QQ σιχαθηκα να το βλεπω.
-
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση! Το kuga έβλεπα πολύ ζεστά απλά τελευταια το sportage με κέρδισε πάρα πολύ κ από θέμα εμφάνισης κ εξοπλισμου! Για το upgrade αναφέρομαι κ το buissnes! Το qq πλέον είναι τελευταίο πλέον αν κ είναι όμορφο το τελευταίο!!
-
Μόλις παρουσιάστηκε το ανανεωμένο sportage https://www.4troxoi.gr/odigoyme/paroysi ... a-sportage με βελτιώσεις παντού. Νομίζω ότι αξίζει να περιμένεις μέχρι το Σεπτέμβριο που θα είναι διαθέσιμο. Ο ατμοσφαιρικός 1600αρης σίγουρα δεν έχει την ροπή των τουρμπάτων και είναι οριακός για το βάρος του αυτοκινήτου. Αν πιεστεί καίει δυσανάλογα της απόδοσής του. Βέβαια είναι αλεξίσφαιρος, δεν σπάει δεν χαλάει. Κατά τη γνώμη μου στο sportage ταιριάζει καλύτερα ο diesel λόγω ροπής ή ο τουρμπάτος 1600αρης βενζίνης που ξεφεύγει τιμολογιακά.
Το kuga είναι επίσης εξαιρετική επιλογή αλλά αν ισχύει αυτό με τους ρύπους που σημαίνει τέλη κυκλοφορίας στο θεό αποκτά ένα σημαντικότατο μειονέκτημα... -
Πολύ ενδιαφέρον έχει γίνει το κια με τον 1.6 136 αυτόματο. Περιμένω να δω τιμή.
Έχει όλο το πακέτο πλέον πολύ όμορφο εξωτερικά σύγχρονο εσωτερικό με πολλοί καλούς χώρους και λυμένα τα θέματα αξιοπιστίας. Να δούμε και από κατανάλωση πως θα είναι γιατί εκεί συνήθως μας τα χαλάει εκεί ως τώραΣτάλθηκε από το Mi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
SUV/Crossovers Forum