-
Κι εμείς με πετρέλαιο στο οικογενειακό αμάξι μας (30.000 χλμ το χρόνο), για δεύτερο μικρό αμάξι στη σύζυγο κοιτάμε βενζίνη για 5-10.000 χλμ το χρόνο. Αν θες γράψε δυο λόγια παραπάνω για τη βενζίνη με τα 125 τι εξοπλισμό κλπ έχει.
Μπορείς να πάς στο μοντέλο trend που έχει τα εξής:
7 αερόσακοι:
Οδηγού (1) – Συνοδηγού (1) – Πλευρικοί για τα εμπρός καθίσματα (2) –Οροφής για τα εμπρός και πίσω καθίσματα (2) – γονάτων οδηγού (1)
ABS, ESC (Electronic Stability Control) & RSC (σύστημα προστασίας από ανατροπή)
Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην Ανηφόρα - Hill Start Assist
Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS)
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS
Εμπρός δισκόφρενα / πίσω ταμπούρα, ανεξαρτήτου προσφερόμενου κινητήρα / εκδόσεως
Παρμπρίζ από λαμιναρισμένο (ακουστικό) κρύσταλλο
Χαλύβδινες ζάντες 16' με διαστάσεις ελαστικών 205/60 (D2XD8)
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
Πίνακας οργάνων οδηγού με οθόνη μονόχρωμη 4,2' με υπολογιστή ταξιδιού
Καθίσματα με υφασμάτινη επένδυση και εύκαμπτες θήκες πίσω από την πλάτη των εμπρός καθισμάτων
Εμπρός προβολείς με φώτα ημέρας LED
Εμπρός προβολείς ομίχλης με μαύρο πλαίσιο
Κεντρική κονσόλα με συρόμενο υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα
Κιτ επισκευής ελαστικών
Εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα (του οδηγού ανεβαίνει/κατεβαίνει με μία κίνηση)
Δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη λαβή χειρόφρενου και λαβή μοχλού ταχυτήτων
MyΚey – Αir Condition
Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος
Κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά στις πίσω πόρτες
Ηχοσύστημα με ραδιόφωνο, έγχρωμη οθόνη 4,2' – όχι αφής – σύστημα Ford SYNC, με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, ανοικτή συνομιλία κινητού τηλεφώνου Bluetooth, 2 θύρες USB, 6 ηχεία
Κάθισμα οδηγού 4 κατευθύνσεων, συνοδηγού 2 κατευθύνσεων, στήριξη της μέσης στο κάθισμα του οδηγού, Διαιρούμενο/αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40, 3ο πίσω προσκέφαλο
Ψυχόμενο (και φωτιζόμενο) εμπρός ντουλαπάκι ταμπλό συνοδηγού
2 πρίζες 12V για την εμπρός και την πίσω σειρά καθισμάτων
Περιμετρικός συναγερμός χωρίς σύστημα διπλοκλειδώματος
Ford Easy Fuel – Σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμου χωρίς τάπα ρεζερβουάρΑλλα με 700 ευρώ παραπάνω πάς στην έκδοση business, που έχει τα εξής εξτρά:
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
Ηχοσύστημα με ραδιόφωνο, Σύστημα Πλοήγησης, έγχρωμη οθόνη αφής 8' ΤFT, Σύστημα Ford SYNC 3, 2 θύρες USB, 7 ηχεία
Αισθητήρες απόστασης στάθμευσης πίσω
Cruise control με σύστημα περιορισμού της ταχύτητας
Ράγες οροφής σε μαύρο χρώμα
Αυτόματο Ηλεκτρονικό Σύστημα Κλιματισμού
Κάμερα οπισθοπορείας με πίσω αισθητήρες παρκαρίσματοςΆρα αξίζει να πας στην business. Το μόνο που δεν έχει η business και θεωρώ πως αξίζει είναι να βάλεις είναι ζάντες αλουμινίου με 500 ευρώ και ίσως κάποιο ωραίο χρώμα με 369 ευρώ παραπάνω. Το χρώμα χωρίς χρέωση είναι το μπλε σκούρο, μη μεταλλικό.
Όσον αφορά για τις βλάβες στο πετρέλαιο, δεν τις είχα υπόψιν μου. Άρα μάλλον πρέπει να πάω προς βενζίνη έ?
-
Όχι Trend, μα το Δία δηλαδή, η διαφορά τιμής για το επόμενο trim είναι αστεία...
-
Ναι, η business νομιζω ειναι η χρυση επιλογη! Το ντηζελ κανει αποσβεση σε πολλά χλμ, σε λιγα χλμ/ετος εχει μικροτερο οφελος, κι αν κατσει μια ζημια αργει περισσοτερο η αποσβεση. Απο ρυπους - τελη κυκλοφοριας ποσο παει ο χιλιαρης?
Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Θα συμφωνήσω με τον Lap.
Στην Ελλάδα (και το τονίζω αυτό) κυκλοφορεί πολύ σκάρτο καύσιμο και σε βενζίνη και σε πετρέλαιο. Απλά στο πετρέλαιο κάνουν περισσότερες ματσακονιές και οι κινητήρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο για βλάβες, που στο πετρέλαιο κοστίζουν περισσότερο. Άρα για μένα αν δεν κάνεις πραγματικά πολλά χλμ δεν αξίζει το ρίσκο.Ιστορίες από την Κρύπτη!!!
Μια χαρά καύσιμα βγάζουν τα τρία ελληνικά διυλιστήρια, εξάγουν κιόλας!Μα το σκάρτο δεν έχει να κάνει με τα διυλιστήρια αλλά με τον κάθε λογής καρύδι μεταπωλητή και τη νοθεία που κάνει αυτος
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αυτό, ναι!
-
Το πετρέλαιο σου βγάζει πολύ περισσότερα χλμ ανα γέμισμα κάνοντας πολύ εύκολο το να εχεις πολλά ελεγμένα-εγγυημένα πρατήρια στην εμβέλεια σου , είναι αμαρτία να έχεις diesel και να βάζεις από όπου να είναι!
Πάρε το πετρέλαιο και όταν πας ταξίδι δανείσου το από τον πατέρα σου και ξεκάπνισε το, έτσι και αλλιώς με τις τιμές που θα πιάσουν μέσα στο καλοκαίρι τα καύσιμα μόνο diesel θα συμφέρει!
-
Ο χρήστης MONMAN2 έγραψε:
έτσι και αλλιώς με τις τιμές που θα πιάσουν μέσα στο καλοκαίρι τα καύσιμα μόνο diesel θα συμφέρει!Ξέρουμε τίποτα συγκεκριμένο;
-
Ο χρήστης kavouras69 έγραψε:
Κι εμείς με πετρέλαιο στο οικογενειακό αμάξι μας (30.000 χλμ το χρόνο), για δεύτερο μικρό αμάξι στη σύζυγο κοιτάμε βενζίνη για 5-10.000 χλμ το χρόνο. Αν θες γράψε δυο λόγια παραπάνω για τη βενζίνη με τα 125 τι εξοπλισμό κλπ έχει.
Μπορείς να πάς στο μοντέλο trend που έχει τα εξής:
7 αερόσακοι:
Οδηγού (1) – Συνοδηγού (1) – Πλευρικοί για τα εμπρός καθίσματα (2) –Οροφής για τα εμπρός και πίσω καθίσματα (2) – γονάτων οδηγού (1)
ABS, ESC (Electronic Stability Control) & RSC (σύστημα προστασίας από ανατροπή)
Σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης στην Ανηφόρα - Hill Start Assist
Ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού (EPAS)
Σύστημα ελέγχου πίεσης ελαστικών TPMS
Εμπρός δισκόφρενα / πίσω ταμπούρα, ανεξαρτήτου προσφερόμενου κινητήρα / εκδόσεως
Παρμπρίζ από λαμιναρισμένο (ακουστικό) κρύσταλλο
Χαλύβδινες ζάντες 16' με διαστάσεις ελαστικών 205/60 (D2XD8)
Ηλεκτρικά ρυθμιζόμενοι και θερμαινόμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
Πίνακας οργάνων οδηγού με οθόνη μονόχρωμη 4,2' με υπολογιστή ταξιδιού
Καθίσματα με υφασμάτινη επένδυση και εύκαμπτες θήκες πίσω από την πλάτη των εμπρός καθισμάτων
Εμπρός προβολείς με φώτα ημέρας LED
Εμπρός προβολείς ομίχλης με μαύρο πλαίσιο
Κεντρική κονσόλα με συρόμενο υποβραχιόνιο ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα
Κιτ επισκευής ελαστικών
Εμπρός και πίσω ηλεκτρικά παράθυρα (του οδηγού ανεβαίνει/κατεβαίνει με μία κίνηση)
Δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη λαβή χειρόφρενου και λαβή μοχλού ταχυτήτων
MyΚey – Αir Condition
Υποδοχές παιδικού καθίσματος ISOFIX στις εξωτερικές θέσεις του πίσω καθίσματος
Κλειδαριές ασφαλείας για τα παιδιά στις πίσω πόρτες
Ηχοσύστημα με ραδιόφωνο, έγχρωμη οθόνη 4,2' – όχι αφής – σύστημα Ford SYNC, με Κλήση Έκτακτης Ανάγκης, ανοικτή συνομιλία κινητού τηλεφώνου Bluetooth, 2 θύρες USB, 6 ηχεία
Κάθισμα οδηγού 4 κατευθύνσεων, συνοδηγού 2 κατευθύνσεων, στήριξη της μέσης στο κάθισμα του οδηγού, Διαιρούμενο/αναδιπλούμενο πίσω κάθισμα 60/40, 3ο πίσω προσκέφαλο
Ψυχόμενο (και φωτιζόμενο) εμπρός ντουλαπάκι ταμπλό συνοδηγού
2 πρίζες 12V για την εμπρός και την πίσω σειρά καθισμάτων
Περιμετρικός συναγερμός χωρίς σύστημα διπλοκλειδώματος
Ford Easy Fuel – Σύστημα ανεφοδιασμού καυσίμου χωρίς τάπα ρεζερβουάρΑλλα με 700 ευρώ παραπάνω πάς στην έκδοση business, που έχει τα εξής εξτρά:
Ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι εξωτερικοί καθρέφτες
Ηχοσύστημα με ραδιόφωνο, Σύστημα Πλοήγησης, έγχρωμη οθόνη αφής 8' ΤFT, Σύστημα Ford SYNC 3, 2 θύρες USB, 7 ηχεία
Αισθητήρες απόστασης στάθμευσης πίσω
Cruise control με σύστημα περιορισμού της ταχύτητας
Ράγες οροφής σε μαύρο χρώμα
Αυτόματο Ηλεκτρονικό Σύστημα Κλιματισμού
Κάμερα οπισθοπορείας με πίσω αισθητήρες παρκαρίσματοςΆρα αξίζει να πας στην business. Το μόνο που δεν έχει η business και θεωρώ πως αξίζει είναι να βάλεις είναι ζάντες αλουμινίου με 500 ευρώ και ίσως κάποιο ωραίο χρώμα με 369 ευρώ παραπάνω. Το χρώμα χωρίς χρέωση είναι το μπλε σκούρο, μη μεταλλικό.
Όσον αφορά για τις βλάβες στο πετρέλαιο, δεν τις είχα υπόψιν μου. Άρα μάλλον πρέπει να πάω προς βενζίνη έ?
Το ecosport είναι τετρακίνητο ή δικίνητο?
-
Ο χρήστης dr.angelo έγραψε:
Το ecosport είναι τετρακίνητο ή δικίνητο?Στάλθηκε από το SM-T335 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Tετρακίνητη έκδοση βγαίνει μόνο σε 1.5 diesel 120hp.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Το ecosport είναι τετρακίνητο ή δικίνητο?
Tετρακίνητη έκδοση βγαίνει μόνο σε 1.5 diesel 120hp.
Και φαντάζομαι θα βγαίνει κάνα 20αρι, ε?
-
Έχοντας οδηγήσει Qashqai/CHR/T-Roc επανέρχομαι με σύντομα σχόλια (θα υπάρξει συνέχεια).
Το ζητούμενο της άσκησης είναι SUV με σχετικά μαζεμένες διαστάσεις και ποσό από 23-30 (χοντρικά και αναλόγως του τι τελικά θα προκύψει).
Το μόνο κριτήριο που έχω θέσει αυστηρά είναι ότι δεν ενδιαφέρομαι για diesel.Ξεκινάω με την uber επιλογή για μένα (αν τα λεφτά δεν ήταν θέμα).
Ποιο είναι το πρόβλημα που με κάνει να το έχω βάλει στην άκρη.
Τα 30 (εννοείται για Τ3 μιλάμε) είναι μόνο για 'καλημέρα' + βάρος με ότι αυτό συνεπάγεται για την κατανάλωση.
Μόλις το έψαξα λίγο παραπάνω είδα ότι για να πεις ότι αξίζει τον κόπο, πρέπει να πας σε ακριβότερη έκδοση κάτι που με βγάζει εκτός budget.Σε πιο 'γήινες' επιλογές βλέπω αυτά που ανέφερα παραπάνω.
Qashqai: το είδα πιο πολύ επειδή διαβάζω ότι είναι το best seller.
Δεν εντυπωσιάστηκα ούτε από κοντά (έχει κυκλοφορήσει υπερβολικά πολύ) ενώ και οδηγικά μάλλον απογοητεύτηκα και από το στήσιμο (αρκετά χαλαρό/ασαφές) και από τον 1,2t (σε ότι αφορά την κατανάλωση που στο test drive δεν έπεσε κάτω από 9λ/100χλμ σε συνθήκες μέτριας κίνησης).
Δεν επέμεινα σε μεγαλύτερο test drive όπως στα άλλα δυο γιατί μάλλον ξενέρωσα εξ' αρχής.C-HR: έχοντας οδηγήσει υβριδικό Yaris, είχα περιέργεια να δω τι κάνει το αντίστοιχο C-HR.
ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ YARIS!
Γνώριζα από πριν ότι αυτό έχει το υβριδικό σύστημα του Prius, όμως στην πράξη ήταν αρκετά εντυπωσιακό.
Με το eco μάλλον μου έσπασε τα νεύρα.
Με το sport όμως ήταν άλλο αμάξι.
Μια χαρά επιταχύνσεις/προσπεράσματα ενώ το πιο εντυπωσιακό όλων ήταν η δυνατότητα ηλεκτροκίνησης.
Με το ev πατημένο μπορείς να κινείσαι πολύ πιο άνετα αποκλειστικά ηλεκτρικά απ' ότι με το Yaris ενώ μπορείς να κινείσαι χωρίς βενζίνη ακόμα και με 100χλμ/ώρα
Μετά από μισάωρο test drive (respect στον άνθρωπο που με ανέχτηκε γενικά) που είχε τα πάντα μέσα από κίνηση μέχρι κυνηγητό ήμουνα στο 5,5.
Ο πωλητής μου είπε ότι σε συνθήκες έντονης κίνησης θα πέσει σημαντικά το νούμερο αυτό καθώς θα δουλεύει περισσότερο ο ηλεκτροκινητήρας.
Επίσης με εντυπωσίασε το πάτημα του και το ότι δεν κοπάναγε παρά τις 18'.
Αρνητικά: πίσω όντως είναι αρκετά σκοτεινά τα πράγματα (έξω στο δρόμο με φως ήταν κάπως πιο εύπεπτα, μέσα στην έκθεση τρόμαξα λίγο) και το γεγονός ότι δεν μπορείς να προσθέσεις εξτρά αλλά πας σε έτοιμες εκδόσεις.
Το 1,2 μου φάνηκε αρκετά καλό (με πατήματα περισσότερο γιατί ήθελα να δω πως πάει ήμουνα στο , αλλά το μεγάλο πλεονέκτημα του μοντέλου είναι ο υβριδικός κινητήρας.T-Roc: Ευτυχώς μπόρεσα να οδηγήσω όπως και στο C-HR και τους δυο κινητήρες μαζί. Εδώ χρειάστηκε και ένα μικρό βυσματάκι γιατί το 1,5 δεν έπαιζε για test drive.
Το αυτοκίνητο από κοντά είναι πιο ωραίο σε σχέση με τις φωτογραφίες και ίσως πιο κομψό από το Tiguan.
Βοηθάνε βέβαια και τα full LED τα οποία όμως δεν είναι στάνταρ στις προσιτές εκδόσεις.
Με εξέπληξε ευχάριστα ο τρικύλινδρος με τον οποίο περίμενα να ξενερώσω.
Χαμηλά όντως δείχνει λίγο 'άδειος' (λίγο πριν τις 2.000) σε σχέση με τους 1,2 των C-HR/Qashqai όμως ψηλά είναι πιο ζωηρός.
Μπορείς να κινηθείς αρκετά σβέλτα αλλά η κατανάλωση τότε φλερτάρει με το 9!
Είμαι σίγουρος ότι μπορεί να οδηγηθεί εξίσου οικονομικά με το C-HR αλλά εκεί θα σου σπάσει τα νεύρα αυτό το κενό σε χαμηλές στροφές + το ότι σε γαργαλάει να το σανιδώσεις.
Και πάμε στον 1,5...
Αν και χαμηλά δεν νιώθεις την παραπάνω δύναμη (ΚΑΜΙΑ σχέση τα σημερινά turbo με τα προ δεκαετίας), μόλις περάσεις τις 3.000 στροφές αισθάνεσαι τα 35 παραπάνω άλογα.
Επίσης σε πιο κλειστές στροφές γίνεται αντιληπτή η διαφορά από την πίσω ανάρτηση (λίγο πιο κούτσουρο το 1,0 και λίγο πιο αποτελεσματικό το 1,5).
Επειδή το γκάζι ήταν εμφανές από το πρώτο άνοιγμα, 'πίεσα' περισσότερο για να δω πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει η κατανάλωση.
8,5 στην καλύτερη των περιπτώσεων με την απενεργοποίηση των 2 κυλίνδρων που μου ανέλυσε ο πωλητής να δουλεύει μόνο σε ταξίδι με υπερβολικά χαλαρή πίεση στο γκάζι.
Μόλις πατηθεί ελάχιστα παραπάνω επανέρχεται.
Αρνητικά: αν βάλεις 1-2 πράγματα (πχ κάμερα οπισθοπορείας + ζάντες 17' + χρώμα που ήθελα εγώ) η τιμή ξεφεύγει + κατανάλωση που δεν είδα να μπορεί να κρατηθεί σε νορμάλ επίπεδα.Αν κάποιος θέλει γκάζια: T-Roc 1,5
Αν κάποιος θέλει οικονομία: CHR υβριδικόΤην αρνητική προδιάθεση μου για το diesel ενίσχυσαν όλοι οι πωλητές (καλά της Toyota δεν πιάνεται ), ακόμα και αυτός της Nissan.
Τι θα έπαιρνα αν αγόραζα αύριο;
Μάλλον το C-HR επειδή είναι πολύ οικονομικό χωρίς να είναι diesel, μια χαρά σβέλτο είναι, μου αρέσει εξίσου με το T-Roc, έχει μάλλον το πιο ενδιαφέρον πάτημα και από τα 3 ( ) και με 25 χιλιάρικα παίρνεις το πακέτο με την παρακάτω ΖΑΝΤΑΡΑ και διχρωμία αμαξώματος
Το T-Roc πάνω που με ενθουσίασε με τα άτια με μπέρδεψε όταν το φιλοσόφησα αργότερα και έβαλα κάτω το οικονομικό.
Το 1,5 με τα λίγα πράγματα που πρόσθεσα (για διχρωμία δεν το συζητάμε), ξεπερνάει τις 26 χιλιάδες.
Ο 1,0 χωρίς να είναι κακός κινητήρας (ίσα ίσα) μάλλον είναι εκτός των προτεραιοτήτων μου καθώς αν είναι να πληρώνω το βενζινά, θα ήθελα τα γκάζια του 1,5.
Τα πλαστικά του ταμπλό όντως είναι απαράδεκτα, αλλά προσωπικά δεν με απασχόλησε καθόλου (δεν έχω γεράσει ακόμα τόσο πολύ ).Ολλανδέ δεν ξέρω που το ξετρύπωσες το πακέτο που πήρες αλλά μην το πεις ούτε του παπά.
Επόμενα βήματα.
Μου αρέσουν εξωτερικά και τα 3008 και Compass αλλά νομίζω ότι και στα δυο θέλεις κατ' ελάχιστο 30 χιλιάρικα για να πάρεις αμάξι με σωστό εξοπλισμό ενώ και τα δυο έχουν ένα βασικό μειονέκτημα: αξίζει να πάρεις τις diesel εκδόσεις τους οι οποίες ούτε καν έχουν χαμηλή κατανάλωση (αυτό από δοκιμές δημοσιογράφων που έχω διαβάσει).Ειδικά το Compass όμως θέλω να το οδηγήσω για να το απορρίψω έχοντας προσωπική εμπειρία και όχι από κάποιο περιοδικό.
Αυτά τα 'λίγα'.
-
Φίλε kitsara μήπως πήρες προσφορά για το chr και αν ναι για ποια έκδοση?
Για την ανανέωση αναφέρθηκε ο πωλητής? -
Μπράβο Kitsaras πολύ χρήσιμες οι εντυπώσεις σου ειδικά για τη σύγκριση 1.0 και 1.5 του VAG.
Ως προς το CHR είσαι από τους λίγους που δεν αναφέρθηκε στην περίεργη/κακη αίσθηση του CVT . (Δεν έχω προσωπική εμπειρία ότι διαβάζω επαναλαμβάνω)
Τελικα το hybrid CHR πρέπει να είναι η απόλυτη επιλογή για οικονομία αντί του πετρελαίου ειδικά εντός πόλης και ταξίδια μέχρι τα 130-140.
Ακόμη επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και από εσενα η πολύ καλή οδική συμπεριφορά και η καλή ποιότητα κύλισης και άνεση.
Αλήθεια μεταξύ 1.2 του CHR και 1.0 του T-ROC ποιες είναι οι διαφορές λίγο πιο αναλυτικά;
Ποιος είναι καλύτερος στις χαμηλές, ποιος στις ψηλές , ποιον ένοιωσες πιο σβέλτο συνολικά (σαν αίσθηση) και με ποιον θεωρείς πως θα επιτύγχανες καλύτερη κατανάλωση.
Εννοώ και συνολική εντύπωση και αποτελεσματικότητα στο οποίο παίζει σημασία και η κλιμάκωση του κιβωτίου αλλά και η αίσθηση του ( επίσης ποιο είχε καλύτερο κούμπωμα , διαδρομές , κλπ ; )Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
-
Μου έκανε εντύπωση το χέσιμο που κάνουν οι πωλητές στο πετρέλαιο. Και καλά οι βαγκέουλες είναι καμμένοι και το παίζουν τώρα υπεράνω, οι της Τουότα έχουν το υβρίδιο να ζμπρώξουν, πετρέλαιο γιοκ, άρα κάθε εύλογο λόγο να σε πάνε εκεί.
Έχοντας οδηγήσει σχεδόν ότι αυτοκίνητο έχει τον 1.500 τον πετρέλαιο της Ρενώ και δοθέντος ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας ΔΕΡΝΕΙ, αυτό είναι τουλάχιστον περίεργο.
Και την προηγούμενη εβδομάδα που μια πρώτη μου ξαδέρφη έψαχνε για καινούργια ρόδα, μου λύθηκε η απορία. Οι πωλητές ξεψαχνίζουν τον υποψήφιο πελάτη, και με σχέδιο πλέκουν το εγκώμιο του εκάστοτε τουτού που του γυάλισε στο μάτι, ή έχουν σε σοβαρό στοκ και δεν φεύγει εύκολα.
Έτσι όταν η (άσχετη) ξαδέρφη μου πρωτοπάτησε στο μαγαζί να δει το Ντάστερ κατόπιν προτροπής μου, και λόγω του ότι σε πετρέλαιο έτσι όπως το ήθελε δεν υπήρχε διαθέσιμο, ο πωλητής της πλάσαρε το βενζικονίνητο αραδιάζοντας ένα σωρό πλεονεκτήματα για το μεν και αφοδεύοντας στο δε.
Όμως μετά από μερικές μέρες που πήγαμε μαζί και εμφανιστήκαμε εποχούμενοι με το δικό μου πετρέλαιο Ντάστερ, πήγα στον πωλητή και του είπα από την αρχή ορθά κοφτά : 'θέλω να με πείσεις με δικά σου λόγια ότι το βενζινοκίνητο είναι καλύτερο για έναν άνθρωπο που σκοπεύει να κάνει 18-20Κ χλμ. το χρόνο, κυρίως σε περιαστικές, επαρχιακές και εθνικές οδούς, και θα βάλουμε ΤΩΡΑ την παραγγελία'.
Δέκα λεπτά μετά, και κατόπιν δυο τριών αρχικών προσπαθειών του να πει κάτι (πίπες με λοφίο), επενέβη ο διευθυντής ο οποίος στο ενδιάμεσο βρήκε πετρέλαιο έτσι όπως το θέλαμε, εκεί όπου δεν υπήρχε τίποτις και εκεί που μας διαβεβαίωνε 'θα έρθουν πάλι από Σεπτέμβρη΄.
Μόνη παραφωνία το χρώμα, είχε ένα μαύρο, κατ' εμέ το πιο βρώμικο χρώμα σε αυτοκίνητο. Το πλένεις και σε 2-3 ώρες δείχνει άπλυτο χειμώνα-καλοκαίρι. -
Kitsaras, αφού κοιτάς το 3008 αλλά σου φαίνεται ακριβό, το Grandland το έχεις δει καθόλου;
-
Προσφορά πήρα για την club η οποία με 18', διχρωμία, διζωνικό κλιματισμό, πακέτο ασφαλείας (pre-crash, αλλαγή λωρίδας, αυτόματη ρύθμιση φώτων), led ημέρας, θερμαινόμενα καθίσματα, φιμέ, κάμερα οπισθοπορείας και οθόνη 8' βγαίνει με έκπτωση στα 25 και κάτι.
Όντως αλλάζει το εσωτερικό στην άλλη η οποία αλλάζει και ζάντα (σαν την παρακάτω).
Αν σας είπε κάτι διαφορετικό άλλος πωλητής μπορεί να μιλάει για ετοιμοπαράδοτο.Έχοντας εμπειρία από το πως δουλεύει το υβριδικό δεν με ξένισε κάτι.
Εδώ όμως είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα και σε ότι αφορά το κιβώτιο και την επιτάχυνση.
Δεν είναι dsg αλλά δεν με ενόχλησε κάπου ακόμα και όταν το ζόρισα.
Το αποκορύφωμα πάντως ήταν όταν πήγα σε αρκετές ευθείες με 70-90 χλμ με το βενζινοκινητήρα σβηστό (που δεν μπορεί αν το κάνει το yaris).Ο 1,2 της Toyota μου φάνηκε πιο γεμάτος χαμηλά και ο 1,0 πιο ζωηρός ψηλά.
Μάλλον ο πρώτος είναι πιο εύκολο να πάει χαλαρά/οικονομικά αλλά ο δεύτερος σε εμπνέει να τον στροφάρεις.Κιβώτια και τα δυο πολύ καλά.
@dstou
μου έκανε εντύπωση κυρίως αυτός της nissan που παραδέχτηκε ότι ο 1,2 είναι καλύτερη επιλογή και για μεταπωλητική αξία.
Ο vw μόνο για πέταμα δεν έβγαλε το diesel (όταν λανσάρουν τον 1,6d θα τον ξαναρωτήσω ).Έχω φοβερή περιέργεια τι θα ακούσω σε jeep και Peugeot.
@Neurotica
δεν το έχω δει αλλά επειδή βλέπω μέλλον στη διαδικασία, πιστεύω ότι θα το δω. -
Έχουμε 4 Κασκάι στην εταιρεία. Το αμάξι είναι σχετικά βαρύ και με μεγάλη μετωπική επιφάνεια και ελαστικά. Το 1.5 το πετρέλαιο αποτελεί εξαιρετική επιλογή για το αμάξωμα αυτό.
Για ποια μεταπωλητική αξία ομιλεί ο πωλητής, όταν στο ενδιάμεσο θα το έχεις πληρώσει χρυσό λόγω κατανάλωσης? 5,5 λίτρα είχαμε προχτές στην εθνική με το Κασκάι, πάνω από 7,5 σε πόλη δεν θυμάμαι να έχω ακούσει ποτέ. -
Μέχρι πριν 1 χρόνο όλοι σου κάνανε τεμενάδες για το diesel, από εκεί και μετά το κράζουν. Δλδ ή ήταν λαλάκες τότε ή τώρα. Αποφασίστε!
-
Μάλλον το C-HR επειδή είναι πολύ οικονομικό χωρίς να είναι diesel, μια χαρά σβέλτο είναι, μου αρέσει εξίσου με το T-Roc, έχει μάλλον το πιο ενδιαφέρον πάτημα και από τα 3 και με 25 χιλιάρικα παίρνεις το πακέτο με την παρακάτω ΖΑΝΤΑΡΑ και διχρωμία αμαξώματος
Η διχρωμία αμαξώματος στα περισσότερα αυτοκίνητα είναι πιο εντυπωσιακή, αλλά το πρόβλημα είναι στο ΜΑΥΡΟ χρώμα της οροφής. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα με την ηλιοφάνεια το μεγαλύτερο μέρους του έτους, περισσότερο πρόβλημα είναι (υψηλότερες θερμοκρασίες, άρα και aircondition).
Μέχρι πριν 1 χρόνο όλοι σου κάνανε τεμενάδες για το diesel, από εκεί και μετά το κράζουν.
Οι άνθρωποι στις αντιπροσωπείες να πουλήσουν θέλουν. Θα σου πούνε ότι χρειάζεται μέχρι να κάνεις την αγορά. Αν σε δουν λίγο ψαγμένο, θα τα μαζέψουν λίγο, αλλά μην περιμένετε θαύματα. Σπάνιο να συναντήσετε κάποιον τίμιο άνθρωπο. Παντού έτσι είναι, είτε αγοράζεις υπολογιστή, πλυντήριο, αυτοκίνητο...
Εγώ από την εμπειρία μου με την OPEL θα πω το εξής: πήγα και ρώτησα για το Grandland και τα νέα φίλτρα που θα έρθουν (Euro6d), και τον ρωτάω 'γιατί να παραγγείλω τώρα και να μην περιμένω το νέο, με δεδομένο πιθανά πρόστιμα/τέλη/περιορισμούς' ? (πέρα από την έκπτωση). Και μου υποστήριζε την θέση Α: 'ίσα ίσα που θα ακριβίνουν τα αυτοκίνητα για αυτό το λόγο, κλπ, κλπ. Μετά από λίγο (κοίταζε τα εσωτερικά έγγραφα στον υπολογιστή), είδα μια απόλυτη μεταστροφή, να υποστηρίζει τη θέση Β, 'να περιμένεις να πάρεις το καινούργιο'. Επαθα πλάκα, για εκείνουν ούτε ρουθούνι δεν άνοιξε, απλώς έπαιξε άλλη κασέτα. Για αυτό σας λέω, απλά να πουλήσουν θέλουν.
Εντωμεταξύ, ο άνθρωπος ο οποίος από τα κεντρικά στέλνει EMAIL στις αντιπροσωπείες OPEL, έχει σοβαρά προβλήματα! Επειδή είδα το mail στο οποίο περιέγραφε την ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΞΕΣΤΟΚΑΡΟΥΝ, η επιστολή ήταν λες και πρόκειται για παιδί δημοτικού, μιλάμε για τεράστια κόκκινα BOLD γράμματα, μαζί με άλλο μπλε κείμενο...
-
Η μεταπωλητική αξία έχει να κάνει με το κλίμα που διαμορφώνεται για το diesel.
Όταν διαβάζεις για ολοένα και περισσότερες εταιρείες που δηλώνουν ότι σταματούν να ασχολούνται με το diesel, καταλαβαίνεις ότι στο μέλλον ένα αμάξι με τέτοιο κινητήρα δεν θα είναι το ίδιο δημοφιλές με σήμερα.
Όλα αυτά είναι εικασίες και εννοείται ότι οι άνθρωποι θέλουν να πουλήσουν.Beholder εννοείται ότι έχεις δίκιο αλλά είναι ωραία η άτιμη όπου την έχω δει.
Αυτό που δεν θα αγόραζα ήταν μια διχρωμία με λευκό ουρανό που είδα σε ένα T-Roc.
SUV/Crossovers Forum