-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Γατούλη, είσαι απόλαυση!
Μου φτιάχνεις τη μέραSent from my Mi A1 using Tapatalk
+1
-
Αρχικά επειδή είχε φίλος τον 1.4 170 4Χ4 σε Ρενεγκέιτ και το ξεφορτώθηκε οι καταναλώσεις ήταν ανάλογες σχεδόν της ML 350 που είχα...
Το 500 Χ το είδα πριν 1-2 μήνες που είχα πάει με κάτι φίλους και κοίταγαν το Κόμπας ... Πολύ πολυμορφικό μέσα . Περισσότερο από το Πικάσο και μοιάζει υπερβολικά με το 500 .
Η Φίατ έχει το πολύ όμορφο πάντα . Θα μπορούσε να βγάλει κάτι μεγαλύτερο στο στυλ αυτού που είναι πιο κλασσικό τζιπάκι .
Τώρα ο γάτος βέβαια λέει για γκέι αλλά αυτά είναι εμμονές...
Από την άλλη άλλος φίλος με ρώτησε πως θα φαινόμουν μέσα στο παιχνιδιάρικο αιρκρός , αλλά τελικά οι 40άρηδες φίλοι του Δία στο ντράιβ το λένε μάτσο και πολύ αρρενωπό . Καλό πάντως είναι αυτό το τέστ . Λέει τα θετικά και τα αρνητικά του αυτοκινήτου που άλλωστε είναι πολύ ξεκάθαρα αφού αποτελούν εταιρικές επιλογές .
Για τον Γρηγόρη .
Κάποτε έλεγαν ότι η Ιταλική βιομηχανία δεν σχεδίαζε τα αμάξια για ανθρώπους , αλλά για τον ιταλοπίθηκο... Που είχε έναν περίεργο συνδυασμό χεριών-ποδιών .
Αλλά και οι γερμανοί έχουν τον δικό τους γερμανοπίθηκο . Αυτόν με τα μακρυά πόδια και τα κοντά χέρια .
Ετσι για να κάτσεις άνετα σε γερμανικό , ιδιαίτερα σεντάν , πρέπει να κάτσεις χαμηλά με τεντωμένα πόδια . Αυτή η θέση είναι πολύ πιο κουραστική σε ταξίδια από το να κάθεσαι με λυγισμένα γόνατα και ανοιχτά πόδια . Σαν στον καναπέ σου ...
-
Κριού κανείς δεν έχει το αλάθητο. Πόσο μάλλον οι δημοσιογράφοι του χώρου του αυτοκινήτου. Αν δηλαδή τους φαίνεται μάτσο και πολύ αρρενωπό το aircross τότε τι θα έπρεπε να λένε για το x-trail; Απαγορεύεται αυστηρά σε γυναίκες; Μη σπαταλάμε τις λέξεις. Ακόμη και οι Αγγλοι να το έβγαζαν αρρενωπό, η γνώμη μου δεν αλλάζει.
-
Εντάξει . Είναι προφανές ότι τα παιχνιδιάρικα σχήματα είναι γιούνισεξ .
Αλλά όπως έχω ξαναγράψει , τα γυναικεία και μάλιστα τα μιλφάρικα αμάξια στο αμέρικα , ήταν τα τσερόκι και το XC 70 , που εδώ θεωρούνταν πολύ αντρικά .
-
Στις ΗΠΑ τα τσερόκι δεν ήταν δα και τα μεγαλύτερα για οικογενειακά suv. Κατανοητό. Στην Ευρώπη ήταν πάντα διαφορετικά τα πράγματα. Στις ΗΠΑ ήταν τρόπος ζωής ένα ταξίδι από την Αν. Ακτή στην Δυτική σε ατελείωτους δρόμους. Στην Ευρώπη στατιστικά κάθε 50χλμ έχεις διόδια.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Εντάξει . Είναι προφανές ότι τα παιχνιδιάρικα σχήματα είναι γιούνισεξ .Αλλά όπως έχω ξαναγράψει , τα γυναικεία και μάλιστα τα μιλφάρικα αμάξια στο αμέρικα , ήταν τα τσερόκι και το XC 70 , που εδώ θεωρούνταν πολύ αντρικά .
πρωτα γιουvισεξ. μετα διεμφυλικα. μετα γουστα μερακληδικα... ειναι και ψηλο το πι-ες-έι?
-
Βρε απαράδεκτε τι του λες του ανθρώπου;
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Αλλά όπως έχω ξαναγράψει , τα γυναικεία και μάλιστα τα μιλφάρικα αμάξια στο αμέρικα , ήταν τα τσερόκι και το XC 70 , που εδώ θεωρούνταν πολύ αντρικά .
πρωτα γιουvισεξ. μετα διεμφυλικα. μετα γουστα μερακληδικα... ειναι και ψηλο το πι-ες-έι?
Ωπωπω παναθεμα σε
χτυπα ξυλο χριστιανε μου....
ξου ξου ....μακρια απο μας -
-
Αρχικά επειδή είχε φίλος τον 1.4 170 4Χ4 σε Ρενεγκέιτ και το ξεφορτώθηκε οι καταναλώσεις ήταν ανάλογες σχεδόν της ML 350 που είχα...Το 500 Χ το είδα πριν 1-2 μήνες που είχα πάει με κάτι φίλους και κοίταγαν το Κόμπας ... Πολύ πολυμορφικό μέσα . Περισσότερο από το Πικάσο και μοιάζει υπερβολικά με το 500 .
Η Φίατ έχει το πολύ όμορφο πάντα . Θα μπορούσε να βγάλει κάτι μεγαλύτερο στο στυλ αυτού που είναι πιο κλασσικό τζιπάκι .
Τώρα ο γάτος βέβαια λέει για γκέι αλλά αυτά είναι εμμονές...
Δεν γνωριζω πραγματικες καταναλωσεις για το 4κινητο βενζινης 500Χ, παντως το 120αρι multijet που οδηγησα με 320ΝΜ ροπης και το 6αρι κιβωτιο C635 (που φορανε και οι Giulietta) μου ειχε αφησει αριστες εντυπωσεις.
Με το εξοπλιστικο πακετο cross plus αν θυμαμαι καλα, με στανταρ 17αρες ζαντες, ειχε εξαιρετικο πατημα στο δρομο, εδινε μια αισθηση σιγουριας με σπορτιφ ρυθμισεις, χωρις ομως να κοπαναει ασχημα σε κακοτεχνιες.Επισης παροτι με τα diesel δεν ειμαι ενθερμος υποστηρικτης, το συγκεκριμενο μοτερ, αλλα και σε τετοιο στυλ-φιλοσοφια αυτοκινητου, θεωρω οτι ταιριαζε γαντι.
Πλουσια ροπη απο πολυ χαμηλες στροφες, αλλαζοντας ακομη και πριν εξαντληθει η δυναμη του, γυρω στις 2,500σαλ, το σαφεστατο κιβωτιο σε προκαλουσε να ανεβοκατεβαζεις σχεσεις ακομα πιο συχνα απο το αναγκαιο. Με τετοιο στυλ οδηγησης και αλλαγων εντωμεταξυ, χωρις να το πολυκαταλαβω, βρισκομουν να προσπερναω σχεδον οτιδηποτε στο δρομο. Ολα αυτα με ενδειξη μεσης καταναλωσης στον υπολογιστη, οριακα στα 6l/100km.
Καλη αισθηση βαρους απο το τιμονι, ανετο και καλοσχεδιασμενο εσωτερικο, με σωστη θεση οδηγησης και καλη ορατοτητα περιφερειακα.Με ολες αυτες τις διαπιστωσεις, πιστευω οτι ειναι ενα πολυ υποτιμημενο crossover στην Ελληνικη αγορα, κατι που ισως να οφειλεται βεβαια και στην οχι τοσο καλη υποστηριξη της φιρμας στην χωρα, τα προηγουμενα χρονια...
Από την άλλη άλλος φίλος με ρώτησε πως θα φαινόμουν μέσα στο παιχνιδιάρικο αιρκρός , αλλά τελικά οι 40άρηδες φίλοι του Δία στο ντράιβ το λένε μάτσο και πολύ αρρενωπό . Καλό πάντως είναι αυτό το τέστ . Λέει τα θετικά και τα αρνητικά του αυτοκινήτου που άλλωστε είναι πολύ ξεκάθαρα αφού αποτελούν εταιρικές επιλογές .
Aυτα ειναι προσωπικα γουστα. Θεωρω οτι εαν σου αρεσει το Αircross και οι προδιαγραφες του, καλυπτουν σε μεγαλο βαθμο τις αναγκες και γουστα σου, τοτε αυτο θα πρεπει να παρεις, και ας λενε οτι αυτα τα περνουν γυναικες, 'κουνιστοι' και δεν ξερω και εγω τι αλλο...Εφοσον δεν το παρεις σε κανενα...ροζ, πολυχρωμο με εντονες αποχρωσεις κτλ...
Προσωπικα εγω το βρισκω πολυ ενδιαφερον σχεδιαστικα, εντος και εκτος. Μου αρεσει δηλαδη. Απλως απο τα περισσοτερα Reviews που διαβαζω, αντιλαμβανομαι οτι δεν θα με καλυπτε οδηγικα, καθοτι για εμενα αυτος ο παραγοντας -ακομα και σε αυτη την κατηγορια, που δεν εχει και ιδιαιτερο νοημα η αναζητηση της οποιας καλυτερης οδηγοκεντρικης προσεγγισης- ειναι απο τις βασικες προτεραιοτητες.
Για τον Γρηγόρη .
Κάποτε έλεγαν ότι η Ιταλική βιομηχανία δεν σχεδίαζε τα αμάξια για ανθρώπους , αλλά για τον ιταλοπίθηκο... Που είχε έναν περίεργο συνδυασμό χεριών-ποδιών .
Αλλά και οι γερμανοί έχουν τον δικό τους γερμανοπίθηκο . Αυτόν με τα μακρυά πόδια και τα κοντά χέρια .
Ετσι για να κάτσεις άνετα σε γερμανικό , ιδιαίτερα σεντάν , πρέπει να κάτσεις χαμηλά με τεντωμένα πόδια . Αυτή η θέση είναι πολύ πιο κουραστική σε ταξίδια από το να κάθεσαι με λυγισμένα γόνατα και ανοιχτά πόδια . Σαν στον καναπέ σου ...
Αυτο ισχυε παλαιοτερα, ακομα και ετσι βεβαια, στις περισσοτερες περιπτωσεις, τα Ιταλικα ηταν αυτα που ειχαν πιο λανθασμενη θεση οδηγησης κατα τα προτυπα του...πιθηκου, δηλαδη για κοντα ποδια και μακρια χερια.
Το αντιθετο που συνεβαινε με καποια Γερμανικα, παροτι δεν ηταν απολυτως σωστο, ανταποκρινοταν σε μεγαλυτερο ποσοστο του...ανθρωπινου σωματοτυπου.
Το τελευταιο που λες δεν ισχυει για τα συγχρονα τουλαχιστον Γερμανικα, τα οποια μαλιστα ακομα και στην εποχη των...ιταλοπιθηκων ειχαν σχεδον παντα καθισματα με καλυτερη σχεδιαση, στιβαροτητα και ηταν πιο ανατομικα σε πολυωρη μετακινηση, σε σχεση με εφφτζιδικα σε χρωματα-υλικα αλλα και υπερ-αφρατα χωρις σωστη στηριξη, κυριως ιταλικα καθισματα.
Τουλαχιστον αυτα σημερα δεν ισχυουν στην πλειοψηφια των Ευρωπαικων μοντελων, μαλιστα πλεον και τα Ασιατικα εχουν βελτιωθει δραματικα σε αυτο τον τομεα...
-
Εγω παλι βλεπω ως παρα πολυ καλη επιλογη με ενα ποσο γυρω στα 28000€ το vitara.
Σε αυτα τα χρηματα εχεις ενα αρκετα καλο συστημα τετρακινησης ενα πολυ ευρυχωρο εσωτερικο και πολυ πρακτικο χωρο αποσκευων.
Παρα πολυ καλο εξοπλισμο με ολα τα καινουργια συστηματα της αυτοκινησης. Μηκος 4.17 που παρκαρει ανετα και στο κεντρο.Εχει πιστευω ολο το πακετο.
Σε αυτα τα χρηματα διαλεγεις ειτε τουρμπο 1.4 το οποιο παει σφαιρα ειτε 1.6 ατμοσφαιρα με αλεξισφαιρη αξιοπιστια και ενα πολυ καλο 6 αρι αυτοματο της aisin (?)
Σημαντικο πως απο οσο βλεπω και οι δυο κινητηρες παιζουν στα 6.5 με 7 λιτρα.!!!!!Πολυ καλο πραγματικα
-
Ε όχι και καλή επιλογή το vitara με 28 χιλιάρικα. Ούτε χώρους έχει, ούτε ανάλογη ποιότητα/φινίρισμα εντός, ούτε εξαιρετικές off road δυνατότητες.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Ε όχι και καλή επιλογή το vitara με 28 χιλιάρικα. Ούτε χώρους έχει, ούτε ανάλογη ποιότητα/φινίρισμα εντός, ούτε εξαιρετικές off road δυνατότητες.+1000
-
Πρωτα απο ολα μιλαω για την φουλ εξτρα εκδοση με ολα τα συγχρονα ημιαυτονιμα συστηματα ασφαλειας.
Το χω δει σε αντιπροσωπεια δεν το εχω οδηγησει αρα δεν εκφραζω δικη μου αποψη, αλλα απο οσο διαβαζω δεν ειναι τοσο κακο στον δρομο ουτε στην αισθηση, οπου εκει μαλιστα εχει μια εξτρα σπρτιφ αισθηση που λειπει απο καποια μοντελα στην κατηγορια.Οι χωροι ειναι πολυ καλοι για εναν ανθρωπο με υψος εως π.χ 1.92.
Η απτη ποιοτητα δεν ειναι χειροτερη απο το Τ ροκ η του ατεκα,
η αισθητικη ομως ναι ειναι καπως για τα ευρωπαικα δεδομενα αλλα αυτο ξεχνιεται μετα απο κανα δυο μηνες οδηγησης.Μιλαω για ενα αυτοκινητο με επιταχυνσεις στην εκδοση με τον 1.4 σαν μικρο gti .
Ενδεικτικα 0-100 σε 8.4 '
80-110 σε 4.9' κτλ κτλ κτλΚαι το σημαντικοτερο απο οσο φαινεται στα τεστ με μια παρα πολυ καλη και συγχρονη τετρακινηση. Με hill brake προγραμματα λειτουργιας και κλειδωμα διαφορικου!!!!!
Τι να το κανεις το κροσοβερ χωρις τετρακινηση.
Ειναι που ναι χειροτερα σε ΟΛΟΥΣ τους τομεις απο τα αντιστοιχα χατςμπακς τουλαχιστον να δινουν αυτο το κατι της τετρακινησης σε συνδιασμο με το υψος.Ειδαλως η αγορα ενος κροςοβερ στα ματια μου ειναι ιδια με την αγορα αυτοκινητου του c segment για παρκαριαμα στο κεντρο της πολης.
Υπαρχουν και φθηνοτερες εκδοσεις..απλα γουσταρω τα φουλ.
Σημαντικο πιστευω και το μηκρο του μηκος.
Εξαιρω το 3008 που εχω αλλη σχεση μαζι του -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
0.64 . Παιδικό μου είπαν....
-
Γρηγόρη στην τελευταία C class που είχε φίλος πάλι γερμανοπίθηκος με τεντωμένα πόδια είσαι για να χωρέσεις .
Δεν σας λέω τι έγινε σε νέο Α3 σεντάν ...
-
για τους ιταλοπιθηκους και γερμανοπιθηκους
-
Το sx4 ειναι καλυτερο και φτηνότερο απο το βιτάρα και σαφως καλυτερη πρόταση. Ειδικα στα 28000 το sx4 εχει απιστευτο εξοπλισμο!
-
Στα 28000 παίζει μεγαλύτερη κατηγορία αυτοκινήτων.
-
Στα 28000 παίζει μεγαλύτερη κατηγορία αυτοκινήτων.Σαφέστατα! Απλα με λιγοτερο εξοπλισμό ή χειρότερες επιδόσεις ή χωρις 4κίνηση. Με ολα μαζι ταυτοχρονα δεν υπαρχει κατι αλλο σε αυτα τα χρήματα.
SUV/Crossovers Forum