-
Οκ καμία σχέση η xantia με τα suv της εποχής. Εννοείται ότι η xantia ήταν εκπληκτικό αυτοκίνητα σε θέματα άνεσης ιδιως με την υδροπνευματικη.
Αν και πάντα υπερβολικός criuser με τα γαλλικά έχεις και κάποια δίκια
Άμα έχεις κανα κονε δε λες να πέσει η τιμή στο 3008 που για μένα είναι αυτό που θα έκλεινα χωρίς δεύτερη σκέψη στη κατηγορια του.Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Ο Γιώργος, τα σουβ.
Κορυφαιες επιτυχιες του 1983. Σε κασσετα επετειακο. Στινγκ και εβερυ μπρέθ γιου τέικ.
Στο δρομο χρεπια, ιταλικα που σαπιζαν, γιαπωνεζικα με αναγεννησιακη αναρτηση, γερμανικα αψυχα. και κορτινα 1300 με 127 τελικη.
Τα γρηγορα ηταν κατι τσέλιγκες, κατι ασκονομαντες με νιτρο, στα πολυ χάι τα ρο χι και εννια εικοσι τεσσερο
Ονειρο το βραδυ, παραλιακη, αλφα σουντ κιου βι χιλια πεντακο, τζι πι ζετ πεντεμιση, σαμανθα φοξ να πιανεις βυζους.
Εναλλακτικα, συρματενιο φιλτρο, κομμενο τελικο, θεση οδηγησης ιταλοπιθηκου (κατα Κ.Κ.)
Μεγαλωσαν γενιες ετσι.
Ηρθε ο Ζολωτας, εφερε την ανοιξη. καταλυτης ισον φθηνια.
Πηρε τοτες η μαριδα ροδα που φυσαγε. οι φραγκατοι και φωτα που σηκωνοταν σαν καυλι δεκατετραχρονου.
Μαθαμε υποστροφη οταν βγηκαμε απο τον δρομονε, υπερστροφη την ακουγαμε αλλα με εκατο ψοφια το μονο που κουνιοτανε ηταν το ερημο το λιονταρακι με το κεφαλι-γυροσκοπιο.
Μετα τη χαιρετουρα του αντρεα στη μιμη ηρθε ο κινεζος και εδωκε δανεια.
Ολοι ροδα.
Μεγαλη, ειχαμε βρει τους μπιγκ μπλακ κοκς πρωτοι.
Προπελες, αστερια, πορσικα παντου.
Στη προσπαθεια να σταματησουμε καποιες περιοδους, δωσαμε αιμα στις εθνικες. οχι περιοδου. ουτε προοδου.
Μετα αρχισαμε να εχουμε παιδεια. αυτοκινητιστικη. ετσι λεμε. εμεις. οι ιδιοι.
βγηκανε απο ολους κατι γρηγορα. κατι σαξοπεζοτσι.
ονειρο τοτες η 156.
Ο γιωργος ητανε εναλλακτικος τυπος.
Τον γνωρισα σε ενα διαγνωστικο. ηταν να πτωχευσει, ο γιωργος κοντα στη συνταξη απο το ναυτικο, βοηθαγε τον φιλο του ιδιοκτητη.
εστρωνε το καλυτερο πλακακι που εχω δει. γενικης αιματος ρε. του εδειχνα πως να τραβαει πεδια. ειχαμε δει μαζι κατι χιλιαδες.
πιασαμε κουβεντα μεγαλη για αυτοκινητα. γιναμε φιλαρακια.
τελικα πηρε τη συνταξη, μικρος ακομη. και εφαπαξ.
του λεω τι θα κανεις με ροδα. μου λεει hrv.
ρε συ του λεω, 156. τι παπαριες περιπτερο.(ασχετο, πτωχευσε το διαγνωστικο, μου εριξε και φεσι)
ρε συ μου λεει, ειναι αλλη φαση το ψηλο.
πας εκδρομουλα με τη γυναικα, μετα τα πενηντα δεν πιανεις μπουτι - εχει γινει πετσα.
μονο βλεπεις γυρω-γυρω, σταματας για σουβλακια, πας στα ενοικιαζομενα. σγα-σγα.
τον εχασα τον γιωργο, πηρε το χιροβι και αρχισε να γυριζει ελλαντα.
βγηκε τοτε ο χοντρος, εχωσε λεφτα στην αγορα. οχι δικα του. ουτε δικα σου.
βγηκε και ο φαου και εφερε τα τσι.
πηρα γκαζια φθηνα.
και μετα γιαπωνεζο φρομ σπέις.
και μετα την 156 μου που ηταν ντελτα ντι άι.
και μετα αυτοκινητο για γαμους, το 508.
και μετα ψηλο.
τον θυμηθηκα τον φιλο τον γιωργο.
τον εψαξα και τον βρηκα.
εχει ακομη το χιροβι.
η πετσα εγινε τριχωτη. δεν τολμω να σκεφτω το αιδειο.
το χιροβι καιει. εκδρομαι τελος. ο τσιπρακος...
-ψηλο με ρωταει?
-ψηλο λεω και εγώ...
-η 156?
-πετσαΑρΕς
Αγαπητοι συναθληται, με μικρο ή με μεγάλο ε1, με μικρο η με μεγαλο πεος. το σουβ ειναι καταπτωση εν τοις πραγμασι. και πετσα. αλλοι την εχωμε στα πεντηκοντα πλας - αγαπητε κριου - και αλλοι ενωριτερα...
ομως κυριε γκοντ και φαδερ ειναι και φυσικη εξελιξις. ή φυσικη καταντια.
ημεις θελωμε να το θωρουμε υπηρεφανοι, υμεις ισως μας κανετε αντερσταντ οταν πιασετε. την πετσα.Greek History X (auto)
Πάντα με συγκινεί ο γάτος με τις αναδρομές του. Λιγο παλιότερος στο κουρμπέτι εξου και η πέτσα
Η γενιά μου σαραντα πλας , μεγάλωσε με έλλειψη χώρου στο πίσω κάθισμα και χωρίς ζώνες ασφαλείας. Τότε τα γερμανικά χαλάγανε άλλα ήταν ποιοτικά, τα ιταλικά στρίβαν αλλά έπαιρνες διδακτορικό ηλεκτρολόγου ενώ τα γαλλικά ήταν τα μόνα συμβατά με το ελληνικό οδόστρωμα. Κάπως έτσι αγάπησε ο κόσμος τα γιαπωνέζικα είτε αυτά με την εξαετή εγγύηση είτε αυτά που είχαν την συναρμολόγηση στον Βόλο.
Στα μέσα της δεκαετίας του 80 όταν ο γέρος μου ονειρεύοταν μερσεντες (γιατι η μπεμεβ είχε αποδειχθεί μεγάλη φόλα), είδε ξαφνικά το Πατζέρο μπροστά του. Θηρίο, με καθίσματα να χωράει και η πεθερά και χώρο αποσκευών ώστε να μην αναγκάζεσαι να γίνεσαι Στέφανος με γυναίκα και πεθερά. Και εννοείτε έαν είσαι καμμένος από το μελτέμι της Ανατολικής Εύνβοιας κατεβαίνεις για πλάκα Θαψα.Άλλαξε η κοσμοθεωρία, το όνειρο έπαψε πια να είναι η Μερσεντες αλλά απέκτησε μεγαλύτερες διαστάσεις. Τα παιδικα βιώματα εγγράφονται στο υποσυνείδητο μας .
Το παιδί μεγάλωσε και άφου έκανε
ι την επανάσταση του και πήρε γερμανικό τζιτιαι απλά και μόνο για να καεί όπως και ο γέρος του πριν από εικοσι χρόνια, στην συνέχεια κατέληξε για γιαπωνέζικο σενταν όπως και ο γέρος.Όταν πατάς τα σαράντα συμβαινουν ,δυο πράγματα
α)Σου αρέσουν και οι μιλφ και οι πιπίνες και οι τριαντάρες που θέλουν γάμο.
β)Θέλεις να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο.Το α μπορεί να αναλυθεί σε πολλές σελίδες. Εδώ ο γατοζ , σαν αντμιν του μπαμπαδες365 θα έγραφε κατεβατά για την επίδραση του 'τατσ μι ναου' στην Λιμπιντο των σημερινών σαραντάρηδων και πενηντάρηδων .
Το Β είναι η χαρά του μαρκετινγκ των εταιριών. Ο σημερινός σαραντάρης έχοντας τα παραπάνω βιώματα εύκολα καταλήγει σε Σουβ. Είναι σε ηλικία που έχει αναμνήση πως ήταν ο πατέρας του στην ίδια ηλικία και αντιδρά με βάση τα βιώματα που έχουν καταγραφεί στο υποσυνείδητο, βαθύα μέσα του για να μην κάνεις τα λάθη του , έχοντας διαμορφώσει τελικά το δικό του μάτριξ από την παιδική σου ηλίκια σε αντιπαραβολή με την ζωή του πατέρα σου.Παρότι θαυμαστής του γάτοζ δεν ασπάζομαι την άποψη οτι τα Σουβ είναι αντισεξ. Πήγαινε σε μπαράκι με τριαντάρες που ψάχνουν για γάμο και μπορείς να δημιουργήσεις αδιαχώρητο ακόμη και στο ΣιΑρΒι. Συγκίνει και τις μιλφ αρκεί να έχεις τα κατάλληλα καγκουροτράγουδα ώστε να μην έχουν ανασφάλεια για την στύση του οδηγού. Συγκινεί και τις πιπίνες καθώς του θυμίζει τον μπαμπά τους. Κέντα
-
Ο χρήστης spyrosK έγραψε:
Οκ καμία σχέση η xantia με τα suv της εποχής. Εννοείται ότι η xantia ήταν εκπληκτικό αυτοκίνητα σε θέματα άνεσης ιδιως με την υδροπνευματικη.
Αν και πάντα υπερβολικός criuser με τα γαλλικά έχεις και κάποια δίκια
Άμα έχεις κανα κονε δε λες να πέσει η τιμή στο 3008 που για μένα είναι αυτό που θα έκλεινα χωρίς δεύτερη σκέψη στη κατηγορια του.Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν έχω βρε συ κανένα κονέ στον χώρο του αυτοκινήτου . Απλά εδώ έχουμε πολλούς συνομιλητές πρόθυμους να θυμώσουν εύκολα....
Τα σουβ μου άρεσαν και μου αρέσουν , αλλά παλιά οι δρόμοι δεν τα βοηθούσαν αφού δεν είχαμε Α/Δ .
Το χόντα πάντως ήταν ωραίο αυτοκίνητο και τότε ήταν σε καλή τιμή .
-
Γιώργη 1977 έχεις απόλυτο δίκιο . Τα σούβ συγκινούν τους πάντες ... Από τους πορτιέρηδες μέχρι κάθε ηλικίας θηλυκό .
Τα άλλα τα καγκούρικα είναι για άλλες εμπειρίες . Χάσαμε και εκείνον που έγραφε για τις σχέσεις στον Αντίλογο ....
Στα Θαψά δεν έχω πάει . Πολύ παλιά στο Τσίλαρο μόνο . Οταν είχα τα θηριώδη τζίπ ήταν κυριλέ για τέτοια .
Το πατζέρο είναι στην άλλη λογική όπου κορυφή είναι το λάντ κρούζερ .
Πάντως για την κρίση των 40άρηδων και αυτά που λες , δεν ισχύουν μόνο για τους 40άρηδες . Και προς τα πάνω και προς τα κάτω τα ίδια ισχύουν . Απλά προς τα άκρα δεν υπάρχουν πια οι αντικειμενικές συνθήκες .
Η κρίση των 40-50 ετών διαφέρει στο γεγονός ότι κοιτάς περισσότερο την εικόνα που δίνεις στους άλλους παρά στο τι σου αρέσει πραγματικά . Θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι οι θυσίες σου έπιασαν τόπο .
Εκεί περνάμε την κρίση του κλειδιού . Μετά την ξεπερνάμε την απομυθοποιούμε και πειράζουμε τους νεώτερους που είναι σε αυτή την φάση .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Πάντως για την κρίση των 40άρηδων και αυτά που λες , δεν ισχύουν μόνο για τους 40άρηδες . Και προς τα πάνω και προς τα κάτω τα ίδια ισχύουν . Απλά προς τα άκρα δεν υπάρχουν πια οι αντικειμενικές συνθήκες .
Η κρίση των 40-50 ετών διαφέρει στο γεγονός ότι κοιτάς περισσότερο την εικόνα που δίνεις στους άλλους παρά στο τι σου αρέσει πραγματικά . Θέλεις να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι οι θυσίες σου έπιασαν τόπο .
Εκεί περνάμε την κρίση του κλειδιού . Μετά την ξεπερνάμε την απομυθοποιούμε και πειράζουμε τους νεώτερους που είναι σε αυτή την φάση .
Εγώ το αντιθετο νιώθω όσο μεγαλωνω. Ότι η ζωή είναι μικρή και θελω να κανω και να επιλεγω οσα πραγματικα με ικανοποιούν και μου αρέσουν και ότι τους έχω ακόμη πιο πολυ γραμμένους τους αλλους και τις αποψεις τους στα @@ μου. Δεν θα ζω με βαση τα θέλω των άλλων αλλά με βαση τα δικα μου!
Επόμενο αμάξι με βλεπω για καμιά αλφα
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Γιώργη 1977 έχεις απόλυτο δίκιο . Τα σούβ συγκινούν τους πάντες ... Από τους πορτιέρηδες μέχρι κάθε ηλικίας θηλυκό .Τα άλλα τα καγκούρικα είναι για άλλες εμπειρίες . Χάσαμε και εκείνον που έγραφε για τις σχέσεις στον Αντίλογο ....
Στα Θαψά δεν έχω πάει . Πολύ παλιά στο Τσίλαρο μόνο . Οταν είχα τα θηριώδη τζίπ ήταν κυριλέ για τέτοια .
Το πατζέρο είναι στην άλλη λογική όπου κορυφή είναι το λάντ κρούζερ .
Ο Θαψάς, πριν γίνει η Λούτσα του 4Χ4 ήταν πραγματικα λόγος για να επισκεφτείς την Κύμη.
Την ακόμα αθώα δεκαετία του 80-90 η Κύμη ήταν ο μπακλαβάς, το δροσερό μελτέμι, το νερό του Χωνευτικού, ο Θαψάς ή Τσίλαρος για τους λιγότερο τολμηρούς και το Στιφάδο από την Ποταμια ή τον Οξύλιθο.Της παναγίας ήταν φρόνιμο να μην ήσουν με πολλά άτομα στο αυτοκίνητο για ευνοήτους λόγους.
Στα φοιτητικά μου χρόνια έχω φέρει κόσμο στον Θαψα , οι όποιοι πλεον σαν σαραντάρηδες οργανώνουν κάθε χρόνο προσκύνημα όντας αρχηγοί σε 4χ4 ή enduro clus. Και οι ίδιοι κατανοούν γιατί αλλάζουν τις πινακίδες οι ντόπιοι ώστε να μην φτάνουν εύκολα οι αμύητοι.
-
Για να δούμε και πωλήσεις - από http://carsalesbase.com- στην Ευρώπη για όλο το 2017 (δεν θυμάμαι να έχει γίνει).
Compact SUV segment 2017 2016 Change
1 Nissan Qashqai 247.199 233.496 6%
2 Volkswagen Tiguan 233.531 178.333 31%
3 Peugeot 3008 168.356 37.156 353%
4 Hyundai Tucson 152.103 147.072 3%
5 Ford Kuga 151.451 119.433 27%
6 Kia Sportage 129.595 138.218 -6%
7 Renault Kadjar 111.705 130.090 -14%
8 Toyota C-HR 108.170 7.123 1419%
9 Seat Ateca 74.692 22.928 226%
10 Mazda CX-5 59.499 55.345 8%
11 Jeep Compass 15.591 457 3312%
12 Subaru XV 10.618 10.400 2%
13 Opel/Vauxhall Grandland X 8.971 0 New
14 Skoda Karoq 5.891 0 New
15 Citroën C4 Aircross 4.901 9.217 -47%
16 Jeep Wrangler 3.670 4.259 -14%
17 SsangYong Korando 3.327 3.874 -14%
18 MG GS 974 583 67%
19 Peugeot 4008 793 2.036 -61%
20 Hyundai ix35 772 11.041 -93%
21 Mitsubishi Eclipse Cross 674 0 New
22 Opel/Vauxhall Antara 552 2.058 -73%
23 DR5 241 186 30%
24 Chevrolet Captiva 1 12 -92%
Segment total 1.493.277 1.152.779 30%Midsized SUV segment 2017 2016 Change
1 Toyota RAV4 71.047 69.919 2%
2 Nissan X-Trail 69.833 60.444 16%
3 Skoda Kodiaq 53.967 671 7943%
4 Peugeot 5008 46.689 0 New
5 Mitsubishi Outlander 36.281 40.578 -11%
6 Honda CR-V 34.616 43.456 -20%
7 Renault Koleos 13.232 186 7014%
8 Subaru Forester 13.185 12.607 5%
9 Jeep Cherokee 5.531 9.740 -43%
10 Volkswagen Tiguan Allspace 2.792 0 New
11 Fiat Freemont 2 3.034 -100%
Segment total 347.175 240.635 44%ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΟ Q4 και επομένως οι πωλήσεις θα είναι περισσότερες.
Compact premium SUV segment 2017 Q1-Q3 2016 Q1-Q3 Change Share
1 BMW X1 86.773 68.690 26% 25,5%
2 Audi Q2 62.689 345 18071% 18,4%
3 Audi Q3 58.931 70.980 -17% 17,3%
4 Mercedes-Benz GLA 53.061 49.617 7% 15,6%
5 Range Rover Evoque 45.737 49.379 -7% 13,4%
6 Mini Countryman 31.875 29.174 9% 9,4%
7 Infiniti QX30 1.478 288 413% 0,4%
Segment total 340.544 268.473 27% -
Παρότι θαυμαστής του γάτοζ δεν ασπάζομαι την άποψη οτι τα Σουβ είναι αντισεξ. Πήγαινε σε μπαράκι με τριαντάρες που ψάχνουν για γάμο και μπορείς να δημιουργήσεις αδιαχώρητο ακόμη και στο ΣιΑρΒι. Συγκίνει και τις μιλφ αρκεί να έχεις τα κατάλληλα καγκουροτράγουδα ώστε να μην έχουν ανασφάλεια για την στύση του οδηγού. Συγκινεί και τις πιπίνες καθώς του θυμίζει τον μπαμπά τους. Κέντα ;)[/quote]
Αμα θες να συγκινήσεις τις γυναίκες απο πιτσιρίκες μέχρι milf ρόλο παίζει η μαρκα και το μέγεθος. Εξαίρεση αποτελούν τα cabrio όπου απλά εντυπωσιάζουν, και μιλάμε για τα περισσότερα απ΄ αυτά (ακόμη και Mx 5). Αμα μάλιστα συνδυαστεί ανοιχτό και μάρκα πηδάνε μέσα ακόμη και με κλειστές πόρτες (έχουν καταγραφεί πραγματικά περιστατικά) και γενικά περνάς καλά.
Όσο για την ανασφάλεια με την στύση και την προέκταση του μορίου δεν παίζει καθώς suv (μιλάμε για ακριβά αυτοκίνητα όχι αυτά που κάνουν 2-3000 παραπάνω απο Peugeot 3008) ή cabrio δεν είναι προέκταση μορίου αλλά πορτοφολιού και μάλιστα μιλάμε για μάλλον παχύ πορτοφόλι όταν μπορείς τη σήμερον ημέρα να δώσεις 100.000 για ρόδα. -
Μανιόμπρα, κόντρες, φιλοσοφία, κρίση μέσης ηλικίας, νοσταλγία και αμαξια γκομενοπαγίδες...
Αυτό το τριήμερο έχουν δοθεί ρέστα...
Ρε ας μην μας έπαιρνε ο νταβας 75 ευρω για κάθε 100 που βγάζουμε κι όλα θα ήταν καλύτερα... -
Ειπες το πιο σημαντικο. Τα αλλα διορθωνονται αν υπαρχει καλη διαθεση. Προσωπικα το νταβατζιλικι ειναι το μονο που δεν γουσταρω.
-
Βλέποντας τις συνολικές ευρωπαϊκές πωλήσεις,εκπλήσσομαι από την πορεία του 'αποτυχημένου' 3008....ομοίως και του kadjar......
-
Σωστοοος
-
http://carsalesbase.com/european-sales- ... more-48993
Τα small crossovers.
Captur, 2008, mokka, duster (145682) η σειρα -
Το duster είναι μικρό?wtf? Ρουμανικό qq είναι.
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Το duster είναι μικρό?wtf? Ρουμανικό qq είναι.4.31 μηκος ειναι το μεγαλυτερο στα small και το μικροτερο στα midsized.
-
Από τα Captur, 2008, Mokka, το τελευταίο εύκολα είναι το καλύτερο σε χώρους εσωτερικά, και λογικό μιας και φτάνει σχεδόν τα 4,3μ. Μένει μόνο να αποσαφηνιστεί εάν τελικά τα Opel είναι αξιόπιστα
Για το duster δεν γνωρίζω.
-
https://www.autotriti.gr/data/news/prev ... 54.asp?a=6
Μάλλον μονόδρομος για όσους θεωρούν τα crossoverάκια κουβαδάκια ..
-
Το leon είναι φθηνότερο, μεγαλυτερο και γενικώς καλύτερο.
-
https://youtu.be/4VCd6gmL_ko
Για οσους μας ζαλιζουν για τους χωρους του c3 air cross και για τους χοντρους που δεν χωρανε στο arona.
Επισης, αναφερεται η αισθηση των χειριστηριων (τιμονι, πεταλ) στα Citroen που ειναι λαθος και σιγουρα οχι αντιστοιχα των γερμανων ή των Renault πχ.
Το εχω να δει να το αναφερουν και αλλα review (πχ στο honest John), το ειχα εντοπισει και εγω στο καινουργιο C3 που ειχα παρει δυο χρονια πριν. Το ειχε αναφερει και ο storm εδω
Το c4 Picasso παντως δεν το εχει αυτο το χαρακτηριστικο -
Τι 'είναι λάθος' γιατί δεν κατάλαβα; Επίσης, τι δεν έχει το c4 Picasso; Βασικά, δεν κατάλαβα τίποτα από το μήνυμα σου.
Αν μπορείς, εξήγησε.
SUV/Crossovers Forum