-
Το 3008 είναι ακόμη αρκετά καινούργιο μοντέλο, πιθανότατα στο μέλλον να δούμε εκπτώσεις που θα ρίξουν την τιμή του σε πιο προσιτά επίπεδα.
Ας θυμηθούμε τι τιμές (και τι πωλήσεις) είχε το Kuga πριν την ανανέωση του, το Kadjar όταν πρωτοήρθε, ή το Χ-Trail.
Επίσης, την αντιπροσωπεία ως αντιπροσωπεία μπορεί να την συμφέρει να πουλάει 500 3008 με 6% περιθώριο κέρδους, από 1000 3008 με 2% περιθώριο κέρδους. Ο αριθμός των πωλήσεων δεν λέει πάντα όλη την αλήθεια -
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Το 3008 είναι ακόμη αρκετά καινούργιο μοντέλο, πιθανότατα στο μέλλον να δούμε εκπτώσεις που θα ρίξουν την τιμή του σε πιο προσιτά επίπεδα.
Ας θυμηθούμε τι τιμές (και τι πωλήσεις) είχε το Kuga πριν την ανανέωση του, το Kadjar όταν πρωτοήρθε, ή το Χ-Trail.
Επίσης, την αντιπροσωπεία ως αντιπροσωπεία μπορεί να την συμφέρει να πουλάει 500 3008 με 6% περιθώριο κέρδους, από 1000 3008 με 2% περιθώριο κέρδους. Ο αριθμός των πωλήσεων δεν λέει πάντα όλη την αλήθειαΔυστυχώς οι καμπύλες τιμής-πωλήσεων δεν είναι γραμμικές, γιατί αν ήταν έτσι όλοι θα υπερτιμολογούσαν. Η πραγματικότητα λέει ότι, έστω και 5-10% ακριβότερα να πουλάς από τους ανταγωνιστές, μπορεί να χάσεις 50 και 60 και 70% των πωλήσεών σου. Χώρια που, λόγω της φορολογικής κλίμακας, η αυξημένη τιμή του -όποιου- 3008 δεν μεταφράζεται σε ποσοστό κέρδους, αλλά κυρίως σε φορολογικά έσοδα. Γι'αυτό λέω ότι η τιμολόγηση του 3008 είναι λάθος, καθώς μου φαίνεται ότι αποσκοπεί σε ένα και μόνο πράγμα: να 'δείξει' ότι είναι ακριβότερο και ότι 'premiumίζει'....αυτό δεν γίνεται ετσιθελικά και επειδή το λέει η Peugeot
Για το Kuga, εγώ είχα πει ότι ήταν ίσως το πιο παράλογα τιμολογημένο αυτοκίνητο, αλλά ίσως έχει μια εξήγηση στο ότι η τιμολόγηση είχε γίνει πολύ παλιότερα, πριν τις διάφορες αυξήσεις και τις 'αριστεροσύνες', και μετά η αντιπροσωπεία δεν ήθελε -ή δεν μπορούσε ?- να ξανατιμολογήσει και να κόψει μερικά χιλιάρικα. Αυτό έγινε με την ευκαιρία του f/l, οπότε και άρχισε να πουλάει όσο του άξιζε.
-
Ο χρήστης AMarinos έγραψε:
Το 3008 ξεκινάει από τα 26000 αν θυμάμαι καλά , ενώ οι μεσαίες εκδόσεις περνάνε τα 30000 . Στην κατάταξη λοιπόν σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι 3ο μετά την Χ1 και την GLA...
Εντάξει, κάθε φορά λέω 'το τερμάτισε', αλλά κάθε φορά με διαψεύδεις
Το 3008 ήταν εξαρχής πανάκριβα -και παράλογα- τιμολογημένο. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, απλώς η βιασύνη της Peugeot να αυτοβαφτιστεί 'premium' χτύπησε άσχημα και δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα. Αυτό λένε τα νούμερα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να 'διαβάσεις ότι γουστάρεις ανάμεσα στις γραμμές', που λένε και οι άγγλοι
Το 3008 είναι εξίσου υπερτιμολογημένο όπως και μια Χ1 τρικύλινδρη 136 ίππων ή μια gla 1,5 dci Αλλά δείχνει πως θα είναι τα αυτοκίνητα μετά από 10 χρόνια. Οι άγγλοι ήταν πάντα πολύ καλοί οδηγοί και με εξαιρετική βιομηχανία. Τώρα που βρίσκονται είναι ένα θέμα από μόνο του. Πάντως αυτοκίνηση και ποδόσφαιρο συμβαδίζουν στην Αγγλία.
Πανευρωπαϊκά νομίζω πάντως πως το 3008 δεν πρέπει να πηγαίνει κι άσχημα. Ποιο αλήθεια είναι πρώτο στην κατηγορία, γνωρίζει κάποιος να μας πει; -
Πάντα μιλάμε για Ελλάδα παιδιά, δεν κάνουμε πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια ανάλυση της αγοράς. Και πάντα αναφερόμαστε στα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια της εγχώριας αγοράς, γιατί αυτά καθορίζουν τις πωλήσεις.
Αν πάμε Αγγλία, τα Ford (και τα 'καθαρά' βρετανικά, π.χ. Jaguar ) θα είναι πρώτα σε όλες τις κατηγορίες, αν πάμε Γαλλία πιθανότατα τα γαλλικά, στη Γερμανία προφανώς πάντα και μονίμως γερμανικά κλπ.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Το 3008 ξεκινάει από τα 26000 αν θυμάμαι καλά , ενώ οι μεσαίες εκδόσεις περνάνε τα 30000 . Στην κατάταξη λοιπόν σε αυτό το επίπεδο τιμής είναι 3ο μετά την Χ1 και την GLA...
Εντάξει, κάθε φορά λέω 'το τερμάτισε', αλλά κάθε φορά με διαψεύδεις
Το 3008 ήταν εξαρχής πανάκριβα -και παράλογα- τιμολογημένο. Μια χαρά αυτοκίνητο είναι, απλώς η βιασύνη της Peugeot να αυτοβαφτιστεί 'premium' χτύπησε άσχημα και δεν έχει αποφέρει αποτελέσματα. Αυτό λένε τα νούμερα. Από εκεί και πέρα, μπορείς να 'διαβάσεις ότι γουστάρεις ανάμεσα στις γραμμές', που λένε και οι άγγλοι
Το 3008 είναι εξίσου υπερτιμολογημένο όπως και μια Χ1 τρικύλινδρη 136 ίππων ή μια gla 1,5 dci Αλλά δείχνει πως θα είναι τα αυτοκίνητα μετά από 10 χρόνια. Οι άγγλοι ήταν πάντα πολύ καλοί οδηγοί και με εξαιρετική βιομηχανία. Τώρα που βρίσκονται είναι ένα θέμα από μόνο του. Πάντως αυτοκίνηση και ποδόσφαιρο συμβαδίζουν στην Αγγλία.
Πανευρωπαϊκά νομίζω πάντως πως το 3008 δεν πρέπει να πηγαίνει κι άσχημα. Ποιο αλήθεια είναι πρώτο στην κατηγορία, γνωρίζει κάποιος να μας πει;Σταθερά το QQ από όσο ξέρω, αλλά και το 3008 σε ορισμένες αγορές πρέπει να πιάνει κορυφή
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
και σε σχέση με το QQ που κινείται σε παρόμοιες τιμές/εξοπλισμούς είναι περιέργο το πάνω από double score που τρώει το Kuga.....Εσύ που το εξηγείς; είναι μόνο η κεκτημένη ταχύτητα του QQ, τα looks ή η ψευδαισθηση ότι αγοράζεις japan;
Στέφανε η δικιές μου εξηγήσεις (έτσι για την κουβέντα!) για τις τόσο υψηλές πωλήσεις του QQ είναι οι εξής:
- Είναι πάρα πολύ όμορφο (από τα ομορφότερα SUV της κατηγορίας του για εμένα).
- Έχει αποκτήσει πολύ καλό όνομο
- Όσο περισσότεορ κυκλοφορεί τόσο περισσότερο ο απλός αγοραστής (αυτός που αγοράζει αυτοκίνητο όπως πλυντήριο και δεν ασχολείται με φόρουμ, περιοδικά κλπ.) νοιώθει εμπιστοσύνη και το προτιμάει.
- Έχει πάρα πολλές εκδόσεις και οι χαμηλές (εξοπλιστικά) είναι σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 20.000. Δεν έχουν όλοι οι ανταγωνιστές τόσο μεγάλο εύρος τιμών.
- Είναι 'Ιαπωνέζικο', σε πολύ κόσμο μετράει αυτό.
- Είναι πολύ οικονομικό (μην γελιόμαστε, το 80% των πωλήσεων αφορούν το 1.5 diesel)
- Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο (ασφαλές, άνετο, καλό κράτημα κλπ.) και εάν εξαιρέσουμε τα χαζο προβλήματα (γιατί προβλήματα ουσίας δεν έχει) είναι και αξιόπιστο.
- Τέλος, ΜΗΝ ξεχνάμε ότι στα Φόρουμ γράφουμε πόσο....1-2-3% των αγοραστών, το πολύ! Άρα η πλειοψηφία των αγοραστών, δεν ασχολούνται και ούτε γνωρίζουν τα 'προβλήματα' του QQ.
ΥΓ: Δεν θα ξεχάσω την γνωστή πια έρευνα αγοραστών BMW, που η πλειοψηφία τους δεν είχε ιδέα εάν είχε πίσω ή μπροστά κίνηση (ούτε τι κινητήρα είχε!), απλά ήξερε ότι είναι BMW. Μην γελιόμαστε ότι επειδή εμείς 50-100 άνθρωποι ασχολούμαστε με τα αυτοκίνητα, είμαστε και αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ιδέα τι αγοράζει!
-
Πάντα μιλάμε για Ελλάδα παιδιά, δεν κάνουμε πανευρωπαϊκή ή παγκόσμια ανάλυση της αγοράς. Και πάντα αναφερόμαστε στα χαρακτηριστικά και τα κριτήρια της εγχώριας αγοράς, γιατί αυτά καθορίζουν τις πωλήσεις.Αν πάμε Αγγλία, τα Ford (και τα 'καθαρά' βρετανικά, π.χ. Jaguar ) θα είναι πρώτα σε όλες τις κατηγορίες, αν πάμε Γαλλία πιθανότατα τα γαλλικά, στη Γερμανία προφανώς πάντα και μονίμως γερμανικά κλπ.
Αντώνη να ζητήσω συγνώμη που δεν το έγραψα πριν και να σου πω.... 'Πολύχρονος!!!!!!'
-
Χρόνια πολλά και από εμένα!!
-
Πολύχρονος Αντώνη! Υγεία σε εσένα και την οικογένεια και καλά χιλιόμετρα!
-
Χρονια Πολλα! Το 3008 χρειαζεται προσφορες για να αυξησει τις πωλησεις ή 4κινηση και δυνατοτερους κινητηρες
-
...Πολύχρονος! Ότι επιθυμείς φίλε!!!!
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
και σε σχέση με το QQ που κινείται σε παρόμοιες τιμές/εξοπλισμούς είναι περιέργο το πάνω από double score που τρώει το Kuga.....
Εσύ που το εξηγείς; είναι μόνο η κεκτημένη ταχύτητα του QQ, τα looks ή η ψευδαισθηση ότι αγοράζεις japan;
Στέφανε η δικιές μου εξηγήσεις (έτσι για την κουβέντα!) για τις τόσο υψηλές πωλήσεις του QQ είναι οι εξής:
- Είναι πάρα πολύ όμορφο (από τα ομορφότερα SUV της κατηγορίας του για εμένα).
- Έχει αποκτήσει πολύ καλό όνομο
- Όσο περισσότεορ κυκλοφορεί τόσο περισσότερο ο απλός αγοραστής (αυτός που αγοράζει αυτοκίνητο όπως πλυντήριο και δεν ασχολείται με φόρουμ, περιοδικά κλπ.) νοιώθει εμπιστοσύνη και το προτιμάει.
- Έχει πάρα πολλές εκδόσεις και οι χαμηλές (εξοπλιστικά) είναι σε πολύ χαμηλές τιμές, κάτω και από το ψυχολογικό όριο των 20.000. Δεν έχουν όλοι οι ανταγωνιστές τόσο μεγάλο εύρος τιμών.
- Είναι 'Ιαπωνέζικο', σε πολύ κόσμο μετράει αυτό.
- Είναι πολύ οικονομικό (μην γελιόμαστε, το 80% των πωλήσεων αφορούν το 1.5 diesel)
- Είναι πολύ καλό αυτοκίνητο (ασφαλές, άνετο, καλό κράτημα κλπ.) και εάν εξαιρέσουμε τα χαζο προβλήματα (γιατί προβλήματα ουσίας δεν έχει) είναι και αξιόπιστο.
- Τέλος, ΜΗΝ ξεχνάμε ότι στα Φόρουμ γράφουμε πόσο....1-2-3% των αγοραστών, το πολύ! Άρα η πλειοψηφία των αγοραστών, δεν ασχολούνται και ούτε γνωρίζουν τα 'προβλήματα' του QQ.
ΥΓ: Δεν θα ξεχάσω την γνωστή πια έρευνα αγοραστών BMW, που η πλειοψηφία τους δεν είχε ιδέα εάν είχε πίσω ή μπροστά κίνηση (ούτε τι κινητήρα είχε!), απλά ήξερε ότι είναι BMW. Μην γελιόμαστε ότι επειδή εμείς 50-100 άνθρωποι ασχολούμαστε με τα αυτοκίνητα, είμαστε και αντιπροσωπευτικό δείγμα. Η πλειοψηφία του κόσμου δεν έχει ιδέα τι αγοράζει!
+1000
Αυτά ήθελα να γράψω και εγώ όταν διάβασα νωρίτερα για το περίεργο του double score.
Αν εξαιρέσουμε τα προβλήματα συναρμογής (τα οποία σε μεγάλο βαθμό οφείλονται μάλλον στο εργοστάσιο, μιας και το Pulsar για παράδειγμα που κατασκευάζεται αλλού δεν τα έχει), το QQ 1.5d αποτελεί ένα πολύ όμορφο αυτοκίνητο που καλύπτει σε πολύ μεγάλο βαθμό, πάρα πολλές ανάγκες και σε λογική τιμή. Το έχουμε σχεδόν 3 χρόνια και αν επιλέγαμε πάλι αυτοκίνητο σε αυτά τα λεφτά θα ήταν πάλι στις επιλογές μου, μαζί με το Kadjar (ελπίζοντας για λίγο καλύτερη συναρμογή και τον μεγαλύτερο χώρο αποσκευών) και το Karoq. -
Όντως μόνο εδώ θα ακούσεις τόσα πολλά για την συναρμολογηση. Γενικά είναι το πιο όμορφο suv σε καλές τιμές εξοπλισμούς με οικονομικό κινητήρα ντιζελ
Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σήμερα είδα στο δρόμο μετά από πάρα πολύ καιρό ένα Toyota Urban Cruiser. Πώς και δεν έπιασε αυτό στην άγνωστη τότε κατηγορία Β compact SUV?
-
Σε τι χρώμα το είδες; Μήπως σε γκρι;
Το Urban Cruiser κυκλοφόρησε λάθος εποχή. Τότε τα τμήματα μάρκετινγκ των εταιρειών δεν προωθούσαν ιδιαίτερα τα compact crossover.
Είχα πάει αρχές Δεκέμβρη στην Toyota (στα Γλυκά Νερά) να δω ένα μεταχειρισμένο του 2012 με 39000χλμ.
To πουλούσαν 10800euro.
Την ημέρα που το έβαλαν στο car.gr πήγα και το είδα.
Την άλλη μέρα το πρωί πουλήθηκε...Η πλάκα είναι ότι το αυτοκίνητο είχε αρκετές φθορές λόγω χρήσης... Εμένα και να μου το χάριζαν δεν θα το έπαιρνα.
-
Όχι. Στο χρώμα λανσαρίσματος. Μελιτζανί.
-
Κοιτώντας λίγο κάποια αμάξια απ'την κατηγορία των MPV (π.χ. Picasso C4,Scenic,C-max κ..ά.) συμπεραίνω πως αν κάποιος θέλει χώρους,άνεση-ιδίως σε ταξίδια-,πρακτικότητα με καλό εξοπλισμό και δεν θα βγει πολύ offroad, είναι ορθότερη λύση από τα crossovers,SUVs. Επιπλέον και πιο οικονομική.Οι τιμές των MPVs με πλούσιο εξοπλισμό είναι παρόμοιες με τα ακριβότερα μοντέλα των B-suv (παράδειγμα το C4 Picasso 1.2 shine,έχει 1400 ευρώ διαφορά από το C3 aircross 1.2 shine και χαώδης διαφορά σε χώρους (ξεχωριστή 3η θέση πίσω),πορτμπαγκάζ (537lt),ακόμη κι από πολλά μοντέλα της πιο πάνω κατηγορίας των SUVs.)
Όσον αφορά το οικονομικό θέμα,που εν καιρώ κρίσης βλέπεις αυξημένες πωλήσεις σε πολλά 'premium' crossover-SUV στη χώρα μας,σε γενικές γραμμές συμφωνώ με αρκετά από αυτά που έχει γράψει ο gatoz κι o Andreas61971 με τον P@ulet@ στο νήμα του 3008.
-
Στην ουσία έχεις δίκιο αλλά στο φαίνεσθαι τα mpv κάνουν λίγο παντοφλα-τσαγακι ( με εξαίρεση ίσως το c4 picasso και το νέο scenic που δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα).
-
Ο χρήστης Aikibill έγραψε:
Στην ουσία έχεις δίκιο αλλά στο φαίνεσθαι τα mpv κάνουν λίγο παντοφλα-τσαγακι ( με εξαίρεση ίσως το c4 picasso και το νέο scenic που δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα).Ναι, ίσως είναι η ίδια αντίληψη που είχαμε -κι έχουμε- και για τα SW (αν εξαιρέσεις τις Alfa 156 και 159 που στα δικά μου μάτια είχαν αποδεκτή αισθητική και σε SW) στην Ελλάδα, παρ'όλο που στην υπόλοιπη Ευρώπη -μαζί με τα ΜPV- κάνουν αρκετά καλές πωλήσεις.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
Στην ουσία έχεις δίκιο αλλά στο φαίνεσθαι τα mpv κάνουν λίγο παντοφλα-τσαγακι ( με εξαίρεση ίσως το c4 picasso και το νέο scenic που δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα).
Ναι, ίσως είναι η ίδια αντίληψη που είχαμε -κι έχουμε- και για τα SW (αν εξαιρέσεις τις Alfa 156 και 159 που στα δικά μου μάτια είχαν αποδεκτή αισθητική και σε SW) στην Ελλάδα, παρ'όλο που στην υπόλοιπη Ευρώπη -μαζί με τα ΜPV- κάνουν αρκετά καλές πωλήσεις.
Ειδικα η 159 μαζι με το αουντι sw νομιζω κι εγω πως ως σχηματα ηταν τα ομορφοτερα στην κατηγορια αυτη. Στα χειροτερα εντασσω το avensis εκεινης της εποχης...
SUV/Crossovers Forum