-
Λοιπά χαρακτηριστικά είναι όμοια απλά το Carrier δεν έχει ιονιστή.
To toyotomi τότε
-
Megane98hp wrote:
Λοιπά χαρακτηριστικά είναι όμοια απλά το Carrier δεν έχει ιονιστή.
To toyotomi τότε
θενκ γιου μαι φρεντ
-
Χάλασε πρόσφατα ο απορροφητήρας (τύπου 'ελεύθερος') στο σπίτι των γονιών μου, και επειδή οι τιμές που βλέπω για εγκατάσταση είναι μεγάλες και η συνεννόηση, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με ανθρώπους στα 80+ είναι δύσκολη, αναρωτιέμαι αν μπορώ να τον βάλω εγώ, αφού δεν είναι εντοιχισμένος. Τα θέματα :
-
Στερέωση, αν υπάρχει τυποποίηση και θα μπορώ να χρησιμοποιήσω τις στηρίξεις του παλιού ή θα θέλει νέο τρύπημα
-
Σύνδεση απαγωγής αερίων, αν θέλει κάποια στεγάνωση και
-
Σύνδεση καλωδίων, αν είναι κάτι πιο περίπλοκο από ένα φωτιστικό. (σε 1-2 μοντέλα είδα να έχει και καλώδιο για πρίζα !)
Σε κάθε περίπτωση, επειδή η επάνω επιφάνεια χρησιμοποιείται και ως ράφι(...) και οι απορροφητήρες που είδα σε 2 μεγάλα καταστήματα είχαν επικλινές το επάνω τμήμα στην άκρη, αναρωτιέμαι αν μπορώ να βρώ κάποιο μοντέλο που να μην έχει τέτοια κλίση στην άκρη, στο σκρουτζ δεν είδα κάτι.
-
-
Ίσως να σε παιδεψει λίγο να ευθυγραμμισεις το υπάρχον σωληνωμα με την αναμονή του νέου απορροφητηρα. Η στήριξη είναι αστεία. Βγάζοντας τα φίλτρα θα δεις τις οπές για να βάλεις μικρές ξυλοβιδες,αφού υπάρχει απο πάνω ντουλάπι. Ειδάλλως με ουπα στον τοίχο,επίσης υπάρχουν οπές έτοιμες.
Τροφοδοσία,απλά κόψε το φις και ένωσε με το καλώδιο που υπάρχει,με κλεμες. Τύλιξε με μονωτικη ταινία και είσαι έτοιμος.
Υ.Γ το έκανα την προηγούμενη εβδομάδα!
-
Ευχαριστώ, θα παραγγείλω το μηχάνημα, και θα το παλέψω.
-
Ψάχνω τίμιο στεγνωτήριο. Αν δείτε καμία προσφορά, σφυρίξτε.
-
Προτείνετε κανένα αξιόπιστο ψυγειοκαταψύκτη γιατί καλοκαιριάτικα με άφησε το 7ετών Electrolux από ψύξη στη συντήρηση. Διαστάσεις μέχρι 1.93m Χ 70cm Χ 70cm. Από κριτικές που διαβάζω στο skroutz λίγο πολύ όλα τα μοντέλα αντιμετωπίζουν προβλήματα ψύξης σε 5-10 χρόνια. Που είναι τα παλιά Bosch, Izola, Pitsos, General Electric που λειτουργούσαν 30 χρόνια αβίαστα και σαν air condition το καλοκαίρι, τώρα μόνο design !
-
Γιατί δεν το φτιάχνεις, μπορεί να είναι κάτι απλό και να βγάλεις άλλα 10 χρόνια.
Για άλλο ψυγείο τώρα :
Πάνω ο καταψύκτης ή κάτω?
Για την α περίπτωση, προτείνω το Ίντεζιτ στα 289 ευρώ, μουλάρι.
Για τη βου,το Μπος με τα 689
-
Εγώ προτείνω LG. Θεωρώ ότι είναι από τις πλέον αξιόπιστες μάρκες κατασκευής ηλεκτρικών/ηλεκτρονικών.
Ξέρω αρκετούς με ψυγεία/ψυγειοκαταψύκτες LG (και εγώ LG έχω) και έχουν βγει απροβλημάτιστα. Εγώ το έχω από το 2009 και είναι Made in Korea.
υ.γ. φυσικά η καλύτερη λύση είναι η επισκευή. Μπορεί να είναι κάτι απλό και με χαμηλό κόστος επισκευής.
-
Αρχικά ευχαριστώ για τις προτάσεις οι οποίες μου αρέσουν και θα τις ψάξω περαιτέρω. Το είχα επισκευάσει ξανά το 2017 καλοκαίρι πρώτη φορά ίδιο πρόβλημα αλλά πέρσι και φέτος μου κάνει πάλι τα ίδια με τη συντήρηση. **dstou **στα χωριά και στους γονείς μου έχουμε ψυγεία με την κατάψυξη επάνω με πλάτος & βάθος 70+cm και δεν έχουν ζοριστεί 10-15-30 χρόνια αντίστοιχα (Eskimo, Indesit, Ιζολα) και προσανατολίζομαι σε τέτοιο είδος και για την Αθήνα. Storm για τα LG διαβάζω όντως πολύ καλές κριτικές, αλλά στην επισκευή που έγραψα παραπάνω στον Μανωλόπουλο service που επισκευάζει και ψυγεία LG ρώτησα τους ψυκτικούς τότε ποιες μάρκες αξίζουν και βαστάνε περισσότερα χρόνια τότε μου απάντησαν προς γερμανικά Bosch, Siemens και πως συνεχώς ψυγεία, τηλεοράσεις, πλυντήρια LG επισκευάζουν κάθε μέρα. Μου είπαν τότε πως ιδανικά πρέπει να κάνουμε απόψυξη μία φορά το χρόνο για 48 ώρες (όχι παραπάνω κίνδυνος να πέσει το φρέον) κατόπιν να δουλεύουν άδεια για 24 ώρες και μετά να τα γεμίζουμε. Μάλλον αυτό πρέπει να κάνω πρώτα και μετά ψυκτικό για έλεγχο.
-
Τα παλιά ψυγεία δούλευαν με τα παλιά ψυκτικά υγρά όπως τα R11 ή και R12, τα οποία είναι απαγορευμένα πλέον. Ποιά η διαφορά τους από τα καινούργια? Τα καινούργια ψυγεία εργάζονται σε πολύ μεγαλύτερες πιέσεις λειτουργίας (για πλάκα διπλάσιες) από τα παλιά για δύο λόγους. Το απαιτούν τα νέα ψυκτικά υγρά γιατί αυτές είναι οι φυσικές τους ιδιότητες, και για να ανεβάσουν την ενεργειακή τους απόδοση. Επίσης έχουν περισσότερες εκκινήσεις και παύσεις κατά τη λειτουργία τους, γιατί έχουν διακόπτη στην πόρτα έτσι ώστε όταν αυτή ανοίγει να σταματάει ο συμπιεστής. Είναι αρκετά πιο 'ζορισμένα' τώρα τα πράγματα.
Δεν θα πω ότι τότε τα έφτιαχναν για μια ζωή, μπορεί να ισχύει, μπορεί και όχι (εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω, αλλά δεν μπορώ να το αποδείξω), πρέπει να είσαι μέσα στον τομέα για δεκαετίες για να το πεις αυτό.
-
Έχω ακούσει τα ποιο περίεργα από τεχνικούς/συντηρητές λευκών συσκευών.
-
Ψυκτικός που φτιάχνει ψυγεία όταν τον έφερα στο σπίτι για να φτιάξει ένα καινούριο ψυγειοκαταψύκτη PITSOS (Bosch/Siemens θυγατρική) μας είπε ότι το κομπρεσέρ του κάηκε γιατί τα 'Γερμανικά' ψυγεία δεν έχουν αντοχές για τις κλιματικές συνθήκες της Ελλάδος (δηλ. ζέστη). Οπότε ταλαιπωρούνται πολύ περισσότερο με το συνεχόμενο άνοιξε/κλείσε του κομπρεσέρ. Στα 5 χρόνια μία φορά κομπρεσέρ, και μία φορά έχασε το ψυκτικό υγρό. 800euro ψυγειοκαταψύκτης.
-
Κουζίνα miele Γερμανική από την πολύ χρήση του φούρνου, σάπισε το εσωτερικό μέταλλο γύρω-γύρω από τον ανεμιστήρα. Άλλος τεχνικός είπε το άλλο κορυφαίο. Οι 'Γερμανικές' κουζίνες δεν έχουν προδιαγραφές για τόση επίπονη χρήση. Οι Γερμανοί δεν μαγειρεύουν τόσο όσο οι Έλληνες. Για αυτό και η ποιότητα είναι ποιο χαμηλή. Όταν το άκουσα πήγα και αγόρασα μία Indesit για το δικό μου σπίτι.
-
Καινούριο πλυντήριο PITSOS (Bosch/Siemens θυγατρική) τα ίδια και εδώ. Κάθε τρεις και λίγο βγάζει πρόβλημα. Πάλι η ίδια καραμέλα από άλλον τεχνικό. Εξαιτίας του πήγα και αγόρασα για μένα πλυντήριο Ignis.
3 διαφορετικοί τεχνικοί ίδια άποψη: Απέφυγε τα 'Γερμανικά'.
Τώρα αν όλα αυτά ισχύουν δεν το ξέρω.
-
-
Ψυγειο Π@ιτσος αγορασασμενο γυρω στο 2008 αφου αλλαξαμε πλακετα 150 ευρω πριν 2 χρονια τωρα εχασε τελειως ψυξη στην συντηρηση ενω η καταψυξη δουλευει κανονικα. Ο κινητηρας δουλευει συνεχως. Τι βλαβη να ειναι?
Οντως το ψυγειο ηταν φθηνο στην αγορα του 369ε νομιζω αλλα ποιοτικα αχρηστο οσο δεν παει. Τα λαστιχα στις πορτες εχουν κρεμασει. Τωρα και εγω λεω να βρω ενα αλλο αλλα πρεπει να ειναι καλοφτιαγμενο και μαλλον μικροτερο σε μεγεθος. Εχω περιορισμο στο υψος γιαυτο δεν μπορω να παρω κατι καλυτερο γιατι θα θελω ανακαινιση στην κουζινα πρωτα.
-
σαρπ
εχω 3 τετοια, στο σπιτι ενα του 1994, εχει δει 3 σπιτια και ειναι ακομη αξεπεραστο ψυεγειο σε αποδοση-χωρους-εμφανιση μιλαμε λαστιχα, πορτες πλαστικα δειχνουν ολοκαινουριγα, στο βουνο-χωριο ενα του 2000 ή και παλιοτερο και αλλο ενα στην εταιρεια, του 1993, αυτο και αν εχει φαει μετακομισεις.... ειχα και ενα στο εξοχικο στην ευβοια αλλα το κλεψανε προπερσι μαζι με οτι ειχε μεσα στο σπιτι εκει. γενικα ολα τα σαρπ ειδη μου βγηκανε εξαιρετικα, αν και ακριβα. σε φουρνοκουζινες εχω σαμσουνγκ(!!!) 12ετιας, σε αιρ κοντισιον ελ τζι, σε τηλεορασεις ελ τζι και πλυντηριοστεγνωτηριο επισης ελ τζι. ολα αυτα απροβληματιστα. αντιθετα απιστευτα θεματα με κατι νεφ ακριβοπληρωμενα και ηλεκτρολουξ τσιγκουνιες που πεταχτηκαν στην πενταετια.
-
LG πλυντηρια (3) εχουν βγει σκυλιά.
Miele πλυντηριο, στα 3 χρονια για πέταμα. Electrolux σκουπα στα 2 χρόνια για πέταμα.
Προσωπικά, μόνο Ασιατικές μάρκες κοιτάζω μιας και γερμανική ποιοτητα σε μαζικα προϊοντα, δε θεωρω οτι υπαρχει και φυσικά κανενας λογος να πληρώσει κάποιος 'πριμιουμ' και η Miele να θέλει κανα 50αρικο να ερθει ο 'γιατρος' να δει το μηχανημα. -
Όσο τα Πίτσος και λοιπά Γερμανικά της μαμάς Siemens φτιαχνόντουσαν στο εργοστάσιο της Πίτσος στο ποτάμι στο allou fan park ήταν ΟΚ, εδώ και κάποια χρόνια φτιάχνονται στην Τουρκία.
Sharp ψυγείο έχω και εγώ εδώ και 12 χρόνια και είναι σαν καινούργιο, η απόλυτη πολυτέλεια σε ποιότητα πλαστικών και γενικά όλο το ψυγείο, φτου μην το ματιάσω που λένε ! Πληρωμένο 695€ όταν τα υπόλοιπα είχαν 400-500€, ότι πληρώνεις πέρνεις.
-
LG, Sharp κορυφαία ψυγεία. Σκυλιά και με πολύ καλή ψύξη. Αλλιώς Αμερικάνικα (ειδικά Amana kai WW), αλλά πανάκριβα.
-
Οι Γερμανοί είναι made in Turkey. Ε, ας πάρω γνήσιο Τούρκικο (Beko, Blomberg) αφού κοιτώντας στις λεπτομέρειες μου φαίνονται πιο καλοφτιαγμένα από τα αντίστοιχης τιμής Bosch/Siemens/Pitsos κλπ!
-
Sharp δεν βλεπω στις μεγαλες αλυσιδες. Hitachi τι λετε?
-
Νομίζω ότι τόσο η Sharp όσο και η Hitachi στις οικιακές συσκευές είναι πλέον αγορασμένες από του κινέζους... Εγώ στις τελευταίες αγορές πήρα πλυντήριο Beko και ψυγείο Samsung.
Στα ψυγεία ψηφίζω δαγκωτό Κορεάτες εδώ και μια δεκαετία.
Λευκές οικιακές συσκευές:Πλυντήρια-Κουζίνες-Ψυγεια....