Η αλήθεια είναι ότι δε γνωρίζω, αλλά μπορείς εσύ να μη σταματήσεις και μετά να μας πληροφορήσεις για το τι έγινε... 
Σοβαρά τώρα: Γράφεις ότι δεν ξέρεις αν 'είσαι υποχρεωμένος να σταματήσεις αν σου κάνει σήμα να σταματήσεις ένα τέτοιο αυτοκίνητο μόνο και μόνο επειδή έχει ένα φάρο'. Πιο πάνω όμως λες ότι οι αστυνομικοί φοράνε στολές. Ε λοιπόν, το σήμα δεν σου το κάνει το αυτοκίνητο, αλλά ένας ένστολος αστυνομικός! Καταλαβαίνεις τι πρέπει να κάνεις, φαντάζομαι...
Δεν κατάλαβες. Επειδή εγώ το έχω δει σταματημένο να ελέγχει αυτοκίνητα δεν πάει να πει ότι ήταν σταματημένο και ο αστυνομικός ήταν έξω από το αυτοκίνητο και έκανε σήμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει. Μάλλον το αντίθετο συμβαίνει αφού το έχω συναντήσει σταματημένο στη λωρίδα έκτακτης ανάγκης σταματημένο άρα λογικά με κάποιο τρόπο, π.χ. με τη χρήση του φάρου, 'σταμάτησε' το άλλο αυτοκίνητο. Θεωρείς ότι είναι ξεκάθαρο./ ευδιάκριτο πέρα πάσης αμφιβολίας ότι αυτός που κάθεται στο τιμόνι είναι αστυνομικός άρα πρέπει να σταματήσεις? Εγώ διατηρώ αμφιβολίες πάντως.
Σήμερα το πρωί οδηγώ πάλι στο ΒΟΑΚ, πάλι στο κομμάτι που διασχίζει το Ηράκλειο. Σε ένα μεγάλο κομμάτι του ΒΟΑΚ σε εκείνο το σημείο γινόταν εργασίας ασφαλτόστρωσης και είδα στην αρχή της παρέμβασης άλλο ένα Toledo, λευκό, πάλι με συμβατικές πινακίδες, με φορητό φάρο και 2 αστυνομικοί που απλά προειδοποιούσαν τους οδηγούς για τα έργα. Το κουφό της υπόθεσης είναι ότι το πλαίσιο της πινακίδας ήταν πλαίσιο .... HERTZ 

Τέλος, συζήτησα το θέμα με γνωστό μου αστυνομικό από άλλο νομό και μου είπε ότι παρόμοιο περιστατικό έγινε με μια κυρία στην οποία πάλι 'περιπολικό' με συμβατικές πινακίδες της έκανε σήμα να σταματήσει κι αυτή πανικοβλήθηκε και δεν σταμάτησε. Μάλιστα επειδή είδε ότι την ακολουθούσε, πήγε και σταμάτησε το αυτοκίνητό της έξω από το μέγαρο της αστυνομίας. Δυστυχώς δεν έμαθε για ποιο λόγο της έκανε το σήμα και δεν ξέρει αν τελικά την έγραψε.