-
Δεν έχω άποψη, γιατί την Giulia μόνο εξωτερικά την έχω δει, δεν έχω μπει καν μέσα.
Για το ότι θα έπρεπε να είναι ακόμη καλύτερη, για την BMW συμφωνώ, αλλά μετά θα έπρεπε να είναι καλύτερη και της 5αρας και πάει λέγοντας...
-
Διαφωνώ. Δέχομαι ότι το Α4 ή η C-Class είναι ανώτερες στα σημεία. Η F30 με τίποτα. Ίσως φταίει ότι πλέον είναι και το αρχαιότερο μοντέλο από τη γερμανική τριάδα αν και τα δείγματα από τη νέα Χ3 είναι εξίσου απογοητευτικά. Σε λίγο θα είναι πίσω και από τα Volvo η Bmw.
Βέβαια όσο οι πωλήσεις βρίσκονται εκεί που τις θέλουν, κάλα κάνουν και βγάζουν αυτό το προϊόν. Ως γνωστόν ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.
-
Εγω παλι θεωρω καλυτερο το εσωτερικο της BMW και απο το Αουντι και απο την Giulia.
Επισης προς καθε ενδιαφερομενο κανενα Giulia περα απο το QV δεν κανει παντηλικια κατι που κανει ακομα και το 116d...
-
Εννοείς πως δεν απενεργοποιείται το esp ;
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Η 3άρα την οποία έχω οδηγήσει με την κανονική ανάρτηση και τους 190 ίππους δεν με τρελαίνει.
Το εσωτερικό της στατικά δείχνει να έχει καλή συναρμογή αλλά σχεδιαστικά σχεδόν 6 χρόνια μετά είναι ίδια WtF κατάσταση .
Η C ποιοτικά είναι καλύτερη αλλά σχεδιαστικά αυτή η μαύρη λάκα με το κολλημένο tablet με τα 2 δάχτυλα frame όσο κάθομαι μέσα τόσο στο λαιμό μου κάθεται
Η Giulia και ξαναγράψω ότι χωρίς να την έχω οδηγήσει στο όριο ( ακόμα ) από συναρμογή και στιβαρότητα με τα 18άρια που την είχα είναι super ! Ανώτερη από την 3άρα. Απλά σκεφτόμουν μήπως έχουν κάποια διαφορετική υλοποίηση στην ανάρτηση της 4άρας. Αν όχι δεν αξίζει.
Το volvo καλό είναι ( το είχα για λίγο, εταιρικό, ένα S60 CC με τους 190 ίππους. Αλλά εσωτερικά έχει γεράσει. Ποιοτικά όμως είναι καλό και θα το έλεγα πιο safe επιλογή από την BMW. Ειδικά τα καθίσματα !
Ανώτερο όλων ποιοτικά και σαν κύλιση είναι το Α4. Απλά όταν το βλέπω απ΄ έξω ξενερώνω την ζωή μου. Δυναμικά δεν φτάνει την Giulia ούτε την XE. Αυτές οι δύο είναι στην κορυφή της κατηγορίας. -
Ο χρήστης kostas__ έγραψε:
Ωραιο αμαξι αλλα και μονο που θα πας στην αντιπροσωπεια της φιατ-λαντσια-αλφα και θα σου πουν τις τιμες των ανταλλακτικων εκει θα το μετανιωσεις.Ανταλλακτικα ανυπαρκτα τιμες χειροτερες και απο γερμανικα.Οι ανθρωποι νομιζουν οτι πουλανε φερραρι.Μακρια απο ιταλικαΣατανιασμενα αυτοκινητα.-
-
Κλαίω!!!
-
Τρίτη μάλλον πάμε για αγορά Με κάποια έxtra ανέβηκε λίγο το κουστούμι
-
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τρίτη μάλλον πάμε για αγορά Με κάποια έxtra ανέβηκε λίγο το κουστούμιΩραίος!
Ποιά έκδοση/κινητήρα?
-
Πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Με την παρουσία ενός EVO και μιας Τζούλιας το φόρουμ θα θυμηθεί τις παλιές καλές εποχές του. Τότε που όποιος ήθελε να μιλήσει για οδηγική ευχαρίστηση την συνδύαζε με πραγματικά αυτοκίνητα πίστας και όχι περίπτερα.
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Ωραίος!
Ποιά έκδοση/κινητήρα?
Εμένα δε με νοιάζει η έκδοση κλπ.
Βόλτα θέλω.Υ.Γ. είδα από κοντά την μπλε veloce που τέσταρε το drive. Σταματάω, κατεβαίνω και ξεκινά η περατζάδα γύρω γύρω. Έρχεται ένας τύπος από το drive κοντά, αλλά δεν τον πήρα πρέφα. Ξεκινάω τα ' μουν@ρ@, κ@υλα κλπ' και μου λέει 'που να την οδηγήσεις κιόλας', εκεί ζητάω βόλτα εστω σαν επιβάτης αλλά πήρα τα @@ μου, κλαψ
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Με την παρουσία ενός EVO και μιας Τζούλιας το φόρουμ θα θυμηθεί τις παλιές καλές εποχές του. Τότε που όποιος ήθελε να μιλήσει για οδηγική ευχαρίστηση την συνδύαζε με πραγματικά αυτοκίνητα πίστας και όχι περίπτερα.- 1μυριο και
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Πολύ ευχάριστη εξέλιξη. Με την παρουσία ενός EVO και μιας Τζούλιας το φόρουμ θα θυμηθεί τις παλιές καλές εποχές του. Τότε που όποιος ήθελε να μιλήσει για οδηγική ευχαρίστηση την συνδύαζε με πραγματικά αυτοκίνητα πίστας και όχι περίπτερα.Καλά να είμαστε, να έχουμε την υγειά μας και τις δουλειές μας και όλα θα πάνε καλά.
Εδώ είμαστε να βρεθούμε για φωτογραφήσεις και ανταλλαγή απόψεων.
Ωραίος!
Ποιά έκδοση/κινητήρα?
Εμένα δε με νοιάζει η έκδοση κλπ.
Βόλτα θέλω.Υ.Γ. είδα από κοντά την μπλε veloce που τέσταρε το drive. Σταματάω, κατεβαίνω και ξεκινά η περατζάδα γύρω γύρω. Έρχεται ένας τύπος από το drive κοντά, αλλά δεν τον πήρα πρέφα. Ξεκινάω τα ' μουν@ρ@, κ@υλα κλπ' και μου λέει 'που να την οδηγήσεις κιόλας', εκεί ζητάω βόλτα εστω σαν επιβάτης αλλά πήρα τα @@ μου, κλαψ
Με το Μιχάλη και τη Veloce στα Μέγαρα ξεκινήσαμε το σκέλος μαζί.
Παλιά κάναμε μαζί καρτ, μέχρι που σταμάτησε για να δώσει βάρος στο περιοδικό, οπότε ήταν πολύ όμορφη στιγμή.
Ως πρώην αγωνιζόμενοι και οι δυο, ξεκινήσαμε μαζί σεβόμενοι πάντα ο ένας τον άλλον...εγώ μπροστά και αυτός πίσω γιατί έτσι έτυχε να πάρουμε σειρά στην έξοδο των πιτ. Μέχρι να ζεστάνω μοτέρ, κιβώτιο και λάστιχα, τον άφησα να περάσει να αρχίσει το σκέλος του και παρακολουθούσα τη Giulia τι έκανε.
Ήταν αρκετά εντυπωσιακή μπορώ να πω, όμως φαινόταν ότι τα ηλεκτρονικά (που δε βγαίνουν) την έκοβαν, τη γονάτιζαν. Το ίδιο έλεγε και ο Μιχάλης μετά.
Αφού ζέστανα και με άφησε να περάσω την είχα στον καθρέπτη μου για λίγους γύρους μέχρι να φύγω τελικά μπροστά (λογικό).
Είχαμε ωραία συζήτηση μετά με το Μιχάλη, του άρεσε πάρα πολύ το αυτοκίνητο όμως τα ηλεκτρονικά που δε βγαίνουν επί της ουσίας μειώνουν δραματικά το αποτέλεσμα ενός πλαισίου που κάνει θαύματα!
-
Σε mode πίστας, αυτό είναι μεγάλο θέμα.
Σε mode δρόμου, νομίζω ότι θα σώσει πολλούς.
Σε όχημα στο δρόμο( ακόμα και σε ένα με γαμώ τα πλαίσια αναρτήσεις φρένα κλπ) προτιμώ να είναι εκεί.
Σε πίστα πάλι, όχι.
Ούτε απλό κουμπάκι on-off, μου αρέσει.
Μαλακία πάντως το γεγονός ότι λανσάρανε την Ιουλία σαν quadrifoglio στο nirburgring και δημιούργησαν εντυπώσεις αυτοκινήτου πίστας, ενώ στις πιο 'απλές' ( εδώ γελάμε, άκου απλό ενα αμάξι πισωκίνητο με 200+ άλογα) εκδόσεις, δεν είχαν σκοπό να γίνονται off τα esp abs κλπ κλπSent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Πάντως -και το αφήνω αυτό εδώ- άφησε να εννοηθεί κάποιος αλφίστα που ήταν παρέα με το Μιχάλη στη πίστα ότι υπάρχει η δυνατότητα με επαναπρογραμματισμό να βγει τελείως το ESP. Πιθανόν κάποιοι που ασχολούνται περισσότερο με τις Alfa να γνωρίζουν περισσότερα.
Κοίτα να δεις που σε λίγο αντί για reflash για περισσότερα άλογα, θα κάνουμε reflash για να βγάζουμε τα ηλεκτρονικά.
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Τρίτη μάλλον πάμε για αγορά Με κάποια έxtra ανέβηκε λίγο το κουστούμιΚαλοτάξιδη και να την κατ'ευχαριστηθείς!!
-
Ο χρήστης Nikos! έγραψε:
Πάντως -και το αφήνω αυτό εδώ- άφησε να εννοηθεί κάποιος αλφίστα που ήταν παρέα με το Μιχάλη στη πίστα ότι υπάρχει η δυνατότητα με επαναπρογραμματισμό να βγει τελείως το ESP. Πιθανόν κάποιοι που ασχολούνται περισσότερο με τις Alfa να γνωρίζουν περισσότερα.Κοίτα να δεις που σε λίγο αντί για reflash για περισσότερα άλογα, θα κάνουμε reflash για να βγάζουμε τα ηλεκτρονικά. [emoji38]
Οι καμενο-alfisti σίγουρα ψάχνουν και μάλλον έχουν βρει τρόπους, αρκεί να μην είναι μόνιμα off, γιατί πραγματικά στο δρόμο χρειάζονται.
Ότι θα την καταευχαριστηθεί, είναι παραπάνω από βέβαιο.
-
Πρακτικά δεν μοιάζει ανέφικτο. Ο εγκέφαλος ενός αυτοκινήτου προσομοιάζει όπως το αντιλαμβάνομαι την λογική ενός PLC. Με if kai then το πολύ δύο επιλογών παίζει στην σχέση του με την ροή πληροφορίας από τα αισθητήρια. Μη σου πω πως μπορεί ακόμη και από μια απλή ασφάλεια στην ασφαλειοθήκη να εξαρτάται αν έχεις ή όχι esp.
-
Εξαρχής είχα πει ότι είναι η υπέρτατη ξενέρα να μπορείς να αγοράσεις πισωκίνητη alfa romeo μετά από τόσα χρόνια, με τέτοιο πλαίσιο και στήσιμο και το esp να μην μπορεί να απενεργοποιηθεί. Κάποιοι δικαιολόγησαν το γεγονός λέγοντας ότι το esp βοηθάει το αυτοκίνητο να στρίψει καλύτερα και δεν είναι τόσο επεμβατικό. Δεν υπάρχει περίπτωση, όσο καλό και αν είναι το esp, να μην σου σπάσει τα νεύρα όταν κινείσαι στο όριο. Και το όριο στους δημόσιους δρόμους ελέω χαμηλής πρόσφυσης είναι πολύ χαμηλότερο από την πίστα. Που σημαίνει ότι σε κλασική βουνίσια ελληνική διαδρομή, το esp θα σου σπάει τα πα@#$ρια κάθε τρεις και λίγο κόβοντας το αυτοκίνητο και την πραγματική χαρά της οδήγησης.
Στον ταπεινό μου ντιζελάτο άσο, όταν θέλω να πάω πραγματικά γρήγορα (ή και να διασκεδάσω με λιγότερα χιλιόμετρα βρε αδερφέ) βγάζω πάντα το esp. Και με αποζημιώνει. Όταν το esp είναι στο on, ακόμα και στο sport mode, επεμβαίνει συχνά και παρότι δεν γονατίζει το αυτοκίνητο όσο άλλων εταιρειών, σίγουρα σε κόβει και είναι εκνευριστικό. Όλα αυτά βέβαια προυποθέτουν αυτογνωσία, αυτοσυγκράτηση και σεβασμό των υπόλοιπων οδηγών.Εκεί στην alfa πρέπει να δώσουν τη δυνατότητα να βγαίνει εντελώς off το esp. Είναι ένα feature που προσωπικά θα με έφτανε στο σημείο να μην αγοράσω το αυτοκίνητο. Είμαι βέβαιος ότι στο πρώτο facelift θα το διορθώσουν.
ALFA ROMEO GIULIA