-
Αλκοτεστ γινόντουσαν αρκετά και εγώ προσωπικά έχω αφαιρέσει πολλά διπλώματα.
Αυτό που " ο κόσμος είχε βουκινο και εμείς κρυφό καμάρι " ήταν ότι οι περισσότεροι από αυτούς συνέχιζαν να οδηγούν κανονικά, κι ας τους είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα. Το πρόστιμο είναι μικρό (100€) και οι ποινές στα δικαστήρια χάδι.
Αυτό άλλαξε λίγο μετά το δυστύχημα στα Χανιά και επιπλέον γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι. Πριν λίγες μέρες μου έκαναν και μένα αλκοτεστ στον κεντρικό δρόμο του Ευόσμου.
Τώρα εφαρμόζεται το αυτόφωρο και για την οδήγηση άνευ αδείας ικανότητας. Η τροχαία Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει βανακι για τα αυτόφωρα. -
@a-d-p said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Look
Αυτό που " ο κόσμος είχε βουκινο και εμείς κρυφό καμάρι " ήταν ότι οι περισσότεροι από αυτούς συνέχιζαν να οδηγούν κανονικά, κι ας τους είχε αφαιρεθεί το δίπλωμα. Το πρόστιμο είναι μικρό (100€) και οι ποινές στα δικαστήρια χάδι.
Αυτό άλλαξε λίγο μετά το δυστύχημα στα Χανιά και επιπλέον γίνονται στοχευμένοι έλεγχοι. Πριν λίγες μέρες μου έκαναν και μένα αλκοτεστ στον κεντρικό δρόμο του Ευόσμου.
Τώρα εφαρμόζεται το αυτόφωρο και για την οδήγηση άνευ αδείας ικανότητας. Η τροχαία Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει βανακι για τα αυτόφωρα.μακαρι να συνεχισει αυτη η αντιμετωπιση και να μην "ξεχαστει" μετα απο μερικους μηνες, οπως πολλες φορες γινεται στην ελλαδα
-
@n-k-9 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@dettol said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
@n-k-9 said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Αποτέλεσμα:
Ένας άνθρωπος στο χώμα, μια νέα γυναίκα στην φυλακή και δύο οικογένειες κατεστραμμένες...Η ταχυτητα ειναι ο νο1 λογος δυστυχηματων, ειδικα εντος των πολεων. Ολα τα υπολοιπα (αδιαφορια, απροσεξια κτλπ) συνεισφερουν, αλλα αν δεν υπηρχε η ταχυτητα, θα μιλουσαμε απλα για ατυχηματα ή σπασμενες λαμαρινες.
Σε αυτή την περίπτωση, όμως, το αλκοόλ ήταν η αιτία...
Ούτε καν πήρε χαμπάρι το κόκκινο...
Εάν ήταν νηφάλια δεν θα γινόταν το ατύχημα...Ειναι εφικτο να μπερδευτεις και να μη δεις το κοκκινο.
Δεν υπαρχει δικαιολογια ομως για τετοια ποσοτητα αλκοολ, και για τοσο μεγαλη ταχυτητα μεσα στη πολη.
Οπως και δεν υπαρχει δικαιολογια για μη χρησης ζωνης απο τον ταξιτζη. -
Πραγματικά με την φωτογραφία το χτύπημα στο ταξί, ΤΡΟΜΑΞΑ!
Επειδή έχω φρέσκο ακόμα το ατύχημά μας, παρόλο ότι ήταν μόνο λαμαρίνες και ας βγήκε ολική, δεν θα ήθελα να σκέφτομαι τι μπορεί να γινόταν αν μας χτυπούσε με τόσα χιλιόμετρα και εμάς. Και ας μην ήταν από επήρεια αλκοολ, αλλά χαζομάρα απόσπασης προσοχής με το κινητό!
Το λες πλέον και ψυχολογικό...
Αφού, λοιπόν, δεν φτάνει η οδηγική παιδεία, σύμφωνα με μαρτυρίες ή και υλικό από βίντεο πρέπει αυτόματα να τους τραβάνει αυτόφωρο και μετά ένας εισαγγελέας υπηρεσίας να βγάζει κατευθείαν απόφαση. -
@a-d-p said in ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#:
Τώρα εφαρμόζεται το αυτόφωρο και για την οδήγηση άνευ αδείας ικανότητας. Η τροχαία Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει βανακι για τα αυτόφωρα.Κάποια στιγμή εδώ στο νησί έφερναν κλιμάκια από άλλες περιοχές. Δεν μπορείς να φανταστείς πως είχαν σφίξει οι κώλοι...
-
Η βασική αιτία είναι η έλλειψη αστυνόμευσης. Έχει γίνει βίωμα στον Έλληνα η έλλειψη τιμωρίας και αυτός είναι ο λόγος που ο καθένας κάνει ό,τι θέλει. Μόνο όταν ξέρεις ότι θα τιμωρηθείς είτε με υψηλό πρόστιμο, κατάσχεση αυτοκινήτου, και ποινικές ευθύνες θα εξαναγκαστεί να εκπαιδευτεί και να οδηγεί πολιτισμένα ο έλληνας οδηγός.
Μέχρι το 2010 υπήρχαν μπλόκα σε πάρα πολλά σημεία εντός Αθήνας και σε εθνική για υπέρβαση ορίου ταχύτητας (ραντάρ χειρός) και αλκοτέστ. Τα τελευταία δέκα χρόνια και να πάρεις τηλ. στη τροχαία να ενημερώσεις για αντικανονική οδήγηση, στάθμευση, επικίνδυνους ελιγμούς (Ποσειδώνος) κλπ. σε γειώνουν (ανοίγουν καρτέλα για να ακριβολογώ) και σε ενημερώνουν ότι δεν υπάρχει διαθέσιμο όχημα (πάντα). Έχουν αποψιλώσει αστυνομικά τμήματα και τροχαία και έχουν εξαφανίσει τη μισή αστυνομική δύναμη σε γραφεία, φύλαξη κτιρίων, πολιτικών και επιχειρηματιών. Κάνουν επικίνδυνους ελιγμούς στη Ποσειδώνος μπροστά σε περιπολικό και το πλήρωμα του περιπολικού δεν αντιδρά καν, απάθεια παντού πλέον. -
Εξηγεί αρκετά για τα συστήματα προστασίας που υπάρχουν.
Μετά το ένατο λεπτό έχει ενδιαφέρον.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#