-
Πολύ μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε παιδιά (και off topic δυστυχώς), γιατί οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί που είναι εξαιρετικά δύσκολο (μην πω και αδύνατον ουσιαστικά!) να γίνουν σωστοί υπολογισμοί. To πρόβλημα είναι οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα τι ζημιές θα βγάλει το αυτοκίνητο και με τι κόστος επισκευής ή σε τι τιμή θα μπορεί να πωληθεί σε 5 χρόνια από τώρα (ειδικά στην χώρα που ζούμε).
Το λέω, γιατί προβληματίστηκα πάρα πολύ για το εάν θα έπρεπε να πουλήσουμε το Mini της γυναίκας μου και σε ποια τιμή, αφού ήταν ένα αυτοκίνητο του 2004 με 235.000χλμ και μάλιστα ένα μοντέλο το οποίο δεν έχει και την καλύτερη φήμη όσων αφορά την αξιοπιστία του, τις ζημιές που παρουσιάζει και το κόστος επισκευής τους. Τελικά αποφάσισα ότι ή θα το δώσω τώρα (όπως και έγινε) ή θα το κρατήσω μέχρι να μου βγάλει μια μεγάλη ζημία η οποία θα ήταν ασύμφορη να επισκευαστεί (αλήθεια ποια θα ήταν αυτή?? άλλο δύσκολο πρόβλημα) αλλά στο ενδιάμεσο θα είχα δαπανήσει αρκετά χρήματα στην συντήρησή του.
Τελευταία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως συμφέρει περισσότερο το leasing ακόμα και τους ιδιώτες.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
O Στέφανος όπως πάντα εκφράζει την άλλη άποψη που δεν είναι λίγοι εκείνοι που την ενστερνίζονται. Άλλωστε για πολύ κόσμο είναι ψυχοφθόρο να προκύπτουν έστω και μικρές δυσλειτουργίες στα οχήματα τους έπειτα από χρόνια χρήση. Αλήθεια Στέφανε πόσα χλμ έχει κάνει πλέον το κακάο σου; Παραμένω της άποψης πως όποιος το πάρει θα έχει το κεφάλι του ήσυχο για πολλά χλμ αφού στο κάτω κάτω της γραφής το έχεις ατσαλάκωτο; Σοβαρολογώ. Αν τώρα ήθελα ένα μεταχειρισμένο καλοπροσεγμένο qq θα επέλεγα το δικό σου με κλειστά τα μάτια. Το εννοώ.όντως του Στέφανου θα είναι πένα!
Το ερώτημα είναι πόσα χρήματα θα πάρει για το αμάξι του. Γιατί αν η διαφορά με ένα καινούριο QQ είναι της τάξης των 3-4k προφανώς ο καθένας θα σκεφτεί, θα σφιχτώ να μαζέψω άλλα 3-4k για να το πάρω καινούριο...
Συμφέρουσα επιλογή θα το θεωρήσει μόνο αν απέχει ΠΟΛΥ από το καινούριο. Άρα αυτό σημαίνει χασούρα για τον πωλητή...Τα έχασα κάπου αυτά τα μηνύματα, αλλά να απαντήσω.
Τώρα έχω 13500 χλμ και έχω κάνει (και δη λίγες μέρες νωρίτερα) και το σερβις 2ου ετους (πρακτικά μόνο λαδια - φίλτρο και ελέγχους μου έκαναν συν την αλλαγή ελαστικών μπρος-πίσω).
Γενικά ότι πουλάω είναι πάντα προσεγμένο και με μιρκή χρήση γι' αυτο έχω σταθερούς 'πελάτες' και στο insomnia και στο myphone!
Ειδικα το qq είναι διαρκώς σε πώληση με συγκεκριμένη τιμή στόχο. Αν την πετύχω το έδωσα την άλλη μέρα, αν όχι το έχω προσεγμένο, πλυμένο, στο παρκινγκ του, με τις βόλτες του όσο χρειάζεται για να μην έχει θέματα, και με μικρές προσθήκες - πινελιές αξεσουαρ. Η τιμή του είναι τώρα 4 χιλιάδες κατω από τη αξία νέου και προφανώς χωρίς αξεσουάρ (που μερικά είναι πανάκριβα, όπως το σερμάτινο σαλόνι ή αποκατάσταση και προστασία χρώματος ceramic pro). Αρα αν κάποιος το αγοραζε θα κέρδιζε ένα μόλις στρωμένο αμάξι, με έκπτωση 4 χιλιάρικα και αξεσουάρ αξίας 3 χιλιάδων επιπλέον, όλα άριστα! Το κακό είναι ότι αν δεν δει κάποιος το αμάξι δεν πιστεύει ότι θα είναι τόσο ΟΚ και το σκέφτεται διπλά!!
Σε τελική ανάλυση με τόση περίπου έκπτωση θα αγόραζε κανείς το test drive της αντιπροσωπείας; προφανώς ναι, είναι η απάντηση γιατί πάντα υπάρχει ενδιαφέρον για τέτοια αμάξια, όπως θα μας πει οποιοδήποτε πωλητής και η έκπτωσή του τόση περίπου θα είναι! -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Προσωπικά βαριέμαι την όλη διαδικασία μεταφοράς επαφών αρχείων κλπ. Επιπλέον είμαι ευχαριστημένος με ένα αρκετά καλό smartphone το οποίο συνεργάζεται άψογα με το media nav του duster . Πολύ συχνά το χρησιμοποιώ και ως πηγή στο ηχοσύστημα του duster αλλά και στο χρυσοπληρωμένο μου hi-end ηχοσύστημα του σπιτιού. Τηλεοράσεις άλλαξα πριν 3 χρόνια όμως δεν πολυβλέπω ενώ οι υπάρχουσες καλύπτουν άριστα την θέαση ταινειών λόγω μεγέθους και απόδοσης. Θα πρέπει όμως να χαλάσουν ή να απαρχαιωθούν για να προχωρήσω σε αντικατάσταση τους. Τα κινέζικα τα αποφεύγω και γενικώς δεν έχω την τάση να στοκάρω τέτοιες συσκευές. Πάντως στο θέμα του αυτοκινήτου είμαι πιο κοντά στην άποψη του Βασίλη. Αν δεν βγάλει σοβαρό πρόβλημα δεν προχωρώ εύκολα σε αντικατάσταση. Τα παίρνω για να τα χαρώ και όχι να τα δώσω στον επόμενο στρωμένα και ατσαλάκωτα. Βέβαια όπως ξαναέγραψα υπάρχει και η δική σου σχολή και αυτό είναι ένα γεγονός φίλε μου.Αν έχεις ios η διαδικασία backup-restore ειναι πανεύκολη!
Σε android υπάρχουν επιμέρους λυσεις για sms, κλήσεις κλπ. Επαφές και email προφανώς με google account.
Στις εφαρμογές είναι το πρόβλημα που περνιούνται από την αρχή, αλλά και εκεί πάνω στο χρόνο επιβάλεται να κάνεις ένα format για να τρέχει καλύτερα το σύστημα.
Σε PC ή ΤV η τεχνολογία προχωράει πλεόν πιο αργά ή πουλάει φύκια (TV 3D, 4K κλπ) οποτε και εγώ έχω αυξήσει τα διαστήματα. Η τελευταία TV σαλονιού έμεινε 4 χρόνια και αλλάχθηκε με μεγαλύτερη!
Τα κινέζικα (xiaomi, cubot, meizu κλπ) έχουν κάνει άλματα! Κάνουν και για κύριες συσκευές αλλο αν εγώ έχω και πιο επώνυμα και καβαντζώνω πάντα ένα τέτοιο φθηνο για ώρα ανάγκης (χρειάστηκε 20 μέρες περύσι το cubot όταν χάλασε το iphone της συζύγου).Η διαφορά απόψεων έγκειται στο ότι εσύ κάνεις πλήρη απόσβεση ενώ εγώ πουλάω νωρίτερα σε μεγαλύτερη τιμή και με παρόμοια πάντα διαφορα κάνω αναβάθμιση και έχω πάντα πιο φρέσκο hardware.
Ειναι καθαρά θέμα γουστου και όχι οικονομική θεώρησης (τι συμφέρει περισσότερο) -
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Στο παράδειγμα του emperor το θέμα είναι ποσο θα κάνει το qq στη δεκαετια αν πιάνει 10χιλ παράδειγμα είναι η ίδια η χασουρα συν οτι εχεις αμάξι παλιό ενω με τις αλλαγές εχεις αμάξι μέχρι 5ετιας. Στο car.gr πωλουνται qq του 2007 απο 9000-11500 τα κατω απο 2.0 που σημαίνει οτι η χασουρα μπορεί και να είναι μεγαλύτερη αν το κρατήσεις ενα αμάξι δέκα χρόνια απο το να το αλλαζεις ανα 5. Ειναι πολλοί παράγοντες. Για μένα η καλύτερη στιγμη απο οικονομικής αποψης είναι η πώληση λίγω πριν τα 100000χιλιομετρα/ 5-6 χρονιαΠολύ μεγάλη συζήτηση ανοίγουμε παιδιά (και off topic δυστυχώς), γιατί οι παράγοντες είναι πάρα πολλοί που είναι εξαιρετικά δύσκολο (μην πω και αδύνατον ουσιαστικά!) να γίνουν σωστοί υπολογισμοί. To πρόβλημα είναι οι αστάθμητοι παράγοντες, όπως για παράδειγμα τι ζημιές θα βγάλει το αυτοκίνητο και με τι κόστος επισκευής ή σε τι τιμή θα μπορεί να πωληθεί σε 5 χρόνια από τώρα (ειδικά στην χώρα που ζούμε).
Το λέω, γιατί προβληματίστηκα πάρα πολύ για το εάν θα έπρεπε να πουλήσουμε το Mini της γυναίκας μου και σε ποια τιμή, αφού ήταν ένα αυτοκίνητο του 2004 με 235.000χλμ και μάλιστα ένα μοντέλο το οποίο δεν έχει και την καλύτερη φήμη όσων αφορά την αξιοπιστία του, τις ζημιές που παρουσιάζει και το κόστος επισκευής τους. Τελικά αποφάσισα ότι ή θα το δώσω τώρα (όπως και έγινε) ή θα το κρατήσω μέχρι να μου βγάλει μια μεγάλη ζημία η οποία θα ήταν ασύμφορη να επισκευαστεί (αλήθεια ποια θα ήταν αυτή?? άλλο δύσκολο πρόβλημα) αλλά στο ενδιάμεσο θα είχα δαπανήσει αρκετά χρήματα στην συντήρησή του.
Τελευταία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ίσως συμφέρει περισσότερο το leasing ακόμα και τους ιδιώτες.Τα δίλιτρα έχασαν αξία για τον κάτοχο αλλά συνεχίζουν για τον όποιο νέο κάτοχο να έχουν το ίδιο κόστος (σε δόσεις). Αν δεν υπήρχε υπερφορολογηση θα είχα πιάσει για το RAV 18.000 ευρώ. Πήρα 9500 και τα υπόλοιπα θα τα δώσει στο κράτος αντι για εμένα ο επόμενος!
Τα υπόλοιπα και ειδικά τα diesel (ακόμα) χάνουν λιγότερο σε αξία!
Προχθές αλλαξα ασφάλεια και τα παιδιά από τα κεντρικά μου έδωσαν εμπορική αξία ασφάλισης για το QQ 22.000 ευρώ ακατέβατα. Οτιδήποτε άλλο είναι υπασφάλιση με ότι αυτό συνεπαγεται!
Σε καθε περίπτωση αμάξι και 10ετια είναι για εμένα αδιανόητο όσο καλό και να είναι! Το RAV είχα αρχίσει να το σιχαίνομαι ! Το κορόλλα που έμεινε 11 χρονια στην οικογένεια (ευτυχώς μόνο 4 σε εμένα, τα υπόλοιπα στη σύζυγο) δεν άντεχα να το βλέπω!!! Αηδία, παλιακό δράμα!!!Για το leasing έχοντας πλεόν και εγώ ένα, όντως είναι κάτι που ισως θα έπρεπε να βάλει σε σκέψεις πιο επιθετικούς παίκτες,που και κεφάλαιο δεν θέλουν να δεσμεύσουν και κρατάνε το αμάξι μαξ 5 χρόνια!
Για πιο παραδοσιακούς παικτες όπως ο Βασίλης ή ο Σπύρος τέτοια κονσεπτς μαλλον θα είναι 666 -
Κινητό 4+ χρόνια και θα συνεχίσει (δουλεύει με το MediaNav και το τηλεσκόπιο Nexstar και γενικώς)
Ταμπλέτα 2.5 χρόνια και συνεχίζει
Υπολογιστής καινούριος, ο προηγούμενος 8-9 χρόνια και συνεχίζει στο ιατρείο
Τηλεόραση 2 χρόνια, η προηγούμενη 25 και συνεχίζει στο εξοχικό (σπάνια βλέπω)
Αυτοκίνητο καινούργιο, το προηγούμενο 12 χρόνια και συνεχίζει με τον υιό και μετά θα το ξεκατινιάσει η κόρη
Γυναίκα 31 χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτη.Υπήρξα και εγώ γκατζετάκιας. Από παιδί, Atari, Amstrad, Casio, Nintendo, PC, laptop, PalmPilot, Archos, αφήστε τα Nikon, Zeiss και τα τοιαύτα. Κάπου 10-12 χρόνια πριν μπούχτησα, μεγάλωσαν και τα παιδιά και θεωρώ πως ήρθε η σειρά τους και έχουν προτεραιότητα. Και στράφηκα στα μη ηλεκτρικά gadgets, όπως τα Victorinox και τα Leatherman. Δεν απαρχαιώνονται και θα δουλεύουν και όταν πεθάνω. Και η ζυγαριά έγειρε από το έχω στο είμαι, πείτε το ωριμότητα, πείτε το και γηρατειά. Ωστόσο την έχω ζήσει τη φάση με το καινούριο γυαλιστερό γκατζετάκι και την κατανοώ, αλλά ωραία είναι και η αίσθηση πως δεν υποκύπτεις σε τεχνητές ανάγκες και αφού σου έκανε το x χθες, σου κάνει και σήμερα. Κάπου το 2004 με την αγορά του Matrix άρχισε να συμβαίνει αυτό. Έκοψα τους 4Τ, σταμάτησα να κοιτάζω τα άλλα αυτοκίνητα στο δρόμο, δεν πάει να ήταν και Laborghini, αφού το QQ το έμαθα τον Φεβρουάριο και ας υπάρχουν 5-6 στη γειτονιά μου. Ενώ αυτοκίνητα 1975-2005 τα γνωρίζω απ' έξω και ανακατωτά και αν με ρωτούσες ποιο θα ήθελα θα σου απαντούσα Alfa 156 (για να μην πω BMW 2002 ή ακόμη και Lancia Stratos ή Renault Alpine). Καθήλωση. Αυτό το προκάλεσε ένα καλό αυτοκίνητο που ήταν εκεί για εμένα αντί να είμαι εγώ γιαυτό, το ταπεινό Huyndai. Και ήδη βλέπω πως το Duster ανήκει στο ίδιο είδος αυτοκινήτου, που δεν φωνάζει 'δείτε με', αλλά σου ψιθυρίζει στο αυτί σαγηνευτικά 'ζήστε με'.
-
Ευχαριστω ολους τους συνφορουμιστες που μπηκαν στον κοπο να προβληματιστουν και να παρουν θεση στο διλημα μου.Καθοριστικη ηταν η θεση που πηρε ο kkokkolis με τις αποψεις του που παντα συμφωνω,ισως και λογω ηλικιας (μου).Ετσι λοιπον η πωληση του αυτοκινητου,προς το παρον τουλαχιστον,αναβαλεται.
-
Φίλε kkokkolis έγραψες. Με κάλυψες. Φίλε Κ. με τα δικά μου μέτρα και σταθμά καλή η προς το παρόν επιλογή σου.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Για πιο παραδοσιακούς παικτες όπως ο Βασίλης ή ο Σπύρος τέτοια κονσεπτς μαλλον θα είναι 666Με τι λέξη 'παραδοσιακό' μάλλον βγάζω σπυράκια! Πάντα είμαι υπέρ της εξέλιξης και της προόδου, αλλά εδώ θα συμφωνήσω και εγώ με την οπτική του kkokkolis, όπως και ο Σπύρος. Ουσιαστικά δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εδώ έχουμε να κάνουμε με το τι προτεραιότητες έχεις και που προτιμάς να διαθέσεις τον ιδρώτα σου! Και εγώ δουλεύοντας πλέον εδώ και μια δεκαετία 12-14 ώρες την ημέρα δεν είμαι πρόθυμος να δίνω τα χρήματά μου σε αλλαγές αυτοκινήτων, κινητά, υπολογιστές και gadjets. Προτιμώ - πέραν των πρωταρχικών στόχων για διαμόρφωση συνθηκών 'κάποιας οικογενειακής ασφάλειας' μέσω ενός σπιτιού ή αποταμιεύσεων για τα παιδιά μου, αν και αυτήν την περίοδο και αυτή ακόμη ενέχει κινδύνους λόγω της αναξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος - να ξοδεύω σε δραστηριότητες, όπως ταξίδια, αθλητισμός, μουσική, και άλλα παρόμοια.
Ασφαλώς και δεν μέμφομαι και όσους κάνουν το αντίθετο. Δικό τους το καρπούζι, δικό τους και το μαχαίρι! -
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Η τιμή του είναι τώρα 4 χιλιάδες κατω από τη αξία νέου και προφανώς χωρίς αξεσουάρ (που μερικά είναι πανάκριβα, όπως το σερμάτινο σαλόνι ή αποκατάσταση και προστασία χρώματος ceramic pro). Αρα αν κάποιος το αγοραζε θα κέρδιζε ένα μόλις στρωμένο αμάξι, με έκπτωση 4 χιλιάρικα και αξεσουάρ αξίας 3 χιλιάδων επιπλέον, όλα άριστα!Στέφανε, απλά μια μικρή διευκρίνιση, μέχρι τέλος Νοεμβρίου η τιμή του Acenta Premium είναι €25.000, οπότε μιλάμε για έκπτωση €1.500 και όχι €4.000. Όπως είπες, τα αξεσουάρ είναι μια άλλη ιστορία (και εσύ φανατικός του Πλάτωνα εεε!?!?!) που δυστυχώς (όπως και ο έξτρα εξοπλισμός) δεν πληρώνονται στα μεταχειρισμένα όσο θα έπρεπε ή όσο αξίζουν.
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Γυναίκα 31 χρόνια και συνεχίζει ακάθεκτη.Ήρωας!!!!
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
image posting -
kkokkolis εγραψες..
The_emperor συμφωνω με τα τελευταια σου σχολια.. -
Εγώ κατά βάση συμφωνώ με τον iceman7, όχι σε βάση 5ετίας για αμάξι και 6μήνου για κινητό σε 7ετία-10ετία και 12μηνο-18μηνο ναι, αλλά λόγο οικονομικών παίζω σαν τον kkokkolis και του λοιπούς αγαπητούς συμφορουμήτες.
π.χ. Θα ήθελα και χρειάζομαι το oneplus 3, αλλά θα μείνω με το coolpad f2 μέχρι να πεθάνει και βλέπουμε τότε.
Θα ήθελα και χρειάζομαι μεγαλύτερο,γρηγορότερο,οικονομικότερο αμάξι (alfa romeo giulia ), αλλά το auris
ήρθε για να μείνει και αυτό μέχρι να πεθάνει (ελπίζω να αργήσει πολύ αυτό)Ο emperor το έθεσε σωστά το θέμα.
-
Καταναλωτισμός
-
Διαβάζοντας ξανά όλα τα παραπάνω καθώς και την κατάληξη της σκέψης του φιλου που έθεσε εξαρχής το ερώτημα, με έπιασε μια μελαγχολία μιας και τελικά αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι σπάνια σε αυτή τη χώρα πιάνουμε το θέμα σωστά.
Αντίθετα αλλάζουμε την κουβέντα σε κάτι γενικό, πιο φιλοσοφικό και έτσι μας ξεφεύγει η ουσία και η λεπτομέρεια.
Σεβαστές όλες οι απόψεις προφανώς επί του γενικότερου, αλλά και πάλι σε πολλά σημεία οι διαφορετικές απόψεις συγκρίνονται λάθος.
Φίλε Βασίλη, σεβαστό τι προτιμάς να κανεις τα χρήματά σου, αλλά ειλικρινά είναι επιχείρημα για την κουβέντα που κάνουμε ότι εσύ τα δίνεις για να έχεις σπίτι και για να έχουν τα παιδιά σου;
Δηλαδή, εμας μας τα τρώνε τα gadgets και μένουμε σε παράγκα αφήνοντας τα παιδιά μας να πεινάνε; Ετσι μπορεί κάλλιστα να διαβαστεί το σχόλιο σου!
Προφανώς πράττεις με τον τρόπο που λεω, εφόσον έχεις εξασφαλίσει τα ανωτέρω (προσωπικά και το στεγαστικό μου έχω κατά 95% εξοφλημένο και τα παιδιά μου πάνε σε καλό και value for money σχολείο), δεν είπαμε ποτέ το αντίθετο για να αντιπαραθέτεις ότι 'εγώ δίνω τα λεφτά για το σπίτι και τα παιδιά μου'. Αρκούσε ότι τα δίνεις για μουσική και ταξίδια!Τέλωσπάντων και για να μείνουμε στην ουσία, φίλε Κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, το δίλημμα στο οποίο έφτασες είναι βάσιμο και αξίζει να το ξανασκεφτείς και να το προσπαθήσεις, γιατί πιστέυω ότι τώρα είναι το κρίσιμο χρονικό σημείο για υατό που σκέφτεσαι.
Είμαστε λίγους μήνες πριν το λανσάρισμα νέου μοντέλου, άρα το παλιό κρατάει ακόμα κάποια αξία (ανέξάρτητα αν είναι pre facelift) ειδικά για όποιον θέλει αυτό το αμάξι τώρα, ενώ σύντομα είναι πολύ πιθανό να παίξουν καλές εκπτώσεις στα εναπομείναντα κομμάτια ενόψει αλλαγής.
Εν ολίγοις, τώρα και λίγο ακόμα, έχεις μία πολύ καλή ευκαιρία να έχεις όφελος και από τις 2 συναλλαγές (πώληση παλιού, αγορά ανανεωμένου).
Μετά το λανσάρισμα του νέου μοντέλου το δικό σου, ως αξία, θα πάρει την κατιούσα και εφεξής μονο περαιτέρω απαξίωση θα βλέπεις.
Προσωπικά και πέρα από φιλοσοφική προσέγγιση των πραγμάτων, στην προκειμένη περίπτωση θα προσπαθούσα να επιβεβαιώσω και με νούμερα τιμών τη σκέψη, ώστε να πάρω απόφαση με hard facts και όχι με τις φιλοσοφικές προσεγγίσεις όλων εμάς εδώ μέσα! -
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Προτιμώ - πέραν των πρωταρχικών στόχων για διαμόρφωση συνθηκών 'κάποιας οικογενειακής ασφάλειας' μέσω ενός σπιτιού ή αποταμιεύσεων για τα παιδιά μου, αν και αυτήν την περίοδο και αυτή ακόμη ενέχει κινδύνους λόγω της αναξιοπιστίας του τραπεζικού συστήματος - να ξοδεύω σε δραστηριότητες, όπως ταξίδια, αθλητισμός, μουσική, και άλλα παρόμοια.Στέφανε δεν πρόσεξες στο προηγούμενο κείμενό μου τη λεξούλα που τώρα έβαλα με bold
Αυτή αλλάζει τελείως το νόημα και δεν παραπέμπει σε αυτά που γράφεις.
Θέλω να πιστεύω ότι χειρίζομαι προσεκτικά τον λόγο
Άλλωστε γι' αυτό ακριβώς με πληρώνουν κιόλας... -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Στέφανε, απλά μια μικρή διευκρίνιση, μέχρι τέλος Νοεμβρίου η τιμή του Acenta Premium είναι €25.000, οπότε μιλάμε για έκπτωση €1.500 και όχι €4.000. Όπως είπες, τα αξεσουάρ είναι μια άλλη ιστορία (και εσύ φανατικός του Πλάτωνα εεε!?!?!) που δυστυχώς (όπως και ο έξτρα εξοπλισμός) δεν πληρώνονται στα μεταχειρισμένα όσο θα έπρεπε ή όσο αξίζουν.Για λίγο ακόμα πραγματι υπάρχουν κάποια κομμάτια διαθέσιμα! Εγώ όμως δεν βιάζομαι ή δεν σκάω να το δώσω!
Η τιμή μέχρι πριν την προσφορά πήγαινε 26.000 χωρίς μεταλλικό, μαζί με μεταλλικό και έξοδα πάει σχεδόν 27.000.
Τα εξτρα γνωρίζω ότι δεν αποτιμώνται, αλλά αν π.χ. πω στον αγοραστή ότι θα βγάλω το δερματινο σαλόνι ή θα βάλω τον Πλάτωνα να τρίψει το αμάξι να φύγει το 9H (τα άλλα βγαίνουν έτσι και αλλιώς) τί θα κάνει; Δεν θέλω να μου τα πληρώσει ατόφια που δεν γίνεται αλλά πρέπει να λαμβάνονται και αυτά υπόψη στην προσφορά του καθενός! Κάτι λίγο το τσιμπάς, να είσαι σίγουρος, ή σε κάθε περίπτωση είσαι ανταγωνιστικότερος άλλων μτχ και ο αγοραστής θα προτιμήσει το πιο φορτωμένο δικό σου!Ο Πλάτωνας είναι σούπερ επαγγελματίας και καλλιτέχνης. Ειναι και πολύ κοντά μου οπότε και το πλύσιμο όλων των οχημάτων μόνο εκεί!
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Στέφανε δεν πρόσεξες στο προηγούμενο κείμενό μου τη λεξούλα που τώρα έβαλα με bold
Αυτή αλλάζει τελείως το νόημα και δεν παραπέμπει σε αυτά που γράφεις.
Θέλω να πιστεύω ότι χειρίζομαι προσεκτικά τον λόγο
Άλλωστε γι' αυτό ακριβώς με πληρώνουν κιόλας...Αυτό όμως το κάνουμε όλοι, οπότε δεν έχει νόημα η εκ νεου αναφορά του (έστω και παρεπιμπτόντως) στη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.
-
Ποιο; Το να αποταμιεύουμε ;
Τώρα μάλλον πλάκα κάνεις...Εδώ χρωστάει όποιος μιλάει ελληνικά! χαχα! -
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Ευχαριστω ολους τους συνφορουμιστες που μπηκαν στον κοπο να προβληματιστουν και να παρουν θεση στο διλημα μου.Καθοριστικη ηταν η θεση που πηρε ο kkokkolis με τις αποψεις του που παντα συμφωνω,ισως και λογω ηλικιας (μου).Ετσι λοιπον η πωληση του αυτοκινητου,προς το παρον τουλαχιστον,αναβαλεται.Θεωρώ ότι πράτεις σωστά. Όλοι εντυπωσιαζόμαστε απ' το καινούριο/καλύτερο, αλλά εδώ μιλάμε για το αμέσως επόμενο facelift. Θα έμπαινες στη διαδικασία δηλαδή να πουλήσεις κάτι που σ' ευχαριστεί για ν' αγοράσεις κάτι άλλο (που δε διαφέρει και τόσο) χάνοντας και κάποια χρήματα. Και το αποτέλεσμα; Ένα αυτοκίνητο παρόμοιο μ' αυτό που έχεις, βελτιωμένο στα σημεία. Μόλις σου πέρναγε ο ενθουσιασμός (που θα γινόταν σχετικά γρήγορα πιστεύω) μπορεί και να το μετάνιωνες. Και να πω ότι έχει παλιώσει αυτό που έχεις...
Τώρα αν είναι να το κάνεις με το σκεπτικό ότι στο μέλλον που θα το αλλάξεις όταν θα έχει παλιώσει θα χάσεις ακόμα περισσότερα χρήματα κάπου ξεχνάς να ευχαριστηθείς το ίδιο το αυτοκίνητο. Επίσης αν επεκτείνουμε το σκεπτικό αυτό όταν πουλάς γρήγορα ένα αυτοκίνητο επισπεύδεις την ώρα που θα πουλήσεις και επόμενο αυτοκίνητο (άρα πάλι θα χάσεις χρήματα) κτλ. κτλ. Λίγο φαύλος κύκλος δηλαδή.
Τα παραπάνω χωρίς να υποννοώ οποιαδήποτε κριτική προς όσους αλλάζουν συχνά αυτοκίνητα. Προφανώς υπάρχουν πολλοί τρόποι να το δει κανείς. Κάποιος ευχαριστιέται να μπαίνει σ' αυτή τη διαδικασία, άλλος το αντέχει οικονομικά, άλλος βαριέται εύκολα τα ίδια, άλλος το έχει ανάγκη για χ ψ λόγους κτλ. κτλ. Εγώ μπορεί να έχω κόλλημα με κάτι άλλο και να το αλλάζω συχνά εκεί που θα φαινόταν περίεργο στους περισσότερους. Αλλά τουλάχιστον να είμαστε συνειδητοποιημένοι σ' αυτά που κάνουμε.
Dacia Duster