-
Πάτρα Αθήνα πάει συγγενής ανά τρίμηνο , λόγω ιατρικού προβλήματος με πετρέλαιο 208 με 75 ιπποειδή. Κατανάλωση αστεία, γι'αυτό το πήρε άλλωστε. Πάει με 120-130 σταθερά, με 3 άτομα μέσα, και συμπτωματικά μου έλεγε πριν από καιρό ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά πχ 160 δεν πάει. Γενικά το πετρέλαιο λόγω ροπάκλας, ότι μπορεί να σου δώσει, στο δίνει εύκολα.
-
@dstou said in Peugeot 208:
Πάτρα Αθήνα πάει συγγενής ανά τρίμηνο , λόγω ιατρικού προβλήματος με πετρέλαιο 208 με 75 ιπποειδή. Κατανάλωση αστεία, γι'αυτό το πήρε άλλωστε. Πάει με 120-130 σταθερά, με 3 άτομα μέσα, και συμπτωματικά μου έλεγε πριν από καιρό ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά πχ 160 δεν πάει. Γενικά το πετρέλαιο λόγω ροπάκλας, ότι μπορεί να σου δώσει, στο δίνει εύκολα.
Και 160 πάει αλλά είναι αντιπαραγωγικο.. αλλά σταθερά 135 άνετα.
-
Μετά από χρόνια και καιρούς η εταιρεία αποφάσισε να γυρίσει κάποια εταιρικά σε γαλλική σχολή. Επειδή όμως οι τσέπες μάλλον στέγνωσαν, ξεμειναμε με επιλογή για 208 active, με το καλό μοτέρ. Το ατμοσφαιρικό με τα 75...
Μερικές σκόρπιες σκέψεις.
Η θέση οδήγησης. Τιμόνι τέρμα πάνω και αρκετά έξω. Φυσικά και κρύβει μέρος του πίνακα οργάνων. Φυσικά και βρίσκει το χέρι στα πόδια στις στροφές.
Ταμπλό όμορφο κατά τα άλλα, δε με βολεύουν οι piano διακόπτες ακόμα. Για γέλια η ύπαρξη απλού συστήματος κλιματισμού (και όχι αυτόματου) που ρυθμίζεται από την οθόνη. Καθόλου πρακτικό, αλλά design ταμπλό είπαμε full.Θορύβος κύλισης. Πολύς. Σε σημείο που αναρωτιέμαι αν ήρθε από το εργοστάσιο με χαλασμένα ρουλεμάν τροχών.
Το μοτέρ. Αχ, το μοτέρ. Ξεκινάς γνωρίζοντας ότι είναι αναιμικό, δεν το πιέζεις. Κάποια στιγμή, θυμάσαι ότι είσαι σε γαλλικό, έρχεται μια στροφή, λες ας δώσω λίγο γκάζι. Τίποτα δεν αλλάζει. Ήρεμα πας, πόδι στο πάτωμα, επιτάχυνση ίδια. Κακομαθαμε με τα light turbo σε μικρά μοτέρ. Και μη πεις ότι βοηθά στην κατανάλωση. Μπα, όριο κάτω από 6 γράφει.
Τουλάχιστον είσαι σίγουρος ότι θα μπεις σε μια στροφή με τέρμα γκάζι και δε θα σπινιαρει, δε θα πετάξει μούρη.Κακή επιλογή το μοτέρ ️. Μην το σκεφτείτε.
-
Συγκριτικά με το swift πως το βλέπεις, που κερδίζει το ένα που το άλλο;
Επιβεβαιώνεις βλέπω πως η θέση οδήγησης είναι αντιεργονομιη.
Αυτοκίνητο της χρονιάς εν τω μεταξύ, ενώ το ίδιο αυτοκίνητο (opel corsa) με πιο άνετη θέση οδήγησης ούτε καν προκρίθηκε στον τελικό της επιλογής.
Κάποτε ήμουν μεταξύ των δύο (active plus). Έβγαινε ακριβώς ίδια τιμή .
-
Δεν το θυμάμαι τόσο το Swift. Αλλά θυμάμαι ότι πήγαινε και σε έκανε να θες να το πας σα μύγα.
Κοπαναγε στις ανωμαλίες μεν, αλλά ήθελες να το βάλεις στις στροφές.Πιο άνετο το 208 σίγουρα, αλλά όχι σε επίπεδα πόλο πχ.
-
Καλά βρε συ, τι μνήμη ειναι αυτή;
Πριν λίγους μήνες δεν είχες swift;
-
Για λίγους μήνες, όχι πριν λίγους μήνες. Το άνευ mild.
-
Μερικές προσθήκες...
Σε android auto σύνδεση, shortcut για ρύθμιση θερμοκρασίας ΔΕΝ λειτουργούν. Πρέπει να πας στην οθόνη του κλιματισμού. Νομίζω σε C3 που είχα με ίδιο infotainment περίπου (αλλά clima αντί για χειροκίνητου κλιματισμού), λειτουργούσαν τα shortcut.Δεν υπάρχει lane departure warning. Μόνο lane keep assist (θα ψάξω το manual αλλά μάλλον έτσι είναι). To LKA λεπόν, λειτουργεί σχετικά σωστά, αλλά νομίζω είναι αρκετά δυνατή η επαναφορά που θα τρομάξει μερικούς. Το αφήνω on έτσι και αλλιώς.
Το hill hold είναι πολύ δυνατό ΚΑΙ αργεί να απεμπλακεί. Σε φάση που πρέπει να ξεκινήσεις με αρκετή πίεση/δύναμη.
Το μοτέρ ακούγεται υπό πίεση, αλλά δεν έχει νοήμα να το πιέζεις γιατί έτσι και αλλιώς δεν πάει... (75). Το μοτέρ υπάρχει για να σπρώχνει απλά την καρότσα από το σημείο Α στο σημείο Β. Στρίψιμο, δεν βρίσκω κανένα λόγο. Βαριέμαι που ζω. Άσε που με το χέρι να βρίσκει στο πόδι, τι να στρίψεις. Merde. Bordel. Je m’en fous.
-
Που τα μαθες τα Γαλλικα? Μαζι με τον Δημητρακοπουλο?
Βordelle λεγεται -
..και merdRe! Το je m' en fous είναι το πιο δύσκολο, πώς το πέτυχες;!
-
@dublin said in Peugeot 208:
merde ειναι ρε συ
-
Για την βασική έκδοση. -
@alexandros-k said in Peugeot 208:
merde ειναι ρε συ
Είναι;! Δεν το έχω γράψει ποτέ (προφανώς) και δεν είμαι σίγουρος.
Εγώ πάντα το έλεγα με ένα χαλαρό (σχεδόν άηχο, αλλά υπήρχε) ρρ (έτσι, 2 μικρότερα ρ μαζί) μετά το d, και νομίζω έτσι το έλεγαν και οι άλλοι.. ούτως ή άλλως ότι να ναι έλεγε ο καθένας! Είναι συγκλονιστικό πως μιλάνε αγγλικά το 90% των Βρετανών, και πώς μιλάνε Γαλλικά το 90% των Γάλλων! Θυμάμαι μόνο οι Έλληνες προσπαθούσαν να κάνουν προφορές Ακαδημαϊκές! Τι γελοίοι..!
-
Λαμπάκι στα 8750 χλμ για συμπλήρωση AdBlue, "έχεις 2400 χιλιόμετρα ακόμα".
Το αυτί έχει συνηθίσει εδώ και πολύ καιρό στην χροιά του diesel, δεν είναι καθόλου έντονη και ακούγεται μόνο σε ακινησία και σχετική ησυχία. Μόλις βάλεις μουσική δεν καταλαβαίνεις καν αν είναι diesel ή βενζίνη αν δεν δεις το στροφόμετρο.
Πολύ καλές εντυπώσεις έως τώρα από το Νο.1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2022. -
@babisstinson said in Peugeot 208:
Λαμπάκι στα 8750 χλμ για συμπλήρωση AdBlue, "έχεις 2400 χιλιόμετρα ακόμα".
Το αυτί έχει συνηθίσει εδώ και πολύ καιρό στην χροιά του diesel, δεν είναι καθόλου έντονη και ακούγεται μόνο σε ακινησία και σχετική ησυχία. Μόλις βάλεις μουσική δεν καταλαβαίνεις καν αν είναι diesel ή βενζίνη αν δεν δεις το στροφόμετρο.
Πολύ καλές εντυπώσεις έως τώρα από το Νο.1 σε πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2022.Έτσι..να τα λέμε όλα!
Και εμένα εκεί μου έβγαλε την πρώτη φορά, αργότερα σε περισσότερα χιλιόμετρα. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι δεν έρχεται με γεμάτο δοχείο από το εργοστάσιο..
-
To κόστος είναι πολύ μικρό απ' ότι βλέπω.
Πόσο χρειάζεται περίπου; Κάνα 10λιτρο;Πάντως πραγματικά πιστεύω ότι με κάποιο αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας με καλή ηχομόνωση (πχ. Audi, Mercedes, BMW) δεν θα ακούγεται τίποτε από πλευράς ντίζελ.
-
Πόσο χρειάζεται περίπου; Κάνα 10λιτρο;Πάντως πραγματικά πιστεύω ότι με κάποιο αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας με καλή ηχομόνωση (πχ. Audi, Mercedes, BMW) δεν θα ακούγεται τίποτε από πλευράς ντίζελ.
Κάνα 12αρι νομίζω είναι όλο.. γενικά καίει περίπου (ανάλογα βέβαια πολλούς παράγοντες) κάνα 9αρι λίτρα στα 10.000χλμ έχω διαβάσει (μετά την πρώτη φορά ξαναεβαλα στα 12-13.000).
Τώρα πριν κάποιες εβδομάδες έβαλα ένα δεκαλιτρο που είχα σε 10λιτρο πλαστικό (πάλι στα 12-13.000 τώρα που το σκέφτομαι), είχε και μέσα (αφού είχε βγάλει το 2.400 μερικές εβδομάδες πριν), πιστεύω αν βρεις φθηνό δεκαλιτρο μία χαρά κάνει, αλλιώς σε βενζινάδικο με αντλίας, που πάλι είναι φθηνά.
Υπάρχει ένα της Total νομίζω με αντι-κρυσταλλικη προστασία. Μέχρι στιγμής θα το παίξω στην φθηνια να δω τι θα γίνει, μόλις τελειώσει η εγγύηση όμως θα το προσέξω λίγο περισσότερο! Υπάρχει και μπουκαλάκι που κάνει την ίδια δουλειά από μία εταιρεία χημικών αλλά δεν θυμάμαι τώρα μάρκα..
Καλύτερα να τους το λες πριν το πας για service γιατί συμπληρώνουν και είναι περίπου στην διπλή τιμή νομίζω, και είναι λίγο κοροϊδία.. νομίζω το είχα ρωτήσει στο πρώτο service και μου είχαν πει μία αρκετά μεγάλη τιμή ανά λίτρο.
Επίσης είδα δοχεία καινούργια με 620€, -50€ αν τους δώσεις το παλιό σου δοχείο, έτσι επειδή το συζητάγαμε..
Μετά από υπενθύμιση και από των λάτρη των Γαλλικών, φιλατατο Γάτο (!), βάζω εδώ το ένα προϊόν, και θα ψάξω για το άλλο, είμαι εκτός Αθηνών εδώ και κάποιο καιρό και δεν έχω τα bookmarks μου μαζί!
Πάλι οι Γάλλοι έβγαλαν το φίδι από την τρύπα!!
-
Πόσο χρειάζεται περίπου; Κάνα 10λιτρο;Υπάρχει ένα της Total νομίζω με αντι-κρυσταλλικη προστασία. Μέχρι στιγμής θα το παίξω στην φθηνια να δω τι θα γίνει, μόλις τελειώσει η εγγύηση όμως θα το προσέξω λίγο περισσότερο! Υπάρχει και μπουκαλάκι που κάνει την ίδια δουλειά από μία εταιρεία χημικών αλλά δεν θυμάμαι τώρα μάρκα..
https://www.autolube.gr/κατηγοριεσ-προιοντων/161-tunap-986-scr-system-active.html
-
@georgekn said in Peugeot 208:
Πόσο χρειάζεται περίπου; Κάνα 10λιτρο;Υπάρχει ένα της Total νομίζω με αντι-κρυσταλλικη προστασία. Μέχρι στιγμής θα το παίξω στην φθηνια να δω τι θα γίνει, μόλις τελειώσει η εγγύηση όμως θα το προσέξω λίγο περισσότερο! Υπάρχει και μπουκαλάκι που κάνει την ίδια δουλειά από μία εταιρεία χημικών αλλά δεν θυμάμαι τώρα μάρκα..
https://www.autolube.gr/κατηγοριεσ-προιοντων/161-tunap-986-scr-system-active.html
Σωστός! Αυτό είναι.
Απορώ γιατί δεν συζητήθηκε περισσότερο η ύπαρξη αυτών των χημικών, και ούτε από καμία Peugeot μου ανέφεραν κάτι σχετικό..
-
Υπέροχη θέα του πίνακα οργάνων όταν στρίβεις. Φαντάσου να έχεις πληρώσει και τον ψηφιακό.
γάτος θα γίνω δεν το περίμενα
#ergonomie_parfaite
Peugeot 208