Δεν ξέρω για ποια ευαίσθητη χορδή μιλάς, αλλά θα σου πω ποια είναι η φιλοσοφία μου και θα καταλάβεις. Βασικό μου μέλημα είναι να μην ενοχλώ ΚΑΝΕΝΑΝ, έστω και αν αυτό με κάνει παράνομο πολλές φορές. Με βάση αυτό σαν αρχή, στις περιπτώσεις που περιγράφεις, έχω μια διαφορετική προσέγγιση και επί τη ευκαιρία, θα περιγράψω και ένα περιστατικό που έγινε πριν 1 μήνα με 'κλείσιμο'.
Όταν ο άλλος κάνει διπλή γραμμή για να περάσει μπροστά, ναι μεν με αδικεί, αλλά δε θα τον κλείσω, ούτε περιμένω ο μπροστά μου να τον κλείσει. Φυσικά, ούτε θα πετάξω κάποιον εκτός δρόμου (κι ας είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός), ούτε θα προτείνω σε κάποιον να το κάνει, πολλώ δε μάλλον δε θα επικροτήσω αυτή τη συμπεριφορά. Αυτό που περιμένω σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο παράνομος να εξυπηρετήσει τον νόμιμο και εννοώ να μην κλείσει σκοπίμως κάποιον νόμιμο - όπως περιγράφεις εσύ το κλείσιμο - για να μπει αυτός. Αν ο νόμιμος τον αφήσει, που πρέπει να τον αφήσει για να υπάρχει ροή στην κυκλοφορία, έχει καλώς, διαφορετικά περιμένει εκεί. Και ναι, κι εμένα μου τη δίνει να κάνουν διπλή γραμμή, να μπαίνουν στη ΛΕΑ κτλ, αλλά θα σου πω ότι το κάνω πολλές φορές ακριβώς μετά τη Φιλαδέλφεια για 100-200 m για να μην κάθομαι στη σειρά και αφενός μεν περιμένω, αφετέρου δε αυξάνω την κυκλοφορία χωρίς λόγο, αφού στρίβω αμέσως μετά δεξιά στον παράδρομο της Λ. Κηφισού. Αναφέρομαι στο κομμάτι (38.039432, 23.734282 με 38.040809, 23.734475).
Πριν 1 μήνα, λοιπόν, έγινε ένα περιστατικό περίεργο. Με λίγα λόγια το περιγράφω. Είμαι δεξιά λωρίδα σε φανάρι, ξεκινάω 1ος και ενώ βρίσκομαι κανονικά στο δρόμο, αυτός που βρισκόταν στην αριστερή λωρίδα που έπρεπε να στρίψει υποχρεωτικά αριστερά (διαγράμμιση τον υποχρέωνε) πήγε ευθεία και βλέποντάς με να πηγαίνω αριστερά λόγω σταθμευμένων, πάτησε όσο γκάζι είχε το HRV του για να με κλείσει. Με έκλεισε και δε με άφηνε και να μπω στη λωρίδα. Στο παρακάτω φανάρι, έκατσε δεξιά λωρίδα γιατί έστριβε κι εγώ αριστερή γιατί πήγαινα ευθεία. Τον κοιτάω καλά-καλά, ανοίγει το παράθυρο (νεαρός, γύρω στα 25 με την κοπέλα μαζί) και μου λέει μέσες άκρες πως αν δε μίλαγα στο τηλέφωνο δε θα γινόταν αυτό. Του απάντησα πως, είχα δίκιο 100% γιατί όντας από πίσω έπρεπε να με διευκολύνει να αλλάξω λωρίδα και όχι να στριμωχτεί για να με κλείσει, αλλά αν θέλει να το πάμε με τον ΚΟΚ έχω μία παρανομία και αυτός πάνω από 5. Του ανέφερα ότι είχε παράνομα φιμέ, παράνομα ξένον, βρισκόταν σε λωρίδα που πηγαίνει αριστερά και μπήκε ευθεία, δεν άναψε φλας για αυτόν τον ελιγμό, πέρασε το όριο ταχύτητας γιατί εγώ με 50-60 (όριο 50) τον έβλεπα να με πλησιάζει πολύ γρήγορα και γι' αυτό έκανα δεξιά να αποφύγω τη σύγκρουση, πως και στη 2η αλλαγή λωρίδας που έκανε δεν άναψε φλας, πως ακόμα και στη στροφή που ετοιμάζεται να κάνει δεν είχε φλας και διάφορα άλλα τέτοια κουλά. Τελικά, αυτό που του είπα είναι πως, κάνεις που κάνεις την παρανομία, θες και να με κλείσεις κιόλας, εμένα που είμαι νόμιμα στη θέση μου και ξεκίνησα και 1ος στο φανάρι. Τώρα, του λεώ, τι λες, εσύ που είχες την προσοχή σου στο δρόμο και δεν είδες τη διαγράμμιση εσύ είσαι ο έξυπνος ή εγώ, που και μιλούσα στο τηλέφωνο και είδα τη διαγράμμιση και είχα τη σωστή θέση στο δρόμο και ήμουν και ηθικός και σε άφησα να περάσεις σε αντίθεση με εσένα που για να πουλήσεις μούρη στην κοπέλα πήγες και σφηνώθηκες και πούλησες και τσάμπα μαγκιά γιατί ήσουν λάθος από την 1η στιγμή. Το βούλωσε φυσικά και έφυγε, τι να πει; Εξυπνάκηδες έχει γεμίσει ο τόπος.
Με αυτό το περιστατικό, θέλω να πω πως, παρ' όλη την παρανομία του, τον άφησα να περάσει γιατί μη νομίζει κανείς ότι δεν μπορούσα να αλλάξω λωρίδα γρήγορα και να τον κλείσω, έστω και αν τον οδηγούσα σε οριακό φρενάρισμα. Τον είδα όμως να έρχεται γρήγορα και αποφάσισα πως καλύτερα να τον αφήσω να φύγει αφού ήταν εμφανές πως κάτι έπαιζε (η μαγκιά στην κοπελίτσα), παρά να τον πιέσω στα άκρα. Έτσι, και την κατάσταση έσωσα και ο ίδιος χάρηκε αρχικά και τελικά ξεφτιλίστηκε στην κοπέλα πουλώντας μαγκιά για θέμα που δε γνώριζε (βλ. αυτόν που δεν είχε δει το σήμα απαγόρεψης στάθμευσης 5 χρόνια που περνάει από εκεί).
Από εμένα, λοιπόν, μπράβο για κλείσιμο δε θα πάρεις. Πολλές φορές, κάποιοι το αξίζουν, αλλά όπως έγραψες νωρίτερα, 'δε θα με ελέγξεις εσύ για την ταχύτητα', έτσι κι εσύ δε θα ελέγξεις τον άλλο για τη δικιά του παρανομία. Βοήθησέ τον να πάμε όλοι σπίτι μας ασφαλείς και άσε τα κλεισίματα, τα φρεναρίσματα, τις σφήνες, τα νεύρα και τους τραμπουκισμούς. Ελπίζω να μην έχεις την ίδια συμπεριφορά και εκτός οδήγησης γιατί λυπάμαι ειλικρινά αυτούς που συναναστρέφεσαι και φυσικά εσένα που θα βρεθεί σε κάποια φάση κάποιος που δε θα σηκώνει πολλά πολλά και...
Ευχαριστώ.