-
@alekasas said in Renault Clio IV:
@panormus772 said in Renault Clio IV:
Μόνο δύο service σε 122.000 χλμ.; Αν μπορείς βγάλε φώτο και πόσταρε το βιβλίο service, ίσως μπορέσω να σου πω τι λέει.
Δεν είναι ιταλικά,γαλλικά είναι και σαν να φαίνεται το 1ο service στα περίπου 11.000χλμ. και το επόμενο του έλληνα μαντρά στα 123.000;; Eνδιάμεσα τίποτα;
-
Κύριοι, συμφωνώ σε όλα , αλλά αγοράστηκε πλέον και το συγκεκριμένο βιβλίο σέρβις πρέπει να θεωρηθεί σαν να μην υπάρχει. Εγώ για να είχα το κεφάλι μου ήσυχο θα άλλαζα οπωσδήποτε ιμάντες και θα έβαζα και φρέσκα λάδια ( και φίλτρο λαδιού) προδιαγραφών του κινητήρα , για αρχή. Ο dci θέλει σεβασμό στα διαστήματα αλλαγής λαδιών και στις προδιαγραφές του λαδιού ( όπως όλοι οι κινητήρες , θα μου πεις). Είναι γενικά απροβλημάτιστος αν τηρείται το χρονοδιάγραμμα σέρβις .
Αν και εννοείται συμφωνώ για επίσκεψη σε εξειδικευμένο συνεργείο τουλάχιστον, τον ξέρουν τα εξειδικευμένα συνεργεία και κάνει σχετικά χαρακτηριστικό θόρυβο ( συνήθως κρύος) , αν έχουν υπάρξει προβλήματα λόγω λανθασμένης λίπανσης.
Ψιλό αποκλείω να βρεθεί ιστορικό ( πιθανόν στην Ιταλία κάτι να έκανε αλλά να το έγραφαν σε πρόχειρα τεφτέρια π.χ.) , οπότε τα χέρια του ανθρώπου , είναι "δεμένα" . Έλεγχος και σε φαναρτζή και καλά χιλιόμετρα, δε μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα πια...
-
Μόνο δύο service σε 122.000 χλμ.; Αν μπορείς βγάλε φώτο και πόσταρε το βιβλίο service, ίσως μπορέσω να σου πω τι λέει.
Δεν είναι ιταλικά,γαλλικά είναι και σαν να φαίνεται το 1ο service στα περίπου 11.000χλμ. και το επόμενο του έλληνα μαντρά στα 123.000;; Eνδιάμεσα τίποτα;
Όχι δεν έχω κάτι άλλο. Το καλό είναι κοίταξα με την εφαρμογή vid number check και όντως τα χιλιόμετρα δεν έχουν πειραχτεί ούτε έχει κάποια αναφορά για ζημιά τρακαρισμένα και λοιπά. Πότε θεωρώ ότι πιθανό ότι έχουν κάνει τα service απλά δεν τα έχουν περάσει μέσα μόνο τα έχουν γράψει στις ντεφτερια όπως γράφει και ένα παλικάρι πιο πάνω. Κατακλείδι θα το πάω σε εξοικειωμένο συνεργείο να το δει και αν χρειαστεί θα αλλάξω ιμάντες ή καδενα τέλος πάντων ότι έχει
Όχι τίποτα δεν φαίνεται. Θεωρώ ότι έχει γίνει αλλαγή και κάποια service απλά δεν το έχουν γράψει παρά μόνο στα δευτέρια όπως λέει και να παλικάρι πιο πάνω. Εν κατακλείδι θα το πάω σε εξειδικευμένο συνεργείο να το τσεκάρουνε και αν χρειαστεί θα αλλάξω ιμάντα ή καδενα ή ό,τι έχει τέλος πάντων. Πόσο περίπου πάει το μαλλί για αυτό το service;
-
Εγώ θα περίμενα τον έλεγχο και σε άλλα αναλώσιμα που πιθανώς χρειασθούν για το συνολικό κουστούμι... Αμορτισέρ, συμπλέκτης, φρένα κλπ.
-
@antonakis said in Renault Clio IV:
Εγώ θα περίμενα τον έλεγχο και σε άλλα αναλώσιμα που πιθανώς χρειασθούν για το συνολικό κουστούμι... Αμορτισέρ, συμπλέκτης, φρένα κλπ.
Φίλε μου το πήγα σε μάστορα δικό μου πριν και το είδε εξοχινιστικα. Μου είπε είναι καλό πάρτο. Το σήκωσε το είχα από κάτω το πηρε και βόλτα. Δεν θα μου λεγε κάτι αν είχε πρόβλημα δεν έβλεπε κάτι;
-
Αν έχεις διάθεση να δώσεις 23 ευρώ βάλε το VIN σου εδώ...https://www.automoli.com/en καί μπορεί να λυθούν πολλές από τις απορίες σου.
-
@georgekn said in Renault Clio IV:
Αν έχεις διάθεση να δώσεις 23 ευρώ βάλε το VIN σου εδώ...https://www.automoli.com/en καί μπορεί να λυθούν πολλές από τις απορίες σου.
Φίλε μου αυτό έκανα τώρα ακριβώς αλλά από διαφορετικό site. Μου έβγαλε αποτελέσματα ευτυχώς τα χιλιόμετρα είναι legit. Οπότε είμαστε okay από κει απλά δεν μπορώ να καταλάβω με τα service τι γίνεται και δεν μπορώ να καταλάβω αν λέει κάπου πως έχει γίνει αλλαγή καδενας. Μπορώ να στείλω κάποιο link αν έχεις χρόνο να το δεις μπας και καταλάβεις εσύ που ξέρεις περισσότερα;
-
Φίλε μου αυτό έκανα τώρα ακριβώς αλλά από διαφορετικό site. Μου έβγαλε αποτελέσματα ευτυχώς τα χιλιόμετρα είναι legit. Οπότε είμαστε okay από κει απλά δεν μπορώ να καταλάβω με τα service τι γίνεται και δεν μπορώ να καταλάβω αν λέει κάπου πως έχει γίνει αλλαγή καδενας. Μπορώ να στείλω κάποιο link αν έχεις χρόνο να το δεις μπας και καταλάβεις εσύ που ξέρεις περισσότερα;
Ναι στείλτο...
Πάντως αν τα χιλιόμετρα είναι σωστά και δεν είναι τρακαρισμένο του κάνεις ένα σέρβις ιμάντες φίλτρο πετρελαίου και όλα τα άλλα και προχωράς...
-
Ναι στείλτο...
Πάντως αν τα χιλιόμετρα είναι σωστά και δεν είναι τρακαρισμένο του κάνεις ένα σέρβις ιμάντες φίλτρο πετρελαίου και όλα τα άλλα και προχωράς...
Πως μπορω να στο κανω κοινοποιηση; Το εχω σε pdf αλλα δεν με αφηνει λογου χορου. Θελεις να μου δωσεις ενα e-mail να στο στειλω; Ευχαριστω
-
Ναι στείλτο...
Πως μπορω να στο κανω κοινοποιηση; Το εχω σε pdf αλλα δεν με αφηνει λογου χορου. Θελεις να μου δωσεις ενα e-mail να στο στειλω; Ευχαριστω
Σου έστειλα στο chat μήνυμα...
-
Καλησπέρα παιδιά τελικά όλα καλά δεν έχουν περαστεί χιλιόμετρα και γενικώς είναι κομπλε το αμάξι. Ευχαριστώ πολύ και τον φίλο georgekn για τη βοήθεια.
Τέλος θα ήθελα κάποιες απορίες να μου λύσετε καθώς πέρα ότι είναι πρώτη φορά που έχω πετρέλαιο και κατά δεύτερο είμαι γενικός λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα.- Στο κλείο 1500 κυβικά dynamic diesel τι πετρέλαιο του βάζω το απλό ή το premium;
- Επίσης το πρωί μπορώ να το αφήνω ρελαντί κάνα πεντάλεπτο μέχρι να είναι ζεσταθεί λόγω κρύου; γενικά τα πετρέλαια στο ρελαντί έχουν θέμα ή μπορώ να το αφήνω;
3)Δεν είδα πουθενά να έχει ένδειξη θερμοκρασίας κινητήρα.
4)Και τέλος το auto start engine μπορώ κάπως να το έχω μόνιμα απενεργοποιημένο;
Ευχαριστώ πολύ και συγνώμη αν κουράζω.
-
Καλησπέρα παιδιά τελικά όλα καλά δεν έχουν περαστεί χιλιόμετρα και γενικώς είναι κομπλε το αμάξι. Ευχαριστώ πολύ και τον φίλο georgekn για τη βοήθεια.
Τέλος θα ήθελα κάποιες απορίες να μου λύσετε καθώς πέρα ότι είναι πρώτη φορά που έχω πετρέλαιο και κατά δεύτερο είμαι γενικός λίγο άσχετος με τα αυτοκίνητα.- Στο κλείο 1500 κυβικά dynamic diesel τι πετρέλαιο του βάζω το απλό ή το premium;
- Επίσης το πρωί μπορώ να το αφήνω ρελαντί κάνα πεντάλεπτο μέχρι να είναι ζεσταθεί λόγω κρύου; γενικά τα πετρέλαια στο ρελαντί έχουν θέμα ή μπορώ να το αφήνω;
- Ότι θέλεις.
- Πολύ λες, 1 λεπτό αρκει.
- Δεν έχει, έχει ένα θερμομετρακι λυχνία που ανάβει μπλε μέχρι να ζεσταθεί.
- Δε νομίζω.
-
Ο πετρελαιοκινητήρας δεν έχει πρόβλημα με το ρελαντί... αλλά το φίλτρο DPF έχει.
Για αυτό 20 30 δευτερόλεπτα ρελαντί και ξεκινάς με χαμηλές στροφές μέχρι να πιάσει θερμοκρασία λειτουργίας.
Έχε στο νου σου ότι τα diesel αργούν το χειμώνα να ανεβάσουν θερμοκρασία σε σχέση με τα βενζίνης.Για την νο4 ερώτηση υπάρχουν κάτι κόλπα όπως απομόνωση ενός διακόπτη που έχουν στο καπό του κινητήρα... αλλά εγώ δεν θα το έκανα ποτέ....
Φανταστείτε να οδηγάς και να σου σβήσει ο κινητήρας στην εθνική οδό στην αριστερή λωρίδα.
Καλύτερα να σου γίνει συνήθεια πριν ξεκινήσεις κάθε φορά να το απενεργοποιεις από το διακόπτη του. -
Να με και παλι! Λοιπον σκεφτομαι σοβαρα να κανω χαρτογραφιση. Εχω την εκδοση με τα 75 αλογα. Δεν θα αφαιρεσω το φιλτρο DPF. Λογου οτι ειναι 75 αλογα ελεγα να το κανω χαρτογραφηση για να παρει δυναμη. Δεν θελω να το φτασω στα ακρα. Και 100 αλογα να το παω μια χαρα θα ειναι. Ποιο πολυ το θελω για κανα ταξιδακι να τραβαει λιγο σε καμια προσπεραση.
Ερωτηση, τι τιμες παιζουν;
Ειναι ασφαλες για το αυτοκινητο εστω και μακροπροθεσμα;
Ευχαριστω πολυ για την εως τωρα βοηθεια!! -
Καλημέρα. Γιατί δεν πήρες την έκδοση με τα 90 άλογα? Έχει γεμίσει η χώρα από δαύτα. Ποσό πιο ακριβά έβγαινε?
-
Έχω δει πολλές βελτιώσεις για αυτά.
Συνήθως τα 75αρια τα πάνε μέχρι 100 μόνο πρόγραμμα. -
Περνάνε τα 110.
-
@atari70 said in Renault Clio IV:
Καλημέρα. Γιατί δεν πήρες την έκδοση με τα 90 άλογα? Έχει γεμίσει η χώρα από δαύτα. Ποσό πιο ακριβά έβγαινε?
Γιατί φίλε μου αυτό μου έκατσε σε μεταχειρισμένο σε καλή κατάσταση. Απλά το είχα ψάξει και είδα ότι έχουν το ίδιο μοτέρ όλα ανεξαρτήτως 90 οι 75 άλογα.
-
Καλησπερα παιδια, σημερα που το πηγα στο μαστορα διαπιστωσα οτι το αυτοκινητο δεν εχει air contition! Πηρα τηλεφωνο αμεσως την μαντρα απο οπου και το ειχα αγορασει και μου ειπε οτι δεν εχει air contition. Υπαρχει περιπτωση να μου εχει παιξει πουστια και να το εχει βγαλει ξερω γω. Εντω μεταξυ ειναι κατι που δεν το ρωτησα ποτε γιατι το θεωρουσα δεδομενο σε ενα αμαξι του 2018 να εχει air condition. Το μοντελο ειναι Renault Clio '18 1.5 dCi Energy Life. Υπαρχει περιπτωση να μην το βγαζει η ιδια η Renault χωρις air condition? Αν οχι τοτε πως μπορω να αποδειξω οτι εχει γινει μαλακια. Επισης μπορω να κινηθω νομικα εναντιων του αν εχει γινει κατι τετοιο;
-
Λογικά air condition έχει.
Μήπως εννοείς κλίμα ότι δεν έχει;
Renault Clio IV