-
Το αυτοκίνητο είναι εξαιρετικό. Η διαφορά τιμής του με αντίστοιχο Polo είναι περίπου 3k, οπότε αναμενόμενα στην ποιότητα του εσωτερικού θα έχουν γίνει κάποιες εκπτώσεις.
Ο μέσος Έλληνας μπορεί να το πάρει με 19,5k στη μεγάλη έκδοση style που δεν του λείπει τίποτα και να έχει ολοκληρωμένο αυτοκίνητο για 4μελή οικογένεια. Με τις τιμές που έχουν φτάσει τα άλλα το λες και ευκαιρία.
Θα το είχα πάρει ήδη, το θέλω να κυκλοφορώ στο κέντρο. Αλλά δεν τους εμπιστεύομαι τους κερατάδες, θ' αλλάξουν το νόμο πάλι για το δακτύλιο και θα το πετάξουν έξω, οπότε τσάμπα τα λεφτά μου.
-
Θεωρώ πως πρέπει να βγάλει μια έκδοση με lpg ή υβριδικό γιατι οκ είναι πιο σπορτίφ σε λεπτομέρειες το εσωτερικό της fabia αλλά τι να το κάνεις αν κοστίζει διπλα η μετακίνηση;
-
Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Skoda Fabia 2005 1.4 και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έχει γίνει μετατροπή στον εγκέφαλο από την αντιπροσωπεία μόλις το πήρε και το έχει κάνει 115HP. Κανονικά ήταν 75 HP.Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι γενικά επιζήμιο για το αμάξι με πιθανά προβλήματα στο μέλλον.Είναι σε πολύ καλή κατάσταση,φυσικά δεν το έχω ακόμα ελέγξει, αλλά μου φάνηκε περίεργο και θα ήθελα την άποψη όσων ξέρουν.Έχει βγει από μεγάλο service με αλλαγή ιμάντα, δισκοπλατό,ρουλεμάν,υπάρχει πλήρες ιστορικό το τσέκαρα.
Το αμάξι έχει 150 χλ χλμ και το δίνει σε τιμή κάτω των 4000Κ.Για πείτε... -
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα σχετικα με τη μετατροπη, την εκανε η skoda αλλα και η seat με το ibiza top gun, τα 115 αλογα ειναι μουφα, δε θα τα δεις ποτε.
-
@georgemit said in SKODA FORUM:
Δεν υπαρχει κανενα προβλημα σχετικα με τη μετατροπη, την εκανε η skoda αλλα και η seat με το ibiza top gun, τα 115 αλογα ειναι μουφα, δε θα τα δεις ποτε.
Γιατί μούφα? Πόσα άλογα δηλαδή μπορείνα βγάζει?Όχι ότι θέλω το γκαζιάρικο αμάξι αλλά έτσι πληροφοριακά να ξέρω πάνω κάτω.Ευχαριστώ πάντως για την πληροφορία!Άρα ο τύπος δεν λέει ψέμματα ισχύει κάτι τέτοιο.
-
Μπορεις να ψαξεις τεστ της εποχης, δε θυμάμαι νουμερο αλλα και οι δημοσιογραφοι τα εψαχναν, σιγουρα βγαζει καποια δυναμη παραπανω απο το 101ps αλλα αρκετα ψηλά χωρίς πρακτικό αντίκρυσμα.
-
@michaelv said in SKODA FORUM:
Καλημέρα, ενδιαφέρομαι να αγοράσω ένα Skoda Fabia 2005 1.4 και ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι έχει γίνει μετατροπή στον εγκέφαλο από την αντιπροσωπεία μόλις το πήρε και το έχει κάνει 115HP. Κανονικά ήταν 75 HP.Ήθελα να ρωτήσω αν αυτό είναι γενικά επιζήμιο για το αμάξι με πιθανά προβλήματα στο μέλλον.Είναι σε πολύ καλή κατάσταση,φυσικά δεν το έχω ακόμα ελέγξει, αλλά μου φάνηκε περίεργο και θα ήθελα την άποψη όσων ξέρουν.Έχει βγει από μεγάλο service με αλλαγή ιμάντα, δισκοπλατό,ρουλεμάν,υπάρχει πλήρες ιστορικό το τσέκαρα.
Το αμάξι έχει 150 χλ χλμ και το δίνει σε τιμή κάτω των 4000Κ.Για πείτε...Το Fabia εκείνης της εποχής είχε όντως μια έκδοση εξοπλισμού με 115 άλογα.
Την ονόμαζαν Sport Edition και ήταν καθαρά έργο του τότε εισαγωγέα (ΒΙΑΜΑΡ}.
Βασιζόταν στην έκδοση με τους 101 ίππους,οχι με τους 75,στην οποια έκαναν επαναχαρτογράφηση του εγκεφάλου,ελευθέρωναν την εισαγωγή και πρόσθεταν ενα τελικό εξάτμησης,συνήθως bosal.
Είχε και άλλες διαφορές,ανάρτηση πιο χαμηλή(kw sport kit) φιμέ ζελατίνες και στα τελευταία του προφυλακτήρες εμπρός- πίσω απο fabia rs.
Απο θέματα αξιοπιστίας δεν έχει βγάλει κάτι παραπάνω απο τα αντίστοιχα αδερφάκια του με τα 101 άλογα.
Αν ο κωδικός κινητήρα στην άδεια γράφει bbz πιθανόν είναι ένα τέτοιο αυτοκίνητο. -
Οκ θα το ψάξω.Μία ερώτηση στους απανταχού fabiaδες και όχι μόνο:
Αν το αμάξι είναι καλό μηχανολογικά και είναι έτσι όπως δείχνει τέλος πάντων προσεγμένο και σε καλή κατάσταση θα κολλάγατε ότι είναι μοντέλο του 2005?Με σταματάει το γεγονός της παλαιότητας.Δεν έχει τα τρελά χλμ όμως και γιαυτό το σκέφτομαι.Η κατάσταση του δηλαδή είναι καλύτερη από πολλά νεότερα αυτοκίνητα που έχω δει.Αξίζει λέτε για να με βγάλει 5 χρόνια στην πόλη και μερικά ταξίδια?@gike said in SKODA FORUM:
Βασιζόταν στην έκδοση με τους 101 ίππους,οχι με τους 75,στην οποια έκαναν επαναχαρτογράφηση του εγκεφάλου,ελευθέρωναν την εισαγωγή και πρόσθεταν ενα τελικό εξάτμησης,συνήθως bosal.
Αυτός μου είπε ότι μαμά ήταν 75 HP όχι 101.Φιμέ ζελατίνες δεν είδα πάντως.Δεν ξέρω..
-
Αυτός μου είπε ότι μαμά ήταν 75 HP όχι 101.Δεν ξέρω..
Μπορείς να κοιτάξεις τον κωδικό του κινητήρα στην άδεια,πρεπει να γράφει bbz.
Επείσης κοίταξε αν έχει πίσω ταμπούρα ή δισκόφρενα,'ολα τα 75 είχαν ταμπούρα και όλα τα 101 δίσκους ,εκτός απο μια παρτίδα που είχε ταμπούρα αλλά ήταν ελάχιστα αυτοκίνητα. -
@gike said in SKODA FORUM:
Επείσης κοίταξε αν έχει πίσω ταμπούρα ή δισκόφρενα,'ολα τα 75 είχαν ταμπούρα και όλα τα 101 δίσκους ,εκτός απο μια παρτίδα που είχε ταμπούρα αλλά ήταν ελάχιστα αυτοκίνητα.Θα τον τσεκάρω τον κωδικό για το bbz. Έχει δισκόφρενα και μπρος και πίσω.
-
Επείσης κοίταξε αν έχει πίσω ταμπούρα ή δισκόφρενα,'ολα τα 75 είχαν ταμπούρα και όλα τα 101 δίσκους ,εκτός απο μια παρτίδα που είχε ταμπούρα αλλά ήταν ελάχιστα αυτοκίνητα.Θα τον τσεκάρω τον κωδικό για το bbz. Έχει δισκόφρενα και μπρος και πίσω.
Αν έχει πίσω δισκόφρενα ΔΕΝ ήταν ποτέ 75 άλογα.
-
Αν έχει πίσω δισκόφρενα ΔΕΝ ήταν ποτέ 75 άλογα.
Μπορεί να μη θυμάται ούτε ο ίδιος τι να πω.Θα τσεκάρω τον κωδικό.Σε περίπτωση που δεν γράφει bbz τότε τι θα σημαίνει αυτό?Έχει κάνει αλλού την μετατροπή?
-
Απο 75 σε 115 άλογα ατμοσφαιρικό μοτεράκι 1.4 λίτρων δηλαδή +40 άλογα δεν μπορούν ούτε μηχανικοί της F1 να βγάλουν.
-
@vagkirk said in SKODA FORUM:
Απο 75 σε 115 άλογα ατμοσφαιρικό μοτεράκι 1.4 λίτρων δηλαδή +40 άλογα δεν μπορούν ούτε μηχανικοί της F1 να βγάλουν.
Άρα τελικά τι μπορεί να ισχύει?
-
Ότι το πιο πιθανό είναι να ήταν η έκδοση με τα 101 άλογα αρχικά.
-
καλησπέρα σε όλους!!
Σκέφτομαι σε λίγο καιρό να ανέβω προς Τσεχία μεριά για την αγορά του νέου μου ταξί. Έχει κανείς εμπειρία σχετικά με το τη παίζει από χαρτιά πινακίδες λεφτά. Ισχύει το κόλπο της Ελλαδάρας μας πάνω από 500 ευρώ μόνο μέσω τράπεζας? γιναιτε η αγορά μόνο με μετρητά η πρέπει να μπει παράδειγμα το ποσό του τιμολογίου σε τραπεζικό λογαριασμό? Η διαδικασία τον πινακίδων πως γιναιτε ξεμπλέκεις εύκολα? μπορώ δηλαδή να πάρω αυθημερόν το αυτοκίνητο και να φύγω γιατί υπάρχει υπερβολική πίεση χρόνου? Γερμανία απότι άκουσα είναι λίγο χρονοβόρο μπορεί να σου φάει 2 μέρες με ραντεβού για πινακίδες κτλ. Γαλλία πριν χρόνια είχα ξεμπλέξει σε λιγότερο από 1 ώρα πήρα το αυτοκίνητο και έφυγα. -
Να. Κάτι τέτοια γράφονται και μετά αρχίζουν συζητήσεις για μαύρο χρήμα.
-
@antonakis said in SKODA FORUM:
Το "μαύρο" ζει και βασιλεύει
-
@kostas_k said in SKODA FORUM:
@antonakis said in SKODA FORUM:
Το "μαύρο" ζει και βασιλεύει
Xαχα! Μπράβο σου που έχεις χιούμορ!
Δεν ξέρω να σε βοηθήσω, αλλά η Τσεχία είναι υπέροχη, κάτσε καμία μέρα παραπάνω αφού θα πας και θα πας!
-
Σκεφτομαι την αγορα μεταχειρισμενου skoda octavia 2k cc / 150 hp σε κινητηρα με diesel. Το παιρνω για ταξιδια και για την πολη. Ηθελα να ρωτησω τους skodades φιλους μου, τι επικρατει γενικα με αυτο το μοντελο. Εμφανιζει προβληματα; Εχω δει οτι εχει υψηλη καταναλωση . Αξιζει γενικα;
SKODA FORUM