-
Μάλλον είμαι από τους ελάχιστους που βρίσκουν ποιο όμορφο και επιθετικό το FABIA από το 208.
Ίσως επειδή είχα το 207 και το 208 σχεδιαστικά μου φάνηκε οπισθοδρόμηση προς το 206.
-
Εγώ πάντως Storm άφησα έξω το θέμα εμφάνιση!
Θεωρώ ότι στα κύρια ζητήματα ενός αυτοκινήτου (χωρίς να έχω οδηγήσει κανένα από τα 2, αλλά με βάση ότι έχω ακούσει διαβάσει) το 208 είναι καλύτερο πχ οδική συμπεριφορά, κινητήρες, εξοπλισμός ουσίας(οχι γκατζετάκια, αλλά ακόμα και σε αυτά), αξιοπιστία, όμως ο fabia κερδίζει ξεκάθαρα σε χώρους.
Στην επιλογή ανάμεσα στα 2 έπαιξαν ξεκάθαρο ρόλο και οι κινητήρες που έχει βάλει στη σύγκριση ο ερωτών (αν ρώταγε για βενζίνη θα δυσκολευόμουν να απαντήσω).
Καλημέρα ξέχασα να πω.
-
Και αφού συζητάμε για τo FABIA, φαίνεται ότι σύντομα έρχεται το 'φρέσκο' μοντέλο... που όσο περνά ο καιρός μοιάζει ποιο πολύ με το Polo...αλλά και με το σημερινό FABIA ή και με το FABIA του 2015...
https://www.autoblog.gr/2021/01/14/to-neo-skoda-fabia-se-dokimes/
-
διαβαζω την κουβεντουλα που γίνεται στο thread για το golf σχετικά με το πόσο φθηνότερη και εξυπνότερη ειναι η Skoda.
παίζοντας με το configurator της Fabia που νέο μοντελο δεν το λες και έρχεται και αντικαταστάτης όπου ναναι με κάποια έξτρα η τιμη της style 95 αλόγατα φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη (ενδεικτικά 19872). το ίδιο φαινόμενο είχα δει και γράψει και για την Octavia πριν καποιο καιρό. στην Fabia μοιάζει να σου πετάνε σταχτη στα μάτια με μεταλλικο χρώμα 350ευρω, πίσω δισκόφρενα (!) 80ευρω και hill hold control (!) στα 80 ευρω και λες ενταξει ευκολάκι η χαμηλή τιμή. έχει κανείς εμπειρία να πάρει προσφορά δια ζώσης όπου να διαφέρει με τον configurator??
-
Ok τα scoda δεν τα συμπαθω. Ποιοτικα ομως εινσι εφαμιλλα των vw. Συνεπως δεν βλεπω γιατι και οι τιμες τους να μην ειναι ανεβασμενες. Η ρενω εχει την dacia στις low cost προτασεις της. Εκει θσ τρελενομουν αν εβλεπα παραπλησιες τιμες ή κοντα στο διχιλιαρο. Με το 208 ειχα εμπειρια μιας εβδομαδας και το βρηκα συμπαθητικο μεσα κι εξω. Η οδικη του συμπεριφορα αναμφιβολα βαρετη ομως.
-
παίζοντας με το configurator της Fabia που νέο μοντελο δεν το λες και έρχεται και αντικαταστάτης όπου ναναι με κάποια έξτρα η τιμη της style 95 αλόγατα φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη (ενδεικτικά 19872). το ίδιο φαινόμενο είχα δει και γράψει και για την Octavia πριν καποιο καιρό. στην Fabia μοιάζει να σου πετάνε σταχτη στα μάτια με μεταλλικο χρώμα 350ευρω, πίσω δισκόφρενα (!) 80ευρω και hill hold control (!) στα 80 ευρω και λες ενταξει ευκολάκι η χαμηλή τιμή. έχει κανείς εμπειρία να πάρει προσφορά δια ζώσης όπου να διαφέρει με τον configurator??
Καλημέρα, πρόσφατα πήρα προσφορά για το Octavia 1.5T 150ps Style με μεταλλικό χρώμα και 2-3 έξτρα, είναι ακριβώς ίδια τιμή με αυτή που έχει το Configurator σήμερα, το τσέκαρα προ ολίγου. Γενικά πάντως προτείνουν και οι ίδιοι οι πωλητές αν θέλει κάποιος συγκεκριμένα extra να παίξει στο Configurator, να αποηθκεύσει την επιλογή και να την στείλει να του δώσουν ακριβή τιμή.
Εντυπώσεις από το αυτοκίνητο που είδα: Ορισμός του οικογενειακού sedan από θέμα χώρων και άνεσης. Τεράστιο πορτμπαγκάζ κλασσικά για Octavia, μεγάλοι χώροι μπρος πίσω, εμένα μου άρεσε και το διάκτινο τιμόνι, δεν ξέρω αν αξίζει δηλαδή να βάλεις το sport τριάκτινο. Η ποιότητα ήταν μια χαρά, κλασσικό non-premium group VAG, δεν κατάλαβα διαφορά με Golf πχ που αναφέρθηκε.
Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω είναι τα εξής:
-
Αν αξίζει το: Προσαρμοζόμενη ανάρτηση DCC & 'DRIVING MODE SELECTION' στα 800 ευρώ.
-
Με τον κινητήρα των 150 αλόγων θα μπορεί το αυτοκίνητο να ρυμουλκεί ένα trailer με φουσκωτό 5-7 μέτρων;
-
-
- Με τον κινητήρα των 150 αλόγων θα μπορεί το αυτοκίνητο να ρυμουλκεί ένα trailer με φουσκωτό 5-7 μέτρων;
Στην ρυμούλκυση ο κινητήρας δεν είναι ο περιοριστικός παράγοντας. Βλέπεις στις προδιαγραφές του αυτοκινήτου ποιό είναι το μέγιστο βάρος ρυμούλκησης με και χωρίς φρένα στο τρέιλερ και το συγκρίνεις με το βάρος που θέλεις να τραβήξεις.
-
Καλημερα σε ολους.
Με απαιτήσεις για χωρους 4μελους και προσεχώς 5μελους οικογένειας τι γνωμη εχετε για τα Octavia + Karoq με τον κινητηρα με τα 150ps 1.5tsi ;
Έχει παρουσιαστεί κάποιο θεμα αξιοπιστιας εως τώρα ;
Χώρους και τα 2 ειναι κορυφαία. Θα γινει συντομα αλλαγη μοντελου σε καποιο απο τα 2 ;
Στον μετατροπεα αν ειναι ακριβης αποτι ειδα η τιμη και των 2 βγαινει 23-24κ .
Ισχύει η 4ετης εργοστασιακή εγγυση ;
Ολα τα ανωτερω εαν ισχυει και το καλο χρηματοδοτικο κ 1 χρονου ατοκο , εχω κλεισει ΤD και στα 2
Ελεγα για αγορα Bsuv και να δωσω μικρο πολης και να έχουμε 1 , αλλα σκεφτομαι αγορα ενος μεγαλυτερου κ να κρατησω κ το μικρο.
Μπερδεμα
-
To Octavia μόλις έχει αλλάξει μοντέλο, οπότε θα είναι για πολλά χρόνια στην αγορά ως τρέχον μοντέλο. Το Karoq είναι στη μέση της ζωής του ως μοντέλο. Εγώ από τα δύο το Octavia θα επέλεγα και ως πιο νέο μοντέλο και ως καλύτερο στο δρόμο και ως design μέσα - έξω και γιατί όλες τις γενιές του τις θεωρώ εξαιρετικά τίμια, καλοσχεδιασμένα και καλοφτιαγμένα αυτοκίνητα.
-
Κι εμενα οκταβια μαρεσει.
Η γυναικα προτιμα Suv γενικα γτ θα το οδηγαμε και οι 2.
Στην τιμη αυτη δεν βλεπω καποιο πιο φορτωμενο (Και σημαντικο Να Ειναι Φρεσκο μοντελο ) ποιοτικα με χωρους και ιπποδυναμη ως οικογενειακο.
Κοιταγα bsuv αλλα πολυ μικρα ολα σε χωρους γμτ + η διαφορα με οκταβια η καροκ στα χρηματα ειναι παραπλησια κιολας , οποτε γτ να μην ανεβεις κατηγορια μεγέθους και να μην ψαχνεσαι με μπαγκαζιερες οροφης
Μονο ερωτηματικο η αξιοπιστια του περιφημου αυτου γκρουπ.
Παθων απο αγορα καινουριου τοτε με το twincharged polo gti που σουταρα κακην κακως με 18000 χλμ κ εχασα 5.000€
-
με το γκρουπ ξαναφτιαξαμε τις σχεσεις μας με το τιγκουαν που εχω μεχρι τα ερθει το καινουργιο. μια χαρα αν και βαρετο. με τα σκοντα ομως εχω παντα την εικονα ασχημα, καταθλιπτικα. βλεπεις οκταβια και θυμασαι τον κλητηρα του υπουργειου κατω απο τη σκαλα να λυνει σταυρολεξα πισω απο το σιδερενιο γραφειο
-
Καλημερα σε ολους.
Με απαιτήσεις για χωρους 4μελους και προσεχώς 5μελους οικογένειας τι γνωμη εχετε για τα Octavia + Karoq με τον κινητηρα με τα 150ps 1.5tsi ;
Έχει παρουσιαστεί κάποιο θεμα αξιοπιστιας εως τώρα ;
Χώρους και τα 2 ειναι κορυφαία. Θα γινει συντομα αλλαγη μοντελου σε καποιο απο τα 2 ;
Στον μετατροπεα αν ειναι ακριβης αποτι ειδα η τιμη και των 2 βγαινει 23-24κ .
Ισχύει η 4ετης εργοστασιακή εγγυση ;
Ολα τα ανωτερω εαν ισχυει και το καλο χρηματοδοτικο κ 1 χρονου ατοκο , εχω κλεισει ΤD και στα 2
Ελεγα για αγορα Bsuv και να δωσω μικρο πολης και να έχουμε 1 , αλλα σκεφτομαι αγορα ενος μεγαλυτερου κ να κρατησω κ το μικρο.
Μπερδεμα
Οι τιμες που θα πάρεις απο κοντα ειναι αρκετα χαμηλότερες τουλάχιστον για το karoq που έχω εμπειρία.
Πήρε ο γαμπρός μου karoq 1.5 tsi 150 εκδοση ambιtion με δώρο κάποιο έξτρα πακέτο που δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή και που τοποθετεί εξοπλιστικά το αυτοκίνητο ανάμεσα στην ambition και στην ακριβότeρη έκδοση, στα 21.000.
Νομίζω πολύ αυτοκίνητο για αυτά τα λεφτά. Και πολύ ανώτερο ποιοτικά στο εσωτερικό του από T roc.
-
με τα σκοντα ομως εχω παντα την εικονα ασχημα, καταθλιπτικα. βλεπεις οκταβια και θυμασαι τον κλητηρα του υπουργειου κατω απο τη σκαλα να λυνει σταυρολεξα πισω απο το σιδερενιο γραφειο
Γάτε, δεν μας ενδιαφέρουν τα ψυχολογικά σου!
Το νέο Octavia σε καμιά περίπτωση δεν το λες άσχημο, καταθλιπτικό και μίζερο.
-
Κανείς με οκταβια η καροκ να πει καμια γνωμη απο συμβιωση ;
-
Στα ίδια λεφτά με Octavia έχεις led και camera. Με karoq ειναι extra. Επίσης αν τυχόν θες αυτόματο το Octavia είναι πιο φθηνό 3Κ και hybrid..... και σε χειροκίνητο είναι πιο φθηνό. Τα Karoq τα θεωρώ ακριβά γι αυτό που προσφέρουν.
-
Κ απο αξιοπιστία κανεις σταυρό η οχι
Εκει ειναι.το θεμα
Αλλιως οντως παιρνεις πολυ αμαξι για τα λεφτα π.δινεις οντως
-
Μπες στο forum briskoda.net που έχει μεγάλο στατιστικό δείγμα να δεις τι να περιμένεις. Οι ιστορικές αξιόπιστιες και το έχει ο κολλητός κλπ δεν λένε τίποτα για το μέλλον
-
Κ απο αξιοπιστία κανεις σταυρό η οχι
Εκει ειναι.το θεμα
Αλλιως οντως παιρνεις πολυ αμαξι για τα λεφτα π.δινεις οντως
Οι νέοι tsi έχουν λύσει τα θεματακια τους.
Κι εγώ skoda έχω αλλά τα χλμ που έχουμε κάνει είναι λίγα για να μπορώ να έχω γνώμη.
Δε ξέρω με τα νέα dsg τι γίνεται, δεν έχω εμπειρία, εδώ διαβάζω γνώμες και έχω τρομάξει.
-
Skoda Octavia CNG , Σε καλύπτει το Φυσικό Αέριο ? αν είσαι κοντά σε πρατήριο είναι μονόδρομος !
-
Dimsamba βγες από τον λογαριασμού του Γιου του μπαμπά του.
SKODA FORUM