-
Να προσθέσω ότι είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ η ευθύνη όσων είμαστε γονείς...Τα παιδιά μας είναι σφουγγάρια...ό,τι μας βλέπουν να κάνουμε το αντιγράφουν! Κάθε μέρα μαζί μας είναι μάθημα...Ας είναι μάθημα-παράδειγμα προς αντιγραφή και όχι αποφυγή...Αν διαμορφώσουμε σωστούς και σκεπτόμενους ανθρώπους...τότε έχουν ελπίδα να κάνουν πολύ καλύτερες επιλογές από εμάς και τους γονείς μας...
-
Καλησπερα στα παιδια του φορουμ. Νεος εδω! Θελω να ρωτησω αν εχετε ακουσει κατι για τον φορο πολυτελους διαβιωσης και τη συνδεση του με την λιανικη αξια του αμαξιου (προ φορων ή εστω μετα). Ρωταω γιατι θελω να αποκτησω καινουριο αυτοκινητο γυρω στις 28-30 χιλιαδες ευρω και μου φαινεται μεγαλος και ανατρεπτικος παραγοντας αυτος. Να φορολογηθω για την αγορα μου για 4-7 χρονια με 2 και 3 χιλιαρικα το χρονο? Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις σας!
-
Ο χρήστης Scarecrow_7 έγραψε:
Καλησπερα στα παιδια του φορουμ. Νεος εδω! Θελω να ρωτησω αν εχετε ακουσει κατι για τον φορο πολυτελους διαβιωσης και τη συνδεση του με την λιανικη αξια του αμαξιου (προ φορων ή εστω μετα). Ρωταω γιατι θελω να αποκτησω καινουριο αυτοκινητο γυρω στις 28-30 χιλιαδες ευρω και μου φαινεται μεγαλος και ανατρεπτικος παραγοντας αυτος. Να φορολογηθω για την αγορα μου για 4-7 χρονια με 2 και 3 χιλιαρικα το χρονο? Ευχαριστω για τις οποιες απαντησεις σας!Φέτος δεν αλλάζει τίποτα στα τέλη κυκλοφορίας. Ασφαλώς προβλέψεις για του χρόνου θα γίνουν άπειρες...και φυσικά δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα! Μελέτησε τα τεκμήρια (υπάρχουν παντού στο νετ) και δες αν τα εισοδήματά σου τα υπερκαλύπτουν ή όχι. Αν είσαι οριακά, play safe, ακόμη και με ένα μεταχειρισμένο αμάξι. Διαφορετικά αν θέλεις να ρισκάρεις, να είσαι προετοιμασμένος και για τη λυπητερή...
-
Εφαρμόζεται 'Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης' που πάει με την αξία και όχι με τα κυβικά-παλαιότητα?
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Εφαρμόζεται 'Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης' που πάει με την αξία και όχι με τα κυβικά-παλαιότητα?οχι ακομα, αλλά εδώ που είμαστε τίποτα δεν είναι απίθανο...
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Εφαρμόζεται 'Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης' που πάει με την αξία και όχι με τα κυβικά-παλαιότητα?
οχι ακομα, αλλά εδώ που είμαστε τίποτα δεν είναι απίθανο...
Για την ακρίβεια, αυτό ήταν το σενάριο που έπαιζε, μαζί με τις αλλαγές στα τέλη που ακούγαμε μέχρι πριν 1 μήνα...Μπορεί να γίνει του χρόνου....
-
Αν γινει πραγματικα οι πωλησεις των καινουριων απο 20 και πανω θα μηδενισουν....
-
Είναι που δεν θα άλλαζαν τα τέλη.. Από 102 πήγα στα 255..
-
Γιατί ρε συ, τα ίδια δεν έμειναν με πέρσι ? Τουλάχιστον έτσι βλέπω εγώ....
-
Μέχρι πέρυσι ήμουν με ρύπους. Φέτος με κυβικά.
-
Ο χρήστης STROF έγραψε:
Είναι που δεν θα άλλαζαν τα τέλη.. Από 102 πήγα στα 255..Τι αυτοκίνητο έχεις;
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Megane 1.5 dci. Πρώτη κυκλοφορία Ευρώπη 03/2010. Ελλάδα 03/2013. Τρία χρόνια πληρωνα με ρυπους, τώρα με κυβικά.
-
Μικρές αλλαγές σ'εμένα...117,60€(από 120 πέρυσι,αν θυμάμαι καλά)για το αμάξι και 135€ για τη μηχανή,όσα και το 2016.
-
€160,80 για εμένα φέτος (εάν θυμάμαι σωστά ήταν €147 πέρσι).
-
Παιδία γιατί αυτές οι μικρές αυξήσεις; Τι άλλαξε;
Εγώ στα 89,10 στο QQ, απαλλαγή στο Yaris hybrid (75g) και δεν με νοιάζει πόσα (εντάξει το τσέκαρα, στα 87) στο 108 που είναι leasing
-
Τα ίδια με πέρυσι
112,7€ στο Scenic Euro 5 του 2011
135€ στο Mazda 1354cc του 2008 -
Τα δικά μου νομίζω είναι τα ίδια με πέρσυ.
162€ για το qashqai και 135€ για το colt -
Μπορεί να θυμάμαι και λάθος και να ήταν €160 και πέρσι. Δεν έχω τώρα εύκαιρη την απόδειξη πληρωμής.
-
Τα ίδια και σε μένα...
Panda 110,74e
Piaggio 22eΚαλά είμαστε προς το παρόν...
-
Οι αλλαγές στα τέλη ορισμένων αυτοκινήτων, αφορά οχήματα που ταξινομήθηκαν πριν από 1/11/2010 σε χώρα μέλος της ευρωπαϊκής ένωσης, τα οποία πλέον δε θα πληρώνουν βάσει των ρύπων αλλά βάση των κυβικών. Δηλαδή δεν θα ισχύει πλέον η ταξινόμηση τους στην Ελλάδα αλλά η πρώτη ταξινόμηση τους.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου αυτά είναι περίπου 133.000 οχήματα, εκ των οποίων τα 60.234 δεν έχουν καμία μεταβολή, 41.978 θα πληρώσουν μειωμένα τέλη και 31.854 θα πληρώσουν αυξημένα.
Πηγή: http://www.capital.gr/capitaltax/317348 ... ukloforias
Τέλη κυκλοφορίας