-
Μα το έγραψα: γιαυτό αρκεί ΕΝΑ στοιχείο επιβεβαίωσης, ή το μοντέλο / μάρκα ή το χρώμα, τα 2 στοιχεία επιβεβαίωσης νομίζω είναι υπερβολή.
Πραγματικά το έχω απορία τι γίνεται με τις αποχρώσεις ? Μπλέ/γαλάζιο, Πράσινο/λαχανί, Κόκκινο/διάφορες αποχρώσεις έως και πορτοκαλί (ιδίως βράδυ) -με βάση αυτό που είπε ο kacey ότι αν δεν συμφωνεί με το χρώμα της άδειας, η μηχανή μου στην άδεια γράφει 'γαλάζιο' άρα αν ο αστυνομικός γράψει μπλέ, ενώ επί της ουσίας θα είναι ΟΚ, θα είναι άκυρη η κλήση.
-
Δεν υπαρχει νοημα, ουτε ειναι θεμα ταυτοποιησης του οχηματος: η κληση, βασει νομοθεσιας, ειναι ακυρη. Οποιος θελει μπορει να παει να την πληρωσει, οποιος οχι μπορει να ζητησει να ακυρωθει οπως πρεπει. Πιο απλα δεν μπορω να το γραψω.
-
Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει κατά την γνώμη μου. Και δεν θα έπρεπε πλέον να χρειάζονται καν συμπληρωματικά στοιχεία όπως χρώμα και μάρκα, παρά μόνο αριθμός κυκλοφορίας και μια ψηφιακή φωτογραφία του οχήματος, ακόμα και από κινητό τηλέφωνο. Δεν είμαστε πια στο 1980.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα το έγραψα: γιαυτό αρκεί ΕΝΑ στοιχείο επιβεβαίωσης, ή το μοντέλο / μάρκα ή το χρώμα, τα 2 στοιχεία επιβεβαίωσης νομίζω είναι υπερβολή.Πραγματικά το έχω απορία τι γίνεται με τις αποχρώσεις ? Μπλέ/γαλάζιο, Πράσινο/λαχανί, Κόκκινο/διάφορες αποχρώσεις έως και πορτοκαλί (ιδίως βράδυ) -με βάση αυτό που είπε ο kacey ότι αν δεν συμφωνεί με το χρώμα της άδειας, η μηχανή μου στην άδεια γράφει 'γαλάζιο' άρα αν ο αστυνομικός γράψει μπλέ, ενώ επί της ουσίας θα είναι ΟΚ, θα είναι άκυρη η κλήση.
Καμμια φορά και αυτό δεν ειναι αρκετό΄. Μπορει να έχουν εκτελωνιστει πχ 10 φορντ μαζεμένα και με ένα λαθος νούμερο να την φάει αλλος αντι για αυτόν που πρέπει....
-
Σημειώσεις:
-
Με γράφουν Γλυφάδα. Είμαι ακριβώς πριν τη διάβαση πεζών. Αυτός που είναι πάνω στη διάβαση πεζών και ήταν εκεί πριν φτάσω εγώ, και τον βρήκα και αφότου επέστρεψα, ΔΕΝ είχε κλήση στο παρπρίζ. Κοιτάω την κλήση στο δικό μου και γράφει τα δικά μου στοιχεία, με το χρώμα του μπροστά (γκρι με ασημί). Την πλήρωσα φυσικά, αλλά πιο στημένη αποκλείεται να γίνει. Να μην την έχει φάει ο μπροστά και να την έχω φάει εγώ που δεν πατάω τη διάβαση;
-
Έχω νούμερο (ψευδές, αλλά θα καταλάβετε - ελπίζω - το νόημα): ΙΜΝ 1234 και, μιας και το Astra G είχε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πωλήσεις, υπάρχουν (και προφανώς τα έχω δει) τα: ΙΜΜ 1234, ΙΝΜ 1234, ΙΝΝ 1234 και φυσικά (στη γειτονιά μου = ακριβώς δίπλα μου) ΙΜΝ 1284. Όλα τα υπόλοιπα είναι ΙΔΙΑ: μάρκα, μοντέλο, χρώμα και σε μερικά ακόμα και ο εξοπλισμός. Φυσικά, έτσι, έχω καλές δυνατότητες να βάλω ψεύτικες πινακίδες και να τρώνε άλλοι τις κλήσεις, αλλά πέραν τούτου, καταλαβαίνετε γιατί, αν ΕΝΑ στοιχείο είναι λανθασμένο, η κλήση 100% είναι άκυρη.
Ευχαριστώ.
-
-
Παιδες καλησπερα. Γνωριζει κανεις αν σε περιστατικο επικινδυνης οδηγησης που γινει καταγγελια συμβαντος στην τροχαια για τον συγκεκριμενο οδηγο με πινακιδες κλπ , τι συμβαινει εαν συλληφθει για τροχαια παραβαση; Γινεται διασταυρωση στο συστημα της αστυνομιας για καταγγελιες εναντιον του η δε δινει κανεις σημασια;
-
Στην Ωχαδερφική Ελλάδα δύσκολο να διασταυρωθεί η πιθανή καταγγελία σου με άλλη για τον απλούστατο λόγο ότι η δική σου θα είναι και η μοναδική. Αν βέβαια πέσει σε φιλότιμο 'όργανο' θα μπορούσε αυτό (το όργανο) να εξετάσει εάν ο οδηγός έχει κάποιο ιστορικό. Τότε ναι... κάτι θα μπορούσε να γίνει πιστεύω. Επειδή έχω δυο τρεις καλούς φίλους στο 'Σώμα' θα προσπαθήσω να μάθω τι 'παίζει' επειδή μου κίνησες την περιέργεια.
-
Κάντο αν μπορείς σε παρακαλω, γιατί πρόκειται για καταγγελία σε υπέρτατο ζωαδι , είμαι περίεργος αν λόγω πληροφορικής εξελίχθηκε το σύστημα !
-
Χλωμό το βλέπω. Συνήθως τα συστήματα έχουν στοιχεία για αδικήματα που έχουν διαπράξει οι ελεγχόμενοι
-
Οι 'γρηγοροι' ξαναχτυπησαν....
*Συνολικά 30.910 παραβάσεις βεβαιώθηκαν από την Τροχαία κατά τη διάρκεια των γιορτών. Οι περισσότερες εξ αυτών (7.297) αφορούν σε υπερβολική ταχύτητα. Ακολουθούν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (1.472), η μη χρήση ζωνών ασφαλείας (930) και η χρήση κινητών τηλεφώνων (711).
Αναλυτικά, οι παραβάσεις που σημειώθηκαν από τις 22 Δεκεμβρίου 2017 έως τις 7 Ιανουαρίου 2018 είναι οι εξής,σύμφωνα με την Τροχαία:
Υπερβολική ταχύτητα: 7.297
Παραβάσεις μέθης: 1.472
Παραβίαση προτεραιότητας: 99
Παραβίαση ερυθρού σηματοδότη: 410
Αντικανονικοί ελιγμοί: 97
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα: 321
Αντικανονικό προσπέρασμα: 156
Χρήση κινητών τηλεφώνων: 711
Κίνηση στην αριστερή λωρίδα: 46
Μη χρήση ζώνης ασφαλείας: 930
Μη χρήση παιδικών καθισμάτων: 54
Μη χρήση κράνους: 808
Παραβάσεις οχημάτων (ΚΤΕΟ): 528
Λοιπές παραβάσεις: 17.981.
* -
πριν λίγο καιρό είμαι στο ΒΟΑΚ, έχω μπροστά μου υπεραστικό λεωφορείο. Μπροστά έχει μια δεξιά στροφή και αμέσος μετά μια μεγάλη ευθεία. Στρίβουμε λοιπόν, έρχομαι όσο πιο αριστερά μπορώ να δω αν έρχεται κάπιιος από απέναντι. Ο δρόμος άδειος. Βγάζω φλας πατάω γκάζι περνάω. Για κακή μου τύχη και λόγω του μεγάλου όγκου του λεοφωρείου δεν έχω δει ότι στο τέλος της ευθείας κάτω κάτω έχει μπλόκο.
Όριο ταχύτητας κάπου στο 70, διπλή γραμμή...
Αμέσως μου κάνουν σήμα, σταματάω κι εγώ και περιμένω να ακούσω τη λυπητερή.
Με πλησιάζει ο αστυνομικός...
'Καλησπέρα'
'Που την είδες την καλησπέρα άνθρωπέ μου και για ποιόν, γιατί για μένα δεν το βλέπω να είναι πολύ καλή η ... καλησπέρα'
Ο αστυνομικος θα ορκιζόμουν ότι πήγε να βάλει τα γέλια αλλά κρατήθηκε... και κινήθηκε προς το περιπολικό λέγοντας..
'παρακαλώ πολύ βγείτε από το αυτοκίνητο και ελάτε μαζί μου στο περιπολικό.'
Βγήκα κι εγώ και περίμενα παρατηρόντας τον να γράφει την κλήση.
'Όσο πιο πολλή ώρα γράφεις τόσο πιο πολλά θα πληρώσω? '
'Κανονικά ναι, είναι μεγάλο το πρόστιμο, συν δίπλωμα συν πινακίδες'
'Καλά αυτό το στυλό που γράφεις δεν τελειώνει το μελάνι?'
'Όχι έχω και δεύτερο'Τελικά μου ανακοίνωσε ότι επειδή τους φάνηκα εντάξει άνθρωπος απλά θα μου παρει το δίπλωμα για 3 εβδομάδες, το πρόστιμο θα είναι 180 ευρώ, λίαν επιεικώς και δεν θα μου πάρουν τις πινακίδες.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
πριν λίγο καιρό είμαι στο ΒΟΑΚ, έχω μπροστά μου υπεραστικό λεωφορείο. Μπροστά έχει μια δεξιά στροφή και αμέσος μετά μια μεγάλη ευθεία. Στρίβουμε λοιπόν, έρχομαι όσο πιο αριστερά μπορώ να δω αν έρχεται κάπιιος από απέναντι. Ο δρόμος άδειος. Βγάζω φλας πατάω γκάζι περνάω. Για κακή μου τύχη και λόγω του μεγάλου όγκου του λεοφωρείου δεν έχω δει ότι στο τέλος της ευθείας κάτω κάτω έχει μπλόκο.
Όριο ταχύτητας κάπου στο 70, διπλή γραμμή...
Αμέσως μου κάνουν σήμα, σταματάω κι εγώ και περιμένω να ακούσω τη λυπητερή.
Με πλησιάζει ο αστυνομικός...
'Καλησπέρα'
'Που την είδες την καλησπέρα άνθρωπέ μου και για ποιόν, γιατί για μένα δεν το βλέπω να είναι πολύ καλή η ... καλησπέρα'
Ο αστυνομικος θα ορκιζόμουν ότι πήγε να βάλει τα γέλια αλλά κρατήθηκε... και κινήθηκε προς το περιπολικό λέγοντας..
'παρακαλώ πολύ βγείτε από το αυτοκίνητο και ελάτε μαζί μου στο περιπολικό.'
Βγήκα κι εγώ και περίμενα παρατηρόντας τον να γράφει την κλήση.
'Όσο πιο πολλή ώρα γράφεις τόσο πιο πολλά θα πληρώσω? '
'Κανονικά ναι, είναι μεγάλο το πρόστιμο, συν δίπλωμα συν πινακίδες'
'Καλά αυτό το στυλό που γράφεις δεν τελειώνει το μελάνι?'
'Όχι έχω και δεύτερο'Τελικά μου ανακοίνωσε ότι επειδή τους φάνηκα εντάξει άνθρωπος απλά θα μου παρει το δίπλωμα για 3 εβδομάδες, το πρόστιμο θα είναι 180 ευρώ, λίαν επιεικώς και δεν θα μου πάρουν τις πινακίδες.
Αν τους πας ήρεμα και τους βάλεις να δουν την κατάσταση σαν να οδηγούν αυτοί, κόβουν μικρότερες κλήσεις.
Καταλαβαίνουν ότι δεν παίζει να πας με 70 σε ευθεία και να κάτσεις πίσω από φορτηγό ή λεωφορείο και να τα φας στη μάπα μετά στα στροφιλίκια κλπ κλπ.
3 φορές το έχω πάει έτσι και από τρελά πρόστιμα πλήρωσα ψίχουλα.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Εντάξει, οταν έχεις περάσει το όριο στο διπλάσιο σχεδόν, όταν έχεις μπει στο αντίθετο ρεύμα όλος με διπλή γραμμή και σου γράφει στη κλήση ότι απλά πάτησα τη διπλή γραμμή δεν μπορείς να έχεις παράπονο όταν πληρώνεις 80 ευρώ.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Εντάξει, οταν έχεις περάσει το όριο στο διπλάσιο σχεδόν, όταν έχεις μπει στο αντίθετο ρεύμα όλος με διπλή γραμμή και σου γράφει στη κλήση ότι απλά πάτησα τη διπλή γραμμή δεν μπορείς να έχεις παράπονο όταν πληρώνεις 80 ευρώ.Κάπως έτσι, παράπονο δεν έχω. Εξάλλου για μεροκάματο βγαίνουν και αυτοί.
Πάντως αν τους πεις ήρεμα 'με το χέρι στην καρδιά πες μου, εσύ τι θα έκανες;' Το πρόστιμο περιορίζεται κατά πολύ.Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Αυτός είναι και ο λόγος που σε εισπρακτικά σημεία δε σου βεβαιώνουν την κανονική παράβαση αλλά κάτι πιο ελαφρύ. Εφόσον βέβαια δε το παρακάνεις. Το να πας σε όριο 50 με 90 είναι πολύ διαφορετικό από το να πας με 150.
Περί Κλήσεων....