-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Ένα μικρό φοιτητικό σπίτι, άντε να 'ναι 40τ.μ (πρέπει να 'ναι πιο μικρό, αλλά ας πούμε 40, δεν θυμάμαι πόσο είπε).
Διπλοκατοικία. Αυτός και η σπιτονοικοκυρά. Απ' ότι μου 'πε, αποκλείει την περίπτωση να κλέβει η σπιτονοικοκυρά.
Επαναλαμβάνω, με πολύ καλή μόνωση.Αν θέλει να έχει 25C μέσα στο σπίτι όντως τόσα θα κάψει... Πρέπει να μάθει στους 17C άντε 19C και βέβαια να βρει καμιά κοπέλα να περνάνε χρόνο μαζί!
Μία λύση είναι να βάλει νυχτερινό ρεύμα με ηλεκτρικά σώματα λαδιού και ένα αερόθερμο για το μπάνιο και να μην έχει την απαίτηση να ζεσταίνει πάντα όλο το σπίτι αλλά μόνο το δωμάτιο που βρίσκεται απομονώνοντας το υπόλοιπο σπίτι.
Θα τα ανάβει όλα στο φουλ 3-5 το μεσημέρι (αν τα θυμάμαι σωστά) με κόστος 50λ/λίτρο ισοδύναμο πετρελαίου και μετά θα έχει ένα σώμα λαδιού αναμμένο στο δωμάτιο που θα βρίσκεται. Τέλος θα φροντίσει να παρακολουθεί και τον πίνακα ώστε να μην ξεπεράσει τις 1600kw/h (αν τα θυμάμαι καλά) όπου αυξάνεται η ΔΕΗ και το κόστος γίνεται παρόμοιο με το πετρέλαιο.Εγώ αυτό έκανα το 2ο χειμώνα που πέρασα στο Καρπενήσι και επιτέλους ζεστάθηκα ρίχνοντας και το κόστος μου στο μισό! Ειδικά το βράδυ που προηγουμένως έκλεινα τη θέρμανση άφηνα το ηλεκτρικό καλοριφέρ αναμμένο δίπλα μου συνέχεια. Με κλιματιστικό το κόστος θα ήταν ακόμη χαμηλότερο.
Δεν νομίζω να 'χει 25C μέσα στο σπίτι, ντάξει δεν είναι και τίποτα παράλογοι άνθρωποι.
Πάντως ξέχασα να ρωτήσω τι θερμοκρασία έχει. -
Το νυχτερινό ρεύμα δεν έχει κλίμακες. Όλες οι Kwh χρεώνονται με στάνταρ τιμή. Το με 'πολύ καλή μόνωση' το ξέρουμε σίγουρα ή έτσι μας λένε;
-
Έτσι λέει ο πατέρας του, έχει πολύ χοντρούς πέτρινους τοίχους.
Αλλά και το να φτιάξεις σε τέτοιο μέρος σπίτι που να μην είναι πολύ καλά μονωμένο, το βρίσκω απίθανο. -
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Αλλά και το να φτιάξεις σε τέτοιο μέρος σπίτι που να μην είναι πολύ καλά μονωμένο, το βρίσκω απίθανο.Και τι σχέση έχουν οι χοντροί πέτρινοι τοίχοι με την μόνωση. Αν τα κουφώματα μπάζουν, η σκεπή δεν έχει μόνωση, τότε το 'πέτρινοι τοίχοι' δε λέει απολύτως τίποτα. Χώρια που μια θερμομόνωση με συμβατική τοιχοποιία έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.
-
Τέσπα, δεν ξέρω, αυτά μου είπε αυτά σας λέω.
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Αλλά και το να φτιάξεις σε τέτοιο μέρος σπίτι που να μην είναι πολύ καλά μονωμένο, το βρίσκω απίθανο.Και τι σχέση έχουν οι χοντροί πέτρινοι τοίχοι με την μόνωση. Αν τα κουφώματα μπάζουν, η σκεπή δεν έχει μόνωση, τότε το 'πέτρινοι τοίχοι' δε λέει απολύτως τίποτα. Χώρια που μια θερμομόνωση με συμβατική τοιχοποιία έχουν καλύτερο αποτέλεσμα.
έτσι είναι
Οι πέτρινοι τοίχοι είναι σαφώς καλύτεροι ενεργειακά από μια οικοδομή του 70 πχ που δεν είχαν καθόλου μόνωση αλλά αν τα κουφώματα είναι γτπκ δεν κάνεις τίποτα. Επίσης το 'έχει διπλά τζάμια' επίσης δεν λέει και πολλά για το πόσο καλά είναι από θέμα θερμομόνωσης. Τέλος το οτι είναι λογικό για το μέρος να έχει καλή μόνωση σωστό ακούγεται αλλά μπορεί να διαφέρει από την πραγματικότητα εφόσον παίζει ρόλο το κόστος κατασκευής, η συνέπεια του κατασκευαστή και οι απαιτήσεις του ιδιοκτήτη στην μελέτη σε συνάρτηση με το κόστος ανέγερσης, ξέρεις το κλασικό 'πολλά δεν είναι ρε μάστορα δεν γίνετε καλύτερη τιμή;'
-
Και εγώ νόμιζα ότι το σπίτι στο χωριό έχει καλή μόνωση. Διπλή τοιχοποιία με φελιζόλ ανάμεσα. Ξύλινα κουφώματα από iroko. Το άλλο είναι πέτρινο με παλιά κουφώματα. Παπ@ρια. Και τα 2 με το που έσβηνε η θέρμανση πάγωναν. Το πρώτο ήταν βορινό, και η εξώπορτα έμπαζε, ενώ ήθελαν και αλλαγή τα λάστιχα στα κουφώματα. Το μέν 2ο πέτρινο είχε θέμα το δάπεδο, που ήταν απευθείας στο χώμα(το 1911 δεν υπήρχε μάλλον τσιμέντο και θεμελίωση). Οπότε αυτό που έχουμε στο νου μας σαν μόνωση, απέχει αιώνες από τη σημερινή τεχνολογία στα υλικά.
-
Ο χρήστης Dekouk έγραψε:
Δεν μου άρεσε ΔΕΗ 773 , μου άρεσε αέριο 50. Απολογισμός χειμώνα. Αποκλειστικά αντλία θερμότητας+ενεργειακό τζάκι αερίου +ενδοδαπεδια θέρμανση 400 € λιγότερα από 2013.(ΔΕΗ +αέριο)Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
850 - 136 (ΕΕΤΗΔΕ)= 714 ΔΕΗ για 120 μέρες από 11/2013 εώς 3/2014 θέρμανση αποκλειστικά με θερμοσ/τες για 40 ετίας 110 τμ σπίτι ανατολική Θεσσαλονίκη. Περισσότερο κατά 120 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, αλλά με πολύ μεγαλύτερο συντελεστή Ειδικού Τέλους Μείωσης Εκπομπών Ρύπων.
-
Bγαίνει 6 ευρά την ημέρα, να υποθέσω νυκτερινό?
-
Ναι...776 kwh ημερήσιο και 6648 kwh νυχτερινό. Αυτά μόνο βγάζουν 506 ευρώ λογαριασμό...154 € είναι το τέλος μείωσης ρύπων.
-
Η ΔΕΗ μου έχει κ το ΕΕΤΗΔΕ..112€. . (4μηνο όλος ο χειμώνας εκκαθαριστικός) κάνω σύγκριση με πέρυσι όπου είχα την αντλία μισό χειμώνα (Ιανουάριο Φεβρουάριο αέριο.) περιοχή Θέρμη. Χωρίς νυκτερινό
Στάλθηκε από το Nexus 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στο λεβητοστασιο έχω μπόιλερ. Υπάρχει κάποιου είδους συντήρηση που μπορώ να κάνω για μακροζωία?
-
να τσεκάρεις το ανόδιο
-
έχει μπλέξει κανείς με τα ενεργειακά fuegos cerrados ?
-
Στο νέο σπίτι έχει 2 θερμοπομπούς 2000W λόγω κρίσης δεν βάζει κανείς πετρέλαιο.
Η κατανάλωση αυτών πως πάει; Οταν δουλεύει 5 ώρες την ημέρα καταναλώνει 0,946€ με τιμή KWh=0,0946 ?
edit: βέβαια διαβάζω ότι:
Λειτουργεί ασταμάτητα τα πρώτα 10 - 15 λεπτά και από κει και πέρα αφού επέλθει η επιθυμητή θερμοκρασία στον χώρο, την διατηρεί καταναλώνοντας περίπου το μισό της ονομαστικής του ισχύος λόγω της ευαισθησίας του θερμοστάτη (±0,1 °C). Για τον λόγο αυτό είναι ιδιαίτερα οικονομικός στην λειτουργία του.
-
Ανασταίνω το θέμα , γιατί δεν βρήκα άλλο.
Ερώτημα προς μηχανολόγους ή άλλους ψαγμένους.
Σε πέτρινο σπίτι, τι κλιματιστικό μπορώ να βάλω, με δεδομένο, ότι στούς πέτρινους τοίχους δύσκολα ανοίγουν τρύπες. -
@criuser said in ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?:
Ανασταίνω το θέμα , γιατί δεν βρήκα άλλο.
Ερώτημα προς μηχανολόγους ή άλλους ψαγμένους.
Σε πέτρινο σπίτι, τι κλιματιστικό μπορώ να βάλω, με δεδομένο, ότι στούς πέτρινους τοίχους δύσκολα ανοίγουν τρύπες.Για λέτε, ενδιαφέρει κι άλλους το θέμα.
Και για περιστασιακή θέρμανση χωρίς τρύπες για σόμπα, αν όχι κλιματιστικό, τί άλλο είναι οικονομικά συμφέρον; -
Το δίλλημα αυτό δεν υφίσταται για 2 λόγους.
Πρώτον η πέτρα τρυπιέται μια χαρά με ένα τρυπάνι μπετού και δυνατό δράπανο. Καλό θα είναι ο μάστορας να το έχει ξανακάνει. Γενικά τα πέτρινα σπίτια είναι πολύ δροσερά και έχουν κυρίως ανάγκη θέρμασης και όχι ψύξης.
Δεύτερον δεν υπάρχει σύστημα κλιματισμού που να μην απαιτεί επαφή με το εξωτερικό περιβάλλον, γιατί κάπου πρέπει να διώχνει το ζεστό αέρα που αντλεί από τον εσωτερικό χώρο. Γι' αυτό και η περιβόητη ονομασία "αντλία θερμότητας".
Για περιστασιακή θέρμανση, ασφαλής λύση είναι τα ηλεκτρικά καλοριφέρ. Τα βάζεις στη πρίζα και καθάρισες. Οικονομικά δεν θα τα έλεγα, αλλά αφού μιλάμε για περιστασιακή χρήση οκ. -
ο κουμπάρος μου στην Μάνη έφτιαξε το κατώι του που είναι καμάρες χτισμένες με πέτρα , υπήρχε μάστορας στην περιοχή με μηχάνημα για κοπή πέτρας και έκανε 3 τρύπες (wc , απορροφητήρας , σόμπα ).
@piliourits μπορείς να βάλεις φορητό κλιματιστικό και να κάνεις τρύπα σε πόρτα ή παράθυρο έτσι θα έχεις ψύξη /θέρμανση , αλλιώς μετά πας μόνο σε θέρμανση και νομίζω καλύτερα θερμοπομπό
-
Η αντλία θερμότητας είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ από το κλιματιστικό.
Η αντλία ψύχει ή θερμαίνει κύκλωμα υγρού.
Το κλιματιστικό αέρα.
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Η DIESEL?