-
@nascar1 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@fanis75 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@antoniokon said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Στο προηγούμενο αυτοκίνητο που πούλησα, έγινε τραπεζική μεταφορά μπροστά μου...
Όμως, πέραν της ειδοποίησης στο κινητό, είχα stand by φίλο διευθυντή στην τράπεζα, ο οποίος με ενημέρωσε ότι όντως έχει γίνει η μεταφορά...
Και τότε δόθηκαν όλα τα χαρτιά στον διεκπεραιωτή για την μεταβίβαση...
To ιδιο έκανα και εγώ, με την διαφορά ότι δεν είχαν κάποιον να με ειδοποιήσει, απλά έλεγξα από το κινητό. Και μόλις είδα τα χρήματα, πάτησα το κουμπί - 1η φορά ηελκτρονική μεταβίβαση και πήγε πολύ καλά.
Μπορείς να πεις περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική μεταβίβαση? Πότε παίρνεις την νέα άδεια? Πότε κόβεις την ασφάλεια?
απανταω επειδη το εκανα πριν 1 μηνα. Με το που ολοκληρωθει η ηλεκτρονικη διαδικασια, ο αγοραστης τυπωνει ενα χαρτι (βεβαιωση) απο το συστημα, το οποιο του επιτρεπει να εκδοσει ασφαλεια στο ονομα του και να κυκλοφορει νομιμα το οχημα. Μεσα σε ενα μηνα παει στο υπουργειο για να καταθεσει την παλια αδεια και να λαβει την νεα, που ειναι στο ονομα του.
Εγω ημουν πωλητης και περιμενω να εξαφανιστει το οχημα απο το mycar της ααδε ωστε να κοψω την ασφαλεια μου.
Γενικα, ωραιο συστημα και ευκολο στη χρηση. -
Μπορείς να πεις περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτρονική μεταβίβαση? Πότε παίρνεις την νέα άδεια? Πότε κόβεις την ασφάλεια?
Την ασφάλεια την έκοψα μόλις μου είπε ο αγοραστής ότι έκανε δικιά του, δηλαδή μέτα από 1 ημέρα. Αλλά η ασφαλιστική μου είπε (δεν το έλεγξα περεταίρω), ότι η ασφάλεια θα διακοπεί σε 1 μήνα, αφού έτσι ορίζειο νέος νόμος ώστε να μην μένει κανένα αυτοκίνητο ανασφάλιστο.
Η νέα άδεια κάνει να βγει από μερικές ημέρες έως και 1 μήνα, ανάλογα με το Υπουργείο. Σε εμένα ήρθε μήνυμα ότι βγήκε μετά από 3 εβδομάδες (και αντίστοιχα στον αγοράστή για να παραλάβει). Όταν ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση, δηλαδή βγήκε η νέα άδεια έλαβα το παρακάτω email:
-
@dettol said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
@antoniokon said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Στο προηγούμενο αυτοκίνητο που πούλησα, έγινε τραπεζική μεταφορά μπροστά μου...
Όμως, πέραν της ειδοποίησης στο κινητό, είχα stand by φίλο διευθυντή στην τράπεζα, ο οποίος με ενημέρωσε ότι όντως έχει γίνει η μεταφορά...
Και τότε δόθηκαν όλα τα χαρτιά στον διεκπεραιωτή για την μεταβίβαση...
To ιδιο έκανα και εγώ, με την διαφορά ότι δεν είχαν κάποιον να με ειδοποιήσει, απλά έλεγξα από το κινητό. Και μόλις είδα τα χρήματα, πάτησα το κουμπί - 1η φορά ηελκτρονική μεταβίβαση και πήγε πολύ καλά.
απανταω επειδη το εκανα πριν 1 μηνα. Με το που ολοκληρωθει η ηλεκτρονικη διαδικασια, ο αγοραστης τυπωνει ενα χαρτι (βεβαιωση) απο το συστημα, το οποιο του επιτρεπει να εκδοσει ασφαλεια στο ονομα του και να κυκλοφορει νομιμα το οχημα. Μεσα σε ενα μηνα παει στο υπουργειο για να καταθεσει την παλια αδεια και να λαβει την νεα, που ειναι στο ονομα του.
Εγω ημουν πωλητης και περιμενω να εξαφανιστει το οχημα απο το mycar της ααδε ωστε να κοψω την ασφαλεια μου.
Γενικα, ωραιο συστημα και ευκολο στη χρηση.Άψογος ευχαριστώ!
-
Την ασφάλεια την έκοψα μόλις μου είπε ο αγοραστής ότι έκανε δικιά του, δηλαδή μέτα από 1 ημέρα. Αλλά η ασφαλιστική μου είπε (δεν το έλεγξα περεταίρω), ότι η ασφάλεια θα διακοπεί σε 1 μήνα, αφού έτσι ορίζειο νέος νόμος ώστε να μην μένει κανένα αυτοκίνητο ανασφάλιστο.
Η νέα άδεια κάνει να βγει από μερικές ημέρες έως και 1 μήνα, ανάλογα με το Υπουργείο. Σε εμένα ήρθε μήνυμα ότι βγήκε μετά από 3 εβδομάδες (και αντίστοιχα στον αγοράστή για να παραλάβει). Όταν ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση, δηλαδή βγήκε η νέα άδεια έλαβα το παρακάτω email:
Σε ευχαριστώ πολύ. Πολύ εύκολη η διαδικασία πλέον. Σε μια καφετέρια με ένα laptop!!!
-
φανη ποτε (και που) σου ηρθε αυτο το μηνυμα; με email; Ρωταω γιατι ειμαι σε αυτην ακριβως τη φαση. Δηλαδη πρεπει να παει ο αγοραστης την νεα αδεια, αλλα δεν μου εχει ερθει κατι τετοιο
-
Σε ευχαριστώ πολύ. Πολύ εύκολη η διαδικασία πλέον. Σε μια καφετέρια με ένα laptop!!!
Ακριβώς, λύνει τα χέρια! Εμείς σκέψου την κάναμε στο συνεργείο που πήγε να ελεγχθεί το αυτοκίνητο, χωρίς καν λαπτοπ, με τα κινητά!
-
φανη ποτε (και που) σου ηρθε αυτο το μηνυμα; με email; Ρωταω γιατι ειμαι σε αυτην ακριβως τη φαση. Δηλαδη πρεπει να παει ο αγοραστης την νεα αδεια, αλλα δεν μου εχει ερθει κατι τετοιο
Ναι με email. Αλλά και με SMS στο κινητό.
Δες εδώ τα μηνύματα στο κινητό...
-
Ναι με email. Αλλά και με SMS στο κινητό.
Δες εδώ τα μηνύματα στο κινητό...
χμμμ... το τελευταιo sms δεν μου εχει ερθει. Απορω αν οταν ερθει σημαινει οτι ειναι ετοιμη η αδεια προς παραλαβη (οποτε στην περιπτωση μου, η νεα αδεια δεν ειναι ετοιμη) ή οτι πηγε και κατεθεσε την προηγουμενη ο αγοραστης - παρελαβε την νεα.
Τεσπα, για να δουμε... 25/12 καναμε τη διαδικασια ηλεκτρονικα με τον αγοραστη -
χμμμ... το τελευταιo sms δεν μου εχει ερθει. Απορω αν οταν ερθει σημαινει οτι ειναι ετοιμη η αδεια προς παραλαβη (οποτε στην περιπτωση μου, η νεα αδεια δεν ειναι ετοιμη) ή οτι πηγε και κατεθεσε την προηγουμενη ο αγοραστης - παρελαβε την νεα.
Τεσπα, για να δουμε... 25/12 καναμε τη διαδικασια ηλεκτρονικα με τον αγοραστηΕαν έχω καταλάβει σωστά, το τελευταίο SMS έρχεται όταν ο αγοραστής παραλάβει τη νέα άδεια στο όνομά του και πλέον το αυτοκίνητο δεν είναι στο δικό σου όνομα. Εμείς κάναμε την ηλεκτρονική μεταβίβαση 23 Οκτωβρίου και το SMS οπως βλέπεις ήρθε 15 Νοεμβρίου.
Μου είπαν ότι σε παρατήματα του Υπουργείου μεταφορών με λίγο κόσμο, μπορεί να κάνει και 1 εβδομάδα. Αλλά στον Χολαργό που γίνεται χαμός κάνει 3-4 εβδομάδες.
-
Τεσπα, για να δουμε... 25/12 καναμε τη διαδικασια ηλεκτρονικα με τον αγοραστηΕαν έχω καταλάβει σωστά, το τελευταίο SMS έρχεται όταν ο αγοραστής παραλάβει τη νέα άδεια στο όνομά του και πλέον το αυτοκίνητο δεν είναι στο δικό σου όνομα. Εμείς κάναμε την ηλεκτρονική μεταβίβαση 23 Οκτωβρίου και το SMS οπως βλέπεις ήρθε 15 Νοεμβρίου.
Μου είπαν ότι σε παρατήματα του Υπουργείου μεταφορών με λίγο κόσμο, μπορεί να κάνει και 1 εβδομάδα. Αλλά στον Χολαργό που γίνεται χαμός κάνει 3-4 εβδομάδες.
ok! ευχαριστω για τις πληροφοριες! σημερα θα παει ο ανθρωπος να παραλαβει, οποτε θα δουμε αν θα ερθει το sms.
-
@otso said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Μεσω τραπεζης υπαρχει περιπτωση να μπουν να τα δω και να ακυρωσει την συναλλαγη και να εξαφανιστουν ; και πως γινεται αυτο ; δεν παταει αμεση μεταφορα αλλα μετα απο 2 ημερες πχ;
Τι ειναι ασφαλεστερο να κανω ;
Θα προτιμουσα ebanking αλλά θα ηθελα να ημουν σιγουρος 1000 %Εαν ειναι μέσω τράπεζας (είτε κατάθεση, είτε ηλεκτρονική μεταφορά), τα βλέπεις αμέσως. Εαν δεν τα δείς, δεν προχωράς στην συνλαλλαγή. Ακόμα και από διαφορετική τράπεζα από την δικιά σου, με SEPA Instant (δηλαδή άμεση πίστωση μέσω του ΔΙΑΣ), τα χρήματα έρχονται σε λιγότερο από 1 λεπτό. Εφόσον ειναι στον λογαριασμό σου, μετά δεν μπορεί να κάνει κάτι να τα πάρει πίσω.
Η άλλη λύση ειναι Τραπεζική (όχι προσωπική) επιταγή. Αλλά για να εισαι σίγουρος ότι δεν είναι πλαστή, θα πρέπει να την καταθέσεις στην τράπεζα σου άμεσα για να την ελέγξει, πριν κάνεις την συναλλαγή.
Εαν θες περισσότερες λεπτομέρειες, μιλάμε.
Λοιπον μιλαμε για ebanking
Mεταφορα την ιδια στιγμη και μαλλον στην ιδια τραπεζα και οι 2 συναλλασομενοι .
Σε ο μη γενοιτο διαφορετικη τραπεζα συνηθως σε ποσο χρονο ολοκληρωνεται η συναλλαγη ;
Ο προβληματισμος μου ειναι αν μπορει να ακυρωθει η συναλλαγη μετα απο μικρο χρονικο διαστημα
α) επειδη το εχω ακουσει να γινεται (δεν ξερω αν ειναι αληθεια )
β) Πριν λιγο καιρο ελαβα στον λογαριασμο μου εμβασμα απο εξωτερικο , το ειδα στον λογαριασμο μου στις 18 του μηνος και ειχε ημερομηνια διπλα 20 του μηνος δηλαδη μεταγενεστερη .
Μηπως δεν ειχε βαλει αμεση μεταφορα για να γλυτωσει χρηματα;
Δεν δοκιμασα να τα αφαιρεσω να δω αν ειχα την δυνατοτητα .
γ) μηπως αν δεν βαλει αμεση με την αποχωρηση μου μπορει να ακυρωσει το εμβασμα και να εξαφανιστουν απο τον λογαριασμο ;
Αυτο που εχω σκεφτει ειναι- ζητω αμεση μεταφορα
- δικος μου παρακολουθει απ το κομπιουτερ του
- μολις δει τα χρηματα τα μεταφερει σε αλλον
λογαριασμο
Σωστο ;
Δεν χρησιμοποιω ποτε ebanking απο το κινητο και δεν θελω να εχω λαπτοπ μαζι μου .
Ολες οι συναλλαγες γινονται απο το σταθερο μου και εκει δεν αποθηκευονται κωδικοι .
-
Οτσο η κάθε τράπεζα έχει άλλους κανονισμούς στο ποτε μπορεί ο χρήστης να ακυρώσει το έμβασμα. Εάν είναι διατραπεζική η είσπραξη σου κάνει από μια έως τρεις μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση του λες ότι εάν δεν δω τα λεφτά στο λογαριασμό μου δεν προχωράω.
-
@george-0 said in Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα:
Οτσο η κάθε τράπεζα έχει άλλους κανονισμούς στο ποτε μπορεί ο χρήστης να ακυρώσει το έμβασμα. Εάν είναι διατραπεζική η είσπραξη σου κάνει από μια έως τρεις μέρες. Σε αυτήν την περίπτωση του λες ότι εάν δεν δω τα λεφτά στο λογαριασμό μου δεν προχωράω.
Δεν γινεται , δεν γνωριζομαστε , δεν υπαρχει εμπιστοσυνη .
Οποτε αν δεν εχει την τραπεζα μου , παμε σε μετρητα , με αλλα προβληματα εκει . -
Οποτε αν δεν εχει την τραπεζα μου , παμε σε μετρητα , με αλλα προβληματα εκει .Αν δεν έχετε κοινή τράπεζα, βγάζει τραπεζική επιταγή στο όνομα του και πάτε μαζί στην τράπεζα σου να την καταθέσετε.
-
Οποτε αν δεν εχει την τραπεζα μου , παμε σε μετρητα , με αλλα προβληματα εκει .Αν δεν έχετε κοινή τράπεζα, βγάζει τραπεζική επιταγή στο όνομα του και πάτε μαζί στην τράπεζα σου να την καταθέσετε.
Υπαρχει μονο η ebanking η μετρητα , δεν δεχεται αλλο τροπο .
-
Υπαρχει μονο η ebanking η μετρητα , δεν δεχεται αλλο τροπο .
Πολύ ωραία. Μετρητά που θα πάτε στην τράπεζα σου να καταθέσετε
-
Ε ναι μετρητά τότε και για σιγουριά ραντεβού στην τράπεζα σου και τα κάνεις άμεσα κατάθεση αφού τα μετρήσουν.
-
Μολις εμαθα οτι εχουμε ιδια τραπεζα
οποτε μεταφορα ebanking
Το ερωτημα τωρα ειναι , μπορει να ακυρωσει την μεταφορα λιγα λεπτα μετα ;
Φανη που εισαι ;
μεχρι ποια ωρα γινεται αμεσα στην πειραιως ; παλια ηταν μεχρι τις 4 νομιζω; -
Δεν μπορεί να ακυρώσει εάν είναι στην ίδια τράπεζα. Μόνο σε διατραπεζική μέσω ΔΙΑΣ έχει κάποιο περιθώριο ανάλογα την τράπεζα.
-
Μολις εμαθα οτι εχουμε ιδια τραπεζα
οποτε μεταφορα ebanking
Το ερωτημα τωρα ειναι , μπορει να ακυρωσει την μεταφορα λιγα λεπτα μετα ;
Φανη που εισαι ;
μεχρι ποια ωρα γινεται αμεσα στην πειραιως ; παλια ηταν μεχρι τις 4 νομιζω;οχι δεν μπορει. Το οριο ειναι 17:00 ή 18:00.
Οι απατεωνιες που γινονται ειναι με μεταχρονολογημενες εντολες, τις οποιες πανευκολα ακυρωνουν, διοτι τα θυματα δεν προσεχουν την ημερομηνια εκτελεσης.
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα