-
Kάνει ΛΑΘΟΣ.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο νομίζεις πως θα υπήρχε στην Ελλάδα αυτοκίνητο άνω των 1400 κυβικών με Ελληνικές πινακίδες?
Ή μήπως τα τέλη κυκλοφορίας είναι κάποιου είδους προαιρετικός φόρος που αν θέλεις τον πληρώνεις και αν δεν θέλεις όχι? lol! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Kάνει ΛΑΘΟΣ.
Αν ίσχυε κάτι τέτοιο νομίζεις πως θα υπήρχε στην Ελλάδα αυτοκίνητο άνω των 1400 κυβικών με Ελληνικές πινακίδες?
Ή μήπως τα τέλη κυκλοφορίας είναι κάποιου είδους προαιρετικός φόρος που αν θέλεις τον πληρώνεις και αν δεν θέλεις όχι? lol!Μα εσυ το ειπες.... εγω δεν ειπα τιποτα!
Ο μόνιμος κάτοικος εξωτερικού μπορεί για max 6μήνες το χρόνο αν και αυτό σήμερα μάλλον κανείς δε μπορεί να το ελέγξει.
Και φυσικα λογω Ε.Ε μπορεις να φαινεσαι οποιας χωρας κατοικος θες...
Ασε που αν ισχυε αυτο που λετε, δεν θα ειχαμε τουριστες... οχι οδικως τουλαχιστον -
Φίλε nickolas όταν οι περισσότεροι έφερναν ακριβό αυτοκίνητο από το εξωτερικό με ξένες πινακίδες και κάποιο ρίσκο ασφαλώς, το έκαναν πέρα από την πιο συμφέρουσα τιμή αγοράς και για τον έξης ένα και μοναδικό λόγο: απέφευγαν το τεκμήριο διαβίωσης για την κατοχή και συντήρηση του αυτοκινήτου που το ελληνικό κράτος φορολογούσε με υπερβολικά εως παράλογα κριτήρια τόσα χρόνια.
Όταν λοιπόν καταργήθηκαν αυτά τα τεκμήρια, τότε όλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα εφόσον δικαιολογούσαν το τεκμήριο αγοράς (δηλ. που βρήκαν τα χρήματα να το αγοράσουν) να έχουν όσα αυτοκίνητα θέλουν στο όνομά τους και ανεξαρτήτως κυβισμού, αγορασμένα και πινακιδωμένα στην Ελλάδα.
Τώρα επανέρχονται τα τεκμήρια και το όλο σκηνικό θυμίζει κλεφτοπόλεμο.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Νομίζω ΜΟΝΟ στην Ελλάδα αυτοκίνητα 2000κ.ε. θεωρούνται 'αυτοκίνητα πολυτελείας' και 'μεγάλου κυβισμού'
Δεν ειμαστε ΗΠΑ,σαφως και ενα αυτοκινητο ανω των 2.000 θεωρειται πολυτελειας
Όπα... Τώρα φρίκαρα εντελώς!!
Ε λοιπόν σου μιλάει κάτοχος και ιδιοκτήτης υπερπολυτελούς S-Max 2.5, μήπως πρέπει να μπω φυλακή που τόλμησα να αγοράσω αυτό και δεν πήρα ας πούμε το ντίζελ 2.0 που είχε ακριβώς τα ίδια λεφτά και λόγω επαρχίας μπορούσα να το πάρω; Μήπως πρέπει να με κάψουν στην πυρά; Μήπως πρέπει να πετάξω τα παιδιά μου στο δρόμο για να ικανοποιηθείς εσύ και όλοι οι άλλοι με το μίσος σας στα 'κυβικά' επειδή απλά δεν 'μπορείτε';
Και όχι, δεν είμαι πολύτεκνος (προς το παρόν τουλάχιστον)!
Και επίσης, δεν σου φθάνουν τα 11.000 € που πλήρωσα στην αγορά του σε φόρους (ναι, η εργοστασιακή είναι μόλις 22.000), τα τέλη κυκλοφορίας που πέρυσι ήταν 500 €; Δεν θεωρείς ότι εκπλήρωσα το χρέος μου στην 'άτιμη κενωνία'; Μήπως πρέπει να με μαστιγώσουν για να ικανοποιηθεί ο φθόνος σου;
Εσύ πλήρωσες ποτέ τέτοιους φόρους;
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Φίλε nickolas όταν οι περισσότεροι έφερναν ακριβό αυτοκίνητο από το εξωτερικό με ξένες πινακίδες και κάποιο ρίσκο ασφαλώς, το έκαναν πέρα από την πιο συμφέρουσα τιμή αγοράς και για τον έξης ένα και μοναδικό λόγο: απέφευγαν το τεκμήριο διαβίωσης για την κατοχή και συντήρηση του αυτοκινήτου που το ελληνικό κράτος φορολογούσε με υπερβολικά εως παράλογα κριτήρια τόσα χρόνια.Όταν λοιπόν καταργήθηκαν αυτά τα τεκμήρια, τότε όλοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα εφόσον δικαιολογούσαν το τεκμήριο αγοράς (δηλ. που βρήκαν τα χρήματα να το αγοράσουν) να έχουν όσα αυτοκίνητα θέλουν στο όνομά τους και ανεξαρτήτως κυβισμού, αγορασμένα και πινακιδωμένα στην Ελλάδα.
Τώρα επανέρχονται τα τεκμήρια και το όλο σκηνικό θυμίζει κλεφτοπόλεμο.
To θεωρώ εξαιρετικά παράτολμο έως και μάταιο να φέρεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες.
Ειδικά αν είναι και κάποιας αξίας, αποτελεί 'μαγνήτη' για την τροχαία, ή τουλάχιστον τέτοια εντύπωση έχω.
Μπορούν νομίζω αν θέλουν να δουν ότι έχεις Ελληνικό αριθμό φορολογικού μητρώου, και να σε τσεκουρώσουν.
Δεδομένου του οικονομικού ύψους της παράβασης δε νομίζω οι τροχαίοι να το αφήνουν να περνάει έτσι.
Παλαια τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες ήταν μεν περισσότερα, αλλά παρέμεναν ελάχιστο ποσοστό του συνόλου, το πολύ 3% και μάλλον λιγότερο.@Corsair: Οι τουρίστες μια χαρά έρχονται και διατηρούν το αυτοκίνητό τους για max 6μήνες στην Ελλάδα (πρακτικά και περισσότερο μιας και αυτό δύσκολα ελέγχεται) Είναι όμως ξένοι, έχουν δηλαδή κύρια κατοικία και εργασία εκτός Ελλάδος. Στον Έλληνα που μένει Ελλάδα δεν επιτρέπεται καν να οδηγήσει αμάξι με ξένες πινακίδες. Αν έρθει δηλαδή ο θείος από τη Γερμανία δε μπορείς (νόμιμα) να οδηγήσεις το αυτοκίνητό του αν έχει Γερμανικές πινακίδες. Εκείνος μπορεί ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Η τροχαία ίσως να μην πολυασχολείται με αυτό, επειδή ειδικά τώρα είναι σπάνιο φαινόμενο, αν πάει να επεκταθεί όμως δε νομίζω ο Αλογοσκούφης να αφήσει τέτοιο χρήμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και αφορολόγητο (και πολύ καλά θα κάνει). -
Εγώ που έχω επιχείρηση στο εξωτερικό (πχ Ελβετία) και μένω στην Ελλάδα, μπορώ να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο μου εδώ με ξένες πινακίδες?
-
@Corsair: Οι τουρίστες μια χαρά έρχονται και διατηρούν το αυτοκίνητό τους για max 6μήνες στην Ελλάδα (πρακτικά και περισσότερο μιας και αυτό δύσκολα ελέγχεται) Είναι όμως ξένοι, έχουν δηλαδή κύρια κατοικία και εργασία εκτός Ελλάδος. Στον Έλληνα που μένει Ελλάδα δεν επιτρέπεται καν να οδηγήσει αμάξι με ξένες πινακίδες. Αν έρθει δηλαδή ο θείος από τη Γερμανία δε μπορείς (νόμιμα) να οδηγήσεις το αυτοκίνητό του αν έχει Γερμανικές πινακίδες. Εκείνος μπορεί ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Η τροχαία ίσως να μην πολυασχολείται με αυτό, επειδή ειδικά τώρα είναι σπάνιο φαινόμενο, αν πάει να επεκταθεί όμως δε νομίζω ο Αλογοσκούφης να αφήσει τέτοιο χρήμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και αφορολόγητο (και πολύ καλά θα κάνει).Μα αυτο σου λεω...πως πλεον ειναι πολυ ευκολο να φανω οποιας χωρας κατοικος θελω... και φυσικα να αγορασω το αμαξι μου απο εκει, και να το κυκλοφορω εδω Ελλαδα νομιμοτατα... μιας και ο οποιος περιορισμος ειναι καθαρα σε θεωρητικη βαση οπως λες και συ...
Μαλιστα φιλος μου εχει κανονικα Χ5 με αγγλικες πινακιδες, και μαλιστα παρεδωσε το Ελληνικο διπλωμα στις αρχες εκει και εβγαλε Αγγλικο... Ουτε καν που ασχολουνται πλεον μαζι του οι τροχαιοι! Στα χαρτια φαινεται κανονικοτατα ως κατοικος Αγγλιας. Και εφοσον και κανενας ουσιαστικα δεν μπορει να τον κανει ελεγχο για χρονο παραμονης.... ολα μελι γαλα!
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Εγώ που έχω επιχείρηση στο εξωτερικό (πχ Ελβετία) και μένω στην Ελλάδα, μπορώ να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο μου εδώ με ξένες πινακίδες?Έχεις επιχείρηση στην Ελβετία?
Ναι θα μπορείς.
Δεν ξέρω τί συμβαίνει αν εμφανίζεις επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα πάντως αν και μάλλον και τότε θα μπορείς. -
Ο χρήστης corsair έγραψε:
@Corsair: Οι τουρίστες μια χαρά έρχονται και διατηρούν το αυτοκίνητό τους για max 6μήνες στην Ελλάδα (πρακτικά και περισσότερο μιας και αυτό δύσκολα ελέγχεται) Είναι όμως ξένοι, έχουν δηλαδή κύρια κατοικία και εργασία εκτός Ελλάδος. Στον Έλληνα που μένει Ελλάδα δεν επιτρέπεται καν να οδηγήσει αμάξι με ξένες πινακίδες. Αν έρθει δηλαδή ο θείος από τη Γερμανία δε μπορείς (νόμιμα) να οδηγήσεις το αυτοκίνητό του αν έχει Γερμανικές πινακίδες. Εκείνος μπορεί ως μόνιμος κάτοικος εξωτερικού.
Η τροχαία ίσως να μην πολυασχολείται με αυτό, επειδή ειδικά τώρα είναι σπάνιο φαινόμενο, αν πάει να επεκταθεί όμως δε νομίζω ο Αλογοσκούφης να αφήσει τέτοιο χρήμα να κυκλοφορεί ελεύθερα και αφορολόγητο (και πολύ καλά θα κάνει).Μα αυτο σου λεω...πως πλεον ειναι πολυ ευκολο να φανω οποιας χωρας κατοικος θελω... και φυσικα να αγορασω το αμαξι μου απο εκει, και να το κυκλοφορω εδω Ελλαδα νομιμοτατα... μιας και ο οποιος περιορισμος ειναι καθαρα σε θεωρητικη βαση οπως λες και συ...
Μαλιστα φιλος μου εχει κανονικα Χ5 με αγγλικες πινακιδες, και μαλιστα παρεδωσε το Ελληνικο διπλωμα στις αρχες εκει και εβγαλε Αγγλικο... Ουτε καν που ασχολουνται πλεον μαζι του οι τροχαιοι! Στα χαρτια φαινεται κανονικοτατα ως κατοικος Αγγλιας. Και εφοσον και κανενας ουσιαστικα δεν μπορει να τον κανει ελεγχο για χρονο παραμονης.... ολα μελι γαλα!
Κάτσε τώρα γιατί με...συγκλονίζεις! Έβγαλε Αγγλικό δίπλωμα ε?
Καλός τρόπος υπεκφυγής αυτός.
Πάντως πρόκειται για κάτι αρκετά εξόφθαλμο σαν παρανομία και το κράτος αν θελήσει μπορεί εύκολα να κάνει μπαράζ ελέγχων στα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες.
Πολύ απλά θα σου ζητήσει κάποιο τεκμήριο ότι είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού όπως κατοικία και εκκαθαριστικό εφορίας. Τουλάχιστον αυτά έχω ακούσει.
Ότι είναι πάντως παράνομο... είναι.Επίσης θα πρέπει να περνάς Αγγλικά ΚΤΕΟ κάθε όποτε είναι, θα έχεις (πανάκριβες συνήθως) αγγλικές ασφάλειες και γενικά δεν είναι όλα μέλι γάλα τελείως.
-
Εγώ που έχω επιχείρηση στο εξωτερικό (πχ Ελβετία) και μένω στην Ελλάδα, μπορώ να κυκλοφορώ το αυτοκίνητο μου εδώ με ξένες πινακίδες?
Έχεις επιχείρηση στην Ελβετία?
Μην ψαρωνεις
-
Ρε παιδιά πάτε καλά?
2008 έχουμε....πόσο πιο απλό είναι να το πόυμε ότι ΕΊΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΝΙΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΜΕ ΞΕΝΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ?
Το πρόστιμο είναι απλώς μεγάλο μέχρι άμεση κατάσχεση του αυτοκινήτου...
Δεν μπορώ να το καταλάβω πού κολλάτε...Οσοι τα κυκλοφορούν Ελλάδα με ξένες πινακίδες είναι 2 κατηγορίες...Η είναι παράνομοι, τα έχουν κατεβάσει και δεν τα έχουν εκτελωνίσει ακόμα και το ρισκάρουν (παρόλα αυτά πρέπει να τα περνάνε ΚΤΕΟ στο εξωτρεικό, ασφάλεια από έξω κτλ) ή είναι νόμιμοι, δηλαδή σε περίπτωση ελέγχου ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, δηλαδή πρέπει να φέρουν αποδεικτικά όπως λογαριασμοί στο όνομά τους σε γερμανική διεύθυνση, εκκαθαριστικό γερμανικής εφορίας κτλ κτλ....
Δεν μπορώ να το πω πιο απλά... -
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Νομίζω ΜΟΝΟ στην Ελλάδα αυτοκίνητα 2000κ.ε. θεωρούνται 'αυτοκίνητα πολυτελείας' και 'μεγάλου κυβισμού'
Ε λοιπόν σου μιλάει κάτοχος και ιδιοκτήτης υπερπολυτελούς S-Max 2.5, μήπως πρέπει να μπω φυλακή που τόλμησα να αγοράσω αυτό και δεν πήρα ας πούμε το ντίζελ 2.0 που είχε ακριβώς τα ίδια λεφτά και λόγω επαρχίας μπορούσα να το πάρω; Μήπως πρέπει να με κάψουν στην πυρά; Μήπως πρέπει να πετάξω τα παιδιά μου στο δρόμο για να ικανοποιηθείς εσύ και όλοι οι άλλοι με το μίσος σας στα 'κυβικά' επειδή απλά δεν 'μπορείτε';
Και επίσης, δεν σου φθάνουν τα 11.000 € που πλήρωσα στην αγορά του σε φόρους (ναι, η εργοστασιακή είναι μόλις 22.000), τα τέλη κυκλοφορίας που πέρυσι ήταν 500 €; Δεν θεωρείς ότι εκπλήρωσα το χρέος μου στην 'άτιμη κενωνία'; Μήπως πρέπει να με μαστιγώσουν για να ικανοποιηθεί ο φθόνος σου;
Προσωπικα διαθετω αυτοκινητο 2.500cc και δεν εχω κανενα φθονο για οσους εχουν μεγαλυτερα αυτοκινητα απο μενα,οποτε μην παιρνεις πολυ φορα ουρλιάζοντας 'φτωχομπινεδες που με γλωσσοτρώτε'.
Οπως εγραψα και πριν και συνεχιζω να πιστευω,στην Ελλαδα ειναι παρα πολλοι λιγοι οσοι ειναι στην κατηγορια σου,δηλαδη αυτοκινητο μεγαλου κυβισμου (που δεν εμπεριεχει πολυτελεια) χωρις να ειναι αγροτικο,να ειναι πολυτεκνοι κτλ.Αυτο ηθελα να πω και τιποτα παραπανω!
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Προσωπικα διαθετω αυτοκινητο 2.500cc και δεν εχω κανενα φθονο για οσους εχουν μεγαλυτερα αυτοκινητα απο μενα,οποτε μην παιρνεις πολυ φορα ουρλιάζοντας 'φτωχομπινεδες που με γλωσσοτρώτε'.
Οπως εγραψα και πριν και συνεχιζω να πιστευω,στην Ελλαδα ειναι παρα πολλοι λιγοι οσοι ειναι στην κατηγορια σου,δηλαδη αυτοκινητο μεγαλου κυβισμου (που δεν εμπεριεχει πολυτελεια) χωρις να ειναι αγροτικο,να ειναι πολυτεκνοι κτλ.Αυτο ηθελα να πω και τιποτα παραπανω!
Καλά, συγγνώμη αν υπερέβαλα, αλλά έχω αγανακτήσει τις τελευταίες ημέρες με αυτά που διαβάζω περί 'ορθολογιστικών τεκμηρίων' και 'καλά να σας κάνει' και άλλα ωραία. Όπως έχω πει και στο άλλο thread για τα τεκμήρια, από τη στιγμή που δικαιολογείς το πόθεν έσχες, κάθε άλλο τεκμήριο είναι παντελώς αδικαιολόγητο και κατάφωρα άδικο, και στόχο έχει απλώς να γεμίσει ταμεία για να τα κλέβει ο κάθε Βουλγαράκης.
-
Ο χρήστης dimgr έγραψε:
Έλα ντε...απλά η πολιτεία σε εμάς τους fan της αυτοκίνησης μας υποχρεώνει να ΥΠΕΡΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ για τη χρήση ενός αξιόλογου αυτοκίνητου.
Έλεος δηλαδή...
-
Έχεις επιχείρηση στην Ελβετία?
Έχει 'παράκτια' επιχείρηση. Όταν του είπαν όμως ότι η Ελβετία δεν βρέχεται από θάλασσα ήταν αργά. Τώρα πληρώνει τέλη κυκλοφορίας στον Αλογοσκούφη και στα 4 καντόνια.
-
Το πιθανότερο σενάριο με τα 'τεκμήρια' είναι να μειώσουν το 50,000 στις 30 με 35,000.
-
Σχετικά με το leasing (και με κάθε επιφύλαξη ως μη ειδικός): η μεγάλη διαφορά είναι το αν το συμβόλαιο προβλέπει δικαίωμα εξαγοράς στο τέλος της περιόδου leasing. Στην περίπτωση αυτή είναι τεκμήριο διαβίωσης και απλά γλυτώνεις το πόθεν έσχες διότι απλά βάζεις ό,τι πληρώνεις κάθε χρονιά.
Αν όμως δεν προβλέπει δικαίωμα εξαγοράς, τότε μπαίνει απλά στα επαγγελματικά έξοδα (πρέπει φυσικά να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή εταιρία, ως μισθωτός νομίζω δε γίνεται) και δεν είναι τεκμήριο διαβίωσης διότι ποτέ δεν σου ανήκει το αυτοκίνητο. Βέβαια υπάρχει και τότε ένα σχετικό παραθυράκι (διαβάστε το αντίστοιχο θέμα). -
Ας δουμε τι θα κανει το υπουργειο και βλεπουμε,παντως σε αυτο που πιθανως συμφωνουμε πολλοι ειναι οτι ειναι μεγαλη αδικια να επιβαρυνει αναδρομικα τους κατοχους ΙΧ,ας πουνε ρε παιδι μου οτι 'οποιος παρει αυτοκινητο απο το 2009 και μετα,ετσι θα εχουν τα πραγματα'(και να μας πουν επιτελους πως θα εχουν,δεν γινεται να επικρατουν χαος,αβεβαιοτητα,διαρροες κτλ)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Σχετικά με το leasing (και με κάθε επιφύλαξη ως μη ειδικός): η μεγάλη διαφορά είναι το αν το συμβόλαιο προβλέπει δικαίωμα εξαγοράς στο τέλος της περιόδου leasing. Στην περίπτωση αυτή είναι τεκμήριο διαβίωσης και απλά γλυτώνεις το πόθεν έσχες διότι απλά βάζεις ό,τι πληρώνεις κάθε χρονιά.
Αν όμως δεν προβλέπει δικαίωμα εξαγοράς, τότε μπαίνει απλά στα επαγγελματικά έξοδα (πρέπει φυσικά να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή εταιρία, ως μισθωτός νομίζω δε γίνεται) και δεν είναι τεκμήριο διαβίωσης διότι ποτέ δεν σου ανήκει το αυτοκίνητο. Βέβαια υπάρχει και τότε ένα σχετικό παραθυράκι (διαβάστε το αντίστοιχο θέμα).Δεν γνωρίζω αν υπάρχει διαφοροποίηση ως προς το τεκμήριο διαβίωσης αναλόγως με το αν υπάρχει δικαίωμα εξαγοράς ή όχι, παρά μόνο ξέρω τη διαφοροποίηση ως προς την έκπτωση των μισθωμάτων 100% ή 60-25...Πάντως και στις 2 περιπτώσεις κατοχή έχεις και χρήση κάνεις και αυτό είναι που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ενδιαφέρει...Δεν καταλαβαίνω ακριβώς γιατί η πρόβλεψη δυνατότητας εξαγοράς μετά το πέρας της μίσθωσης να επηρεάζει το τεκμήριο διαβίωσης (πάντα μιλώντας φυσικά για ΕΕ)...Μακάρι να είναι έτσι πάντως για όσους το χρησιμοποιούν
Σχετικό παραθυράκι εννοείς με ανεξάρτητο ιδιωτικό συμφωνητικό - εκτός σύμβασης leasing - να συμφωνήσεις με την εταιρία να σου πουλήσει το αυτοκίνητο σε 1 προκαθορισμένη τιμή μετά το πέρας πχ της 3ετίας?
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Το χειροτερο απ' ολα ειναι οτι με αυτες τις πολιτικες καταληγουμε να τσακωνομαστε μεταξυ μας. Και αυτο ακριβως θελουν αυτα τα καθαρματα. Να στρεφουν τη μια κοινωνικη ομαδα εναντιον της αλλης και ετσι να γινεται η δουλεια τους.Λίγο πιο κάτω από το συγκεκριμένο κείμενο τσακώθηκαν φτερωτός ιατρός με εισοδηματία νομικό για...φορολογικά θέματα. Άρα είναι σωστή η ανωτέρω τοποθέτηση.
Ακυρώνονται παραγγελίες αυτοκινήτων πολυτελείας