-
@lap said in Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ):
@red_monster said in Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ):
Πάλι ψάχνεις κάτι που σου υπόσχεται αύξηση του iq σου χωρίς κόπο ;
Κάνε βρε μαύρε ότι σε ευχαριστεί και άσε τις θεωρίες που ενισχύουν το αφήγημα σου κατα μέρους
Μα και το σχόλιο σου ενισχύει το δικό σου αφήγημα. Γιατί λοιπόν εσένα να σου επιτρέπεται και εμένα όχι;
Σε κάθε περίπτωση άλλο θέλω να τονίσω στο ποστ μου και άλλο αντιλήφθηκες. Δεν πειράζει, την επόμενη φορά.
Διάβασε κάνα πει πες επ αυτού !
https://www.linkedin.com/pulse/research-backs-up-claims-video-games-make-you-smarter-abbe-borg
Α οκ, όταν εννοείς πειπερς κάτι τέτοιο εννοείς ?
Ξέρεις τι σημαίνει το «backs up claims» ?https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0960982212001303
Αυτό είναι καλύτερο;
Πρόλαβες και το διάβασες ;
Σίγουρα όχι, γιατί αν το είχες βρει νωρίτερα θα το είχες προτιμήσει έναντι του προηγούμενου λινκ.Συμπεραίνουμε ότι γκουγκλαρεις και βάζεις ότι εξυπηρετούν (ή είναι λογικοφανή) σε σχέση με το αφήγημα σου
-
Συνεπαίρνουμε ότι με κατηγορείς για αυτό που πράττεις.
Δεν γνωρίζεις το θέμα στο οποίο επιχειρηματολογείς, δεν έχεις ασχοληθεί με αυτό έστω επιδερμικά και πληροφοριακά ως αναγνώστης, με κατηγορείς για buck up claiming απορρίπτοντας τις πηγές που βάζω και εν τέλη, εγκρίνεις την πηγή που βάζω η οποία προέρχεται απο την διεύθυνση που δημοσίευσα (και χλεύασες) στην οποία ο συντάκτης κάθησε και έγραψε ένα άρθρο συνοψίζοντας τα συμπεράσματα σε μια σειρά από επιστημονικές μελέτες.
Αυτό που ταιριάζει είναι το....but why?
-
Συνεπαίρνουμε ότι με κατηγορείς για αυτό που πράττεις.
Δεν γνωρίζεις το θέμα στο οποίο επιχειρηματολογείς, δεν έχεις ασχοληθεί με αυτό έστω επιδερμικά και πληροφοριακά ως αναγνώστης, με κατηγορείς για buck up claiming απορρίπτοντας τις πηγές που βάζω και εν τέλη, εγκρίνεις την πηγή που βάζω η οποία προέρχεται απο την διεύθυνση που δημοσίευσα (και χλεύασες) στην οποία ο συντάκτης κάθησε και έγραψε ένα άρθρο συνοψίζοντας τα συμπεράσματα σε μια σειρά από επιστημονικές μελέτες.
Αυτό που ταιριάζει είναι......but why?
Δεν εγκρίνω καμία πηγή γιατί δεν πρόλαβα να την διαβάσω όπως δεν πρόλαβες ούτε εσύ. Η προηγούμενη ωστόσο, απο τον τίτλο και μόνο δείχνει ότι μάλλον δεν έχει πάει τζούνιορ μπι. Κατα τα αλλά, για άλλη μια φορά τα ίδια, επιδερμικό τσαπατσουλιασμα. Θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες;
!! -
Και εσυ που ξέρεις ότι δεν είχα διαβάσει παλιότερα για το θέμα αυτό;;;
Ότι δεν έχω αφιερώσει χρόνο για να διαβάσω σχετικές μελέτες;;;
Όταν λες εγκρίνεις, έχεις κάνει στατιστικές μελέτες ;;;; Γνωρίζεις από στατιστικές μεθόδους ανάλυσης δεδομένων;;;;
Με ποια επάρκεια θα εγκρίνεις τα ευρήματα μιας σχετικής μελέτης;;;
Είσαι νευρολόγος;;;; Ψυχίατρος;;;;;
Υ.γ Θα σου πω κάτι ακόμα για να με σκέφτεσαι και στον ύπνο σου. Διαβάζω τις παραγράφους φωτογραφικά, ιδιαιτερα στα ελληνικά. Σε λίγα δευτερόλεπτα διαβάζω μια ολόκληρη παράγραφο.
-
Έχεις αφιερώσει χρόνο για να τσαπατσουλιασεις πολλές μελέτες. Για άλλη μια φορά, μηδέν στο πηλίκο μικρέ μου φίλε
-
Χαίρομαι που αφού τα παιδία παίζουν, τουλάχιστον παίζουν στο σωστό θέμα των γκέιμς...
Το θέμα είναι πιο παιχνίδι περιλαμβάνεται στο κλπ ?
-
Έχεις αφιερώσει χρόνο για να τσαπατσουλιασεις πολλές μελέτες. Για άλλη μια φορά, μηδέν στο πηλίκο μικρέ μου φίλε
Ξανα ρωτώ έχεις την γνωστική επάρκεια να κατανοήσεις τις σχετικές μελέτες και τις μεθόδους που εξάγουν τα αποτελέσματα τους, ώστε να τις απορρίπτεις κατά το δοκουν;
Γιατί τέτοια ζέση να απορρίψεις μελέτες που απορρίπτουν το αφήγημα του χάσιμο του χρόνου χωρίς κανένα όφελος ;;;;
-
Scientists have recently collected and summarized results from 116 scientific studies to determine how video games can influence our brains and behaviors. The findings of their review were published in Frontiers in Human Neuroscience.
“Games have sometimes been praised or demonized, often without real data backing up those claims. Moreover, gaming is a popular activity, so everyone seems to have strong opinions on the topic,” says Marc Palaus, first author of the review.
By looking at all research to date, Palaus and team aimed to observe whether any trends had emerged with regard to how video games impact the structure and activity of the brain. A total of 22 of the reviewed studies explored structural changes in the brain and 100 studies analyzed changes in brain functionality and behavior.
Results of the studies indicate that playing video games not only changes how our brains perform but also their structure.
For example, video game use is known to affect attention. The studies included in the review show that video game players display improvements in several types of attention, including sustained attention and selective attention. Furthermore, the regions of the brain that play a role in attention are more efficient in gamers compared with non-gamers, and they require less activation to stay focused on demanding tasks.
Evidence also demonstrates that playing video games increases the size and competence of parts of the brain responsible for visuospatial skills – a person’s ability to identify visual and spatial relationships among objects. In long-term gamers and individuals who had volunteered to follow a video game training plan, the right hippocampus was enlarged.
Researchers have discovered that video gaming can be addictive – a phenomenon known as “Internet gaming disorder.”
In gaming addicts, there are functional and structural alterations in the neural reward system – a group of structures associated with feeling pleasure, learning, and motivation. Exposing video game addicts to game-related cues that cause cravings, and monitoring their brain responses, highlighted these changes – changes that are also seen in other addictive disorders.
Scientists at the University of California-San Francisco (UCSF) clarify that this provides a measure of scientific support in the brain fitness arena – criticized for lacking evidence – that brain training can stimulate meaningful and lasting changes.
After 12 hours of training over the period of a month, study participants aged between 60 to 85 years improved performance on the game that surpassed that of individuals in their 20s playing the game for the first time. Moreover, two other significant cognitive areas were improved: working memory and sustained attention. These skills were maintained 6 months after completion of their training.
“The finding is a powerful example of how plastic the older brain is,” says Dr. Adam Gazzaley, Ph.D., UCSF associate professor of neurology, physiology and psychiatry and director of the Neuroscience Imaging Center. Dr. Gazzaley notes that it is encouraging that even a little brain training can reverse some of the brain decline that occurs with age.
A recent study conducted by neurobiologists at the University of California-Irvine (UCI) found that playing 3-D video games could also boost the formation of memories. Participants were allocated to either a group that played video games with a 2-D environment or a 3-D environment. After playing the games for 30 minutes per day for 2 weeks, the students were given memory tests that engaged the brain’s hippocampus.
The participants in the 3-D group significantly improved their memory test scores compared with the 2-D group. The 3-D group’s memory performance increased by 12 percent – the same amount that memory performance usually declines by between 45 and 70 years of age.
“First, the 3-D games have a few things the 2-D ones do not,” says Craig Stark, of UCI’s Center for the Neurobiology of Learning & Memory. “They’ve got a lot more spatial information in there to explore. Second, they’re much more complex, with a lot more information to learn. Either way, we know this kind of learning and memory not only stimulates but requires the hippocampus.”
Strategy video games, in particular, have shown promise in improving brain function among older adults and may provide protection against dementia and Alzheimer’s disease.
“If the target is to improve older adults’ cognitive control, reasoning, and higher-order cognitive skills, and stave off dementia and Alzheimer’s disease as long as possible, then maybe strategy games are the way to go,” informs Chandramallika Basak, assistant professor at the Center for Vital Longevity and School of Behavioral and Brain Sciences at the University of Texas at Dallas.
Basak, like Charness, agrees that cognitive training should come second to physical activity programs when it comes to improving cognitive function. Physical fitness programs have been linked with positive effects on cognition and brain function and structure.
There is evidence to suggest that video games may be a viable treatment for depression and improve memory and mood in adults with mild cognitive impairment.
The effect of video games on the brain is a new area of research that will continue to be explored. We may just be scraping the surface of the potential that video games could present in enhancing cognitive ability and preventing cognitive disorders.
https://www.medicalnewstoday.com/articles/318345#Video-games-boost-memory
-
ΗΜΑΡΤΟΝ
-
Τι ημαρτον; μπαίνεις σε μια συζήτηση, απορρίπτεις όλα τα επιχειρήματα επειδή δεν ταιριάζουν στο αφήγημα που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου (Ναι είσαι πετυχημένος επαγγελματίας που δεν αφήνεις δλ να πάει χαμένο, το καταλάβαμε), και όταν σου παραθέτουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν το λάθος σου είτε τα απορρίπτεις είτε καταφεύγεις σε απαξίωση αυτών και όσων τα παραθέτουν. Μετά χωρίς στοιχεία που να αντικρούουν τα επιχειρήματα και να ενισχύουν τον αντίλογο σου, απλά εγκαταλείπεις τη συζήτηση
Υ.γ και το σωστό είναι ημάρτανον, παρατατικός ενεργητικής φωνής του αμαρτάνω
-
Οκ , δεν έχει λάθος η έρευνα για το gaming αλλά εστιάζει μόνο σε κάποια θετικά που μπορεί να έχει και ίσως ένα από αυτά να είναι η διέγερση κάποιων λειτουργιών του εγκεφάλου που βοηθούν στην ευστροφία και την λύση προβλημάτων αλλά δεν αναφέρεται στα αρνητικά τα οποία μπορεί να είναι πολύ περισσότερα και με πολύ βαρύτερο συντελεστή σε κάποιους τομείς που μπορεί να ακυρώνουν ουσιαστικά τα οποία θετικά.
Δηλαδή θέλω να πω πως μου μοιάζει με αυτές τις έρευνες που αφορουν τις θετικές συνέπειες κάποιων τροφών πχ καφέ , σοκολάτα, κόκκινο κρασί , ελαιόλαδο κλπ που ουσιαστικά είναι εμμεσα εργαλεία μάρκετινγκ για να προωθήσουν την κατανάλωση κάποιους συγκεκριμένους τομείς δραστηριότητας.
- τώρα που είπα ελαιόλαδο θυμήθηκα και διάφορα άρθρα που πέρασαν πρόσφατα μπροστά μου για τις αρνητικές συνέπειες του ελαιολάδου ως πηγή διατροφής πολύ υψηλών θερμίδων με ότι αυτό συνεπάγεται σε συγκέντρωση λίπους, παχυσαρκίας, υπάρχει δηλαδή και αυτό το marketing, ΚούληςΝΔμαρκετινγκ δηλαδή για να αμβλύνει τις εντυπώσεις για την ακρίβεια και την κυβερνητική αποτυχία , βλέπε και staycation, κλπ παρόμοια τεχνάσματα -
Νομίζω πως... πολύ λακωνικά αυτό θέλει να πει ο redmonster ,καλές αυτές οι έρευνες αλλά δεν είναι και τέτοιου επιστημονικού επιπέδου που μπορούμε να τις λάβουμε υπόψη για σοβαρά συμπεράσματα.
-
Το ποια θα πάρεις στα σοβαρά απαιτεί σχετικές γνώσεις ψυχονευρολογικου υποβάθρου. Κάτι που προφανώς κανεις μας δεν έχει. Οποτε μένουμε στις ανακοινώσεις των σχετικών επιστημονικών περιοδικών που δημοσιεύουν σχετικά άρθρα.
Αναφέρονται και τα αρνητικά. Κυρίως σε επίπεδο εθισμού και απώλεια κοινωνικοποίησης σε κάποια είδη παιχνιδιών. Σε άλλες έρευνες έχει βρεθεί συσχέτιση ακόμα και υψηλότερων εισοδημάτων σε όσους παίζουν παιχνίδια δράσεων κάποιου είδους, σε αντίθεση με ότι θα περίμενε κανείς!
Τα κλασικά παιχνίδια μνήμης εν τέλη δεν είναι τόσο αποδοτικά, ενώ όσα λειτουργούν σε τρισδιάστατο περιβάλλον ενεργοποιούν περισσότερες περιοχές του εγκεφάλου μας κάτι που είναι το ζητούμενο. Πολλοί παίκτες τέτοιων παιχνιδιών έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτουν αισθητά περισσότερη φαιά ουσία από όσους δεν παίζουν.
Φαντάσου τι θα γίνει με τα VR
Γενικοτερα, όπως έγραψα κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις σε κάθε επιλογή που κάνεις. Το πρόβλημα είναι να μην περάσει ο εγκέφαλος στα στάδια του εθισμού. Διότι τα παιχνίδια συνήθως προσφέρουν μια επιβράβευση όταν εκπληρώνεις το task τους, και η επιβράβευση δημιουργεί αίσθημα πρόσκαιρης ευχαρίστησης κάτι που το αποζητά ο εγκέφαλος μας. Το ίδιο συμβαίνει και στους εργασιομανείς, σε όσους κυνηγούν την επιτυχία κτλ
Προσωπικά, έχω να παίξω πάνω από 10-12 έτη. Έχω αγοράσει Xbox series x και το βλέπω. Δεν έχω χρόνο αν και θα ηθελα να βρω. Προτιμώ να διαβάζω διαφορα πράγματα. Από την αλλη δεν θεωρώ χάσιμο χρόνου τα παιχνίδια για τους λόγους που ανέπτυξα.
-
Τι ημαρτον; μπαίνεις σε μια συζήτηση, απορρίπτεις όλα τα επιχειρήματα επειδή δεν ταιριάζουν στο αφήγημα που έχεις φτιάξει στο μυαλό σου (Ναι είσαι πετυχημένος επαγγελματίας που δεν αφήνεις δλ να πάει χαμένο, το καταλάβαμε), και όταν σου παραθέτουν στοιχεία που επιβεβαιώνουν το λάθος σου είτε τα απορρίπτεις είτε καταφεύγεις σε απαξίωση αυτών και όσων τα παραθέτουν. Μετά χωρίς στοιχεία που να αντικρούουν τα επιχειρήματα και να ενισχύουν τον αντίλογο σου, απλά εγκαταλείπεις τη συζήτηση
Υ.γ και το σωστό είναι ημάρτανον, παρατατικός ενεργητικής φωνής του αμαρτάνω
Τι χαζομάρες γράφεις πάλι βρε σύ ;
Δεν βαρέθηκες ; -
This post is deleted! -
Πάλι ψάχνεις κάτι που σου υπόσχεται αύξηση του iq σου χωρίς κόπο ;
Κάνε βρε μαύρε ότι σε ευχαριστεί και άσε τις θεωρίες που ενισχύουν το αφήγημα σου κατα μέρους
Αν αυτό δεν είναι δείγμα ηλιθιότητας, τότε τι είναι
-
Οτιδήποτε σε ευχαριστεί δεν αποτελεί χάσιμο χρόνου, αυτό έλειπε. Η αρχική μου δημοσίευση ήταν εν ειδει αστεϊσμού.
Τσίμπησε ο γνωστός φιλος μας ο οποίος πασχίζει να μας αποδείξει ότι είναι παρά μορφωμένος διαβάζοντας διαρκώς πειπερς. Εύγε ! -
Οποιος τη σημερινη εποχή της άμεσης και δωρεάν πληροφορίας δεν επιχειρηματολογεί στην βάση της γνώσης που είναι ελευθέρως προσβάσιμη, τότε δεν έχει καμία αξία το επιχείρημα του.
Στις εποχές που μεγαλώσαμε λέγαμε ότι μας κατέβαινε και ότι ακούγαμε από φήμες.
-
Εγώ που παίζω atari από 7 χρόνων, έχω χαζέψει τελείως...
-
Spectrum + με κασέτα….
-
@kkostask said in Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ):
Spectrum + με κασέτα….
Είχα και εγώ τέτοιο, πριν τον Amstrad 6128 με πράσινη οθόνη, αλλά δισκέτα!!
Games (PC,PS,XBOX,Wii,κλπ)