-
@realzeus said in Οδήγησα....:
Πλέον μερικοί κατασκευαστές κρατούν το πλανητικό σύστημα, αλλά καταργούν τον μετατροπέα, γιατί δεν αρέσει η αίσθηση στους οδηγούς. Τον αντικαθιστούν με συμπλέκτες. Η κάθε υλοποίηση έχει τα υπέρ και τα κατά της, ασχέτως τι σας λέει ο Φάνης...
Ποιος το έχει κάνει αυτό? Δεν ξέρω κανέναν, εκτός της Φορντ και αυτό έχει και μετατροπέα και συμπλέκτη. Ο μετατροπέας ροπής είναι ό,τι καλύτερο και αυτόματο κιβώτιο χωρίς αυτόν δεν νοείται, είναι μια μπούρδα και μισή.
-
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Πλέον μερικοί κατασκευαστές κρατούν το πλανητικό σύστημα, αλλά καταργούν τον μετατροπέα, γιατί δεν αρέσει η αίσθηση στους οδηγούς. Τον αντικαθιστούν με συμπλέκτες. Η κάθε υλοποίηση έχει τα υπέρ και τα κατά της, ασχέτως τι σας λέει ο Φάνης...
Ποιος το έχει κάνει αυτό? Δεν ξέρω κανέναν, εκτός της Φορντ και αυτό έχει και μετατροπέα και συμπλέκτη. Ο μετατροπέας ροπής είναι ό,τι καλύτερο και αυτόματο κιβώτιο χωρίς αυτόν δεν νοείται, είναι μια μπούρδα και μισή.
Mercedes και Mazda μου έρχονται πρόχειρα. Είσαι πιο δογματικός και από παλαιοημερολογίτη μοναχό όμως.
-
Mercedes και Mazda μου έρχονται πρόχειρα. Είσαι πιο δογματικός και από παλαιοημερολογίτη μοναχό όμως.
Δεν το γνωρίζω για καμία από τις 2, 1η φορά το ακούω!! Ειδικά Μαζντα έχει Aisin κλασσικό χρόνια.
Δογματικός δεν είμαι, απλά λέω την αλήθεια με επιχειρήματα.
-
Mercedes-AMG developed the 9-speed MCT "Multi Clutch Technology" planetary automatic transmission.
The MCT transmission is essentially the 9G-Tronic automatic transmission without a torque converter. Instead of a torque converter, it uses a compact wet startup clutch to launch the car from a stop and also supports computer-controlled double-clutching. The MCT (Multi-Clutch Technology) acronym refers to a planetary (automatic) transmission's multiple clutches and bands for each gear.
https://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_9G-Tronic_transmissionAs you would expect for a company that focuses on the driver experience across every model it produces, the Mazda CX-60 also sees the debut of new mechanical technology designed with the driving experience at its heart. Mated to a 327ps and 500Nm e-Skyacvtiv powertrain, which combines a Skyactiv-G 2.5-litre four-cylinder petrol engine with a 129kW electric motor and a 17.8 kWh high-capacity battery, the Mazda CX-60 sees the debut of Mazda’s new eight-speed automatic transmission.
Designed to offer drivers a smooth and responsive gear shift with slick steps between ratios, it achieves the right balance between driver engagement, comfort, dynamic performance and environmental efficiency. The new transmission shifts gears in the same manner as a torque converter gearbox – via planetary gears and multi-plate clutches – but it does not have a hydraulic converter as an input clutch, instead it has a multiplate clutch as well as an integrated electric motor/generator. By replacing the torque converter with a clutch, the torque of the engine and the electric motor is transmitted directly, with a similar fast and rhythmic shifting feel akin to a manual transmission.
https://www.insidemazda.co.uk/2022/03/15/all-new-mazda-cx-60-sees-debut-of-ground-breaking-new-technology/Επιχειρήματα πάντως δεν βλέπω, απλά θρησκευτική προσήλωση στον μετατροπέα...
-
Γενικότερα από τότε που βγήκαν τα mild hybrids και full hybrids με τα ηλεκτρικά μοτέρ τους είναι δυνατή η συμβολή τους κατά την αλλαγή ταχυτήτων
-
Να δουμε την αξιοπιστια αυτου του συστηματος. Ο μετατροπεας ροπης ηταν αντιοικονομικος.
-
-
Κι εκνευριστικός.
Ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η αυτοκίνηση σε κιβώτια ταχυτήτων....απορώ που τον βρίσκεις εκνευριστικό!! Σύστημα που αυξάνει 2-3 φορές την ροπή είναι τέλειο!! Το μόνο του αρνητικό είναι η επιβάρυνση στην κατανάλωση, αλλά κλάην, πλέον είναι ελάχιστη.
-
Πατινάρισμα κι ανακολουθία ανάμεσα στις ΣΑΛ και την επιτάχυνση. Μοιάζει λίγο με CVT, σε καλύτερη εκδοχή απλά. Δεν έχει την αμεσότητα των κιβωτίων με συμπλέκτες. Όσο για τον θεωρητικό πολλαπλασιασμό ροπής, τον ακούω βερεσέ, όταν οι αριθμοί δείχνουν χειρότερες επιδόσεις. Ο μετατροπέας είναι καλός μόνο για μέσα στην πόλη και για off roading.
-
Δεν έχει την αμεσότητα των κιβωτίων με συμπλέκτες.
Απότομα είναι ενώ ο μετατροπέας είναι smooth....βούτυρο! Και έχει και πιο ωραίο ήχο το μοτέρ, ειδικά τα V8 με μετατροπέα είναι θεϊκά. Συμπλέκτες είναι αναγκαίο κακό και διακόπτουν την επιτάχυνση, ενώ με τον μετατροπέα είναι συνεχόμενη, κολλάς πίσω και δεν ξεκολάς σε κάθε αλλαγή με τον λόξυγγα.
-
Smooth κι αηδίες. Τα σωστά αυτοκίνητα είναι νευρικά! Smooth είναι για τις νεκροφόρες και τις λιμουζίνες. Εκεί ΟΚ, μετατροπέας. Ωραίος ήχος το συνεχές βουητό; Ο ήχος πρέπει να ανεβαίνει και να έχει κρεσέντο. V8, ιταλικό, με συμπλέκτες (είτε χειροκίνητο, ή μονού ή διπλού συμπλέκτη) δηλαδή!
-
Smooth κι αηδίες. Τα σωστά αυτοκίνητα είναι νευρικά!
Απαπαπα....ταλαιπωρία και τραγωδία σκέτη!! τι να το κάνω το νευρικό αμάξι? V8 USA μόνο, άντε και κανα BMW και αυτόματο εννοείται με μετατροπέα να γουστάρουμε. Χειροκίνητο μόνο για βασανιστήριο, ειδικά σε κάτι παλιές Φεράρι ήταν για κλωτσιές.
Το αυτοκίνητο πρέπει να κλωτσάς το γκάζι και να επιταχύνει αδιάλειπτα χωρίς κενά, νευρικότητες και λοιπές αηδίες και φυσικά χωρίς συμπλέκτες και κουτάλες. Για αυτό το ηλεκτρικό είναι ότι καλύτερο, συνεχόμενη δύναμη χωρίς κενά, απλά κλωτσάς το γκάζι, όπως στις τουρμπίνες!
-
Γέρασες καημένε μου...
ΥΓ: Τα οχήματα εδάφους με τουρμπίνες έχουν ταχύτητες.
-
Εμένα πάντως πιο πολύ μου άρεσε η επιτάχυνση της F430 παρά του Tesla.
O ήχος παίζει πολύ μεγάλη σημασία στην αίσθηση, γι αυτό και στα supercars δίνουν πολύ μεγάλη σημασία σε αυτό το κομμάτι. -
Γέρασες καημένε μου...
48....τι περιμένεις, οι μ@λακίες των 20 έχουν περάσει προ πολλού. Τώρα κοιτάω την ουσία και όχι το φαίνεσθαι.
-
Μπράβο Φάνη, μαζί σου
-
45αρης, old school και με ψιλό κρίση μέσης ηλικίας, δεν θα του καλύψει καμία ανάγκη το ηλεκτρικό.
Τα ηλεκτρικά είναι για gen Z & Millenials που είναι digital natives και το tablet είναι η δεύτερη φύση τους. Οι 40αρηδες δεν μπορούν να δουν πως κολλάει με την αυτοκίνηση το tablet και η απουσία ήχου κινητήρα περα από το ότι δεν θέλουν να φορτωθούν οποιοδηποτε επιπλέον άγχος όπως αυτό της αυτονομίας.
-
Kαι εγώ 34ρης είμαι (millenial υποτίθεται) και επειδή ΔΕΝ έχω καλή σχέση με το κινητό, δε γουστάρω τάμπλετ, οθόνες και κάθε λογής γκατζετιές! Καλύτερα κουμπάκια και αναλογικό ταμπλό! Φυσικά σε συνδυασμό με μηχανή, ήχο, κραδασμό και κιβώτιο!
Η αλήθεια όμως είναι οτι η Gen Z έχει φάει τέτοια πλύση εγκεφάλου που δε θέλει ΚΑΝ αυτοκίνητο, ακόμα και ηλεκτρικό! Είναι της άποψης του Uber και της ενοικίασης για κάνα ταξίδι. Εχουν αλλάξει οι καιροί και (για μένα) δεν είναι προς το καλύτερο... -
@fanis75 said in Οδήγησα....:
Γέρασες καημένε μου...
48....τι περιμένεις, οι μ@λακίες των 20 έχουν περάσει προ πολλού. Τώρα κοιτάω την ουσία και όχι το φαίνεσθαι.
Το φαίνεσθαι είναι οθονούλες και όλα τα άλλα ψιψιψίνια και κοκοψωψαρα. Η οδήγηση είναι η ουσία. Σχεδόν συνομήλικοι είμαστε, οπότε το θέμα δεν είναι το 48...
-
Eγω πάντως στην 6η δεκαετία ονειρεύομαι ενα cybertruck
Οδήγησα....