-
@realzeus said in Οδήγησα....:
@atari70 said in Οδήγησα....:
Καλύτερο test drive: Alfa Romeo 147. Την πήρα Παρασκευή βράδυ και την επέστρεψα Δευτέρα μεσημέρι. Μόνη προϋπόθεση να έχει μέσα την ίδια ποσότητα βενζίνης με την οποία την παρέλαβα. Πρέπει να είχα κάνει καμιά 250αριά χλμ.
Καλημέρα. Συγνώμη αδερφέ ποσό έκαιγε η Alfa 147? Γιατί εγώ ένα Σαββατοκύριακο που την είχα ,κάτω από 12 λίτρα στα 100 δεν είδα . Και μιλάμε για το 1600.
1600άρα με τα 120 άλογα αυτή που είχα κι εγώ. Έτσι που την πήγαινα πρέπει να έκαιγε αρκετά παραπάνω από 12. Χαρακτηριστικά θυμάμαι να βάζω την 4η στον κόφτη στις 7000, στα 180 και μετά 5η σκασμένη στα 200+ τελικής. Μετά από αυτό πήγα στο βουνό Χολομώντα (στροφοδιαδρομή για τους Θεσσαλονικείς και ειδικές διαδρομές του Ράλλυ Χαλκιδικής). Αλλά δεν ασχολούμαι με καταναλώσεις, οπότε δεν ξέρω ακριβώς. Ακόμα και τώρα δεν ξέρω πόσο ακριβώς καίει το Saab μου. Αν τύχει απλά να το δω στο μενού (κάπου στα 10 νομίζω μέσο όρο, χωρίς καθόλου πόλη). Θα κάψει όσα θέλει να κάψει. Η BMW είχε κοντά στα 12. Ωχ πια με την μιζέρια... (προς αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν το λέω αυτο για σένα).
Αφου πλεον το τρεντ ειναι ποσο λιγο καιει...οχι ποσο γρηγορα παει κ αν στριβει καλα.
Γι αυτο εχει ξεχαστει η οδηγικη ευχαριστηση. -
Α δεν τα ξέρω αυτά τα trends...
Εγώ είμαι παλιάς σχολής. Αλλά αφού θες να μάθεις για κατανάλωση, εδώ λέει 33,5 στιγμιαία:
-
Α δεν τα ξέρω αυτά τα trends...
Εγώ είμαι παλιάς σχολής. Αλλά αφού θες να μάθεις για κατανάλωση, εδώ λέει 33,5 στιγμιαία:
Α εμενα δεν με νοιαζουν οι καταναλωσεις...
Παντως τα λαδια αξιοπρεπεστατα παροτι σε τετοια πιεση το μοτερ.
Εκτος κ αν ηταν στιγμιαιο κ οχι συνεχομενα το πατημα. -
Λαδιού είναι; Νερού δεν είναι;
Εγώ πάντως βλέπω ένα τριγωνακι στην οθόνη....και επίσης τα πλαστικά μέχρι και κάτω από τον πίνακα οργάνων είναι μαλακά!!!!
-
@chrisk6 said in Οδήγησα....:
Εκτος κ αν ηταν στιγμιαιο κ οχι συνεχομενα το πατημα.
Στιγμιαίο ήταν, 4-5 λεπτά.
@lap said in Οδήγησα....:
Λαδιού είναι; Νερού δεν είναι;
Θερμομετρο λαδιού είναι. Του νερού υπήρχε μέσα στο μενού, αλλά τα λάδια είναι πιο σημαντικά, σύμφωνα με την BMW.
-
Οδήγησα την Corolla του izz (ευχαριστώ Νίκο!), με τρίτο επιβάτη τον αγαπητό famas. Corolla hybrid sedan λοιπόν, με τα 122 άλογα.
Πρώτα από όλα ξεκινάω με το ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο από κοντά, κούρσα παλαιάς κοπής!
Μπαίνεις μέσα, θέση χαμηλή, όπως πρέπει. Θάνατος στα SUV!
Ξεκινάει ήσυχα, ηλεκτρικό γαρ, μετά από λίγο μπαίνει και το θερμικό μοτέρ. Τιμόνι με απαλό δέρμα και ωραία αίσθηση του δρόμου, ελαφρύ στις χαμηλές ταχύτητες, αλλά που βαραίνει ψηλότερα. Φώτα που κάνουν τη νύχτα, μέρα.
Βγαίνουμε σιγά-σιγά στην Εθνική και έρχονται από πίσω με 100+, οπότε τέρμα γκάζι. Το αυτοκίνητο δεν έχει πολύ γκάζι, αλλά επιταχύνει αξιοπρεπώς. ΟΚ, ήμασταν και 3 μαντράχαλοι μέσα...
Τέρμα γκάζι λοιπόν και πιάνουμε την αριστερή λωρίδα στην ΕΟ Θεσσαλονίκης-Μουδανιών, και με σταθερές 5800 ΣΑΛ. ο θερμικός έκανε φιλότιμες προσπάθειες. Κάπου στα 165 (κοντέρ) το αφήνω, καθώς δεν είχε πολλά ακόμα να δώσει. Από γκάζι μέτρια πράγματα λοιπόν.
Κι αυτό είναι είναι κρίμα γιατί το σασί φαίνεται ότι μπορεί να σηκώσει άλλα 100 άλογα. Στα 160 χ.α.ω. το τιμόνι είναι straight arrow και ακούει στον παραμικρό χειρισμό, χωρίς να είναι νευρικό. Η ανάρτηση κρατάει το αυτοκίνητο ίσιο, χωρίς ταλαντώσεις, κάτι που θα φανεί στην επόμενη φάση. Χωρίς λοιπόν να το πιέσω (ξένο αυτοκίνητο που οδηγώ 1η φορά και με 2 φίλους μέσα), μπαίνω λίγο σβέλτα στην δεξιά καμπή, που θα μας οδηγούσε πίσω. Η αίσθηση των φρένων ήταν νορμάλ, παρά το όποιο brake regeneration, αλλά δεν τα πίεσα. Το τιμόνι βάζει μέσα στην στροφή την μούρη, με περίπου 80 χ.α.ω, χωρίς κανέναν δισταγμό! Το αμάξωμα απλά πήρε μια κλίση και αυτό ήταν, καμία άλλη ταλάντωση!
Βγαίνουμε σε δρόμο με φανάρια (Περαία - Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου) και αρχίζουμε τα 0-100. Τρεις άντρες μέσα, (οι άλλοι 2 λεπτοί, εγώ όχι και τόσο...) οπότε τα 122 άλογα, με τόσα κιλά, τα βρίσκουν λίγο ζόρικα. Δεν έχουν καν την δύναμη (ή ίσως είναι η ηλεκτρονική διαχείριση μαζί με το απαλό κιβώτιο) να σπινάρουν τις ρόδες στην εκκίνηση. Κοιτάω τα νούμερα και κάνει 0-100 σε 11.5+''. Το δικό μου παλιακό, με ίδια δύναμη (Xedos 6), κάνει 10άρι ξερό, και είναι αισθητή υπέρ του η διαφορά στην δύναμη και τις επιδόσεις, ενώ στον κόφτη των 7500 σπίναρε στιγμιαία ακόμα και στην αλλαγή από 1η σε 2α στο γλιστερό! Αυτό δείχνει την διαφορά στο βάρος και τα κιβώτια τους...
Με αυτά και με εκείνα γυρίσαμε πίσω, μπήκα στο Saab μου των 200 ίππων και έκανα πάλι τον ίδιο δρόμο και χάρηκα λίγο γκάζι.
Όμως το Corolla το εκτίμησα! Ήταν ένα καλό οικογενειακό που επιτάχυνε, επιβράδυνε και έστριβε αξιοπρεπώς. Αυτό μου που άρεσε περισσότερο ήταν το εξαιρετικό του τιμόνι σε αίσθηση και βάρος! Αν είχε άλλα 50 άλογα θα ήταν ιδανικό.
-
Μακάρι να το έβγαζαν - βγάλουν με τον 2/λιτρο της Cc θα ήταν ιδανικό και θα άξιζε να το αλλάξω..
Αλλά ίσως δημιουργούσε ανταγωνισμό στο νέο Prius όπως και στην προηγούμενη γενιά.. -
Οδήγησα την Corolla του izz (ευχαριστώ Νίκο!), με τρίτο επιβάτη τον αγαπητό famas. Corolla hybrid sedan λοιπόν, με τα 122 άλογα.
Πρώτα από όλα ξεκινάω με το ότι το αυτοκίνητο είναι πολύ όμορφο από κοντά, κούρσα παλαιάς κοπής!
Ναι παλαιάς κοπής κουμουνιστής τι θα σου άρεσε;
Με αυτά και με εκείνα γυρίσαμε πίσω, μπήκα στο Saab μου των 200 ίππων και έκανα πάλι τον ίδιο δρόμο και χάρηκα λίγο γκάζι.
Ευτυχώς περιορίστηκες εκει , στο γκάζι και δεν είπες τίποτα για vectra στριψίματα
Όμως το Corolla το εκτίμησα! Ήταν ένα καλό οικογενειακό που επιτάχυνε, επιβράδυνε και έστριβε αξιοπρεπώς. Αυτό μου που άρεσε περισσότερο ήταν το εξαιρετικό του τιμόνι σε αίσθηση και βάρος! Αν είχε άλλα 50 άλογα θα ήταν ιδανικό.
Αξιοπρεπώς μόνο; και με τα 140 άλογα μια χαρά θα είναι ,πάει πολύ καλλίτερα μέχρι τα 100 με την ίδια λιτοδίαιτη απαίτηση σε καύσιμο...
-
Υβριδικά νυχτοπερπατήματα με Corolla sedan, όπως αρμόζει στην ηλικία
-
Είδατε όσοι σας λέμε ότι τα toyota έγιναν πολύ καλά αυτοκίνητα. Σκέψου το με το 5ης γενιάς σύστημα και 200αλογα.
Εξαιρετικό οικογενειακό, αυτόματο, άνετο, στιβαρό, στεθερο και μέσα στην πόλη κατανάλωση από σκουτερακι
-
Εξαιρετικό οικογενειακό, αυτόματο, άνετο, στιβαρό, στεθερο και μέσα στην πόλη κατανάλωση από σκουτερακι
Για οσους ζουν σε πολη .Για επαρχια θεωρω απο θεμα οικονομιας ειναι στο ιδιο επιπεδο με diesel και θα χανουν και σε επιδοσεις.Βεβαια αν βαλουμε στο συνολο ναι παραδεχομαι πως κερδιζουν τα υβριδικα.Μιλαω για 1.8 hybrid.
Το γραφω να σε προλαβω μην μου κανεις κανενα attack -
Και πάλι αν μιλάμε για το καλό με τα 200 άλογα τότε μιλαμε και για αυτόματο κιβώτιο που ακόμα και με 90-120km/h να πήγαινες γράφει καταναλώσεις ίσες με diesel. Θυμίζω τα 200 άλογα σε κάθε βύθισμα του πεντάλ γκαζιου
-
Και πάλι αν μιλάμε για το καλό με τα 200 άλογα τότε μιλαμε και για αυτόματο κιβώτιο που ακόμα και με 90-120km/h να πήγαινες γράφει καταναλώσεις ίσες με diesel. Θυμίζω τα 200 άλογα σε κάθε βύθισμα του πεντάλ γκαζιου
Ρε lap γιαυτο σε παω με χιλια ρε φιλε χαχα.Δεν μπορει να σου αλλαξει γνωμη ο αλλος δε πα να σε απειλει με οπλο στο κροταφο.Αφου σου εγραψα για 1.8 οχι για 2.0
-
Ζαμε Κορωπί
Έκανα ωραία τρίπλα πάντως....
Πλέον η 1,8 θα έχει 140 άλογα και όχι 122 και πιο δυνατούς ηλεκτροκινητήρες.
-
@alex-mix said in Οδήγησα....:
Για οσους ζουν σε πολη .Για επαρχια θεωρω απο θεμα οικονομιας ειναι στο ιδιο επιπεδο με diesel και θα χανουν και σε επιδοσεις.Βεβαια αν βαλουμε στο συνολο ναι παραδεχομαι πως κερδιζουν τα υβριδικα.Μιλαω για 1.8 hybrid.
Το γραφω να σε προλαβω μην μου κανεις κανενα attackΛάρισα Βόλο Γιάννενα που τα ξέρω τα μέρη εχει μποτιλιαρίσματα και στο επαρχιακό δίκτυο αν πηγαίνεις πάνω απο 100-110 κινδυνεύεις και απο τα ραντάρ κάμερες και να καρφωθείς στην δισκόσβαρνα του αγρότη που μόλις βγήκε απο το χωράφι , νύκτα δεν το συζητώ 80 μαξ και όλα τα adas ενεργοποιημένα !
Σε αυτές τις συνθήκες και επειδή εχω αυτοκίνητα με όλα τα καύσιμα καλλίτερο συνολικά το υβριδικό
σου αφήνει € για λουλούδια στην πίστα
και γυρνάς ξημερώματα χωρίς να ξυπνήσεις το μισό χωριό με την τράτα.
Διευκρίνηση ,σε αυτά τα μέρη οι 40-50αρηδες δεν περνάνε τα βράδια βλέποντας netflix και οι γυναίκες τους το αποδέχονται...Να είναι όμως ψηλό BSUV να περνάς ανάμεσα στους τροχούς τα τελάρα παλιοσίδερα που πέφτουν απο τα αγροτικά και τις κοτρώνες που ανεβάζουν τα τρακτερ στην άσφαλτο και να μπορείς να κατέβεις άνετα στον χωματόδρομο να πας να δείς τα καλαμπόκια ...
-
Χαχαχαχαχα
-
Εξαιρετικό ενδιαφέρον από την εμπειρία του κ. @realzeus αλλά πιο πολύ ενδιαφέρον είχε το γεγονός ότι το αυτοκίνητο άνηκε σε φίλο.
Δυστυχώς στην Αθήνα ( κοιτίδα του πολιτισμού) δεν το κατορθώσαμε λόγω συνάντησης ΒΠ, η κάθε άποψη έχει αντίλογο μόνο στο πληκτρολόγιο, πχ όχι το δήζελ θα πήγαινε καλύτερα, πιο καλός είναι ο ημιάκαπτος, τα ταμπούρα φρενάρουν καλύτερα κλπ.
Μέχρι να ανάψουν τα αίματα και να πέσουν τα μπαν αλλά συμπέρασμα τίποτα -
@monman2 said in Οδήγησα....:
@alex-mix said in Οδήγησα....:
Το γραφω να σε προλαβω μην μου κανεις κανενα attackΛάρισα Βόλο Γιάννενα που τα ξέρω τα μέρη εχει μποτιλιαρίσματα και στο επαρχιακό δίκτυο αν πηγαίνεις πάνω απο 100-110 κινδυνεύεις και απο τα ραντάρ κάμερες και να καρφωθείς στην δισκόσβαρνα του αγρότη που μόλις βγήκε απο το χωράφι , νύκτα δεν το συζητώ 80 μαξ και όλα τα adas ενεργοποιημένα !
Σε αυτές τις συνθήκες και επειδή εχω αυτοκίνητα με όλα τα καύσιμα καλλίτερο συνολικά το υβριδικό
σου αφήνει € για λουλούδια στην πίστα
και γυρνάς ξημερώματα χωρίς να ξυπνήσεις το μισό χωριό με την τράτα.
Διευκρίνηση ,σε αυτά τα μέρη οι 40-50αρηδες δεν περνάνε τα βράδια βλέποντας netflix και οι γυναίκες τους το αποδέχονται...Να είναι όμως ψηλό BSUV να περνάς ανάμεσα στους τροχούς τα τελάρα παλιοσίδερα που πέφτουν απο τα αγροτικά και τις κοτρώνες που ανεβάζουν τα τρακτερ στην άσφαλτο και να μπορείς να κατέβεις άνετα στον χωματόδρομο να πας να δείς τα καλαμπόκια ...
Λοιπον ας τα παρουμε απο την αρχη
1ον ο ιδιος εγραψα πως κερδιζουν τα υβριδικα.
2ον συγκρινω το δικο μου που c κατηγορια με το chr (που λατρευω )
3ον κανεις δεν μιλησε για υπερβολικες ταχυτητες αλλα στην προσπεραση τα 2 αυτα εχουν διαφορα 3 δευτερα στα 3 δευτερα πολλα μπορουν να συμβουν,ασε που ο υβριδικος μπορει να τρομαξει τον αλλον οδηγο που προσπερναει απο το μουγκρισμα και να πεσει σε καμμια μπαρα πανω ο ανθρωπος.
4ον επειδη ειμαι κατα το ημισυ αγροτης και ο πατερας μου συνταξιουχος αγροτης δεν μου αρεσε η ειρωνεια για τα τελαρα .
Αυτοι οι ανθρωποι τρεχουν ολη μερα να βγαλουν το ψωμι τους και ρισκαρουν να τα χασουν και ολα δεν ζουν απο μια συνταξη που εβγαλαν στα 40.
5ον Δεν χρειαζεται να μαζεψουν φραγκοδιφραγκα απο τα καυσιμα για να τα αφησουν στα λουλουδια.Ειναι κιμπαρηδες με ολη την σημασια σλλωστε οποιος θελει απο δω μεσα μπορει να πει ποσες φορες αφησαν καποιον απο την πολη να πληρωσει.
Ισως οι αγροτες που ξεπορτιζουν το βραδυ και το ξερουν οι γυναικες τους, να ξυπνανε την γειτονια με τις τρατες τους αλλα και αυτοι στην πολη που καθονται και βλεπουν netfliix γιατι παιρνουν αθορυβα υβριδικα μηπως για να πιασουν καποιον στα πρασα χωρις να γινουν αντιληπτοι? -
Άλεξ, εχω την αίσθηση πως ο μονμαν σατιρίζει καταστάσεις με μεγάλη δόση φαντασίας δεν ειρωνεύεται. Μη το παίρνεις προσωπικά
Εννοείται πως οι αγρότες είναι σκληρά εργαζόμενοι, δεν είπε κανείς το αντίθετο.
Ανάδρομος ο Ερμής για το forum. Παντού ξεσπούν παρεξηγήσεις.
-
Άλεξ, εχω την αίσθηση πως ο μονμαν σατιρίζει καταστάσεις με μεγάλη δόση φαντασίας δεν ειρωνεύεται. Μη το παίρνεις προσωπικά
Εννοείται πως οι αγρότες είναι σκληρά εργαζόμενοι, δεν είπε κανείς το αντίθετο.
Ανάδρομος ο Ερμής για το forum. Παντού ξεσπούν παρεξηγήσεις.
Μακαρι
Οδήγησα....