-
Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε:
Να σε στεναχωρήσω Γιώργο?
Επειδή το ίδιο έχει θείος μου δεν συγκρίνεται με Ε σε ταξίδι.Η Merc είναι σαφώς ανώτερη σε άνεση και ποιότητα κύλισης
Τιμόνι όντως έχει καλύτερο
Κι όχι τίποτε άλλο εγώ τουλάχιστον το έχω οδηγήσει και για 70-80 χλμ σε επαρχειακό δρόμο (Λεβίδι-Τριπόταμα )
Καίει πολύ, τραβάει πολύ καλα βέβαια,οκ εντυπωσιακό το μέσα αλλα έχω δει και πιο όμορφαΔε ξερω τι να σου πω ισως η Ε που ειχα μπει να μην ηταν σε καλη κατασταση!
H E της εποχής ήταν πολύ μέτριο αμάξι.
Η 166 μου είναι καλύτερη και από τα 2 -
κλεβεις ιερείς τώρα...
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Επειδή το ίδιο έχει θείος μου δεν συγκρίνεται με Ε σε ταξίδι.Η Merc είναι σαφώς ανώτερη σε άνεση και ποιότητα κύλισης
Κι όχι τίποτε άλλο εγώ τουλάχιστον το έχω οδηγήσει και για 70-80 χλμ σε επαρχειακό δρόμο (Λεβίδι-Τριπόταμα )
Καίει πολύ, τραβάει πολύ καλα βέβαια,οκ εντυπωσιακό το μέσα αλλα έχω δει και πιο όμορφαΔε ξερω τι να σου πω ισως η Ε που ειχα μπει να μην ηταν σε καλη κατασταση!
Η 166 μου είναι καλύτερη και από τα 2Και η 5αρα της εποχης, καλυτερη απ' ολα... Θα παιξουμε τις κουμπαρες τωρα?
-
Ναι ξέχασε να αναφέρει μια λεπτομέρεια με το γράμμα Ρ.
-
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Η 166 μου είναι καλύτερη και από τα 2Και η 5αρα της εποχης, καλυτερη απ' ολα... Θα παιξουμε τις κουμπαρες τωρα?
Ναι αν δεν είχες προβλήματα ναυτίας.
Βασικά επειδή τα έχω ΟΔΗΓΗΣΕΙ όλα
Η 166 υστερεί μόνο θόρυβο (μιας και έχει πιο κοντό κιβώτιο), 'δέσιμο καρότσας (ακαμψία) σε σχέση με τα Γερμανικά (αλλά όχι από το Σάαμπ) και ελάχιστα σε φρένα και φυσικά σε χώρους.
Κατά τα άλλα, 166 από εμένα (και για εμένα -
Και η 5αρα της εποχης, καλυτερη απ' ολα... Θα παιξουμε τις κουμπαρες τωρα?
H E39 σε καμία περίπτωση
-
Το λένε οι 4 τροχοι ...;;;
-
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Και η 5αρα της εποχης, καλυτερη απ' ολα... Θα παιξουμε τις κουμπαρες τωρα?
H E39 σε καμία περίπτωση
Η συγκριση ειναι μαλλον με την 164... Το '95 βγηκε η e39..
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Ναι αν δεν είχες προβλήματα ναυτίας.
Βασικά επειδή τα έχω ΟΔΗΓΗΣΕΙ όλα
Η 166 υστερεί μόνο θόρυβο (μιας και έχει πιο κοντό κιβώτιο), 'δέσιμο καρότσας (ακαμψία) σε σχέση με τα Γερμανικά (αλλά όχι από το Σάαμπ) και ελάχιστα σε φρένα και φυσικά σε χώρους.
Κατά τα άλλα, 166 από εμένα (και για εμέναΠροβλημα ναυτιας κανενα, αποδεδειγμενα, ειτε σε φουσκωτο με 7αρια, ειτε σε αυτοκινητο, ακομα και με το g meter
να 'τρεχει' δεξια-αριστερα στον ασσο...
Η 166 ηταν ενα καλο προσθιοκινητο σπορτιφ, premium sedan, με καλη οδικη συμπεριφορα και ευηχο αλλα και ισχυρο κινητηρα. Τιποτε παραπανω. Το 'τυρακι' με την 5αρα το εριξα ακριβως, για να δω εαν και ποσο θα συνεχιζεις να υποστηριζεις την 166 ετσι επειδη 'σου καθεται καλυτερα' (?).
Επι της ουσιας σε αισθηση-ευχαριστηση στην κατηγορια της εποχης υπερτερουσε η 2λιτρη 5κυλινδρη Lancia K Turbo, με τον πανισχυρο κινητηρα για την εποχη, το καλυτερο κρατημα απο την 166, και ευελιξια, αλλα και το καλυτερο κιβωτιο ταχυτητων, παρολη την μετρια θεση οδηγησης.
Πολυ κοντα, και επι της ουσιας μονο λογω απουσιας ανταγωνιστικου -για την τοτε Ελληνικη πραγματικοτητα- ηταν η 5αρα
και συγκεκριμενα η 523i. Ενα καταπληκτικο αυτοκινητο, σε ολα τα επιπεδα με τρομερη αισθηση χειριστηριων, εξαιρετικο κρατημα, πολυ καλη και αποτελεσματικη λειτουργεια αναρτησεων, φρενων, και ενα διακριτικοτατο-καλορυθμισμενο συστημα ευσταθειας.Τωρα μπορειτε να συνεχισετε το τρολλαρισμα και την Ιταλικη τυφλη προπαγανδα...
-
Γρηγόρη η 166 ήταν σαφώς καλύτερη της Kappa αλλά και γρηγορότερη (V6 TB vs i5 turbo). Το πρόβλημα ήταν ότι κόστιζε 17 μύρια όταν η Λάντσια (Λάντσα την λέει ο φίλος μας ο CLAB που σκαμπάζει από ιταλιάνικα) κόστιζες 12. Κι εγώ την Κ θα έπαιρνα αν δεν είχα τα επιπλέον 5.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Γρηγόρη η 166 ήταν σαφώς καλύτερη της Kappa αλλά και γρηγορότερη (V6 TB vs i5 turbo). Το πρόβλημα ήταν ότι κόστιζε 17 μύρια όταν η Λάντσια (Λάντσα την λέει ο φίλος μας ο CLAB που σκαμπάζει από ιταλιάνικα) κόστιζες 12. Κι εγώ την Κ θα έπαιρνα αν δεν είχα τα επιπλέον 5.Δεν ηταν Αλεξανδρε ουτε καλυτερη, ουτε γρηγοροτερη. Πως να ηταν αλλωστε απο την στιγμη που η 166 ηταν βαρυτερη, και η Κ ισχυροτερη, αλλα και με υψηλοτερη ροπη. Ριξε μια ματια σε specs σοβαρων περιοδικων και θα το αντιληφθεις.
Για την ιστορια, και οσους καταλαβαν φυσικα, η 2λιτρη 5κυλινδρη Κ ηταν οτι καλυτερο στην κατηγορια, λαμβανοντας υποψιν και το κοστος κτησης σαφεστατα (οχι οτι αποτελει αλλοθι για την ακριβοτερη 166, ακομα και τα ιδια λεφτα να εκαναν , η Κ αναμφισβητητα περαν του καλυτερου value ηταν και η καλυτερη επιλογη μεταξυ των δυο...) , στην χωρα μας, καθοτι , εαν τα χρηματα δεν ηταν θεμα, ή εαν μιλουσαμε για Ευρωπαικη χωρα που δεν λεηλατουσε τα κ.εκ, η Bmw φυσικα ηταν ξεκαθαρα η πρωτη επιλογη (μακραν!) στην εκδοση 528i φυσικα. -
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Η 166 μου είναι καλύτερη και από τα 2Ναι αλλα το saab ειχε τη καλυτερη αναλογια δυναμης κυβικων πιστευω σε σχεση με BMW αλλα εβγαινε και η alfa 2.0T νομιζω ετσι?
-
Γρηγόρη η 166 ήταν σαφώς καλύτερη της Kappa αλλά και γρηγορότερη (V6 TB vs i5 turbo). Το πρόβλημα ήταν ότι κόστιζε 17 μύρια όταν η Λάντσια (Λάντσα την λέει ο φίλος μας ο CLAB που σκαμπάζει από ιταλιάνικα) κόστιζες 12. Κι εγώ την Κ θα έπαιρνα αν δεν είχα τα επιπλέον 5.
Δεν ηταν Αλεξανδρε ουτε καλυτερη, ουτε γρηγοροτερη. Πως να ηταν αλλωστε απο την στιγμη που η 166 ηταν βαρυτερη, και η Κ ισχυροτερη, αλλα και με υψηλοτερη ροπη. Ριξε μια ματια σε specs σοβαρων περιοδικων και θα το αντιληφθεις.
Για την ιστορια, και οσους καταλαβαν φυσικα, η 2λιτρη 5κυλινδρη Κ ηταν οτι καλυτερο στην κατηγορια, λαμβανοντας υποψιν και το κοστος κτησης σαφεστατα (οχι οτι αποτελει αλλοθι για την ακριβοτερη 166, ακομα και τα ιδια λεφτα να εκαναν , η Κ αναμφισβητητα περαν του καλυτερου value ηταν και η καλυτερη επιλογη μεταξυ των δυο...) , στην χωρα μας, καθοτι , εαν τα χρηματα δεν ηταν θεμα, ή εαν μιλουσαμε για Ευρωπαικη χωρα που δεν λεηλατουσε τα κ.εκ, η Bmw φυσικα ηταν ξεκαθαρα η πρωτη επιλογη (μακραν!) στην εκδοση 528i φυσικα.Έχω τα περιοδικά της εποχής αγαπητέ και η Αλφα ήταν ταχύτερη της Κάππα. Ντράιβ πιστεύουμε;
-
Greg εχεις οδηγησει και Ε39 528 και 523 και 166 και 164 και Κ ?
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Έχω τα περιοδικά της εποχής αγαπητέ και η Αλφα ήταν ταχύτερη της Κάππα. Ντράιβ πιστεύουμε;
Μιλαω πολυ συγκεκριμενα. Η AR 166 TB 2.0 V6 / 205ps ταχυτερη απο την Lancia K 2.0 Turbo 5C / 220ps
δεν ηταν ποτε. Εαν το Drive γραφει κατι τετοιο, σαφως και θα πεσει ακομα χαμηλοτερα στην...σχετικη (μετρια) εκτιμηση μου ως Ελληνικο περιοδικο αυτοκινητου... -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Greg εχεις οδηγησει και Ε39 528 και 523 και 166 και 164 και Κ ?Ειχα την χαρα να οδηγησω πριν μερικα χρονια την Ε39 528i. Δεν λεει κατι αυτο για την συγκεκριμενη συζητηση ομως, ακομα και εαν τα ειχα οδηγησει ολα.
Τα σοβαρα reviews της εποχης εχουν και τις απαραιτητες μετρησεις, αλλα και τις καταγεγραμμενες διαπιστωσεις, ωστε να γινει αντιληπτο, -σε οποιον θελει και δεν τρολλαρει-, ποια απο τα αυτοκινητα της συγκεκριμενης κατηγοριας, υπηρξαν καλυτερα απο καποια αλλα. -
Αν και οφτοπικ,μιλαμε για περιοδικα τα οποια σαν προλογο των δοκιμων ολων των συγχρονων αλφα πετουσαν το κλασσικο 'εχοντας ξεφυγει απο το αμαρτωλο παρελθον της,η αλφα................μπλα μπλα μπλα'
no offence αλλα μη εχοντας οδηγησει δε θα μιλουσα τοσο ευκολα για αυτοκινητα 2 γενιων πισω,εμπιστευομενος τον τυπο..
Παντως ακομα και σημερα Ε39 με Μ πακετ και 166 με πολυακτινες ειναι ονειρο -
Αν και οφτοπικ,μιλαμε για περιοδικα τα οποια σαν προλογο των δοκιμων ολων των συγχρονων αλφα πετουσαν το κλασσικο 'εχοντας ξεφυγει απο το αμαρτωλο παρελθον της,η αλφα................μπλα μπλα μπλα'
no offence αλλα μη εχοντας οδηγησει δε θα μιλουσα τοσο ευκολα για αυτοκινητα 2 γενιων πισω,εμπιστευομενος τον τυπο..
Παντως ακομα και σημερα Ε39 με Μ πακετ και 166 με πολυακτινες ειναι ονειροΚαι ΠΟΛΥ καλα θα έκανες ...
Όπως τι ίδιο θα έπραττε και ο περισσότερος κόσμος ... -
Κάθε σώφρον άνθρωπος το ίδιο θα έκανε...
-
Για την Kappa 2.0T με τα 220 δεν εχει καμια μετρηση, αλλα η 166 vs την K2.0T με τα 205 δεν ειχε κανενα θεμα νομιζω...
Οδήγησα....