-
Να υπενθυμίσω σε όλους πως το θέμα λέγεται Οδήγησα. Επίσης να υπενθυμίσω στον Γρηγόρη Κίκιζα πως όταν συμπεριφέρεται όπως συμπεριφέρεται θα εισπράτει τα αντίστοιχα απο άλλους χρήστες. [Mod ]
-
Αυτοκίνητο λιμάνι, έγραψες Γιώργο. Νέα έκφραση σταθμός που θα μείνει.
Όσον αφορά τους σχολιασμούς σου αρκετές φορές μπάζουν πολύ, φάσκεις και αντιφάσκεις λίγο αλλά η περιορισμένη σου εμπειρία καλύπτεται, μερικά, από τον ενθουσιασμό σου. Μην προσπαθείς όμως να ακφράζεσαι δανειζόμενος δημοσιογραφικό στυλ γνώστη, θα ταίριαζε καλύτερα να χρησιμοποιήσεις πιο χαλαρό στυλ ανάλογο της ηλικίας σου. Άλλωστε οι κριτικές πάντα προσωπικές και υποκειμενικές είναι. Λίγοι νομίζω έχουν την εμπειρία για συγκρίσεις και την αντικειμενικότητα για κάτι παραπάνω. Καλό θα ήταν τουλάχιστον όποιος γράφει να κάνει και μια μικρή παράγραφο με τους περιορισμούς του. Πχ εγώ θα έλεγα ότι τώρα έχω αυτό, είχα αυτό κι αυτό, εκτιμώ το μεγάλο χώρο αποσκευών και ότι έχω ελάχιστη εμπειρία από προσθιοκίνητα... Δεν μειώνεσαι ούτε εσύ ούτε τα γραφόμενά σου, βοηθιέται όμως ο αναγνώστης να καταλάβει σε σχέση με τι συγκρίνεις κάτι και να αποφασίσει πως θα αξιολογήσει τα σχόλιά σου. Σίγουρα κάποιοι θα έχουν παρόμοιους περιορισμούς και για αυτούς θα έχει ιδιαίτερα μεγάλη αξία που κι εσύ τα βλέπεις με τα ίδια 'γυαλιά'.Θεωρώ ατυχή και ασήμαντα τα σχόλια που προκύπτουν από σύγκριση συμβατικού επιβατικού αυτοκινήτου με SUV. Αναφέρομαι σε σχόλια σαν κι αυτά που προέκυψαν κατά τον σχολιασμό Q5 σε σχέση με Α5 και DS3 σε σχέση με QQ. Όσοι δεν θεωρούν ακόμα αυτονόητο ότι σε τομείς όπως σχέση μετάδοσης, αεροδυναμική, κλίσεις, οδική συμπεριφορά κλπ τα περισσότερα SUV υστερούν σε σχέση με τα περισσότερα ας πούμε αντίστοιχα συμβατικά αυτοκίνητα να ξέρουν ότι επιδεικνύουν μια αθωότητα που μου προκαλεί μειδίαμα....
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...και DS3 σε σχέση με QQ. Όσοι δεν θεωρούν ακόμα αυτονόητο ότι σε τομείς όπως σχέση μετάδοσης, αεροδυναμική, κλίσεις, οδική συμπεριφορά κλπ τα περισσότερα SUV υστερούν σε σχέση με τα περισσότερα ας πούμε αντίστοιχα συμβατικά αυτοκίνητα να ξέρουν ότι επιδεικνύουν μια αθωότητα που μου προκαλεί μειδίαμα....Αποδεκτό και απο μένα ένα μικρό αθώο χαμόγελο! Ουδεμία σύγκριση δεν υπήρξε (πως θα μπορούσε άλλωστε) μεταξύ DS3 και Qashqai. Παραλληλισμός μόνο (ή καλύτερα, μου έδωσε αφορμή για παραπονο) και αυτό σε σχέση με το δικο μου καθημερινό αμαξι σε κάποια τεχνικά θεματα που θα το έκαναν καλύτερο και όχι 'DS3'. Φυσικά αντιλαμβάνεσαι ότι αντιλαμβάνομαι πως ειναι δυο εντελώς διαφορετικά αυτοκίνητα.
Τρία κοινά έχουν μονο και αυτα χωρίς καμια απολύτως ουσία. Το Ελληνικό κράτος που τα θεωρεί και τα δύο 1600 κυβικά (με ίδιο τεκμήριο), κοστίζουν περίπου το ίδιο και με την γενική εννοια του όρου ειναι 'αυτοκίνητα'! -
Ο χρήστης Κίκιζας Γρηγόρης έγραψε:
Greg εχεις οδηγησει και Ε39 528 και 523 και 166 και 164 και Κ ?
Ειχα την χαρα να οδηγησω πριν μερικα χρονια την Ε39 528i. Δεν λεει κατι αυτο για την συγκεκριμενη συζητηση ομως, ακομα και εαν τα ειχα οδηγησει ολα.
Τα σοβαρα reviews της εποχης εχουν και τις απαραιτητες μετρησεις, αλλα και τις καταγεγραμμενες διαπιστωσεις, ωστε να γινει αντιληπτο, -σε οποιον θελει και δεν τρολλαρει-, ποια απο τα αυτοκινητα της συγκεκριμενης κατηγοριας, υπηρξαν καλυτερα απο καποια αλλα.ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΑΠΟΨΗ που να μην βγαίνει από 'ονειρεμένες διαδρομές' έχεις?
-
Edit [mod]
-
Και μετά το ευχάριστο 'οδηγικό' διάλειμμα από τον έντυπο τύπο, ας πάμε σε κάτι εντελώς διαφορετικό!
Είχα πολλά χρόνια να οδηγήσω δίτροχο και η εμπειρία μου σταματούσε σε φυσιολογικές μηχανές από 125 κ.εκ και άνω, και πάντα με ταχύτητες και συμπλέκτη.
Παπάκι έχω οδηγήσει 2 φορές και γενικώς τα απεχθάνομαι, δεν κατάφερα να μάθω ν' αλλάζω φυσιολογικά ταχύτητα, ενώ το μόνο πλεονέκτημα που του βρήκα ήταν η απίθανα χαμηλή κατανάλωση.
Κάποια στιγμή οδήγησα ένα Piaggio Typhoon 125 που με εντυπωσίασε με το γκάζι του, αλλά με κατατρόμαξε με τους μικρούς τροχούς και το τιμόνι που νόμιζα πως ήταν στον αέρα!Το ΣΚ που πέρασε, ήμουν για μπανάκι στην Αίγινα και επειδή το αυτοκίνητο ήθελε 50+ € για το πήγαινε έλα, πήγαμε με την μου άνευ οχήματος με σκοπό να χρησιμοποιήσουμε τα τοπικά λεωφορεία (μπλιαχ! ). Φτάνοντας στο λιμάνι, είδα την πινακίδα Rent a Car και από κάτω μηχανάκια και δεν το σκέφτηκα και δεύτερη φορά!
Peugeot Trekker λοιπόν το όχημα, με άγνωστο αριθμό χιλιομέτρων, 50 δίχρονα κ.εκ και κατάσταση μέτρια, αλλά αξιοπρεπή.
H φωτό είναι από το net, δεν είναι δικιά μου, αλλά για να πάρετε μια ιδέα!Αν και 50άρι, δεν είχε πρόβλημα να μας μεταφέρει 2 άτομα όπου χρειάστηκε (κυρίως από το λιμάνι της Αίγινας μέχρι την Πέρδικα και εκεί γύρω). Οι ανηφόρα το δυσκολεύει αν δεν πάρεις λίγη φόρα, αλλά κατά τ' άλλα ΟΚ. Η επιτάχυνση ήταν σαφώς καλύτερη από την επιβράδυνση, γιατί σαν κάθε νοικιάρικο που σέβεται τον εαυτό του, το εμπρός φρένο ήταν σαν να μην υπήρχε για να αποφεύγονται οι άσχημες χύμες!
Ευτυχώς που τα χιλιόμετρα που έπιανε ήταν λίγα, οπότε επαρκούσε το πίσω φρένο, με το εμπρός να εκτελεί επικουρικό ρόλο. Βέβαια, σαν κλασικός μηχανόβιος, στην αρχή πάλευα πρώτα με το εμπρός, αλλά μάταια!
Αυτό που δεν συνηθιζόταν με τίποτε ήταν οι μικροί τροχοί και η πολύ σκληρή ανάρτηση που έκαναν επίπονη την όλη διαδικασία πραγματικά! Έπρεπε να κινείσαι σε εντελώς λείο οδόστρωμα, κάθε μα κάθε μικρή ανωμαλία μπορούσε να σε στείλει αδιάβαστο!
Για να το νοικιάσεις μια στο τόσο, ΟΚ, αλλά απορώ με κάποιους που κινούνται καθημερινά με τέτοιους χάρους!
Δεν ξέρω πχ ένα Τ-max που μ'αρέσει τόσο πολύ, αν θα είχε αντίστοιχα προβλήματα, μάλλον όχι, αλλά και πάλι, δεν πρόκειται να φτάσει τον τρόπο που μια μηχανή περνάει πάνω από ανωμαλίες και σαμαράκια.
Αυτά. Την επόμενη φορά θα νοικιάσω καμιά διαφορετική μάρκα για να έχουμε υλικό να γράφουμε!
-
Πόσο τα νοικιάζουν αυτά;
-
το σκ ήμουν και εγώ αιγινα και νοικιασά ακριβώς το ίδιο σκουτεράκι...
έμεινα στην αγία μαρίνα οπότε οι ανηφόρες ήταν στο φόρτε τους... μετρημένο με gps δεν πέρναγε τα 20km/h
σε σχέση με παπί μεταφέρεις πολύ πράγμα πάντως...
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Πόσο τα νοικιάζουν αυτά;το σκ του αγιου πνεύματος που περιμένουν να κάνουν μπάζα τα είχαν 20 ευρα την μέρα...
ο κλασσικός ο σκατόγυφτας ο έλληνας
-
Ωραία παντοφλίτσα φοράς.
-
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ωραία παντοφλίτσα φοράς.Γιατι το πεντικιουρ παει πισω;!!
-
Ντροπή ρε, πώς την έκανες έτσι την κοπέλα;
-
Ανα χάθηκε σατυροι , μην δείτε άντρα με πεντικιουρ αμέσως να τον πείτε πουστη ...
-
Κανά κράνος (της πλάκας) έδιναν με την ενοικίαση;
-
αν δεις πίσω φαίνεται το ένα... οδηγάω μπόλικα χρόνια με κράνος και χωρίς αυτό νιώθω μεγάλη ανασφάλεια
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
αν δεις πίσω φαίνεται το ένα... οδηγάω μπόλικα χρόνια με κράνος και χωρίς αυτό νιώθω μεγάλη ανασφάλειαEτσι πρεπει, αυτος ειναι ο σωστος συλλογισμος γενικοτερα. Εχω και εγω συνηθισει απο μικρος παντα να βαζω ζωνη, οπου και να κινηθω, ακομα και για λιγα χλμ αποσταση. Αν καποια φορα αργησω λιγα λεπτα να βαλω ζωνη, αφου εχω ξεκινησει, νιωθω ενα περιεργο συναισθημα, σαν ξεβρακωτος ενα πραγμα... Οποτε στιγμιαι μετα απο αυτη την αισθηση, την βαζω αμεσως...(την ζωνη )
-
έτσι με έχει μάθει ο πατέρας μου από την στιγμή που επιασα τιμόνι και γκριπ αντίστοιχα...
δεν οδηγώ ποτέ χωρίς ζώνη ή κράνος και δεν συνοδηγεί κανείς μαζί μου χωρίς αυτά .-
-
Οδήγησα πριν λίγες ημέρες Οκτάβια RS5 με πρόγραμμα Revo που το πάει 280 περίπου άλογα και εξάτμιση από καταλύτη και πίσω 70αρα από Παπαδόπουλο.
Το αμάξι σκοτώνει, βέβαια έχει αρκετό lag, κάνει πολύ θόρυβο που δεν μου αρέσει και ως χροιά, αλλά, είναι προφανέστατο πως η μαμά ανάρτηση πια πρέπει να πεταχτεί στα σκουπίδια. Το αμάξι ΔΕΝ είναι καθόλου διασκεδαστικό έτσι όπως είναι, είναι κυνηγός πεζοδρομίων και σε κλειστά στροφιλίκια είναι πολύ μέτριο καθώς η ισχύς ξεφτυλίζει την ανάρτηση, τα λάστιχα (225/40/18) και τα ηλεκτρονικά (τρελή υποστροφή ακόμη και με προσπάθεια για υπερστροφική τοποθέτηση, ενώ η ρυθμισιμότητα με το γκάζι πάει περίπατο).
Συμπέρασμα: χωρίς άμεση αλλαγή σε ανάρτηση (αμο+ελατήρια) το αμάξι είναι ΧΑΛΙΑ και δεν κάνει ούτε για κόντρες (σηκώνεται όλο στον αέρα). -
δε βλέπεται η κοπελιά κ τη μαύρισες?
η μόνη βλακεία με αυτά τα μηχανάκια είναι ότι δουλεύουν τσίτα για να πανε κ μετά βρωμάς διχρονίλα.
παλιά τα νοικιάζαν χωρίς να εχεις καν δίπλωμα! ειχα ξεχάσει το δικό μου κ μου είχαν δώσει μόνο με την ταυτότητα
Οδήγησα....