-
Γράψε λάθος, σε όλα τα άλλα έπεσα μέσα πάντως
-
Η ουσία είναι ότι όλοι αποδεχόμαστε το να υπάρχουν προνόμια, όπως λεωφορεία, θέρετρα κλπ στους στρατιωτικούς, αλλά αυτά είναι ανταπόδοση για τις βάρδιες και τις μεταθέσεις. Επίσης δεχόμαστε να υπάρχουν και επιπλέον επιδόματα στον μισθό, ακόμα και κατοικίες στα νησιά και στα σύνορα, τις λέσχες και όλα τα υπόλοιπα.
Για του ΜΠΥδες που όντως συχνά είναι κοπρόσκυλα , όλοι έχουμε να πούμε κάποιες ιστορίες μεγαλειώδους ξυσίματος.
Οπως όμως ανέφερα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε τους στρατούς πριν 100 χρόνια, πριν 60 χρόνια πριν 30 χρόνια και σήμερα.
Στις προηγούμενες εποχές υπήρχαν πολλοί στρατεύσιμοι με μεγάλη διάρκεια θητείας και ο πόλεμος γινόταν αλλιώς.
Τώρα ο πόλεμος γίνεται συχνά εξ αποστάσεως, αλλά πάντα χρειάζονται έμπειρα στελέχη, που υπηρετούν για πολλά χρόνια.
Αρα εδώ μπαίνουν δύο θέματα.
Οι στρατεύσιμοι να έχουν χαλαρή θητεία και κάποια εκπαίδευση, ενώ οι μόνιμοι να είναι πραγματικά στελέχη και πάντα έτοιμοι.
Για αυτό με ενοχλούν οι υπέρβαροι, αλλά και αυτοί που τα ξύνουν επειδή από κελευστές έγιναν ανθυπασπιστές, ή σημαιοφόροι και δεν μπορούν να σηκώσουν το δαχτυλάκι τους και περιμένουν τα πάντα από τον στρατεύσιμο.
-
Οι στρατεύσιμοι πλέον ουσιαστικά είναι συντηρητές κτιρίων και τίποτα περισσότερο.
-
Συντήρηση είναι και το γόπινγκ, συντήρηση είναι και το βάψιμο και το φόρτωμα και ξεφόρτωμα καμιονέτας.
Οπως και να το κάνουμε για το πρώτο είναι όλοι ικανοί. Για τα άλλα δύο πρέπει να έχεις κάνει κάτι σχετικό στην ζωή σου, γιατί αλλιώς θα κινδυνεύσεις από ατύχημα και τραυματισμό.
-
@kkostask said in Μονόλογοι ...:
Οι στρατεύσιμοι πλέον ουσιαστικά είναι συντηρητές κτιρίων και τίποτα περισσότερο.
Οταν γινει πολεμος τοτε, οι στατευσιμοι να κατσουν στα κτιρια και να πανε οι μονιμοι στην μαχη
-
Ο πόλεμος δεν γίνεται από ανεκπαίδευτους. Πάνε οι εποχές που το πεζικό έκανε αέρα και έχανες κόσμο τζάμπα.
-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Ο πόλεμος δεν γίνεται από ανεκπαίδευτους. Πάνε οι εποχές που το πεζικό έκανε αέρα και έχανες κόσμο τζάμπα.
Αυτο ειπα κι εγω. Οι ανεκπαιδευτοι να κατσουν να φροντίσουν τα κτιρια, αφου αυτος ειναι ο ρολος τους
-
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
Ελπίζω οι αγαπητοί στρατιωτικοί του forum, να έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να παραδεχτούν αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.
Ότι δηλαδή η επιλογή να γίνει κάποιος στρατιωτικός, γίνεται λόγω της εξασφαλισμένης θέσης εργασίας-μισθού-σύνταξης που προσφέρει η απασχόληση στο Δημόσιο και μάλιστα από μικρή ηλικία.
Και ότι οι πιθανές δυσμενείς συνθήκες, μεταθέσεις, επικινδυνότητα είναι τμήμα της δουλειάς τους, το γνώριζαν πριν πάνε και είναι αποδεκτό και από την Ελληνική κοινωνία γι' αυτό το επάγγελμα. Και άρα δεν έχουν κανένα λόγο ούτε να το διαφημίζουν ούτε να γκρινιάζουν.Αν τα ανωτέρω είναι αποδεκτά, τότε όπως όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να θέτουν οποιοδήποτε αίτημα αφορά τη βελτίωση αποδοχών τους και των συνθηκών εργασίας τους. Για τις ιδιαιτερότητες της δουλειά τους όμως, δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν. Πάνω-κάτω τις ήξεραν, αν δεν ήθελαν να διάλεγαν άλλη δουλειά...
Όντως πολλοί το κάνουν για την εξασφάλιση. Πολλοί άλλοι όμως πιστεύουν σε αυτό που κάνουν, γιατί δεν είναι επάγγελμα, είναι λειτούργημα. Και οι μεν και οι δε όμως κινδυνεύουν να σκοτωθούν, αν γίνει καμία στραβή.
Φυσικά δεν διαμαρτύρεται κανείς (προσωπικά είμαι και κατά του συνδικαλισμού στις Ε.Δ.), απλά αναφέρουμε κάποια γεγονότα, που μπορεί ο άντρας που πήγε 10-20 μήνες για να υπηρετήσει την θητεία του να μην γνωρίζει και να μην τα είδε. Και είναι λογικό να μην τα ξέρει. Ο μέσος στρατεύσιμος βλέπει τον Λοχαγό του ή τον Επιλοχία του 1-2 ώρες την ημέρα και αυτό από μακριά. Δεν ξέρει ούτε τις υποχρεώσεις, ούτε τις πιέσεις που δέχονται αυτοί οι άνθρωποι. Και δεν είναι και υποχρεωμένος ο στρατεύσιμος να νοιάζεται για αυτά. Ο ένας είναι εκεί υποχρεωτικά, ο άλλος το επέλεξε ως επάγγελμα. Καμία αντίρρηση σε όλα αυτά. Όμως θα πρέπει να ξέρει ο κόσμος ότι η ζωή του Στρατιωτικού είναι πολύ δυσκολότερη από όσο νομίζει και δεν είναι όλη μέρα ξάπλωμα στα ΚΑΑΥ και στις ΛΑΦ... Φυσικά όλες οι θέσεις δεν είναι ίδιες, αλλά αν εξαιρέσουμε κάτι "βασιλικές" ειδικότητες (π.χ. Γεωγραφική Υπηρεσία, που πρέπει να σκιστείς στις σπουδές για να μπεις όμως), όλοι οι άλλοι στα ίδια λασπόνερα κολυμπούν...Δυστυχώς πάντως, αν τα πράγματα δυσκολέψουν, θα χρειαστεί να πολεμήσουν και οι στρατεύσιμοι, όπως κάνουν σήμερα και οι Ουκρανοί.
-
Η περιπτωσιολογία συνήθως δεν είναι σωστός οδηγός για να κρίνεις. Όταν όμως όοολοι οι "πολίτες" ξέρουν ο καθένας πολλές περιπτώσεις λούφας και παραλλαγής με ονοματεπώνυμο, τότε το πράγμα γενικευεται και δεν μιλάμε πια μόνο για εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
Έχω στον κύκλο μου και στρατιωτικό που στην κυριολεξία δεν έβγαινε οικονομικά η οικογένεια του με τον συνδυασμό μισθού μεταθέσεων και δεν ήταν σε ειδικότητα να συνταξιοδοτηθει απ τα 40κατι και παραιτήθηκε και μετανάστευσε. Αλλά μου έχουν κάνει παρέα πολλές φορές και στρατιωτικοί που διεκοπταν για πολλούς μήνες το λειτουργημα που λέγαμε πριν, για να απολαύσουν ξένοιαστοι τους μήνες άδειας επειδή γέννησε η γυναίκα τους...
Έτσι ή αλλιώς όμως ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί είναι παραπονούμενοι και θιγμενοι. Δεν έχω γνωρίσει ποτέ ούτε έναν να πει δόξα τω Θεώ, ούτε απ αυτούς που ζουν στα τζάμπα σπίτια του στρατού και τρώνε σχεδόν τζάμπα στα ΚΑΑΥ και απολαμβάνουν τζάμπα υπηρεσίες έχοντας τους στρατευσιμους σαν δωρεάν βοηθητικό προσωπικό.
Και για όλα τα δεινά που υπομένουν αγόγγυστα οι Στρατιωτικοί, φταίνε άλλοι Στρατιωτικοί, κι όχι γενικότερα η Πολιτεία και το κοινωνικό σύνολο. Εφόσον ο χώρος της απόλυτης ιεραρχίας λειτουργεί ως χώρος απόλυτης αναξιοκρατίας, ρουσφετολογιας, βύσματος, γλυψιματος κλπ. Όλες οι ποιότητες του Νεοέλληνα συμπυκνωμενες. -
Βρε Πηλιούριτς, δεν υπάρχουν "τσάμπα σπίτια του Στρατού". Πληρώνουν ενοίκιο στις ΣΟΑ (Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών). Χαμηλό μεν, ενοίκιο δε! Να είδες; Δεν ξέρετε και όμως κρίνετε. Γιατί το κάνετε; Ειδικά από Αριστερούς δεν περίμενα κάτι τέτοιο...
-
@realzeus said in Μονόλογοι ...:
Βρε Πηλιούριτς, δεν υπάρχουν "τσάμπα σπίτια του Στρατού". Πληρώνουν ενοίκιο στις ΣΟΑ (Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών). Χαμηλό μεν, ενοίκιο δε! Να είδες; Δεν ξέρετε και όμως κρίνετε. Γιατί το κάνετε; Ειδικά από Αριστερούς δεν περίμενα κάτι τέτοιο...
Εγώ αντιθέτως ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό περίμενα από τον οποιοδήποτε ντεμέκ αριστερό αγαπητέ…και αυτό το παραμυθάκι με τα δωρεάν σπίτια καταντάει αηδία. Θυμίζει περισσότερο Γκαίμπελς, λέγε λέγε κάτι θα μείνει. Ειδικά όταν τα σπίτια καλύπτουν το 3-4% των στελεχών. Πχ στην 50 υπήρχαν λιγότερα από 40 για 850 στελέχη.
-
Ποσο πληρώνουν δηλαδη? Για να μάθουμε και κάτι..
-
Εγώ αντιθέτως ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό περίμενα από τον οποιοδήποτε ντεμέκ αριστερό αγαπητέ…και αυτό το παραμυθάκι με τα δωρεάν σπίτια καταντάει αηδία. Θυμίζει περισσότερο Γκαίμπελς, λέγε λέγε κάτι θα μείνει. Ειδικά όταν τα σπίτια καλύπτουν το 3-4% των στελεχών. Πχ στην 50 υπήρχαν λιγότερα από 40 για 850 στελέχη.
Δεν θεωρώ ότι ο piliourits το έκανε επίτηδες. Λάθος ενημέρωση πιστεύω ότι είχε. Το πρόβλημα είναι η δηλητηρίαση που υπάρχει στην κοινωνία για οτιδήποτε Κρατικό.
Το ότι ο μέσος Υπαξ δεν είχε πρόσβαση σε ΣΟΙ, παρά μόνον αν οι Αξκοι δεν κάλυπταν όλες τις θέσεις, δεν θα το ξέρουν μάλλον οι φίλοι μας, οι πολίτες. Ο δε μέσος ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, μόνο τώρα είδε τέτοιο σπίτι. Το 2005 στο Πολύκαστρο, εγώ σαν Δκτης Ίλης με το ζόρι βρήκα σπίτι εκεί, και δεν το δέχθηκα τελικά.@gtsartsal said in Μονόλογοι ...:
Έχω φύγει πολλά χρόνια τώρα, οπότε δεν γνωρίζω σημερινές τιμές. Το 2005 ήταν κάπου 150-200 Ευρώ, αναλόγως με τα τετραγωνικά και τις παροχές. Τα καινούρια νομίζω και 300. Δεν το είχα ψάξει.
-
Δεν θεωρώ ότι ο piliourits το έκανε επίτηδες. Λάθος ενημέρωση πιστεύω ότι είχε. Το πρόβλημα είναι η δηλητηρίαση που υπάρχει στην κοινωνία για οτιδήποτε Κρατικό.
Το ότι ο μέσος Υπαξ δεν είχε πρόσβαση σε ΣΟΙ, παρά μόνον αν οι Αξκοι δεν πληρώνονταν όλες τις θέσεις, δεν θα το ξέρουν μάλλον οι φίλοι μας, οι πολίτες. Ο δε μέσος ΕΜΘ-ΕΠΟΠ, μόνο τώρα είδε τέτοιο σπίτι. Το 2005 στο Πολύκαστρο, εγώ σαν Δκτης Ίλης με το ζόρι βρήκα σπίτι εκεί, και δεν το δέχθηκα τελικά.@gtsartsal said in Μονόλογοι ...:
Έχω φύγει πολλά χρόνια τώρα, οπότε δεν γνωρίζω σημερινές τιμές. Το 2005 ήταν κάπου 150-200 Ευρώ, αναλόγως με τα τετραγωνικά και τις παροχές. Τα καινούρια νομίζω και 300. Δεν το είχα ψάξει.
Για ένα δυάρι 80τμ γύρω στα 250 με 280 συν θέρμανση και κοινόχρηστα.
-
Κατά τα άλλα τσάμπα σπίτια...
-
Θα ρωτήσω εδώ που είμαι πόσο πληρώνουν.
Αλλά αν τα 250 ευρώ είναι σε περιοχή που τα αντίστοιχα ιδιωτικά κάνουν 500, ε τότε κάτι είναι αυτό.
-
Ε προφανώς θα πρέπει να είναι φτηνότερα από τα ιδιωτικά. Αλλιώς ποιο το νόημα;
-
Ακριβώς αυτό .... Ποιο το νόημα φθηνότερου ενοικίου σε σχέση με άλλους εργαζομένους?
-
@gtsartsal said in Μονόλογοι ...:
Ακριβώς αυτό .... Ποιο το νόημα φθηνότερου ενοικίου σε σχέση με άλλους εργαζομένους?
Δεν ξέρω πολλούς άλλους εργαζομένους που να τους στέλνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τον Έβρο στην Ρόδο μέσα σε 2-3 χρόνια και μετά Πολύκαστρο;
-
@gtsartsal said in Μονόλογοι ...:
Δεν ξέρω πολλούς άλλους εργαζομένους που να τους στέλνουν ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ από τον Έβρο στην Ρόδο μέσα σε 2-3 χρόνια και μετά Πολύκαστρο;
Δεν νομίζω υποχρεωτικά να κατατάχθηκες?
Μονόλογοι ...