-
@criuser said in Μονόλογοι ...:
Πίλαφος ήταν ο συγκεκριμένος που λέω.
Αλλά γενικά υπήρχαν πολλοί μόνιμοι με κοιλιές που ήταν απαράδεκτο.Τρείς ντελιβεράδες και ένας περιπτεράς βάλανε τα γέλια περί επικινδυνότητας επαγγέλματος.. οι δύο είχανε και κοιλίτσα !
-
@realzeus said in Μονόλογοι ...:
Προφανώς στ ΤΘ είναι εντελώς διαφορετικά από ότι στο ΠΖ (αν και τώρα περιμένω τον kkkostas ναι διαφωνήσει), αλλά το να περνάει το άρμα πάνω από του στρατιώτες είναι στάνταρ εκπαίδευση σε όλο το ΝΑΤΟ.
Γιατί να διαφωνήσω? Ούτε ΠΖ ήμουν ούτε ΤΘ…
Διάβασα όλα τα σχόλια με την δέουσα προσοχή….όπως σε όλους τους εργασιακούς τομείς, έτσι και στους ένστολους ποτέ δεν είναι άσπρο μαύρο. Φυσικά υπάρχουν και οι άχρηστοι και οι παλιοχαρακτήρες και οι σωματικά ανίκανοι για οποιονδήποτε κάματο. Προφανώς κάποιες δραστηριότητες έχουν τον κίνδυνο τους, όπως και σε άλλες δουλειές. Είναι απλά τα πράγματα…
Δια, θυμάσαι το 08 το ατύχημα στην 50 ΕΜΑ? Την ώρα που ενημερώθηκε ο δκτης ήμουν στο γραφείο του για επιθεώρηση ΚΤ….τον λυπήθηκε η ψυχή μου, λιγότερο βέβαια από το παλικάρι που χάθηκε… -
@yem said in Μονόλογοι ...:
Δεν μηδενιζω τους ένστολους και ειδικά τους στρατιωτικους αλλά για κάθε μία άσχημη εργασιακή εμπειρία υπάρχει και ένα Ζούμπερι, για κάθε μία θυσία στο σώμα υπάρχει μια ΚΣΑΝ για κάθε πυρ και κίνηση στη βροχή υπάρχει και μια Κοπή.
Για τους πυροσβέστες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από 3 μήνες φωτιάς το καλοκαίρι. Θέλει άντερα να πηγαίνεις σε τροχαία και να ξεκολλάς μυαλά από παρμπρίζ.
Κατά τα άλλα όταν ακούω γκρίνια για βάρδιες και υπηρεσίες εκνευρίζομαι, σαν να γκρινιάζει ο σερβιτόρος που δουλεύει όρθιος και πάει δουλειά το βράδυ - Σ/Κ - αργίες.
Εγώ ήμουν τυχερός και είδα την "καλή" πλευρά του Στρατού πήγα ΕΛΔΥΚ και εκεί ήταν όλα προβλεπόμενα και σε αυθονία. Βέβαια Όποια γκρίνια υπήρχε την σκέπαζε ο διπλός μισθός της εθνοφυλακης... να τα λέμε και αυτά.Να ζητήσουμε συγγνώμη που υπάρχει το ΚΣΑΝ και δεν κουβαλάμε τα ανταλλακτικά ποδαράτο και όπου παραστεί ανάγκη δεν πάμε έχοντας το G3 παραμάσχαλα στο ΚΤΕΛ. Επίσης για την ΚΟΠΗ συγγνώμη που ο ιματισμός των στελεχών και των κληρωτών δεν είναι κατ' επιλογή απο τα διάφορα Mall και στις νήσους απο τα παραδοσιακά τουριστικά.
Τέλος τα διάφορα Ζουμπερι και λέσχες ανα την χώρα έγιναν και συντηρούνται με χρήματα,μερίσματα των μονίμων στελεχών!
Αν δεν γνωρίζετε,μην γράφετε ανακρίβειες βγάζοντας χολή για τις Ε.Δ. -
@spi_duster said in Μονόλογοι ...:
Απο τους ενστολους πραγματικα δυσκολη ειναι η δουλεια των αστυνομικων - ολο το χρονο
Οι μόνοι που κινδυνεύουν είναι οι ΔΙΑΣ. Όπως και να το κάνεις η μετακίνηση δικαβαλο και οι απαιτήσεις της ανεβάζουν εκθετικά τον κίνδυνο. Από εκεί και πέρα λυμένα χεράκια να γουσταρουνε οι ραβδουχοι, ειδικές τιμές σε πολλά μαγαζιά όλοι μαζί, φαγακι σε συμβολικες τιμές και τσάμπα μετακίνηση με τα ΜΜΜ. Οσοι είναι στα επίσημα ειδικα δουλεύουν 1-2 μέρες τη βδομάδα και ανάλογα τον πολιτικό που συνοδεύουν έχουν και τα 5στερα τους...και βέβαια γνωριμιες, γνωριμιες και γνωριμιες.
-
@ggab said in Μονόλογοι ...:
Δεν μηδενιζω τους ένστολους και ειδικά τους στρατιωτικους αλλά για κάθε μία άσχημη εργασιακή εμπειρία υπάρχει και ένα Ζούμπερι, για κάθε μία θυσία στο σώμα υπάρχει μια ΚΣΑΝ για κάθε πυρ και κίνηση στη βροχή υπάρχει και μια Κοπή.
Για τους πυροσβέστες τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από 3 μήνες φωτιάς το καλοκαίρι. Θέλει άντερα να πηγαίνεις σε τροχαία και να ξεκολλάς μυαλά από παρμπρίζ.
Κατά τα άλλα όταν ακούω γκρίνια για βάρδιες και υπηρεσίες εκνευρίζομαι, σαν να γκρινιάζει ο σερβιτόρος που δουλεύει όρθιος και πάει δουλειά το βράδυ - Σ/Κ - αργίες.
Εγώ ήμουν τυχερός και είδα την "καλή" πλευρά του Στρατού πήγα ΕΛΔΥΚ και εκεί ήταν όλα προβλεπόμενα και σε αυθονία. Βέβαια Όποια γκρίνια υπήρχε την σκέπαζε ο διπλός μισθός της εθνοφυλακης... να τα λέμε και αυτά.Να ζητήσουμε συγγνώμη που υπάρχει το ΚΣΑΝ και δεν κουβαλάμε τα ανταλλακτικά ποδαράτο και όπου παραστεί ανάγκη δεν πάμε έχοντας το G3 παραμάσχαλα στο ΚΤΕΛ. Επίσης για την ΚΟΠΗ συγγνώμη που ο ιματισμός των στελεχών και των κληρωτών δεν είναι κατ' επιλογή απο τα διάφορα Mall και στις νήσους απο τα παραδοσιακά τουριστικά.
Τέλος τα διάφορα Ζουμπερι και λέσχες ανα την χώρα έγιναν και συντηρούνται με χρήματα,μερίσματα των μονίμων στελεχών!
Αν δεν γνωρίζετε,μην γράφετε ανακρίβειες βγάζοντας χολή για τις Ε.Δ.Και σιγά τις απολαβές σε είδος που απολαμβάνουν ελάχιστοι…
Για ποιον ιματισμό μιλάς? Αυτόν που πληρώναμε από την τσέπη μας? Για ποια θέρετρα? Μια φορά στα 25 χρόνια δεν το λες και παροχή…και μην πούμε για τα σπίτια…ποτέ… -
Εμ, γι'αυτό ΣΔΙΤ, το voucher σας σε διαμονή και παραθερισμό για να κινειται η οικονομία...
Αλλά κάποια αβγά δεν πρέπει να σπάνε. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν απευθύνομαι στα στελέχη των ΕΔ αλλά στην ΝΔουλα και στους απανταχού ιεροκήρυκες του αντι-ΔΥισμου.
Ερώτηση ggab, η πρώην βάση στη Σύρο που πληρώνεις 100€/2βδομαδες για διακοπές (μόνο για υπαξιωματικους) είναι "όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε";
-
Ελπίζω οι αγαπητοί στρατιωτικοί του forum, να έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να παραδεχτούν αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.
Ότι δηλαδή η επιλογή να γίνει κάποιος στρατιωτικός, γίνεται λόγω της εξασφαλισμένης θέσης εργασίας-μισθού-σύνταξης που προσφέρει η απασχόληση στο Δημόσιο και μάλιστα από μικρή ηλικία.
Και ότι οι πιθανές δυσμενείς συνθήκες, μεταθέσεις, επικινδυνότητα είναι τμήμα της δουλειάς τους, το γνώριζαν πριν πάνε και είναι αποδεκτό και από την Ελληνική κοινωνία γι' αυτό το επάγγελμα. Και άρα δεν έχουν κανένα λόγο ούτε να το διαφημίζουν ούτε να γκρινιάζουν.Αν τα ανωτέρω είναι αποδεκτά, τότε όπως όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να θέτουν οποιοδήποτε αίτημα αφορά τη βελτίωση αποδοχών τους και των συνθηκών εργασίας τους. Για τις ιδιαιτερότητες της δουλειά τους όμως, δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν. Πάνω-κάτω τις ήξεραν, αν δεν ήθελαν να διάλεγαν άλλη δουλειά...
-
@johanndelta said in Μονόλογοι ...:
Εμ, γι'αυτό ΣΔΙΤ, το voucher σας σε διαμονή και παραθερισμό για να κινειται η οικονομία...
Αλλά κάποια αβγά δεν πρέπει να σπάνε. Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι δεν απευθύνομαι στα στελέχη των ΕΔ αλλά στην ΝΔουλα και στους απανταχού ιεροκήρυκες του αντι-ΔΥισμου.
Ερώτηση ggab, η πρώην βάση στη Σύρο που πληρώνεις 100€/2βδομαδες για διακοπές (μόνο για υπαξιωματικους) είναι "όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε";
Η βάση εξακολουθεί και υφίσταται αλλά υποστελεχωμένη,με αποτέλεσμα φυσικά και μικρότερες υποχρεώσεις/ευθύνες.
Έτσι το Π.Ν εκμεταλλεύτηκε τις κτιριακές εγκαταστάσεις ως παροχή για ολιγοήμερες διακοπές των υπαξιωματικών με μικρό αντίτιμο. Όσοι επιθυμούν κάνουν σχετική αίτηση και βάσει μοριοδότησης βγαίνουν οι δικαιούχοι. Βαθμός,χρόνια υπηρεσίας και αριθμός τέκνων δίνουν τα μόρια. -
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
Ελπίζω οι αγαπητοί στρατιωτικοί του forum, να έχουν το θάρρος και την ειλικρίνεια να παραδεχτούν αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι.
Ότι δηλαδή η επιλογή να γίνει κάποιος στρατιωτικός, γίνεται λόγω της εξασφαλισμένης θέσης εργασίας-μισθού-σύνταξης που προσφέρει η απασχόληση στο Δημόσιο και μάλιστα από μικρή ηλικία.
Και ότι οι πιθανές δυσμενείς συνθήκες, μεταθέσεις, επικινδυνότητα είναι τμήμα της δουλειάς τους, το γνώριζαν πριν πάνε και είναι αποδεκτό και από την Ελληνική κοινωνία γι' αυτό το επάγγελμα. Και άρα δεν έχουν κανένα λόγο ούτε να το διαφημίζουν ούτε να γκρινιάζουν.Αν τα ανωτέρω είναι αποδεκτά, τότε όπως όλοι οι επαγγελματικοί κλάδοι έχουν κάθε δικαίωμα να διεκδικούν και να θέτουν οποιοδήποτε αίτημα αφορά τη βελτίωση αποδοχών τους και των συνθηκών εργασίας τους. Για τις ιδιαιτερότητες της δουλειά τους όμως, δεν δικαιούνται να γκρινιάζουν. Πάνω-κάτω τις ήξεραν, αν δεν ήθελαν να διάλεγαν άλλη δουλειά...
Να το ακούτε το δεξί προσκυνημένο!
-
@andya3 said in Μονόλογοι ...:
Να το ακούτε το δεξί προσκυνημένο!
Μπράβο υπερήρωα, βάλε τους συναδέλφους σου στο σωστό δρόμο...
-
Αν δεν γνωρίζετε,μην γράφετε ανακρίβειες βγάζοντας χολή για τις Ε.Δ.Συγγνώμη δεν ζητάω από κανένα , δεν αναφέρθηκα στις δομές αυτές και στην "ΘΕΩΡΕΊΑ" λειτουργίας τους αλλά στο φιδιασμα που προσφέρουν σε άπειρους τεμπέληδες !
Στην ΚΣΑΝ δούλεψα σαν μαθητευόμενος το '98-'99 και τα είδα από μέσα και από την καλή πως δούλευαν οι "ένοπλοι" χειρότεροι όλων βέβαια εκεί ήταν το πολιτικό προσωπικό σε στρατιωτική δομή , τότες είχαμε χάρτινες κάρτες παρουσίας μέσα στο κψμ και ο πρώτος που έμπαινε χτύπαγε κάρτα και για άλλους 50.
Την παραγωγή της κοπής την πληρώνουν όλοι , αν η παραλλαγή κοστίζει απο ιδιώτη 20ε στην κοπή το κόστος βγαίνει πολλαπλάσιο γιατί υπάρχουν 50 που ράβουν για 100 και αυτοί ράβουν με ρυθμούς χελώνας με αποτέλεσα όλες αυτές οι εργατοώρες να μετακυλούν στο κόστος παραγωγής ΚΑΙ απο εκεί έχω προσωπική αποψη.
Στο Ζούμπερι δε , δεν έθιξα και πάλι την δομή και όλες αυτές τις αντίστοιχες δομές που καλά κάνουν και υπάρχουν αλλά έχουν μετατραπεί σε φωλιές αργόσχολων και σχολές φιδιάσματος . Εκεί ήταν ο κουμπάρος μου πυρασφάλεια - κλαίω απο τα γέλια - ... ξέρεις στο καμαράκι δίπλα στην "κλειδωμένη" πόρτα των μαγειρείων!
Μην θυμηθώ παιδικό φίλο στην αεροπορία εκπαιδευτής Κ9 με 4 * 36ωρες βάρδιες τον μήνα και τίποτα άλλο .
Για αυτό ξαναλέω λιγότερο άκομψα τώρα : για τον κάθε ένα Στρατιωτικό που μπήκε στο σώμα γιατί το γούσταρε υπάρχουν δέκα που πήγαν για τα ένσημα απο την σχολή - το σίγουρο μεροκάματο και την γρήγορη σύνταξη , κάτι δίνεις κάτι παίρνεις -
Όχι εγώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη που υπάρχουν λεωφορεία,κέντρα ψυχαγωγίας και λοιπές δομές!
-
Όχι εγώ πρέπει να ζητήσω συγγνώμη που υπάρχουν λεωφορεία,κέντρα ψυχαγωγίας και λοιπές δομές!
Φαντάσου να βγει κανείς να μιλήσει για συνδικαλιστικα προνόμια των μονίμων των ΕΔ που ζουν καλά εις βάρος των φορολογουμενων που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει...
-
Η Ελληνική κοινωνία έχει αποδεχτεί την ύπαρξη μεγάλων ΕΔ για το μέγεθος της χώρας, λόγω του θέματος με την Τουρκία. Αφού είναι πολλοί και κοντά στο κράτος, είναι και μια ισχυρή κοινωνική ομάδα, με τις καβάτζες τους και τα προνόμιά τους.
Είχα γράψει όμως παλαιότερα ότι πρέπει να κρατάνε τη μπάλα χαμηλά. Γιατί ειδικά την τελευταία 10ετία με την κρίση ο κόσμος έχει περάσει και συνεχίζει να περνάει δύσκολα. Σε εποχές παχιών αγελάδων κανείς δεν έδινε σημασία.
Που 'σαι admin, μη μου γράψεις κάνα ραβασάκι πάλι. Τα 'χουμε ξεκαθαρίσει αυτά νομίζω... -
Εδώ έχεις ένα δίκιο γιατί στον πρόλογο έγραψα "Συγνώμη δεν ζητώ απο κανένα" , ήθελα να γράψω "Δεν ζήτησα να μου πει κανένας συγνώμη ".
ααα Ξέχασα πριν 10 χρόνια που δούλευα στην εστίαση είχα για συνάδελφο έναν του ΠΝ ηλεκτρολόγος στα Hovercraft , ναι σε εκείνα τα Ρώσικα που ήταν παροπλισμένα στην Σαλαμίνα , έτρωγε μεγάλο πήξιμο που 2 χρόνια το έριξαν μιά φορά στην θάλασσα και στον γυρισμό σκίσανε την ποδιά και έκατσαν για πάντα στο λιμάνι .
Βέβαια αυτά θεωρούνται μάχιμα χρόνια σε καράβι και μετράνε αλλιώς .
Έπαιρνε και επίδομα μετακίνησης για να πηγαίνει στην δουλειά του με το δικό του μεταφορικό ασχέτως αν έπαιρνε το υπηρεσιακό . -
Εδώ έχεις ένα δίκιο γιατί στον πρόλογο έγραψα "Συγνώμη δεν ζητώ απο κανένα" , ήθελα να γράψω "Δεν ζήτησα να μου πει κανένας συγνώμη ".
ααα Ξέχασα πριν 10 χρόνια που δούλευα στην εστίαση είχα για συνάδελφο έναν του ΠΝ ηλεκτρολόγος στα Hovercraft , ναι σε εκείνα τα Ρώσικα που ήταν παροπλισμένα στην Σαλαμίνα , έτρωγε μεγάλο πήξιμο που 2 χρόνια το έριξαν μιά φορά στην θάλασσα και στον γυρισμό σκίσανε την ποδιά και έκατσαν για πάντα στο λιμάνι .
Έπαιρνε και επίδομα μετακίνησης για να πηγαίνει στην δουλειά του με το δικό του μεταφορικό ασχέτως αν έπαιρνε το υπηρεσιακό .Χωρίς διάθεση αμφισβήτησης, ποτέ μα ποτέ δεν έχω ακούσει για επίδομα μετακίνησης…μήπως είναι από τα γνωστά «φίδια» που λένε και οι ναυταίοι?
-
Πολύ πιθανό και να έπαιρνε και να μην έπαιρνε . Οι του ΠΝ όντως είναι σαν τους ψαράδες και τους κυνηγούς χααχχαχαχ
-
Μάλλον εννοείτε τα οδοιπορικά έξοδα μετακίνησης. Ανάλογα την έδρα εργασίας και που τελικά πήγαινε κάθε μέρα.
-
Τα πάγια οδοιπορικά ήταν ένας ακόμα -επιδοματικός-τρόπος εφεύρεση να δώσουν χρήματα και ήταν ανάλογος του τόπου που υπηρετούσες και τον βαθμό που έφερες...και φυσικά για λόγους δικαιοσύνης αυτοί που υπηρετούσαν στο ΓΕΕΘΑ - και όχι στο ΓΕΣ ή το ΓΕΝ- έπαιρναν περίπου τα διπλάσια...
Βέβαια όταν μιλάμε για ευρύτερο δημόσιο τομέα, όταν οι άλλες υπηρεσίες/ΔΕΚΟ έπαιρναν 30-50 ευρώ οι ένστολοι έπαιρναν...10 μεικτά.
Και να μην ξεχάσουμε ότι μέχρι το 1996 πήγαινες σκηνάκια και πλήρωνες το φαγητό σου...αν δεν μάζευε ο σιτιστής τα χρήματα δεν έφευγες από το βουνό.
Προσοχή, μιλάμε για τα πάγια και όχι για πλεύσιμα ή πτητικά. -
Έπαιρνε και επίδομα μετακίνησης για να πηγαίνει στην δουλειά του με το δικό του μεταφορικό ασχέτως αν έπαιρνε το υπηρεσιακό .Μη γράφεις ανακρίβειες. Κανείς ποτέ δεν πήρε οικονομικό βοήθημα για να πάει στην υπηρεσία του.
Μονόλογοι ...