-
Οι 60+ κάθονται σπίτι τους;
Δεν το νομίζω. Βγείτε μια βόλτα καθημερινή πρωί-μεσημ.-απόγευμα και θα δείτε.
Ποιοι ψωνίζουν,κρατάνε τα εγγόνια κ.τ.λ.; -
Πες το και στους φίλους σου. Όσο υπάρχουν ανεμνβολιαστοι σύμφωνα με καθηγητές και πανδημιολογους, τόσο περισσότερο υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξουν μεταλλάξεις που δεν θα τις πιάνουν τα εμβόλια. Κάποιες μπορεί να είναι πιο απαλές αλλά κάποιες πολύ θανατηφόρες.
Οπότε μπορείς να καταλάβεις ότι ο κάθε ανεμβολιαστος παραμένει σοβαρός κίνδυνος όχι μόνο για το σπίτι του αλλά ακόμα και για τον πλανήτη ολόκληρο.
Δυστυχώς έχουμε πανδημία, μακάρι να μην είχαμε ούτε πανδημία ούτε εμβόλια και να ζούσαμε όπως πριν. Η πραγματικότητα όμως απαιτεί από εμάς να προσαρμοστούμε.
Εφόσον ζούμε σε κοινωνίες και όχι μόνοι μας, έχουμε υποχρέωση να μην καταστρέψουμε την κοινωνία. Η πανδημία δίνει την δυνατότητα σε κάθε οργανισμό να αποτελέσει εφαλτήριο για καταστροφή της κοινωνίας. Δυστυχώς αυτο είναι το κύριο χαρακτηριστικό της.
Όπως δηλαδή όταν κατοικείς σε μια πολυκατοικία και δεν μπορείς να κόψεις κολώνες για να μεγαλώσεις το σαλονι σου, διότι επηρεάζει τη στατικότητα και το σπίτι του γείτονα, έτσι και τώρα πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους κανόνες.
Αν τις κόψεις έχεις νομικές συνέπειες ασχέτως αν σου ανήκει το διαμέρισμα και θεωρητικά θα μπορούσες να κάνεις ότι θέλεις. -
@panormus772 said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Οι 60+ κάθονται σπίτι τους;
Δεν το νομίζω. Βγείτε μια βόλτα καθημερινή πρωί-μεσημ.-απόγευμα και θα δείτε.
Ποιοι ψωνίζουν,κρατάνε τα εγγόνια κ.τ.λ.;και νομιζω οτι επισης πρεπει υποχρεωτικα να φορανε ζωνη. τι ειναι διαφορετικο?
-
Το κύριο επιχείρημα είναι η αυτοδιάθεση του σώματος.
Εντάξει υπάρχουν και άλλα επιχειρήματα τα οποία είναι γελοία και ανάξια λόγου.
-
@asep said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Γιατί να το κάνεις στους πάνω από 60 που κάθονται σπίτι τους και όχι σε άλλα επαγγέλματα που έχουν μεγάλη κινητικότητα.
Κάθονται ή δεν κάθονται αυτοί είναι που πεθαίνουν κατά κύριο λόγο. 8/10 θανάτους είναι 65 και άνω.
-
@fiverg said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για άνω των 60. Αλλιώς πρόστιμο (μικρό όμως). Επιτέλους... Δεν πάνε μην τυχόν και χαλάσουν το DNA τους...
Ο λόγος που έχουμε 100+ θανάτους την ημέρα είναι ακριβώς ότι έχουμε πιο γερασμένο πληθυσμό σε σχέση με τα υπολοιπα κράτη. Και όλο αυτό το μισό εκ 60ρηδων που δεν έχει εμβολιαστεί προσβλέπει σε lockdown όλων των υπολοίπων για να την βγάλει καθαρή. Έλεος!Είναι τόσο ανίδεοι, άσχετοι, εγωκεντρικοί, νάρκισσοι, που δεν μπορούν ούτε αυτό να καταλάβουν.
Ασχολούνται με θεωρίες συνωμοσιών για αλλαγη του dna και ταυτόχρονα καπνίζουν. Μιλάμε για τέτοιους τύπους.
-
Κάθονται ή δεν κάθονται αυτοί είναι που πεθαίνουν κατά κύριο λόγο. 8/10 θανάτους είναι 65 και άνω.
Έτσι είναι ο νόμος της φύσης, παλιότερα και στα 50 ήσουνα γέρος.
-
Στην φυση επιβιώνει αυτός που προσαρμοζεται.
Σε παρακαλω πες μου ότι τρολαρεις. Χάνω την εμπιστοσύνη μου στην ανθρώποτητα.
Χαχαχαχα -
@lap said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
Στην φυση επιβιώνει αυτός που προσαρμοζεται.
Σε παρακαλω πες μου ότι τρολαρεις. Χάνω την εμπιστοσύνη μου στην ανθρώποτητα.
ΧαχαχαχαΛες να τρολάρω δηλαδή, να το έχω κάνει ας πούμε και εγώ το εμβόλιο?
-
-
υπαρχει το πολυ ασχημο πραγμα με την πανδημια να πεθαινουν ανθρωποι και πλεον να μην δινουμε σημασια, σαν να εχει γινει μια καποια εκπτωση στην αξια της ζωης τους.
οι ανεμβολιαστοι εχουν πολυ μεγαλη ευθυνη για αυτο που συμβαινει καθως σιγονταρουν αυτην ακριβως την κατασταση. -
@gatoz said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
υπαρχει το πολυ ασχημο πραγμα με την πανδημια να πεθαινουν ανθρωποι και πλεον να μην δινουμε σημασια, σαν να εχει γινει μια καποια εκπτωση στην αξια της ζωης τους.
οι ανεμβολιαστοι εχουν πολυ μεγαλη ευθυνη για αυτο που συμβαινει καθως σιγονταρουν αυτην ακριβως την κατασταση.Έχουμε και πρωθυπουργό να φροντίσει σε αυτό που είναι και υπεράνω χρημάτων.
-
Ο αρχηγός των αντιεμβολιαστών Τράγκας ζει; Κάτι μαθαίνω ότι κόλλησαν οικογενειακώς και έχουν εξαφανισθεί; Κάνουν επανάσταση από το κρεββάτι;
Ζητάει αντισώματα;
Αν κάποιου από εδώ μέσα του περισσεύουν αντισώματα ας του πάει μερικά ή ας τα δώσει στον άλλο το παλουκάρι, τον Πετράκο να του τα δώσει.Τράγκας, Πετράκος και ΣΙΑ... μυαλά από τα λίγα. Δυσεύρετα.
-
-
Η υποχρεωτικότητα της χρήσης των ζωνών ασφαλείας στα αυτοκίνητα , είναι αντισυνταγματική ?
-
Καλημέρες,ας τρολλάρω κι εγώ. Κάποτε όλοι θα πεθάνουμε. Το θέμα είναι ότι όποιος πεθαίνει από κορονοϊό κατά κανόνα έχει πιάσει πρώτα θέση σε ΜΕΘ, αν βάλεις καμιά 20ριά μέρες νοσηλείας νασου καπάκι καμιά 60-100 Κ ευρώ που βέβαια ουδέποτε τα πλήρωσε σε εισφορές, άρα επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους. Θα γλυτώσει βέβαια το κράτος την σύνταξή του αλλά αν είναι κανένας κακομοίρης των 700 ευρώ, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του, θα μας έχει κοστίσει πολλαπλάσια. Βάλε και το ότι κρατώντας θέση σε ΜΕΘ την παίρνει από κάποιον άλλο (ίσως και με άλλο νόσημα), βάλε ότι φρακάρει όλο το σύστημα με γιατρούς/νοσοκόμους να πρέπει να ασχολούνται με την πάρτη του για να είναι αυτός ανέμελος κι ωραίος. Και σε αντιδιαστολή βέβαια με ζώνες και καπνίσματα και άλλα τέτοια ωραία, εδώ έχουμε πανδημία που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα ακουμπήσουμε τον ιό. Συνεπώς σωστα -κατά την άποψή μου- μπαίνει η υποχρεωτικότητα γιατί το κράτος αντί να ξοδεύει χρήμα σε νοσηλείες κουφιοκέφαλων ηλικιωμένων είναι καλύτερα να δώσει κανένα φράγκο σε κανένα νέο άνθρωπο να φτιάξει την ζωή του. Το δε πρόστιμο των 100 ευρώ είναι επιεικώς αστείο όταν χώρες με συστήματα υγείας "βράχους" ΄'οπως οι Αυστριακοί ετοιμάζονται για 7 χιλιάρικα, οι Γερμανοί συζητούν να τους φυλακίζουν κιόλας, οι Ιταλοί σου κόβουν κουστούμι χιλιάρικου αν μπεις σε ΜΜΜ χωρίς τεστ ή εμβόλιο κλπ.
-
Καλημέρες,ας τρολλάρω κι εγώ. Κάποτε όλοι θα πεθάνουμε. Το θέμα είναι ότι όποιος πεθαίνει από κορονοϊό κατά κανόνα έχει πιάσει πρώτα θέση σε ΜΕΘ, αν βάλεις καμιά 20ριά μέρες νοσηλείας νασου καπάκι καμιά 60-100 Κ ευρώ που βέβαια ουδέποτε τα πλήρωσε σε εισφορές, άρα επιβαρύνουν όλους τους υπόλοιπους. Θα γλυτώσει βέβαια το κράτος την σύνταξή του αλλά αν είναι κανένας κακομοίρης των 700 ευρώ, τι είναι ο κάβουρας, τι είναι το ζουμί του, θα μας έχει κοστίσει πολλαπλάσια. Βάλε και το ότι κρατώντας θέση σε ΜΕΘ την παίρνει από κάποιον άλλο (ίσως και με άλλο νόσημα), βάλε ότι φρακάρει όλο το σύστημα με γιατρούς/νοσοκόμους να πρέπει να ασχολούνται με την πάρτη του για να είναι αυτός ανέμελος κι ωραίος. Και σε αντιδιαστολή βέβαια με ζώνες και καπνίσματα και άλλα τέτοια ωραία, εδώ έχουμε πανδημία που σημαίνει ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα ακουμπήσουμε τον ιό. Συνεπώς σωστα -κατά την άποψή μου- μπαίνει η υποχρεωτικότητα γιατί το κράτος αντί να ξοδεύει χρήμα σε νοσηλείες κουφιοκέφαλων ηλικιωμένων είναι καλύτερα να δώσει κανένα φράγκο σε κανένα νέο άνθρωπο να φτιάξει την ζωή του. Το δε πρόστιμο των 100 ευρώ είναι επιεικώς αστείο όταν χώρες με συστήματα υγείας "βράχους" ΄'οπως οι Αυστριακοί ετοιμάζονται για 7 χιλιάρικα, οι Γερμανοί συζητούν να τους φυλακίζουν κιόλας, οι Ιταλοί σου κόβουν κουστούμι χιλιάρικου αν μπεις σε ΜΜΜ χωρίς τεστ ή εμβόλιο κλπ.
Να διασφαλίσει πρώτα ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες, δεν λέω τσιπάκια και τέτοια, παρενέργειες ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την καρδιά. Στο θέμα των ΜΕΘ συμφωνώ, αν είσαι ανεμβολίαστος και αρρωστήσεις να μην πάς στην ΜΕΘ, να μην σε δεχτούν καν στο νοσοκομείο και να πληρώσεις όλα τα έξοδα, αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με το πρόστιμο - χαράτσι.
-
Να διασφαλίσει πρώτα ότι δεν θα υπάρχουν παρενέργειες, δεν λέω τσιπάκια και τέτοια, παρενέργειες ειδικά αυτές που έχουν σχέση με την καρδιά. Στο θέμα των ΜΕΘ συμφωνώ, αν είσαι ανεμβολίαστος και αρρωστήσεις να μην πάς στην ΜΕΘ, να μην σε δεχτούν καν στο νοσοκομείο και να πληρώσεις όλα τα έξοδα, αυτό όμως δεν έχει καμιά σχέση με το πρόστιμο - χαράτσι.
Διασφάλιση για παρενέργειες δεν υπάρχει σε κανένα φάρμακο, ούτε καν στην ασπιρίνη και το depon. Γιατί, αν τυχόν και αρρωστήσει κανείς από οποιαδήποτε ασθένεια τον διασφαλίζει κάποιος από τις παρενέργειες των φαρμάκων που θα του δώσουν οι γιατροί; Τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας άραγε δεν τις γνωρίζουν οι ασθενείς με καρκίνο; Και όμως την κάνουν. Trial and error είναι κατά βάση παντού σε όλες τις σοβαρές ασθένειες, κανείς δεν εγγυάται ότι ένα φάρμακο που έχει συμπεριφορά Α στο 99% του πληθυσμού, δεν θα έχει συμπεριφορά Β σε κάποιον άλλο. Οπότε η συζήτηση είναι λίγο εκ του πονηρού. Τώρα να συζητήσουμε για τυχόν αποζήμίωση σε παρενέργειες, αυτό ναι, είναι λογικό.
-
Παίδες, το σωστό και καλό είναι να εμβολιαστούν όλοι.
Τα έχω ξαναγράψει, και τον ιό κόλλησα μήνες πριν τα εμβόλια και ξέρω τί είναι η ασθένεια αυτή, και το εμβόλιο το έκανα την 1η μέρα που ήταν διαθέσιμο στη περιοχή μου έξω απ' την πόλη μακριά, κι όχι όταν και όπου θα με βόλευε.Το να ποινικοποιείται όμως ο μη εμβολιασμός, δεν είναι το ίδιο σαν το πρόστιμο στη ζώνη ή το κράνος.
Θα ήταν το ίδιο, σαν να πληρώνουν πρόστιμο όσοι έχουν υψηλή χοληστερίνη και δεν παίρνουν το χάπι, ή για να το επεκτείνουμε οι χοντροί σαν εμένα κι όσοι τρώνε μπέργκερς και κοκορέτσια και επιβαρύνουν το ΕΣΥ που περηφανεύεται όταν το καταργεί ο Άδωνης...Κι εφόσον το εμβόλιο δεν ανακυρύσεται κοινωνικό αγαθό αλλά παραμένει προϊόν προς εμπορική συναλλαγή και κερδοφορία, θα έπρεπε να υπάρχει κι "εγγύηση καλής λειτουργίας" και αποζημίωση για τυχόν παρενέργειες και όλα αυτά τα εμπορικά...
-
@piliourits said in Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες:
.Θα ήταν το ίδιο, σαν να πληρώνουν πρόστιμο όσοι έχουν υψηλή χοληστερίνη και δεν παίρνουν το χάπι, ή για να το επεκτείνουμε οι χοντροί σαν εμένα κι όσοι τρώνε μπέργκερς και κοκορέτσια και επιβαρύνουν το ΕΣΥ που περηφανεύεται όταν το καταργεί ο Άδωνης...
Όχι piliou, δεν είναι το ίδιο, σε μια πανδημία θα κολλήσουν σχεδόν ΟΛΟΙ. Αυτό γενικά δεν έχει γίνει κατανοητό. Τα να τρως μπέργκερ και κοκορέτσια δεν σε στέλνει υποχρεωτικά στην ΜΕΘ, το να είσαι ανεμβολίαστος γέροντας με ένα σωρό παθήσεις, όταν κολλήσεις κορονοϊό θα σε στείλει. Εκεί είναι η διαφορά.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες