-
να σου πω, τελικα μου αρεσε αυτο που κανεις και λες. μην κανετε λοκνταουν ή να το κανετε προσχηματικα. το τζι 55 σε εμενα που ειμαι απο τα δυτικα τα προαστεια αλλα και του βουνου, παντα μου αρεσε αλλα του εβρισκα κουσουρια γιατι γιουρα ειχα νοτ. αμα κανετε λοιπον ετσι λεω να τη πεσω εγω στη γραφειαρα μου, να βαλω να τρεχουν αλλοι με τον κορωνοιο και οπως εχουν ανοιξει οι δουλειες μου στην υγεια να το παρω σε ασπρο μεταλλικο.
α, και εχω ενηλικα παιδια σε σχολες δημοσιες, πανεπιστημιακες, υγειονομικες, απο τις δυσκολες στις πανελληνιες. που απορουν με την ανευθυνοτητα γυρω τους. και που καθονται μεσα και δεν πανε σε καφεδακια με φιλους αν και εχουν την δυνατοτητα, τις γνωριμιες, τα μεταφορικα μεσα, τον κυκλο και κυριως την παρορμηση να το κανουν.
νικ ο μεγαλος σχεδον τελειωσε την βασικη 'αναγνωση' αυτο τον καιρο, τον τροφοδοτησα με τα δικα μου απο τοτε που ημουν μεσα. εκοψε γιατι εχει εξεταστικη τωρα και θελει να παρει υποτροφια μαζι με τη κοπελιτσα του για μετα την αδεια ασκησεως. αλλα τον χανουμε, παει λιγο πιο περα, δεν δεχεται, οπως καποτε και εγω, ηγεμονιες και αλαθητα στο κινημα.
-
wantone wrote:
Το 1999 μαλλον κολλησα γριππη σε ενα μερος τελειως μονος (σε ξενοδοχειο) και δεν πηγα στον γιατρο. Ημουν ανημπορος να σηκωθω απο τον καναπε για 2 μερες ουτε νερο δεν μπορουσα να παω στην κουζινα να πιω ποσο να φτιαξω μια σουπα η φαγητο. Μονος, παντως αντεξα και σε μερικες μερες το ξεπερασα.
Δεν ειναι πρωτη φορα που εχουμε δει κατι παρομοιο. Και πνευμονιες εχουμε δει πολλες. Ποτε βεβαια δεν εκλεισαν τον κοσμο μεσα για χρονια ενω αυτοι που αποφασιζουν μια χαρα πανε στην παρνηθα και στην Ικαρια για τσιμπουσι και ο Τσιπρας στην βιλα στο Σουνιο. Ειναι ψεματα ολα αυτα? Δεν υπηρχε η πνευμονια πριν απο το κορονα?
Πριν 22 έτη πόσο ετών ήσουνα; Ένιωθες ανήμπορος και κατεβεβλημένος,όμως ο κορεσμός σου στο οξυγόνο δεν έπεφτε στο 90% σε σημείο που να χρειάζεσαι υποστήριξη με οξυγόνο σε νοσοκομείο,δεν έκανες υγρό στον πνεύμονα που μπορεί να σου μείνει για όλη σου τη ζωή και τα 39άρια πυρετό να μην πέφτουν ούτε με 6 παρακεταμόλες τη μέρα.Συν ότι πολλοί που τα κατάφεραν,θα μείνουν ανάπηροι σε όλη τους τη ζωή (πολύ πιθανά -το απεύχομαι βέβαια-) και τα 9χρονα και 10χρονα που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ.
Πνευμονία είναι ένας αόριστος όρος.Η βακτηριακή πνευμονία (πνευμονιόκοκκος συνήθως),αντιμετωπίζεται με εμβόλια,αντιβίωση σαφώς καλύτερα,από τις άτυπες,ιογενείς πνευμονίες που είναι πολύ σοβαρότερες κι ακόμη και μετά την αποδρομή τους,έχει μελετηθεί ότι σε σημαντικό αριθμό ατόμων μειώνουν και το προσδόκιμο επιβίωσής τους.
Σε ότι αφορά τους πολιτικούς -όλων των αποχρώσεων- είναι αμόρφωτοι και βλ@μμένοι που είναι τόσο εθισμένοι στη δημόσια προβολή και στο εγώ τους,που αν φύγουν από το προσκήνιο αισθάνονται σαν τους ηθοποιούς όταν δεν παίζουν στο σανίδι κι αποσύρονται.Βέβαια υπάρχει κι η εξήγηση ότι αυτοί ότι και να γίνει έχουν πάρει τα μέτρα τους με τεστ ανά 12 ώρες,με εμβολιασμό από τους πρώτους κι αν γίνει η στραβή θα βρουν το καλύτερο κρεβάτι σε ΜΕΘ κ.τ.λ.
Αλλά ας το πάρουμε κι αλλιώς.Ξέρω καρδιολόγους και πνευμονολόγους που καπνίζουν.Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν ξέρουν πως το τσιγάρο κάνει κακό ή θεωρούν ότι τους κάνει και καλό; Όχι,απλά ο εθισμός είναι τέτοιος που δεν μπορούν να τον σταματήσουν.Κι όταν πάθουν κάτι (έμφραγμα,καρκίνο κ.ά.),λένε -όπως και πολλοί άλλοι- 'τώρα το σταμάτησα το τσιγάρο'.Μα τώρα πια είναι αργά... Έτσι και με τον ιο, όταν την πάθεις,μπορεί πλέον να μην υπάρχει δρόμος επιστροφής... (και δεν εννοώ μόνο το θάνατο,αλλά την επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση της υγείας σου).
Υ.Γ. +1 στον fiverg με έχει καλύψει σε πολλά θέματα και απαντήσεις.
δεν εχω κανενα φιλο που κολλησε κορονα αλλα εχω φιλους που μου ειπαν φιλοι τους το κολλησαν και ξερω και τα ονοματα τους. κανενας δεν ειχε σοβαρα συμπτωματα. τωρα δεν ειμαι γιατρος αλλα πιστευω σε περιπτωσεις θα κανει σοβαρη αρρωστια. Αλλα αυτο που περιεγραψες μηπως ειναι η μοναδικη αρρωστια? Γιατι δεν μας περιγραφεις και μερικες αλλες αρρωστιες;
καρδιολογους και αλλους γιατρους που καπνιζουν η κανουν πραγματα που ξερουν οτι δεν πρεπει απο θεμα υγειας τους θεωρω απο μη σοβαρους μεχρι καποιοι σοβαροι αλλα εχουν αδυναμιες/παθος και εν γνωση τους κανουν αυτο που κανουν. καθε ανθρωπος εχει διαφορετικο χαρακτηρα υπαρχουν καλοι γιατροι αλλα και κακοι γιατροι και μεχρι και απατεωνες γιατροι (με πτυχιο ή χωρις).
-
νικ ο μεγαλος σχεδον τελειωσε την βασικη 'αναγνωση' αυτο τον καιρο, τον τροφοδοτησα με τα δικα μου απο τοτε που ημουν μεσα. εκοψε γιατι εχει εξεταστικη τωρα και θελει να παρει υποτροφια μαζι με τη κοπελιτσα του για μετα την αδεια ασκησεως. αλλα τον χανουμε, παει λιγο πιο περα, δεν δεχεται, οπως καποτε και εγω, ηγεμονιες και αλαθητα στο κινημα.
Θα δει οτι ούτε αυτοί που διαβάζει δεχόντουσαν αλάθητα στο κινημα, όπως και το κίνημα το ίδιο. Οι ηγεμονίες δεν υπάρχουν, ηγέτες ναι, αλλά και αυτοί δεχονται έλεγχο, αλλά απο αυτούς που πρέπει και εκει που πρέπει και όχι με όλα στη φόρα.
Απορώ για το πως γινεται η εξεταστική μεσω τηλεδιασκεψης??? Η μαμα καλή δεν μου λέει (στο τμημα κλωστοϋφαντουργίας στο πρωην ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ)
-
Παιδιά υπήρξε ποτέ απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αθήνα ; Μιλάω για πέρυσι το Μάρτιο-Απρίλιο. Ή είναι δημοσιογραφίστικη παπάτζα ότι 'όπως στο πρώτο λοκντάουν θα επανέλθει το μέτρο'.
-
Παιδιά υπήρξε ποτέ απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αθήνα ; Μιλάω για πέρυσι το Μάρτιο-Απρίλιο. Ή είναι δημοσιογραφίστικη παπάτζα ότι 'όπως στο πρώτο λοκντάουν θα επανέλθει το μέτρο'.
Όχι δεν υπήρξε. Εντός Αττικής κανονικά οι μετακινήσεις, εγώ άλλαζα κανονικά δήμους (νόμιμα) σχεδόν καθημερινά.
-
Ρε σεις πατε καλα; Ο ΠΘ της χωρας, οι υπουργοι, οι βουλευτές μπορουν να πάνε οπου χρειάζεται για τη δουλειά τους οπως πάνε εκτός νομου και οι σχετικοι επαγγελματίες.
Το τσιμπουσι που πηγαν τα κομματοσκυλα ήταν φαουλ και ευθυνονται τα κομματόσκυλα.
Ακόμα και το μοτο κρος στην Παρνηθα ήταν σωστό γιατι η βόλτα στο υπαιθρο δεν θα επρεπε να απαγορεύεται...
-
δεν εχω κανενα φιλο που κολλησε κορονα αλλα εχω φιλους που μου ειπαν φιλοι τους το κολλησαν και ξερω και τα ονοματα τους. κανενας δεν ειχε σοβαρα συμπτωματα. τωρα δεν ειμαι γιατρος αλλα πιστευω σε περιπτωσεις θα κανει σοβαρη αρρωστια. Αλλα αυτο που περιεγραψες μηπως ειναι η μοναδικη αρρωστια? Γιατι δεν μας περιγραφεις και μερικες αλλες αρρωστιες;
καρδιολογους και αλλους γιατρους που καπνιζουν η κανουν πραγματα που ξερουν οτι δεν πρεπει απο θεμα υγειας τους θεωρω απο μη σοβαρους μεχρι καποιοι σοβαροι αλλα εχουν αδυναμιες/παθος και εν γνωση τους κανουν αυτο που κανουν. καθε ανθρωπος εχει διαφορετικο χαρακτηρα υπαρχουν καλοι γιατροι αλλα και κακοι γιατροι και μεχρι και απατεωνες γιατροι (με πτυχιο ή χωρις).
Kι εγώ ήξερα τον 1ο ξάδερφο του παππού μου κι έναν άλλο από το σόι της μάνας μου που κάπνιζαν σαν αράπηδες κι έφτασαν τα 95 τους.Tι σημαίνει αυτό; Μπορεί να στηριχθεί μελέτη σε δείγμα 10-20 ανθρώπων ότι αφού δεν έπαθαν κάτι από το κάπνισμα (ή και το αντίστροφο),για το ποιες είναι οι αληθινές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό; Και πριν 100 χρόνια έλεγαν πως η ισπανική γρίππη δεν είναι πανδημία και στο μετάξύ θέρισε μερικά εκατομμύρια. Oι περιπτώσεις που κάνουν σοβαρή νόσο τις ξέρεις; Ξέρεις αν εσύ ή εγώ που είμαστε εξωτερικώς φαινομενικά υγιείς,τι ανοσοποιητικό σύστημα έχουμε,πως θα αντιδράσει αυτό,πως είναι τα γονίδια μας;
Όσον αφορά το να περιγράψω άλλες αρρώστιες,τι σχέση έχει με τη συγκεκριμένη συζήτηση; Nαι,υπάρχει το έμφραγμα,σακχ.διαβήτης,εγκεφαλικά επεισόδια,αναιμία,περιτονίτιδα,κακοήθεις νεοπλασίες,σπονδυλοαρθρίτιδες,αποφρακτική πνευμονοπάθεια,ερυθηματώδης λύκος,θρομβοπενία κ.ά. Σε τι βοηθάει αυτό; Μόνο αν θες να υποστηρίξεις τον γνωστό ισχυρισμό ότι τις έχουμε αφήσει λόγω του ιού.Ακόμη κι έτσι να είναι -που είναι σε κάποιες περιπτώσεις- όταν δεν παίρνουμε στα σοβαρά τον κορονοιό,ναι θα γεμίσουν οι κλίνες στα νοσοκομεία,θα γεμίσουν οι μονάδες,τα χειρουργεία,γιατροί και νοσηλευτές που δεν θα προλαβαίνουν τα περιστατικά, με τα χείριστα αποτελέσματα για όλους τους ασθενείς,δηλαδή πιθανά για εμάς και κάποιον γνωστό μας. Επιπλέον,όταν πάθεις έμφραγμα,διαβήτη,εγκεφαλικό εν μέρει είναι και δικιά σου ευθύνη που δεν πρόσεξες την υγεία σου και σίγουρα δεν το μεταδίδεις και σε ανυποψίαστους άλλους.
Τους γιατρούς που καπνίζουν ή κάνουν πράγματα που δεν προσέχουν την υγεία τους, τους θεωρείς από ασόβαρους έως ότι το κάνουν από πάθος/αδυναμία.Και συμφωνούμε σ'αυτό κι εγώ αυτό έγραψα παραπάνω,ότι ο εθισμός δεν τους αφήνει να το κόψουν,αλλά -όπως και πάλι συμφωνούμε-,δε σημαίνει ότι είναι και σωστό και παράδειγμα προς μίμηση. Τους πολιτικούς,που είναι π@νάσχετοι σε οτιδήποτε,θε@τρίνοι,@ρχιτεμπ@λαροι, τους θεωρείς παράδειγμα προς μίμηση και αφού κάνουν κάτι,σημαίνει ότι ξέρουν περισσότερα και να το κάνουμε κι εμείς.Λοιπόν όπως ξαναείπα -κι είπαν κι άλλοι συμφορουμίτες-δύο είναι οι λόγοι.Αυτοί α) έχουν καλλυμένο τον κ@λ@ τους και β) είναι εθισμένοι -σε βαθμό σοβαρής ψυχ@σθένειας- στα φώτα της δημοσιότητας,να μην τους ξεχνάς,ότι βρίσκονται στο προσκήνιο,έχουν τα ηνία της χώρας,κοντά στο 'λαό' κι άλλες τέτοιες μπούρδες..
-
wantone wrote:
Kι εγώ ήξερα τον 1ο ξάδερφο του παππού μου κι έναν άλλο από το σόι της μάνας μου που κάπνιζαν σαν αράπηδες κι έφτασαν τα 95 τους.Tι σημαίνει αυτό; Μπορεί να στηριχθεί μελέτη σε δείγμα 10-20 ανθρώπων ότι αφού δεν έπαθαν κάτι από το κάπνισμα (ή και το αντίστροφο),για το ποιες είναι οι αληθινές συνέπειες του καπνίσματος στον οργανισμό; Και πριν 100 χρόνια έλεγαν πως η ισπανική γρίππη δεν είναι πανδημία και στο μετάξύ θέρισε μερικά εκατομμύρια. Oι περιπτώσεις που κάνουν σοβαρή νόσο τις ξέρεις; Ξέρεις αν εσύ ή εγώ που είμαστε εξωτερικώς φαινομενικά υγιείς,τι ανοσοποιητικό σύστημα έχουμε,πως θα αντιδράσει αυτό,πως είναι τα γονίδια μας;
Όσον αφορά το να περιγράψω άλλες αρρώστιες,τι σχέση έχει με τη συγκεκριμένη συζήτηση; Nαι,υπάρχει το έμφραγμα,σακχ.διαβήτης,εγκεφαλικά επεισόδια,αναιμία,περιτονίτιδα,κακοήθεις νεοπλασίες,σπονδυλοαρθρίτιδες,αποφρακτική πνευμονοπάθεια,ερυθηματώδης λύκος,θρομβοπενία κ.ά. Σε τι βοηθάει αυτό; Μόνο αν θες να υποστηρίξεις τον γνωστό ισχυρισμό ότι τις έχουμε αφήσει λόγω του ιού.Ακόμη κι έτσι να είναι -που είναι σε κάποιες περιπτώσεις- όταν δεν παίρνουμε στα σοβαρά τον κορονοιό,ναι θα γεμίσουν οι κλίνες στα νοσοκομεία,θα γεμίσουν οι μονάδες,τα χειρουργεία,γιατροί και νοσηλευτές που δεν θα προλαβαίνουν τα περιστατικά, με τα χείριστα αποτελέσματα για όλους τους ασθενείς,δηλαδή πιθανά για εμάς και κάποιον γνωστό μας. Επιπλέον,όταν πάθεις έμφραγμα,διαβήτη,εγκεφαλικό εν μέρει είναι και δικιά σου ευθύνη που δεν πρόσεξες την υγεία σου και σίγουρα δεν το μεταδίδεις και σε ανυποψίαστους άλλους.
Τους γιατρούς που καπνίζουν ή κάνουν πράγματα που δεν προσέχουν την υγεία τους, τους θεωρείς από ασόβαρους έως ότι το κάνουν από πάθος/αδυναμία.Και συμφωνούμε σ'αυτό κι εγώ αυτό έγραψα παραπάνω,ότι ο εθισμός δεν τους αφήνει να το κόψουν,αλλά -όπως και πάλι συμφωνούμε-,δε σημαίνει ότι είναι και σωστό και παράδειγμα προς μίμηση. Τους πολιτικούς,που είναι π@νάσχετοι σε οτιδήποτε,θε@τρίνοι,@ρχιτεμπ@λαροι, τους θεωρείς παράδειγμα προς μίμηση και αφού κάνουν κάτι,σημαίνει ότι ξέρουν περισσότερα και να το κάνουμε κι εμείς.Λοιπόν όπως ξαναείπα -κι είπαν κι άλλοι συμφορουμίτες-δύο είναι οι λόγοι.Αυτοί α) έχουν καλλυμένο τον κ@λ@ τους και β) είναι εθισμένοι -σε βαθμό σοβαρής ψυχ@σθένειας- στα φώτα της δημοσιότητας,να μην τους ξεχνάς,ότι βρίσκονται στο προσκήνιο,έχουν τα ηνία της χώρας,κοντά στο 'λαό' κι άλλες τέτοιες μπούρδες..
Εσυ ανεφερες το καπνισμα που ειναι ασχετο με το κορονα και με ρωτας εμενα? Εμενα δεν με ενδιαφερει αν καπνιζει ο καρδιολογος αρκει να κανει καλη δουλεια σε μενα και στην οικογενεια οταν τον χρειαστουμε (η ο χειρουργος στην δυσκολη αναγκη). Το προβλημα θα ειναι αν σου λεει οτι το καπνισμα δεν κανει κακο, εκει δεν θα ειναι σοβαρος. Εγω δεν καπνιζω παντως ποτε δεν καπνισα ουτε με ενδιαφερει.
Πνευμονιες κλπ ξερω γιατι εχω απωλεια στην οικογενεια απο αυτο γιαυτο μου κανει εντυπωση γιατι τοτε δεν ασχοληθηκαν καθολου. Εχεις καμμια εξηγηση για αυτο;
Εχω βρεθει σε πολλα νοσοκομεια και ΜΕΘ (γυρω στα 9) ξερω τι ειναι οι αρρωστιες και ο πονος επισης ξερω τους γιατρους και τις νοσοκομες εχω μιλησει και δει πολλους. Υπαρχουν πολλοι καλοι γιατροι στο ΕΣΥ. Αυτο που λεω και πριν το κορονα ο πονος ηταν καθημερινοτητα (σε νοσοκομειο πας αν εχει προβλημα) τοτε δεν τους ενοιαξε, τωρα τους ενοιαξε.
-
Aνέφερα το κάπνισμα ως παράδειγμα νόσου που επειδή κάποιος μπορεί να 'χει 2-3 συγγενείς που δεν έπαθαν τίποτα σοβαρό δεν θεωρούν επικίνδυνο το κάπνισμα,το ίδιο ισχυρίζονται μερικοί και για τον κορονοιό,πως αφού γνωρίζουν 2-3-5 φίλους ή γνωστούς που το πέρασαν ελαφρά,σημαίνει πως δεν είναι σοβαρό.
Κατ'αρχήν συλληπητήρια για τους συγγενείς σου που χάθηκαν από πνευμονία,αλλά εγώ ίσα-ίσα που είπα ότι είναι σοβαρή νόσος κι αν η βακτηριακή παλεύεται,οι υπόλοιπες μπορούν να είναι και θανατηφόρες.Όταν λες δεν ασχολήθηκαν καθόλου,ποιοι εννοείς; oι γιατροί,οι νοσηλευτές;
Ο πόνος κι η αρρώστια φυσικά κι είναι καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά κανείς όταν έχει την υγεία του (ούτε πολιτικός,ούτε ο κόσμος) δεν το υπολογίζει,παρα μόνο αν έχεις εσύ δικό σου άνθρωπο ή το περνάς ο ίδιος.Και τώρα με τον ιο,τους πολιτικούς τους ένοιαξε,γιατί παγκοσμίως συνοδεύεται απο οικονομική καταστροφή και καταστροφή της πολιτικής τους καριέρας.Το είπα και παραπάνω, ότι οι πολιτικοί είναι ότι πιο ανήθικο,ασόβαρο υπάρχει στην κοινωνία μας,οπότε δε μου λέει τίποτα ως παράδειγμα αυτά που κάνουν πως είναι σωστά για να τα ακολουθούμε κι υπόλοιποι. Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε σ'αυτό.
-
Διαβαζω αρκετα, απο μικρο παιδι, συζηταω πολυ με ανθρωπους που εχουν πολλες γνωσεις...
Πρωταγονιστω αε καυγάδες διοτι 1 περναω τον καιρο μου στο forum... ( μεγλαο λαθος και τοξερω, δες το ως εθισμο) και 2 απαντω σε οσους θεωρω οτι υπερβαλουν περα απο ενα οριο, και αυτοι απαντουν και γινεται τζερτζελος.
Τελος με εμενα.
Εσυ δεν έχεις καταλάβει οτι οι αμφιβολοες σου επηρεαζοθν ανθρωπους και την υγεια τους. Έχει διαφορά αππ τα να εκφραζει αποψη για τα λογιστικά οπως λες ή αν ενα αυτοκινητο πλεει ή δεν πλεει και πως το μετρουμε.
Αν δεν εχεις την κατάρτιση που απαιτείται και επιμένεις σε λογια του αερα σε ενα τοσο σημαντικο θεμα για την κοινωνια και τη χώρα , τοτε αυτο ειναι ανήθικο.
Μετα τη πανδημια πες ότι θες, ουτε που θα επρεπε να μας νοιαζει. Τις στιγμες τις κρίσης ομως που απαιτείται ομοψυχία και πειθαρχία το να λες οτι σου κατέβει στο κεφαλι ειναι επιζήμιο για ολους. Διοτι (δεν λεω για εσενα) οι βλακες ειναι απιστευτες περιπτώσεις κολλαν σε κατι και προκαλουν βλαβη στο κοινωνικο συνολο υπο συνθηκες πανδημίας
-
Aνέφερα το κάπνισμα ως παράδειγμα νόσου που επειδή κάποιος μπορεί να 'χει 2-3 συγγενείς που δεν έπαθαν τίποτα σοβαρό δεν θεωρούν επικίνδυνο το κάπνισμα,το ίδιο ισχυρίζονται μερικοί και για τον κορονοιό,πως αφού γνωρίζουν 2-3-5 φίλους ή γνωστούς που το πέρασαν ελαφρά,σημαίνει πως δεν είναι σοβαρό.
Κατ'αρχήν συλληπητήρια για τους συγγενείς σου που χάθηκαν από πνευμονία,αλλά εγώ ίσα-ίσα που είπα ότι είναι σοβαρή νόσος κι αν η βακτηριακή παλεύεται,οι υπόλοιπες μπορούν να είναι και θανατηφόρες.Όταν λες δεν ασχολήθηκαν καθόλου,ποιοι εννοείς; oι γιατροί,οι νοσηλευτές;
Ο πόνος κι η αρρώστια φυσικά κι είναι καθημερινότητα στα νοσοκομεία, αλλά κανείς όταν έχει την υγεία του (ούτε πολιτικός,ούτε ο κόσμος) δεν το υπολογίζει,παρα μόνο αν έχεις εσύ δικό σου άνθρωπο ή το περνάς ο ίδιος.Και τώρα με τον ιο,τους πολιτικούς τους ένοιαξε,γιατί παγκοσμίως συνοδεύεται απο οικονομική καταστροφή και καταστροφή της πολιτικής τους καριέρας.Το είπα και παραπάνω, ότι οι πολιτικοί είναι ότι πιο ανήθικο,ασόβαρο υπάρχει στην κοινωνία μας,οπότε δε μου λέει τίποτα ως παράδειγμα αυτά που κάνουν πως είναι σωστά για να τα ακολουθούμε κι υπόλοιποι. Δεν καταλαβαίνω που διαφωνούμε σ'αυτό.
Συγγνώμη δεν είναι 2-3-5 όπως λες, είναι εκατοντάδες πλέον τα γνωστά περιστατικά που τουλάχιστον γνωρίζω εγώ, που διαγνώστηκαν και δεν εμφάνισαν απολύτως τίποτα. Μιλάω για εμένα που λόγω δουλειάς συναναστρέφομαι με αρκετό κόσμο και επίσης μένω σε επαρχία που πρώτα μαθαίνουν όλοιι ποιός έχει covid και μετά ο ασθενής.
-
Αρα..... (πες το υπόλοιπο)
-
Ρε σεις πατε καλα; Ο ΠΘ της χωρας, οι υπουργοι, οι βουλευτές μπορουν να πάνε οπου χρειάζεται για τη δουλειά τους οπως πάνε εκτός νομου και οι σχετικοι επαγγελματίες.
Το τσιμπουσι που πηγαν τα κομματοσκυλα ήταν φαουλ και ευθυνονται τα κομματόσκυλα.
Ακόμα και το μοτο κρος στην Παρνηθα ήταν σωστό γιατι η βόλτα στο υπαιθρο δεν θα επρεπε να απαγορεύεται...
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια!
Γράφουμε απλά: **ΖΗΤΩ Η ΝΔ **
-
Εγώ πάντως συμπολίτες μου ξέρω ότι το λοκνταου το σερνικό δε πρέπει να μας σκιάζει. Άμα προσέχεις είσαι οκ και με το γκέικο. Εξάλλου 'αποταμιευουμε' οπότε σόου γουατ που ξανακλεισανε τα μαγαΖΑ.
Disclaimer προς το νέο φίλο μας: Μεροκαματιαζω ΝΔουλα και φίλους της ασταμάτητα since 2012.
(Το άλλο ηταν τόσο γκέικο που τις τελευταίες βδομάδες την αναγκαία μου μετακινηση εκτός νομού την κανω πια με το τρακοκιαοκτω φανταστείτε. Έτσι και αραιώσει το πραμα όπως στο πρώτο λοκνταουν ομως τώρα που ο Άγγλος έχει σχεδον ετοιμαστεί για το φετινό httc θα κουμπώσω go pro να έχω υλικο να θυμάμαι τι εκανα στα γεράματα...)
Τι καλός αυτός ο Κούλης, από Πέμπτη λέει η κωλοσφιξη, προλαβαίνω να πάω terra's sport να πάρω τη Leda. Θα πάρω Πηλιε όλα τα ραδιόφωνα να ζητάω το 'έξαψη' της Τοντοριντο...
ΥΓ: Το νου σας ρεμαλια, μη τη Μπεργκαμησουμε.
-
Θα διαβάσω πρώτα όλους τους τόμους μακροοικονομίας, μικροοικονομιας, ψυχολογίας της μάζας, σχετικές μελέτες και άρθρα από επίλεκτους επιστήμονες, στατιστική, αντιμετωπιση πανδημιων και κρίσεων και έπειτα ίσως αποκτήσω δικαίωμα να εκφέρω γνώμη και να αντικρούσω τις πάντα τεκμηριωμένες απόψεις σου.
-
Θα διαβάσω πρώτα όλους τους τόμους μακροοικονομίας, μικροοικονομιας, ψυχολογίας της μάζας, σχετικές μελέτες και άρθρα από επίλεκτους επιστήμονες, στατιστική, αντιμετωπιση πανδημιων και κρίσεων και έπειτα ίσως αποκτήσω δικαίωμα να εκφέρω γνώμη και να αντικρούσω τις πάντα τεκμηριωμένες απόψεις σου.
Ελεύθερος εε; Αν όχι, απλά ρώτα τη σύζυγο, όπως κάνουμε όλοι!
Μην αγριεύεσαι κι αρπάζεσαι με τον Lap...
Και άδικο να χει, τα ίδια κάνει!
Αν και μάλλον ένα δίκιο το χει στη προκειμένη περίπτωση, πλην του ότι θυμάται πως ζει σε Δημοκρατία κάθε 4 χρόνια, μέσα στο παραβάν του Εκλογικού Κέντρου... Όπως το χεις και συ για όλα αυτά που θα έπρεπε να, αλλά δεν θα έκανε ποτέ, μια δεξιά Κυβέρνηση που σέβεται την κληρονομιά της...
-
Οταν ο λαπ εχει αδικο ή κανει λαθος λεει συγνώμη εχω άδικο ή λαθος και ρωτα να μάθει. Το έχει κάνει αρκετες φορες.
Επισης ο λαπ ψηφίζει, τιμα τη δημοκρατία και σεβεται την επιλογη της πλειοψηφίας. Προεκλογικα διαφωνει, εξηγει με οσες περισσότερες πηγες μπορει την αποψη του και δινει συγχαρητήρια στον νικητή οταν δεν εισακουστεί. Χαιρεται, διοτι κερδιζει η δημοκρατία ασχετως αν η αποψεις του για το μελλον δεν βρισκουν και αλλους υποστηρικτές. Βλεπει μηπως εχει και καποιο λαθος. Δεν εχει τοβ αλαθητο οπως τον κατηγορουν αλλα τεχνηεντως το κρυβουν οι υπόλοιποι για τον εαυτο τους.
Μεχρι να ξαναερώτηθει η αποψη του μεσω των εκλογων, κριτικαρει στους τομεις που γνωριζει δυο πραγματακια, συζητα βλεπει τις συγκυρίες και ξανα ψηφίζει με χαρα και αναφωνεί και χρονια πολλα σε ολους την ημερα των εκλογων. Δεν χλευαζει την πολιτικη επιλογη του διπλανου του διοτι αυτο ειναι σαν να προσβάλλει την δημοκρατία. Δεν αντιδρα για να αντιδρα, δεν τρέφεται απο την αντίδραση. Δεν εχει αποψη σε ολα οπως λαθος πιστεύετε.
Υπαρχουν στιγμές που με τα ακρα κανει εξαιρεσεις και γινεται αγριος και προσβλητικός γιατι παντα υποστηριζει την υπαρξη ενος κοινου εδαφους αναμεσα στους ανθρωπους. Τα ακρα δεν προσφέρονται και ο λαπ τα μυριζει τα ακρα, τα καταλαβαίνει απο μακρυα.
-
Εγω που θελω παντρεμα φωφης με αλεξ... Δηδλαη τι ειμαι;;;. Λετε να ειμαι βλακας;;;;... Χμμμμμ
Βλακας και εγω... Οριστε.....Με βριζω...
-
Fiverg..
Εμενα με μπερδευει ο καθηγητης αυτος. Δεν ειναι ακριβως αυτο που λεει. Λεει να υπαρχει συγκεκριμένη μελέτη των κρουσμάτων και παρακολούθηση της ροης του ιου στους ανθρωπους. Το να κανουμε τυχαια εξετασεις σε τυχαίους δεν οδηγει κάπου. Μαλλον έχει δίκιο σε αυτο.
-
Dear Lap
αυτό που γράφεις με τόσο πολλά λόγια σε 3 παραγράφους, λέγεται απλώς ανοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας, και το ομόηχο 'συνενοχή' περιγράφει ακόμη καλύτερα την κατάσταση. Συνενοχή, καθώς αντί να στραφείς εναντίον αυτών που ευτελίζουν την έννοια της Δημοκρατίας στην Ελλάδα, απο-στρέφεσαι όσους ενεργά τους κατακρίνουν.
Το περιγράφεις λες και είναι κάποιο σπορ, όπου οι αντίπαλοι παίζουν σύμφωνα με απαράβατους κανόνες, εντός συγκεκριμένων ορίων του γηπέδου υπό την επίβλεψη διαιτητή που τιμωρεί κάθε παράβαση, οπότε εμείς μπορούμε να είμαστε θεατές μασώντας πασατέμπο μας στις κερκίδες για 4 χρόνια, μέχρι να αναδειχτεί ο νικητής. Ενώ πρόκειται για τις ζωές μας, 11 εκατομμυρίων ανθρώπων, σε ένα παιχνίδι που ο ευνοημένος παίκτης, ο έχων την εξουσία είναι ταυτόχρονα και διαιτητής και σε κάθε φάση αλλάζει τις γραμμές του γηπέδου, το ρολόι και τους κανόνες του παιχνιδιού όπως τον συμφέρει, με αντίπαλο και μονίμως χαμένο εμάς, την σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών.
Μέχρι να συνειδητοποιήσεις Λαπ πως δεν ζεις σε Δημοκρατία, αλλά σε μια Ολιγαρχία όπου ηγεμονεύουν κληρονομικώ δικαιώματι λίγες οικογένειες και κάθε 4 χρόνια δεν επιλέγεις Κυβέρνηση και κατεύθυνση της χώρας, απλά ποιανού σειρά είναι να συνεχίσει την εκμετάλλευση εκεί που σταμάτησε ο πατέρας του, θα χει περάσει η ζωή...
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες