-
Εγώ πάντως καραντίνα δεν βλέπω να υπάρχει πουθενά. Από το πρωί, μόλις βγήκε για τα καλά ο ήλιος, γίνεται της κ@ργιόλας έξω.
Πήγα έκανα και μία βόλτα και καλύτερα να μην περιγράψω για το τι γίνεται έξω.
Κλειστά σχολεία, κλειστές σχολές και όλοι οι υπόλοιποι παρατρεχάμενοι έχουν ξαμολυθεί έξω.
Και είναι ο άλλος στην τηλεόραση και λέει διαρκώς: 'Εμείς βράχος. Μένουμε σπίτι...'
Εντάξει για γέλια εντελώς όλη η κατάσταση.
Σπιτι μενει ο κοσμος που φοβαται, βασικα η μεσαια ταξη που πληρωνει και τους φορους. Σιγα σιγα θα την εξαφανισουν. Οι ρομα και οι (χωρις ελεγχο) μεταναστες ειναι ο νεανικος πληθυσμος που θελουν να εχουν.
-
ρομα? γυφτοι.
η καραντινα πρεπει να γινει μονιμη, οσοι εντασσονται και κοβουν τις μαλακιες εξω και καθε 1η και 15 στο τμημα για εξακριβωση μεχρι να αποδειξουν οτι σεβονται, αλλιως εγκλειστοι. ολοι τους.
οκ, ειναι ανθρωποι, εχουν δικαιωματα. οπως ολοι. και υποχρεωσεις. που δεν τις τηρουν. τωρα ας παρουν το δικαιωμα στην υγεια, η ανθρωπινη ζωη ειναι πανω απο συμπεριφορες, αλλα ας μπει επιτελους τελος στη παραβατικοτητα, τον σταρχιδισμο, την ασυνεπεια, την ασυστολη καταναλωση κοινωνικων ή οχι πορων. χωρις συνεισφορα στη κοινωνια και μονο με πληγες. και μαλιστα με κατα καιρους αβαντες για τα ψυχαλακια.
εντιτ.
δεν φτανει που θα πεθανουν οι ιδιοι, θα πεθανει και κοσμος εξαιτειας τους πολυς και θα καταστρεψουν και τα στατιστικα της χωρας που στην μετα κορωνη εποχη θα ειχαν καλη σημασια για την ανακαμψη του τουρισμου. οποτε κωλογυφτοι ως χαρακτηρισμος ειναι ο ορθος. μαντρωμα τωρα.
και ματαξανα εντιτ
τωρα μαντρα οπως στα συνορα και ολοι μεσα
και ακομη εντιτ
δεν περιγραφω αλλο.
που οκ, η πηγη σκατα και ο χαρδαλιας ηρωας μπορει να μην ειναι, αλλα δειτε ακροατηριο. οσο για τις αντιδρασεις τους για το μαντρωμα, ποιος αμφισβητει τη καφριλα τους. Μ-Ο-Ν-Ι-Μ-Η Μ-Α-Ν-Τ-Ρ-Α. και χωρις εξασφαλιση προμηθειων που ΕΓΩ πληρωνω.
χαχα καλο. εννοειται και οι προλεταριοι ρομα κλεφτες και ζητιανoι δικαιουνται το 800αρι γιατι δεν μπορουν να συνεισφέρουν στην κοινωνια οι ανθρωποι.
παντως για να καταλαβετε τι συμβαινει στον κοσμο ακομα και στην Αμερικη δινουν ταμειο ανεργειας σε ολο τον κοσμο ακομα και σε αυτους που δεν πληρωσαν ποτε εισφορες. Και εχεις και εκει και τους χαρτοπαικτες στο Λας Βεγκας να κανουν αιτηση για ταμειο. Let alone τρωγλοδυτες, hustlers etc.
-
Πραγματικά είναι κρίμα να παει στράφι όλη η προσπάθεια όλων μας και ο εγκλεισμός και οι οικονομικές συνέπειες γιατι δεν μπορουν να ελεγχθουν οι δυστροποι, οι μαγκες, οι γυφτοι και οι μετανάστες!
Καναμε τους μαλάκες ολοι απο φόβο και επειδή δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο κράτος και στη δημόσια υγεία! Και για μια φορά αυτή η ελλειψη εμπιστοσύνης μας βγηκε σε καλό!
Εκεί που έχουν εμπιστοσύνη ειδατε τι παθαίνουν.
Απλά ευκαιρία είναι πια να μπουν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ φραγμοι στην αλητεία μονιμως ανεξελεγκτων ομάδων κατοικων της χώρας!
Η αντιδραση Τσιόδρα και Χαρδαλιά στην ορμή των ΟΡΚ ήταν εμφανής και ίδια με την αντιδραση όλων μας απέναντι στη απιστευτη νοοτροπία 'γαμάω' που έχουν αποκτήσει τόσα χρόνια με την ανοχή του κράτους για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους.
Ταράξτε τους στη ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!
Τις επόμενες μερες θα μπει σε καραντίνα όλη η Λάρισα εξαιτίας τους ....και δεν μιλάμε πια για Εχίνους και Δαμασκηνιές αλλά για πόλη 100Κ κατοίκων
-
-
Τα λενε μονοι τους!
Ο παππους σταθηκε τυχερος που βγηκε στην καμερα γιατι του το πληρωνει λενε ο Μελισσαν το προστιμο και θα του δωσουν και διαρκειας....
Τι να κανει ομως και ο παππους; σηκωθηκε να παει να δει το γηπεδο λες και δεν μενουμε εμεις οι υπολοιποι μεσα για να μην κολλησει αυτός!
-
δεν περιγραφω αλλο.
που οκ, η πηγη σκατα και ο χαρδαλιας ηρωας μπορει να μην ειναι, αλλα δειτε ακροατηριο. οσο για τις αντιδρασεις τους για το μαντρωμα, ποιος αμφισβητει τη καφριλα τους. Μ-Ο-Ν-Ι-Μ-Η Μ-Α-Ν-Τ-Ρ-Α. και χωρις εξασφαλιση προμηθειων που ΕΓΩ πληρωνω.
+1000!! Και όταν γράφω την αλήθεια, κάτι μου λένε για ρατσισμό, ΒΑΝ κλπ. Τι άλλο δλαδή πρέπει να δούμε!?!? Και όπως λές Τεό, ΕΜΕΙΣ τα πληρώνουμε, γιατί?? Ποιός ο λόγος?
-
Τα λενε μονοι τους!
Ο παππους σταθηκε τυχερος που βγηκε στην καμερα γιατι του το πληρωνει λενε ο Μελισσαν το προστιμο και θα του δωσουν και διαρκειας....
Τι να κανει ομως και ο παππους; σηκωθηκε να παει να δει το γηπεδο λες και δεν μενουμε εμεις οι υπολοιποι μεσα για να μην κολλησει αυτός!
Για μένα ο παππούς αλλά και ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να έχει όποια κοσμοθεωρία θέλει για την δική του ζωή. Αν θεωρεί ότι 'έφαγε τα ψωμιά του' ή αν θεωρεί ότι αυτή η ζωή δεν έχει να του προσφέρει κάτι τότε καλά κάνει και τα πιστεύει.
Αλλά όλα αυτά να τα κρατήσει για τον εαυτό του και την δική του ζωή και όχι οι δικές του αποφάσεις ή πράξεις να επηρεάσουν την υγεία άλλων πολιτών.
Αυτό πιστεύω όχι μόνο για το θέμα του ιού αλλά και για άλλα περίεργα που βλέπουμε γύρω μας και μάλλον θεωρούνται φυσιολογικά.
π.χ. μου αρέσει το τσιγαράκι, θέλω κάθε 5 λεπτά να φουμάρω, δεν με ενδιαφέρουν οι άλλοι οπότε καπνίζω άνετα στο χώρο εργασίας. Φυσικά κανείς δεν τολμά να μου πει κάτι αφού έχω βύσμα που με έκανε προϊστάμενο και πλέον διατάζω τα στρατιωτάκια του τμήματος να είναι σούζα και να βγάλουν τον σκασμό.
α! και φορώ και μάσκα (είναι της μόδας) γιατί δεν θέλω να κολλήσω κορωνοϊό, αλλά για το τσιγαράκι θα την κατεβάσω.
-
Άσχετο, τόσο πρωί για δουλειά Θοδωρή σημερα ή ξέμεινε παρκαρισμενο το αγριοκάτσικο;
(Εγώ στο κλασσικό δρομολόγιο, ναι είχε αρκετή τροχαία αλλά ΟΚ . Μετα χαλαρουιτα Χαλκιδα σταματημα (Αθηναϊκες πινακιδες) αλλα η δουλεια ειχε γινει.
Ευχαριστώ Σχη Χαρδαλια για τον ανοικτό παραδρομο στο γυρισμό, είμαι αχάριστος τελικά, για μένα δουλεύεις...Τηγάνισε ο πατέρας μου κάτι κουτσομουρακια και ήρθαν Περιστέρι με το τάπερ ζεστό!
Ζουγκλαιοι η πίσω όψη του 'οδοφραγματος για τους απείθαρχους':
-
@plisimo
-
Φαινόταν
Καλά πέτυχα Χαλκίδα Land Cruiser στο στυλ και ηλικία του δικου σου, τρελα. Γύρω γύρω σχάρες, led μπάρα μπροστα στον ουρανό, εργάτη και λαστιχα 'τόσο-οσο' για τη δουλειά.
Ιδέα μου ή το πράγμα χαλαρώνει καπως εκ των πραγμάτων; Το έδωσε το σύνθημα ο Τσιοδρας, δεν κακό μισή ώρα περπάτημα με τήρηση των αποστάσεων, μη γίνουμε και 300 κιλά και ξοδευτεί ο εθνικός 4βλαξ...
-
Χαίρομαι που είμαστε όλοι καλά ...
Βολτίτσες σήμερα οι πολίτες , λογικό αφού η άνοιξη άργησε να έλθει...
Να δούμε σε κανένα μήνα που θα είμαστε...
-
-
-
Πάντως, λόγω καιρού προφανώς, αλλά βλέπω πολύ κόσμο τριγύρω στη γειτονιά να περπατούν/τρέχουν, κάνουν ποδήλατο. Και δεν είμαι ούτε σε κεντρικό σημείο, ούτε δίπλα στη θάλασσα όπως στο φάληρο. Αν ζεστάνει και άλλο, βλέπω να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα φουλ.
Επίσης στις λαικές, ότι να ναι. Φουλ από 60-70άρηδες, το 1/3 χωρίς γάντια ή μάσκα. Έχουν αυτοπεποίθηση πάντως. Και μετά λέμε ότι ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα. Έχουμε ελάχιστους νεκρούς για τη νοοτροπία μας.
-
Αν δεν πιάσεις το πρόσωπο σου και πλύνεις μετά τα χέρια σου σωστά, δεν υπάρχει πρόβλημα, ο ιός μπαίνει μέσα μας μόνο από την αναπνευστική οδό.
Η μάσκα μας προστατεύει μόνο όταν είμαστε κοντά σε άλλους που έχουν τον ιό και αναπνέουν , ή φτερνίζονται ή βήχουν κοντά μας, αν την φοράμε όλη μέρα είναι χειρότερα, ακόμα και οι ειδικοί αμφιβάλουν για την χρησιμότητα της όταν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Τα γάντια και η μάσκα είναι περισσότερο ψυχολογική ασφάλεια παρά ουσιαστική, με γνώση και προφύλαξη μια χαρά είναι και χωρίς γάντια / μάσκα, ο πανικός και η άγνοια είναι το χειρότερο, είναι αστείο που βλέπουμε ακόμα και οδηγούς στα ΙΧ τους με γάντια και μάσκα, ότι πιάνουν με τα γάντια το μεταφέρουν επάνω στο τιμόνι τους.
Τα γάντια τα φοράς στο σούπερ μάρκετ γιατί πιάνεις το καρότσι, αν το καρότσι έχει ιούς τους μεταφέρεις στις σακούλες και στις συσκευασίες, ωραία προστασία,.
Εγώ καθαρίζω με απολυμαντικό μαντηλάκι το χερούλι στο καρότσι, φοράω τα γάντια και μετά μπαίνω μέσα, τελειώνω τα ψώνια, τα βάζω σε χαρτοκιβώτιο στο αυτοκίνητο, βγάζω τα γάντια και γυρίζω σπίτι, βάζω τα κέρματα σε ένα τασάκι που έχει οινόπνευμα, με πανί και οινόπνευμα καθαρίζω τις συσκευασίες, μετά τον πάγκο και όλα τα πράγματα στη θέση τους, η γυναίκα μου πλένει με απορρυπαντικό των πιάτων τα φρούτα στη γούρνα του νεροχύτη, και στο τέλος πολύ καλά πλένουμε τα χέρια μας.
Δεν βγαίνουμε έξω για άλλους λόγους, δεν πλησιάζουμε άλλους ανθρώπους, στη λαϊκή πηγαίνουμε στις 08.00 το πρωί, το ίδιο και στο σούπερ μάρκετ, κάθε Παρασκευή στις 08.00, δεν 'έχουμε αλλάξει καμμία συνήθεια μας εκτός από τις βόλτες μας, μια χαρά είμαστε στην καραντίνα.
Ο ιός αυτός είναι RNA ιός, δεν είναι μικρόβιο που νομίζουν πολλοί, εξωτερικά προστατεύεται από ένα στρώμα λίπους και λίγες πρωτεΐνες, αν διαλύσει αυτό το λίπος μένει απροστάτευτος και δεν είναι πλέον ενεργός, το λίπος διαλύεται με θερμοκρασία, με αιθυλική αλκοόλη και με σαπούνι, άρα ζεστό νερό και σαπούνι, ακόμα καλύτερα με υγρό για τα πιάτα που διαλύει πιο εύκολα τα λίπη και όλα είναι ασφαλή, προστασία θέλει μόνο το πρόσωπο, να μην το πιάνουμε χωρίς να έχουμε απολυμάνει πρώτα τα χέρια μας, το βάλε - βγάλε τη μάσκα είναι πιο επικίνδυνο από το να μη φοράς καθόλου μάσκα.
Θέλω να πω ότι τα γάντια και η μάσκα δεν μας προστατεύουν αν δεν κάνουμε και με αυτά σωστή και προσεκτική χρήση με όλους τους κανόνες.
-
Το θέμα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τα πάντα γι αυτό τον ιό και κάνουμε σχετικές υποθέσεις. Επίσης υπάρχουν έρευνες που λένε πχ ότι ο ιός μεταφέρεται μέχρι και 8 μέτρα ή ότι αν φτερνιστεί κάποιος μέσα στο σούπερ μάρκετ, τα σταγονίδια μεταφέρονται 2 διαδρόμους απόσταση. Και όλα αυτά ακόμα δεν είναι τελεσίδικα. Από τον πανικό μέχρι το δεν τρέχει κάστανο, δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος.
Απλά απορώ πόσο αψήφιστα το έχουν πάρει οι της τρίτης ηλικίας.
-
Από το αψήφιστα μέχρι την εφαρμογή σωστής και προσεκτικής προφύλαξης δεν είναι ένα τσιγάρο δρόμος και απορώ με πόσο πανικό αντιδρούν οι μέσες ηλικίες.
-
Επί του συγκεκριμένου και μόνον εφόσον γίνει θα έχουν γκρεμίσει επικοινωνιακα ο,τι έχτισαν στο θέμα καραντίνα.
-
Θεωρώ ότι υπερβάλλετε και οι δύο.
Ζούμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση η οποία πιθανώς θα αλλάξει πράγματα στον τρόπο ζωής μας για πάντα και εσείς μανουριάζετε για το ένα Πάσχα που θα κάνετε χωρίς οβελία, παρέα και κλαρίνα. Για να είμαι ειλικρινής κι εμένα θα μου λείψει, αλλά βλέπω τη μεγάλη εικόνα. Ποια είναι αυτή; Ότι αν δεν φοβερίσεις ή καταπιέσεις τον Έλληνα, θα ξεχυθούμε όλοι στους δρόμους και θα ψήσουμε τα αρνιά και τις υπέροχες κοκορετσάδες μας με συγγενείς και και φίλους σε τσιμπούσια που θα καταλύσουν οποιαδήποτε υγειονομική προφύλαξη έχουμε πάρει ως τώρα.
Ναι, το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας για το Πάσχα είναι σκληρό και σίγουρα για κάποιους (λίγους) θα είναι και άδικο, αλλά όπως είπα πρέπει να δούμε τη μεγάλη εικόνα...
Υ.Γ.: Καταιγίδα, κάνεις λάθος για το 'κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια' των κυβερνώντων! Η νομοθετική εξουσία (θεωρητικά) κρίνει με βάση το γενικό καλό και το μέσο άνθρωπο. Ενίοτε μαζί με τα ξερά καίγονται και μερικά χλωρά, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να έχουμε νομοθεσία a la carte προσαρμοσμένη στον κάθε πολίτη. Το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η εκτελεστική (αστυνομία στην περίπτωση μας) και η δικαστική εξουσία (εφόσον φτάσει εκεί) να δείξουν ευρύτητα πνεύματος στις ειδικές περιπτώσεις που απαιτείται 'ευελιξία' στην εφαρμογή του νόμου. Αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα...
-
Ας κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου. Αφού ολοι μένουμε μέσα, θεωρητικά δεν έχουμε κολλήσει, άρα τι πειράζει να βρεθούμε με τους συγγενής μας και μέχρι το όριο των 10 ατόμων (ας το κάνουν 5)? Πιστεύω ότι απλά θέλουν να δούν μέχρι που μπορούν να το τραβήξουν, ώστε να το γνωρίζουν για μελλοντική χρήση.
Ιατρικά θέματα & πρώτες βοήθειες